RENTTUSEKSIÄ VAI VARJOSEKSIÄ?

Lehdet uutisoivat sopivasti ennen juhannusta tutkimuksista, joissa on selvitetty naisten seksikumppanivalintaa. Toiseen tutkimukseen osallistui jopa 35000 ihmistä 57 maassa. Tulokset ovat samansuuntaisia kuin mitä tavallisella apinajärjellä on pystytty vuosituhansien aikana havaitsemaan. Vaikka lööppilehtien nettigallupeilla ei paljon todistusvoimaa olekaan, niin aika selvästi Ilta-Sanomien sivuilla vastanneistakin 84 prosenttia oli sitä mieltä, että naiset suosivat renttumiehiä.

Renttu on tosin hieman harhaanjohtava termi. Asiaa tutkineet puhuivat itserakkaista, impulsiivisista, jännityksenhakuisista ja tunteettoman käytöksen sekä petollisen ja hyväksikäyttävän luonteen omaavista miehistä. Joku voisi puhua pelimiehistä, joku naistennaurattajista joku kolmas alfauroksista. Joka tapauksessa nämä naisten suosioon helpoiten pääsevät urokset ovat hyviä suustaan, tekevät helposti katteettomia lupauksia ja herättävät huomiota erikoisilla taidoillaan ja tempauksillaan.

Evoluutiosta jotain tietäville tässä ei ole mitään uutta eikä erikoista. Kyse on samasta ilmiöstä kuin riikinkukon pyrstösulissa. Suuri pyrstö kertoo naaraille kantajansa hyvistä geeneistä. Pelimiehet omaavat jotain samaa ihmisten keskuudessa. Naiset suosivat heitä seksikumppaneina, joten pelimiesten tulevaisuus on turvattu. Heidän geeninsä leviävät tehokkaammin kuin tavallisten pulliaisten.

Luonnonvalinnan ohella evoluutiota ohjaa sukupuolivalinta. Se onkin mielenkiintoinen sarka, sillä se selittää, kuinka pääsee lisääntymään. Ja vastauskin on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hyödytöntä, jotta todistaisit naaraille olevasi elinvoimainen yksilö. Aivot ovat ihmisellä samanlainen sukupuolinen koriste kuin riikinkukon pyrstö – osoitus järjettömästä voimavarojen tuhlauksesta, jonka ainoa tarkoitus on osoittaa, että kyseessä on voimakas yksilö.

Miehillä on enemmän aivosoluja kuin naisilla, 25 miljardia, kun niitä on naisilla 19 miljardia (kun ruumiinpainojen ero on otettu huomioon). Tämä riittää selittämään sukupuolivalinnan jakautumisen sukupuolten kesken. Ei tietysti voida sanoa, että tämä ero näkyisi jotenkin miesten ja naisten älykkyydessä. Todennäköisempi selitys on siis se, että miehet joutuvat käyttämään enemmän aivoenergiaa seksiä saadakseen. On samantekevää, mitä teet, kunhan se vain on vaikeaa ja muut näkevät, että sen tekeminen on vaikeaa. Kulttuurin onkin sanottu olevan oikotie seksiin.

Kaikissa alkuperäiskulttuureissa on ollut jonkinlaisia initiaatiomenoja, joissa poikien aikuistumiseen ja naimalupaan on liittynyt enemmän tai vähemmän järjettömältä tuntuvia sankaritekoja. Meidän kulttuurissamme on hienoa harrastaa vaikkapa vuorikiipeilyä tai jalkapalloa, soittaa rokkia tai heittää keihästä. Avaruuslentäjäksi haluaa 9000 eurooppalaista. Suoraviivaisin yhteys seksiin näistä lienee nähtävissä rokkareiden suosiossa. Beatlesien elämänkerta paljastaa, kuinka yhtyeellä oli konserttien jälkeen yleinen käytäntö jakaa keskenään kuudesta kahdeksaan tyttöä yötä kohti.

