NAISTEN SEPALUS

Kesäisin kärjistyy se vääryys, että miehet saavat pissata suorin jaloin. – Feministien teesikokoelmasta.

Minun piti kirjoittaa aivan muusta aiheesta, mutta Iltalehti teki taas eilen tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. On se hyvä, että feministejä on olemassa, eivät kirjoitusten aiheet lopu. Iltalehden artikkelin luettuaan ei tosin tiennyt, pitäisikö itkeä vai nauraa. Tällainen olotila voi olla jopa terveydelle vaarallinen, sillä epätietoisuuden luomat paineet eivät pääse purkautumaan.

Vuosisadan uutinen koski siis ”muotoilullista innovaatiota”, joka sallii naisten pissata seisaaltaan. No tottahan toki naisten pitää saada pissata seisaaltaan, kun miehetkin saavat! Tosin ei kai sitä kukaan ole naisilta tähänkään mennessä kieltänyt. Jos on vähänkään seikkaillut netin seksisivuilla, on voinut havaita, ettei seisaaltaan pissaaminen ole mikään ongelma naisillekaan. Helpoiten se käy, kun jättää pöksyt pois ja nostaa hameen korviin. Siitä vaan! Tuskin ainakaan kukaan mies tulee valittamaan.

Itse asiassa tällainen seisaaltaan pissaaminen käy naisilta siistimmin kuin miehiltä. Sepalus kun on aika hankala värkki, varsinkin jos niitä on kaksi tai talvella kolmekin päällekkäin. Siinä pitää olla jo aika mittava penis, ettei sotke itseään ja ympäristöä. Koska minun värkkini ei ole maitotölkin kokoinen, olenkin jo parikymmentä vuotta toimittanut pissaamiset istualtani yksityisissä tiloissa käydessäni – siis kotona ja kylässä. Miesten yleiset vessat ovat yleensä siinä kunnossa, etteivät ne houkuttele istumaan kuin pakottavissa tapauksissa. Mutta sielläkin on helpompi avata vyö ja housut ihan reilusti ilman sepalusten kanssa räpläämistä.

Oikeastaan aika ihmeellistä, etteivät feministit ole keksineet vaatia istualtaan pissaamista pakolliseksi miehille. Sehän vasta olisi tasa-arvoista – ja tosi siistiä! Minä voisin hyvin kannattaa tällaisen käytännön leviämistä, tosin vapaaehtoispohjalta. Jos Kimi – minäkin kusen istuaaltani – Räikkönen saataisiin hankkeen mainosmieheksi, niin pian koko Suomen miespopulaatio seuraisi esimerkkiä.

Mutta feministit haluavat tehdä kaikki vaikeimman kautta. Suomalaiset ja ruotsalaiset feministit (onko niitä muita olemassakaan?) ovat perustaneet oikein projektin asian tiimoilta. Luultavasti X-Front -hanke on saanut molempien maiden tasa-arvoministereiltä muutaman miljoonan euron rahoituksen, onhan tässä nyt niin tärkeästä asiasta kysymys. Hankkeen tuotoksetkin ovat kuulemma syksyllä esillä oikein Helsingin designmuseossa!

Feministejä rassaa siis se, että kun naiset ovat ottaneet käyttöönsä miesten itselleen kehittämät housut, niissä onkin sepalus väärässä paikassa. Tämä kuulemma alistaa naista. Joku yksinkertaisempi tietysti suosittelisi käyttämään hameita, mutta eihän se feministeille kelpaa. Naisten pitää saada tehdä kaikkea mitä miehetkin, vaikka se olisi kuinka epäterveellistä, hankalaa tai muuten vaan naurettavaa.

Naisten sepaluksen lisäksi naisten pitäisi saada omat pisuaarit. On niin paljon sosiaalisia normeja, jotka rajoittavat tekemisiämme, valittaa ruotsalaisfeministi Åsa Ståhl. Hänen piti käydä oikein Burmassa (aivan oikein, tässä ihmisoikeuksien mallimaassa) keksiäkseen, että miehetkin voivat kyykistellä. Siellä oli kyykkypisuaareja, niin naisille kuin miehillekin. Siellä ei annettu sukupuolen rajoittaa mahdollisuuksia pissata. Tämä on jo sellaista tippaleipälogiikkaa, etten ymmärtänyt sanoman sisältöä.

Feministien mukaan on nöyryyttävää, että naiset joutuvat kyykistymään. Pikaisen apinalaumassa tehdyn gallupin mukaan kukaan naaraspuolisista lauman jäsenistä ei kuitenkaan ollut kokenut kyykistelyä nöyryyttäväksi. Ei edes urheilutapahtumissa, joissa kilpailijat ovat hoitaneet tarpeensa miesten joukossa luonnossa. Kukaan ei myöskään innostunut uudesta innovaatiosta, joka sallisi naisten pissata housut jalassa seisaaltaan. Lehtijutun mukaan siihen tarvitaan sepaluksen lisäksi apuväline, joka esimerkissä oli tehty maitotölkistä. Onpa kätevää, siitä vaan maitotölkkejä käsilaukkuun kartsalle lähtiessä!

No voi hyvänen aika, apuväline? Onhan noita tekopeniksiä kaupat pullollaan, mutta vielä tällainenkin. Olen aina pitänyt Freudin puheita peniskateudesta typerinä, mutta feministit näköjään pakottavat uusiin ajatuksiin. Tai ehkä tämä on vain joidenkin feministien tapa päästä julkisuuteen, saada näkyvyyttä ja siten kokea olemansa olemassa? Yhtä säälittävää kuin Kola-Ollin seikkailut mediamaailmassa.

Ståhl uskoo, että keksintö vapauttaa naiset festareiden wc-jonoista. Sen vähäisen kokemuksen mukaan, mitä minulle on festareista kertynyt, siellä ei ole koskaan ollut vessakoppeja erikseen miehille ja naisille. Siinä sitä ovat miehet kärsineet yhtä lailla naisten hitaudesta. Ja paikoissa, joissa vessat ovat erikseen, naiset ovat yleensä sujuvasti valloittaneet myös miesten vessat.

Feministit todistelevat aina, etteivät ole kieltämässä biologiaa. Tämänkertainen seikkailu todistaa kuitenkin jotain aivan muuta. Naisten sepalus lienee nyt sitten naisaivojen suurin innovaatio vuosituhansiin? Toki vessakulttuurissa on paljon kehittämisen varaa, mutta feministien lähtökohdat ovat hieman erikoiset. Tai eihän sitä tiedä, millainen kansansuosio tälle löytyy. Vastustihan kansa aikoinaan YYA –sopimuksen solmimistakin, mutta niin siitä vaan tuli koko kansakuntaa ohjaava oppi moniksi vuosikymmeniksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s