VIISUBONGAUKSIA

Eurovision laulukilpailu on pullistunut kuin Euroopan unioni, jos sitä mitataan mukana olevien valtioiden lukumäärällä. Kiinnostavaa on, että molempien organisaatioiden laajentuminen on tapahtunut itään, kauaksi Euroopan rajojen ulkopuolelle. Ei kai tässä vain ole mitään rotuhygieenistä syytä? Kaukasuksen ihmiset lienevät enemmän eurooppalaisten näköisiä kuin Pohjois-Afrikan asukkaat? Muuten on vaikea ymmärtää, miksi Välimeri tuntuu nykyään olevan niin vaikea este ylitettäväksi. Eihän se ole ollut sitä aiemminkaan historian hämärissä.

Yhtä ihmeellistä on Israelin mukana olo. Tätä rasistivaltiota kohdellaan joka paikassa silkkihansikkain, vaikka se harjoittaa samankaltaista politiikkaa kuin Natsi-Saksa aikoinaan. Miksei esimerkiksi Syyria ole mukana Euroviisuissa, kun sen rajanaapurit Turkki ja Israelkin ovat?

Eipä Serbiankaan poliittista käytöstä voi kovin korkealle arvostaa. Tietysti on muistettava, että Suomessa oltiin lähes yhtä tyhmiä vain 90 vuotta sitten. Onhan Balkanin sodista jotain hyötyä ollut, ainakin Euroviisujen kannalta. Paljon on syntynyt uusia valtioita, joiden äänestäjät suosivat naapurimaiden esityksiä. Tällainen strategia voisi auttaa meitä Pohjolassakin. Annetaan vaan itsenäisyys niin Ahvenenmaalle kuin Lapillekin, niin eivätköhän Suomenkin kappaleet saa edes muutaman lisäpisteen.

Euroviisujen parasta antia edusti väliaikanumero, jossa serbialaiset esittivät musiikillista osaamistaan. Iloista ja rentoa meininkiä sekä illan paras mieslaulaja. Serbian maine parani tällä esityksellä monta pykälää – vaikka lauluissa toisteltiinkin ahkerasti Kalasnikovin nimeä. Täytyy toivoa, että sillä tarkoitettiin jotain muuta kuin ensiksi mieleen tulevaa.

Viisujuontajat eivät, tietenkään, vetäneet vertoja suomalaisille Jaanalle, Mikolle ja Krisselle. Mutta muuten tarjolla oli sellaista silmänruokaa, ettei suomalaisista laulajattarista olisi moiseen mittelöön ketään tyrkyllä. Miksiköhän? Parhaiten jäivät mieleen Armenian, Ukrainan, Kreikan ja Norjan kaunottaret. Kuka tahansa heistä olisi ollut parempi valinta voittajaksi kuin Venäjän ylimakea esitys.

Myös eri maiden pisteet ohjelmassa esittäneet naiset olivat useimmat valinneet mekkoonsa varsin anteliaan kaula-aukon. Varmaan tähänkin on syynä jokin likainen patriarkaatin salajuoni? Sen verran ainakin moraalinvartijoiden salajuonta, että nimitekstit oli harmillisesti sijoitettu strategisesti täysin väärään paikkaan.

Iltapäivälehdet yrittävät säännöllisin väliajoin tehdä suurta numeroa miesten ”salaisista” listoista, joissa on pisteytetty milloin opiskelijatyttöjä, milloin ohikulkijoita. Eihän niissä mitään salaista ole. Ne vaan ovat ihan tavallista miehistä harrastusta ilman mitään taka-ajatuksia.

Ja tässä nyt on tarjolla ihan julkinen rankinglista, plussia yhdestä viiteen. Se perustuu euroviisusolistin ulkonäköön, joskin kilpailukappalekin saattoi hieman vaikuttaa mielialaan, jolla plussia täällä metsän siimeksessä jaeltiin..

Romania
Mies ja nainen ++ lavalla esittämässä hidastempoista valituslaulua. Ei iskenyt millään tasolla.

Iso-Britannia
Mies ja hyppivät pellet. Ei tällaista sekavaa esitystä kukaan jaksa minuuttia kauempaa.

Albania
Naissolisti ++. Esitys ei kuitenkaan säväyttänyt. Plussaa paljaasta navan seudusta.

Saksa
Tyttöbändi +++. Minimekoista huolimatta  esitys oli keskinkertainen.

