LEX KALLI

A-studio teki tapansa mukaan taas hyvää työtä viimeisessä ohjelmassaan. Siinä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli myönsi avoimesti, jopa ylimielisesti, rikkovansa vaalirahoituslakia salatessaan hänelle vaalirahoitusta antaneet tahot. Perusteluna oli se, ettei lain rikkomisesta seuraa rangaistusta!

Kalli siis kokee olevansa jotenkin muun kansan yläpuolella ilmeisesti sillä perusteella, että on itse lainsäätäjä. Kun suomalaista politiikkaa seuraa, huomaa tällaisen suhtautumisen olevan kohtuullisen yleistä edustajiemme keskuudessa.

Jonkun mielestä tällainen ylimielisyys voi olla jopa ymmärrettävää, mutta hän on väärässä. Lainsäätäjiltä päinvastoin pitää vaatia erityisen moitteetonta lakien noudattamista. Mutta eihän tästä Kallin supersammakosta ole näköjään media kiinnostunut himpun vertaa. A-studion ohjelmasta ei ole syntynyt minkäänlaista julkista paheksuntaa. Suhtautuminen Kanervan tekstiviesteihin ei voi olla tulematta mieleen. Kallin toiminta on sentään aivan eri luokan asia! Missä ovat paheksuvat lööpit??

Tavallisen kansalaisen kannalta tässä on nyt hyvä peruste tulkita lakeja omien intressiensä mukaan, kun siihen korkealta taholta oikein kehotetaan. Ensimmäisenä tulee mieleen televisiolupamaksut. Ne voi siis ihan rauhassa jättää maksamatta. Rangaistustakaan ei ole tiedossa, sillä DDR:n stasiajoilta peräisin olevia lupatarkastajia ei tarvitse päästää sisälle. Ja jos vaikkapa 100 000 kansalaista irtisanoisi lupansa, lupajärjestelmää olisi pakko muuttaa.

Ohjelma käsitteli myös feministien sodanjulistusta miehille. Kannattaa käydä katsomassa ylen areenalta, kuinka ala-arvoisesti aito femisti (tässä tapauksessa Anne Moilanen) käyttäytyy ja kuinka puhuu uusionainen Arto Jokinen Tampereen yliopiston naistutkimuksen laitokselta. Tähän aiheeseen täytyy vielä palata, vaikka siitä tulikin jo kirjoitettua pari viikkoa sitten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s