SEKSIÄ, PAHKOJA JA INVAVESSOJA

Loma on taas kerran takana. Tällä kertaa siis kesäloma, kun kerta kesää käydään. Jostakin syystä lomaa pidetään työssäkäyvien yksinoikeutena. Yhtä hyvin lomaa kuitenkin tarvitsevat niin työttömät, kotiäidit kuin eläkeläisetkin. Opiskelijoista en ole ihan niin varma. Lomahan tarkoittaa arkirutiinien katkeamista, jotain muuta kuin jokapäiväistä ahertamista tutuissa ympyröissä. Opiskelijat voivat päästä tällaiseen rutiinin katkaisuun vaikkapa tekemällä kesätöitä. Työkin siis voi olla joillekin lomaa?

Myös lehmät pääsevät kesällä lomalle eli ulos navetasta. Voi sitä keväistä riemun määrää. Mutta kuka järjestäisi loman vanhusvarastoihin säilötyille lähimmäisillemme? Ehkä hyvinvointiyhteiskuntamme on päättänyt, ettei heihin enää kannata sijoittaa, koska heidän tuottavuutensa on nolla tai jopa miinusmerkkinen. Virkistäytyminen loman muodossa saattaisi jopa pidentää sitä aikaa, jonka joudumme heitä hengissä pitämään.

Tällainen loman määritelmä ei kuitenkaan aina ole ollut pätevä. Suurimman osan lajimme historiasta emme ole tehneet työtä emmekä siis viettäneet lomiakaan. Elämä sinänsä on ollut huvia ja seikkailua joka päivä. Elannon hankkiminen, iloittelu, sosiaalinen kyhnyttely ja vaarojen välttely ovat pitäneet mielen virkeänä koko ajan, ilman keinotekoisten lomien tarvetta. Vanhuksilla on ollut tärkeä merkitys yhteisössä. Paratiisiksikin olotilaa voidaan kutsua. Omistamisen keksiminen romutti sittemmin lajimme helpon elämän.

Apinan lomaan sisältyi tällä kertaa paitsi ympäristöomaatuntoa kolkuttanut Pariisin matka (siihen kyllä oli ihan hyvä syykin), myös kiertelyä Suomen luonnossa (henkilöautolla tietysti), mökkielämää, sairaalaelämää ja kesätapahtumien välttelyä. Vaikka minulla on ollut onni saada elämänkumppaniksi apinanaaras, jolla ei koskaan ole pää kipeänä, lomaseksi saa silti virikkeitä uusista paikoista ja tapahtumista. Loma on siis seksin aikaa. Tässäkin on heikennystä muinaiseen paratiisiin, jossa seksi oli osa jokapäiväistä elämää. Nyt työkulttuuri on muka tärkeämpää kuin ihmisten onnellisuus.

Sattuneesta syystä lomareittien varrella etsittiin myös pysähdyspaikkoja, joissa olisi invavessa. Ei nyt sentään (enää tässä iässä) seksin takia, vaan koska siellä on helpompi remppojen takia toimittaa tarpeensa. Invavessoja onkin sitten moneen lähtöön. Joissakin paikoissa viihtyisyyteen on panostettu, joissakin paikoissa sitten taas ei. Niinpä tuli mieleen, että näitähän voisi ruveta pisteyttämään. Tuloksia saatte sitten tulevaisuudessa lueskella näiltä sivuilta – iloksenne tai riesaksenne.

Kesäloma näyttää olevan välttämätön myös medialle. Loman kaikinpuolinen vatvominen tarjoaa sivuntäytettä, kun maailmalla ei muka tapahdu mitään apinoita kiinnostavaa. Keväällä palstatila täyttyy ohjeista lomastressin viettämiseksi ja loppukesällä ihmetellään, miten sitä jaksaa raahautua lomalta töihin. Ihanko oikeasti olemme niin vieraantuneita itsestämme, että tarvitsemme ohjeita esimerkiksi kukkien kastelemiseen tai nukkumaanmenoaikoihin? Ja ihanko lehtien on aina pakko täyttää yhtä monta sivua, jos tarjolla ei ole kuin turhanpäiväistä pulinaa? Jos ei ole taitoa etsiä uutisia maailmalta, voisi ehkä säästää paperia ja metsiä.

