FEMINISTISET SANAT – osa 2

Varmaan olette jo huomanneetkin, mikä erottaa ihmisen eläimistä. A –studio oli jo yli kaksi viikkoa sitten, mutta vasta nyt apina-aivoni saivat puristetuksi tämän analyysin feministien ohjelmassa esittämistä teeseistä. Feministithän ovat tunnetusti ihmisiä ja pystyvät muutamassa minuutissa laukomaan pitkän litanian typeryyksiä, joihin siis olen sitkeästi yrittänyt raapustaa jotain kommenttia akaasiapuun mahlaan kastetulla oksantyngällä.

Ohjelman feministit olivat siis Arto Jokinen ja Anne Moilanen. Feministeille täytyy ensiksi antaa tunnustustakin. Hehän yleensä ovat kyseenalaistaneet kaikki missikilpailut ja ulkonäöllä patsastelun muutoinkin. Nyt he kuitenkin olivat asettaneet sodanjulistuksen etulinjaan ainoan naitavan näköisen johtajansa. Todella ovelaa!

Ensiksi Jokisen lausumiin:

Miesaktivistit keskittyvät syyttämään naisia ja sukupuolisodan synnyttäminen on hedelmätöntä

Syytökset kuulostavat aika ihmeellisiltä, sillä nämähän ovat juuri niitä asioita, joita feministit ovat toteuttaneet vuosikymmenien ajan – eli syyttäneet miehiä kaikista naisten ongelmista ja käyttäneet telaketjutermistöä miehistä puhuessaan. Ohjelmassa sitten kuultiin virallinen sodanjulistuskin miehiä vastaan.

Sodathan eivät koskaan ole hedelmällisiä. Mutta ei miehiä tässäkään tapauksessa voi sodanlietsonnasta syyttää. Miesten tasa-arvopuutteista puhuneet miehet ovat pysyneet hyvin asialinjalla, naisia ongelmistaan syyttämättä. Feminismiä on toki syytetty tasa-arvon käyttämisestä valtapolitiikan savuverhona. Manipuloiva osapuoli tietysti kokee totuuden omaa turvallisuuttaan uhkaavana, kuten Jokinenkin näyttää tekevän.

Eroisillä saattaa olla joitain ongelmia sosiaalityön piirissä

Jokinen siis tiivistää miesten ongelmat pelkästään siihen, että isät saattavat erotilanteessa saada sosiaalisektorilta vähemmän tukea kuin naiset. On tietysti hyvä strategia myöntää pieni epäkohta, jolla koko muu miesten ongelmakenttä voidaan mitätöidä. Tämä on myös asia, joka on läheinen feministeille. Heille on edullista, että miehet leimautuvat pelkästään eroisiksi. Tämähän on myös isänpäivinä median tarjoama pääasiallinen mieskuva. Ero äitienpäivän uutisointiin on kuin yöllä ja päivällä.

Miesten puhe heijastelee revanssihenkeä on perinteisen maskuliinisuuden viimeinen kuolinkouristus

Tämä lausuma osoittaa, ettei Jokinen ymmärrä ihmislajin käyttäytymisestä mitään. Tai sitten hän on kreationisti, jolloin hän tietysti voi väittää ihan mitä tahansa ilman vastuuta sanomisistaan. Termi maskuliinisuus on sekin jo niin feministien raiskaama, että on vaikea tietää, mitä Jokinen sillä tarkoittaa. Mitään ”perinteistä” tai ”modernia” maskuliinisuutta ei nimittäin ole olemassakaan, koska miesten keskimääräinen käyttäytyminen ei muutu tuhannen eikä edes kymmenen tuhannen vuoden aikajaksolla.

Viimeinen kuolonkouristus valitettavasti siis on liian optimistinen näkemys. Palataan asiaan vuonna 60288! Termin käyttö osoittaa paitsi evoluutioprosessin ymmärtämättömyyttä myös paniikkihenkeä oman aseman menettämisestä tulevassa ”sodankäynnissä”.

Huh, huh. Nyt apina-aivoni jo väsyvät. Täytyy jättää Moilasen repostelu juttusarjan kolmanteen osaan.

Artikkelin muut osat: Osa1 Osa3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s