Armenia
Naissolisti ++++. Minimekkoinen kaunotar ja iskevä kappale, joka puhuttelee varsinkin suomalaisia. Laulajatar osasi käsitellä mekkoaan viehkeästi. Olisikohan pitänyt antaa vielä yksi plussa?

Bosnia-Hert…
Miessolisti ja paikallinen Krisse? Ehkä siinä jokin tarina kerrottiin, en jaksanut seurata tekstejä. Että valtiolla voikin olla näin vaikea nimi. Se jo on tarpeeksi hyvä syy olla pitämättä esityksestä.

Israel
Mies. Mahtipontinen mutta tyylikäs esitys, ei apinoiden makuun kuitenkaan.

Suomi
Teräsbetoni. Tämä tietysti on paras, vaikka en heviä ymmärräkään. Paljasta pintaa ja pommien jytkettä, upea riimitys. Tämä vain paranee kerta kerralta kuultuna, siksi se ei ehkä pärjää kertalaakiäänestyksessä.

Kroatia
Mies. Iskelmää – miksi hattu päässä sisällä?

Puola
Naissolisti +++. Muovinen, siis hieman liikaa tälläystä ja silikonia, kaula-aukko kuitenkin varsin kiitettävä.

Islanti
Mies ja naissolisti +++. Blondiudesta lisäplussa. This is my life. Ihanko totta?

Turkki
Rokkibändi, jota ei ole syytä kehua, koska Suomella on kuitenkin parempi.

Portugali
Naissolisti (+). Merellistä valitusta. Tämä taisi olla kisan huonoin esitys.

Latvia
Merirosvot. Hauska idea, mutta liikaa hötkyilyä ja liian kiiltävät sapelit – ei nää ainakaan oikeita merirosvoja ole.

Ruotsi
Naissolisti +++. Minihame, mitkä sääret! Hillitty koreografia ja sujuva kappale. Ruotsalaiset osaavat tämän iloisuuden. Mutta miksi käsi piti laittaa nyrkkiin lopussa?

Tanska
Mies. Rummut ovat aina plussaa. Yllättävän hyvä loppujen lopuksi. Rento ja iloinen kappale, jonka jaksaisi kuunnella toisenkin kerran.

Georgia
Naissolisti +. Aurinkolasit? Asujen vaihto oli hieno keksintö, mutta eihän tällaista kulunutta rauhanjulistusta jaksa kuunnella. Aihe on ymmärrettävissä vain siksi, että Venäjä hengittää Georgian niskaan.

Ukraina
Naissolisti +++++(+). Täydellinen Nainen? Rinnat, peppu ja sääret ykkösluokkaa. Ja tällaista Ruotsin solistikollega kehtasi syyttää plagioinnista. Aivan eri tason esityksiä! Miniminimekko, jonka ohjaajakin huomasi. Koko ei kerro kaikkea, sillä puku on kuulema maksanut 200 000 taalaa. Ainoa miinus siis tuhlailusta.

Ranska
Mies ja aurinkolasit? Partahemmojen esitys parani loppua kohti. Tätä voisi kuunnella autoa ajaessa. Lavasteen auringonpimennys oli uutta.

Azerbaijan
Miessolistit. Olen allerginen kaikelle enkelikrääsälle, joten tämä meni suoraa päätä roskiin. Siinä eivät sitten auttaneet yhtään edes tanssityttöjen stringit.

Kreikka
Naissolisti ++++(++). Minimekko ja mitkä sääret! Luonnonlapsen seksikästä liikehdintää. Parhaat taustatanssijat. Erittäin hyvä, ellei täydellinen.

Espanja
Outo mies. Ei jysähdä apinakalloon tämmöinen. Tanssitytötkään eivät pelastaneet rimanalitukselta. Kai tässä jotain huumoria sitten oli, ei auennut minulle.

Serbia
Naissolisti +. Olihan tämä sentään paremman näköinen kuin viimevuotinen voittaja. Mutta ei balladilla pärjätä.

Venäjä
Miesenergiaa. Enpä ole ennen nähnytkään euroviisuja laulettavan makuulta – enkä nähnyt luistelijaa lavalla. Kovaa yritystä siis, mutta eihän kappale ole kummoinen eikä lyriikkakaan kovin omaperäistä.

Norja
Naissolisti ++++. Todella viehättävä blondi. Kaunis kaula-aukko ja pitkä vaalea tukka. Tämän voisi toivoa voittavan. Taustakuoro oli samaa muottia ja elekieltä solistin kanssa, pientä mutta näyttävää. Mukaansatempaava kappale, jota jaksaa kuunnella monta kertaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s