MERIKUKKIA VAI NAISRUKKIA?

Viime aikoina on (taas) pidetty kovaa meteliä siitä, kuinka naisia kohdellaan eri tavalla kuin miehiä. Asialla siis ovat olleet vaikuttajanaiset, joiden mielestä miehet pääsevät julkisuudessa helpommalla kuin naiset. Mikäs siinä, valittaminenhan on naisten tapa käyttää valtaa.

Naisten tapa näyttää olevan myös keskinäinen tukkanuottasilla olo, jota voisi kanatappeluksikin sanoa. Leena Harkimo toi kirjansa sopivasti tyrkylle – oikein mallikappale naisten välisestä solidaarisuudesta tai paremminkin sen puutteesta. Tällaisia raivokohtauksia saavia päättäjiä meillä siis on eduskunnassa. Miehiltä vaaditaan itsehillintää, mutta naiset saavat näköjään tehdä ihmissuhteissaan mitä huvittaa ja kertoa niistä kuinka puolueellisesti tahansa. Mitään keskustelua toiminnan etiikasta ei synny. Media ei ryhdy arvuuttelemaan luottamuksen menetyksillä eikä vaatimaan päitä vadille.

Toinen mallioppilas on Tanja Karpela, jonka ihmissuhde- ja muut sekoilut osoittavat harvinaisen huonoa harkintakykyä, jota on peitelty valehtelemalla. Jo pelkästään siinä, että kulttuuriministeri ostaa lapsityövoimalla tehdyn feikkilaukun, olisi ollut tarpeeksi syytä eroon. Mutta ei sitä mikään media vaatinut. Lehdet vain suitsuttavat Tanjan kauneutta esittämättä minkäänlaista kritiikkiä kyseisen henkilön kaksinaismoralismista.

Tekstiviestin kirjoittaminen on siis suurempi rike kuin julkinen herjaaminen tai piraattituotteisiin sortuminen?

Onpa mielenkiintoista nähdä, milloin Tanjan viimeiset vannomiset osoittautuvat valheiksi. Nythän mukaan otettiin oikein ERi KEEPER. –liimakin. Liima on ilmeisesti jo sivelty. Kannattaisi vain muistaa, että liimapinnat pitäisi liittää yhteen ennen liiman kuivumista. Muussa tapauksessa Akzo Nobel Coatings Oy voisi haastaa Tanjan oikeuteen maineensa tahraamisesta. Pitäisihän kunnon liiman sentään toimia yli vuoden, mitä Saarela-Karpeloiden liitto tuskin tulee tekemään.

Naisten valitus siis pitää osittain paikkansa. Naisia todella kohdellaan julkisuudessa, politiikassa ja kaikkialla muuallakin eri tavalla kuin miehiä: paljon helläkätisemmin. Naisten käyttäytyminen on jonkinlainen pyhä asia, jota ei saa arvostella ja johon miesten käytöstä verrataan. Miesten siis pitäisi olla naisia – mutta ei niissä vallankäytön muodoissa, jotka on varattu vain naisille. Kun Jussi Parviainen eronsa jälkeen rupesi vollottamaan naistenlehtien palstoilla, lopputuloksena oli vain surkea häpeä.

Urokset eivät saa sympatiaa valittamalla, mikä evoluutiosta jotain tietäville ei ole mikään yllätys. Hillary Clinton voitti osavaltiovaalit tirauttamalla muutaman strategisen kyyneleen. Jyrki Katainen sen sijaan menetti pisteitä liikuttuessaan liikaa Kanervan potkuista kertoessaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s