Nykyajan riikinkukkopyrstöistä ilmeisin on F1 –sirkus. Sen maailmanlaajuista suosiota on vaikea selittää muutoin kuin seksillä. Sehän on vaarallista ja näennäisesti täysin turhanpäiväistä touhua. Mutta sarjaan eivät pääse ajajiksi kuin poikkeukselliset urokset. Heillä täytyy siis olla erityisen elinvoimaiset geenit, jotka houkuttelevat lisääntymisikäisiä naisia. Ja koko testosteronisirkus tietysti kiinnostaa sekä miehiä että naisia ilman ikärajaa.

Kukaan ei toki myönnä eikä edes itse tajua katsovansa kisoja seksin takia. Sirkuksessa mukana olijat tietysti asian tietävät. Mitä kovempi kuski, sitä enemmän naisia on tarjolla. Eikä tarvitse olla edes kuski. Eikä edes F1 –tallin varikkomies. Riittää, kun kerrot olevasi Citroen –rallitallin takapyörän varapaikkaaja, niin flaksi käy kuin siimaa rallijuhlien aikaan Jyskälänkin ravintoloissa.

Tämä ilmiö on kiinnostava tietysti siinä valossa, että julkisuudessa ja tietoisella tasolla (feministi)naiset haluavat jopa kokonaan kieltää tällaisen maskuliinisuuden olemassaolon ja mainostavat, kuinka miehen pitää olla pehmo ja mieluummin vain siivottava kotona. Alitajuisesti he kuitenkin antautuvat näille pelimiehille, joista tutkija käytti esimerkkinä James Bondia. Bondia on hieman vaikea kuvitella kotiin lattiariepua pesemään.

En malta olla tässä yhteydessä muistelematta erästä G-piste –ohjelmaa viime keväältä. Siinä puhuttiin seksifantasioista ja mukana oli joku hc-feministikin (mitä lie tarkoittaneekaan). Ohjelmassa hän sitten tuli paljastaneeksi, että hänen fantasioihinsa kuuluu tulla otetuksi machomiesten rajuin ottein. Sama ilmiö siis fantasiatasolle siirrettynä.

Tutkimusten uutisoinnissa lohdutettiin tavallisia kilttejä miehiä sillä, ettei heidänkään tarvitse menettää toivoaan: vaikka naiset suosivatkin renttuja lyhyissä suhteissa, he asettuvat aloilleen kunnollisten ja huolehtivaisten miesten kanssa. Tämä siis tarkoittaa suomennettuna sitä, että naiset haluavat seksiä ”renttujen” kanssa, mutta haluavat kiltin miehen turvakseen, rahoittajakseen ja siivoojakseen. Ja erityisesti lapsensa elättäjäksi.

Ja kun seksi maistuu ”renttujen” kanssa, siitä syntyy lapsia myös näin e –pillereiden aikakaudella. Kilttien miesten olisi hyvä muistaa eräs biologinen tosiasia, josta ei julkisuudessa ole hirveästi huudeltu. DNA –tutkimusten mukaan 10 – 20 prosenttia yksiavioisten eläinlajien, myös ihmisen (vaikkemme edes ole puhdasoppinen yksiavioinen laji), jälkeläisistä on siittänyt joku muu kuin naaraan oma kumppani. Huonoon puolisoon tyytymään joutunut naaras siis etsii paremmat geenit jostain muualta.

Jussi Viitala kertoo kirjassaan Vapaasta tahdosta?, että naaraan kannalta on samantekevää, kenen hyvälaatuisen koiraan jälkeläisiä sen poikaset ovat. Sehän voi aina olla varma, että poikaset joka tapauksessa ovat sen omia. Sen täytyy kuitenkin paritella myös vakituisen kumppaninsa kanssa, jotta tämä suostuisi hoitamaan naaraan poikasia. Kiltit miehet saavat siis sääliseksiä – vai olisiko parempi sanoa varjoseksiä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s