KANERVAT – osa 1

Suomen JFK on erotettu. Suomen ainoa karismaa omaava poliitikko siis haluttiin pois vallasta. Sopii kysyä, kuka häntä eniten pelkäsi? Ministerin ei siis sovi olla tavallinen mies. Suomalaisten kunniaksi on tietysti todettava, että homoseksuaalisuudesta ei enää rangaista. Nyt rangaistaan heteroseksuaalisuudesta.

Mutta hyvä juttu kaikille kynäilijöille. Aihetta piisaa moneen kirjoitukseen. Aloitetaan kokoomuksesta.

On arvoitus, mitä kokoomus pelästyi. Mielipidetiedustelujen mukaan vain viidesosa suomalaista halusi Kanervan eroavan. Puheenjohtaja Kataisella ei ilmeisesti ole lauman johtajuudelta vaadittavaa näkemystä olennaisesta ja epäolennaisesta. Katainen siis osoitti huonoa johtajuutta. ja aiheutti osittain itse kohun pitkittymisen antaessaan Kanervalle vain ehdollisen tuen. Totta kai se sai median hyeenat revittämään entistä enemmän.

Kataisen olisi pitänyt heti aluksi todeta Jungnerin tapaan: so fucking what. Koska olemattomasta asiastahan oli lopulta kysymys. Tekstiviestien lähettäminen ei ole rangaistavaa, etenkään kun mitään rikosta ei ollut suunnitteilla. Mutta kokoomusnaiset osoittivat, miksi politiikassa ei pitäisi olla naisia. Heillä ei näytä olevan mitään solidaarisuuden tajua, oma etu on tärkeintä.

Oma moraali on monilla (naisilla) niin korkealla tasolla, että on sallittua syyttää muita? Hymylehti voisi luvata vaikka miljoona euroa sille suomalaiselle, joka ei ole koskaan valehdellut. Tai vaikka sata miljoonaa. Kukaan rehellinen ei ilmestyisi rahaa noutamaan.

Jos munaton Katainen osoitti surkeaa poliittista johtajuutta, pääministeri Vanhanen sentään oli suoraselkäisesti ja ehdoitta ulkoministerinsä takana. Puolueen pillusiipi vie näköjään Kataista kuin pässiä narussa.

Artikkelin muut osat: Osa 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s