SOTA!

Viime aikoina suuri julkisuuskin on kiinnostunut aiheesta, joka tähän mennessä on kiihottanut lähinnä vain akateemisia piirejä. Ilta-Sanomat sohaisi muurahaispesään sukupuolten sota-artikkelillaan viikko sitten ja ykkösen Voimala-ohjelma jatkoi aiheen repostelua.

Miksi aihe kiinnostaa mediaa juuri nyt? Feministit ovat käyneet hyökkäyssotaansa miehiä vastaan laajalla rintamalla jo vuosikymmenet. Media ei ole sitä kuitenkaan noteerannut; siksikö – vai siitä huolimatta, että feministit valjastivat sotakoneekseen juuri median? Nyt kun muutamat miehet ovat uskaltaneet avata suunsa puolustukseen, kysymyksessä onkin yhtäkkiä sota!

Onhan tässä sellainen logiikka, että sotaa ei ole olemassa niin kauan kuin hyökkäyksen kohde jää tuleen makaamaan eikä tee mitään puolustautuakseen. Normaalistihan silloin puhutaan kansanmurhasta. Nyt media yrittää syyllistää miehiä siitä, että vihdoinkin joku yrittää ampua takaisin. Mutta onhan meillä toki oikea sodanjulistuskin olemassa. Julistus tulee yleensä hyökkääjän puolelta, niin nytkin. Naisasialiitto Unioni julisti helmikuussa jäsenlehdessään sodan miesasiamiehille ja maltilliselle tasa-arvokeskustelulle.

Mikäpä siinä, kyllä miehet ovat sotimaan tottuneet. Jos tämä sota käytäisiin rynnäkkökivääreillä – ja miksei käytäisi? – voittajasta ei olisi epäselvyyttä. Mutta kun se todennäköisesti käydään julkisuudessa, miesten asema on huono, ellei suorastaan toivoton. Syynä on biologia. Ihmislaji elää ystäviemme simpanssien tavoin urosten johtamissa laumoissa. Evoluutio on pitänyt huolen siitä, että kymmenien miljoonien vuosien aikana johtajaurosten on ollut pakko ottaa huomioon myös naaraiden tarpeet ja vaatimukset. Samanlaista evolutiivista perimää ei ole naisjohtajilla.

Niinpä ihmisyhteisö on erittäin herkistynyt naisten harjoittamalle vallankäytölle, jota voidaan nimittää sosiaaliseksi manipulaatioksi. Uhriutuminen, valittaminen, raivokohtaukset, kyyneleet ja tietysti seksin säännöstely ovat tehokkaita keinoja ajaa omaa asiaa eteenpäin. Tämän tietää naisasialiitto paremmin kuin kukaan muu.

Feministisessä sodankäynnissä tärkeällä sijalla ovat myös aivopesun eri muodot, mm. toisto, toisto ja toisto. Kun 365 päivänä vuodessa aamukahvipöydässä saa lukea, että naisten euro on edelleen 80 senttiä, suurin osa ihmistä lopulta uskoo väitteen olevan totta. Et ole huonossa seurassa, sillä jopa tasavallan presidentti uskoo näin olevan. Tietysti on mahdollista, että hän kuuluukin itse manipuloijiin. Tällöin hän tietää väitteen olevan valheellisen, mutta ei sitä halua tietenkään ääneen sanoa.

Sinänsä on ihme, että sanomalehtien päätoimittajat (jotka siis ovat edelleen pääosin miehiä) hyväksyvät uutiseksi tällaisen toiston. Yhtä hyvin voitaisiin joka päivä uutisoida, että Suomi on edelleen itsenäinen valtio. Tämä vain osoittaa, ettei päätoimittajan sukupuolella ole mitään virkaa tällaisessa asiassa, koska miehet eivät uskalla viheltää peliä poikki evolutiivisten oppirahojen vuoksi. Feministisen sodankäynnin kannaltahan tärkeintä on, että mahdollisimman useat toimittajat ovat aatteen sokaisemia. Mies päätoimittajana on oikeastaan vain bonusta, sillä toimittajan töpätessä oikeuteen joutuu päätoimittaja.

Aivopesu on kaikkien sotien taustalla, muuten sotia ei olisikaan. Eihän täysijärkinen ihminen lähde tykinruuaksi vapaaehtoisesti. Aivopesussa käytetään aina myös valheita, kuten nyt vaikka Irakin sodan pohjustus osoittaa. Ilman valheita ei siis olisi sotiakaan. Hyökkääjä syyllistyy näin aina aivopesuun ja valehteluun. Hyökkäyksen kohde voi provosoida asiaa omalla käyttäytymisellään tai sitten joutua tilanteeseen yllättäen.

Mutta kysymys ei ole pelkästään naisten ja miesten välisestä sodasta. Ainakin yhtä paljon taistelukentällä mittelöivät kulttuuriuskovaiset ja luonnontieteilijät. Tieteellisellä rintamalla kulttuuriuskovaisilla on yhtä vähän mahdollisuuksia kuin oli keskiaikaisella kirkolla tähtitieteen saavutuksia sensuroidessaan. Mutta julkisuus on taas eri asia. Jos parin vuosikymmenen ajan joka päivä lehdessä kirjoitettaisiin maapallon olevan pannukakku, yhtä suuri osa kansasta kuin nyt uskoo naisen euroon, uskoisi maapallon litteyteen.

Tosiasioilla on siis hyvin vähän merkitystä julkisuudessa, jossa ihmisten uskomuksia on helppo manipuloida. Kulttuuriväki puolustaa omaa reviiriään yhtä raivokkaasti kuin kirkko aikoinaan omaansa. Oikeat polttoroviot eivät ole enää mahdollisia, mutta nyt ovatkin käytössä henkiset polttoroviot, joilla luonnontieteen valtaa pyritään suitsimaan. Tämä näkyi myös Voimala-ohjelmassa, jossa kulttuuriväki paljasti heikon asiantuntemuksensa, mutta ääntä ja mitätöintiä piisasi vaikka muille jakaa.

Siinä mielessä näillä kahdella sodalla on yhtymäkohtia, että kulttuuriväki on pääosin naisaivoista ja luonnontieteilijät pääosin miesaivoista porukkaa. Koska naistyypin aivot ovat verbaalisesti kyvykkäämpiä kuin miestyypin aivot, jälkimmäiset eivät pysty stressitilanteessa yhtä mediaseksikkääseen suoritukseen kuin edelliset. Kun mediaväki on pääosin koulutettu kulttuurihautomoissa, kuten Tampereen yliopistossa, ei ole epäselvää, missä valossa asioita mediassa käsitellään.

Voimala oli mainio esimerkki tästä vastakkainasettelusta. Yksi luonnontieteilijä vastassaan viisi kulttuuriuskovaista (joista neljä Tampereen aliopiston kasvattia!). Osmo Tammisalo ei tällaisessa ympäristössä uskaltanut olla edes oma itsensä – sinänsä ymmärrettävää itsesuojeluvaistoa. Luonnontieteilijöiden ongelma on lisäksi asioiden taustalla olevan valtavan tietomäärän käsittely. Sen muotoileminen kevyeksi jutusteluksi on hidasta. Liian hidasta televisioon? Sen sijaan Jukka Hankamäellä ja Mikko Lehtosella ei ollut mitään ongelmia laukoa kovaäänisiä mielipiteitään, koska heidän tausta”tieteensäkin” perustuu pelkkään ”musta tuntuu”- filosofiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s