Kuluttajalle loma tarjoaa mahdollisuuden olla myös median ulottumattomissa. Sähköistämätön mökki, jonka 1960 –luvulta peräisin oleva puukoppainen ULA –vastaanotinkin on sanonut sopimuksensa irti, on oivallinen paikka lepuuttaa hermojaan. Maailman menosta ei tiedä mitään – ja kas kummaa, sitä pysyy hengissä varsin hyvin ilman jokapäiväistä seksilööppiä tai politiikan kiemuroitakin.

Kaupassa pitää kuitenkin aina välillä käydä, kun omavaraisuuden taito ja tahto ovat menneet esiäitien mukana hautaan. Lööppilehtiin ja Hesariin törmää tietysti myös satunnaisilla kahvila- tai hotellikäynneillä. Se riittää varsin mainiosti verenpaineen ylläpitämiseen ja maailman tärkeimpien  tapahtumien noteeraamiseen. Ja miltä kulunut kesä sitten näyttikään?

Lily Allen vilautti rintaansa – ja jopa kaksi eri kertaa! Ai kuka Lily Allen? Eihän sillä ole väliä, jos nännit vaan näkyvät. Suomessa siis vielä joskus näkyvät, mutta moralismin läntisissä huippumaissa nänni on tarkimmin varjeltuja valtiosalaisuuksia. Ne pitää siis sensuroida – jopa tissilööpeissä. Paljas nänni on jotain, mitä puhdassieluinen amerikkalainen (kuten George W. Bush) ei sekoamatta kestä. Ei siis ihme, että jotkut naiset kuvittelevat nännien näkymisen olevan syntiä eivätkä koskaan paljasta omiaan koko elämänsä aikana, kenellekään. Onneksi sentään on olemassa äidinmaitovastikkeet…

Puhtaita papereita ei saa uutisen välittänyt Ilta-Sanomatkaan. Toimittaja antoi Lilylle ohjeen hankkia rintaliivit ja kertoi Lilyn nolanneen itsensä. Siis mitä ihmettä? Eihän moinen ainakaan keski-ikäisen heteroapinauroksen mielestä mikään moka ollut, vaan esimerkki, jota kaikkien maailman naisten tulisi noudattaa. Saataisiin näin miesten keski-ikääkin hilatuksi hieman lähemmäksi naisten vastaavaa. Ja mitä tekisi Ilta-Sanomat, jos kaikki maailman pikkujulkkikset alkaisivat käyttää rintsikoita ja pikkupöksyjä – konkurssin.

Sponsoritilaa silikonirintoihin? Joku Mira Villman, 26, kauppaa Huuto.netissä sponsoritilaa tuleviin silikonirintoihinsa. Näkyvyyttä saa 2×5 senttimetrin kokoiselta alueelta. Silikonit maksetaan näillä mainostuloilla. Mahtava idea kerrassaan, ei Mira siis voi ihan tyhjäpää olla. Ei muuta kuin kaikki silikonifanit huutamaan. Ja kuinka ollakaan, Ilta-Sanomat Oy omistaa Huuto.net-sivuston.

Martina Aitolehti (kaikkihan Martinan tuntevat) on aina lööpin arvoinen, vaikkei olisi mitään tehnytkään. Mutta nyt hän ehti paitsi rikkoa Pelkokerroin –ohjelman kanssa tekemäänsä salassapitosopimusta, myös perua lööppihäänsä pari päivää ennen h-hetkeä sekä jättää eropaperitkin käräjäoikeuteen.  Martinahan  avioitui Esko Eerikäisen kanssa jo vuosi sitten. Esko ihmetteli Facebookissa, että ”kuinka helvetissä tässä nyt näin kävi”. Mutta ei hätää, muutaman päivän päästä ilmoitettiin, että näytöshäät pidetään kuitenkin.

Presidentti Tarja Halonen äksyilee, tällä kertaa hallitukselle. Yksimielinen hallitus haluaisi sisäasiainministeriön kansliapäälliköksi EU:n rajaturvallisuusviraston pääjohtaja Ilkka Laitisen. Yksimielinen Halonen haluaisi, että virassa jatkaa demarinainen Ritva Viljanen. Suomen omituisen perustuslain mukaan presidentti saa lopulta tehdä mitä huvittaa. Oikeastaan on hyvä, että Viljanen tänään sitten saikin jatkopestin. Nyt feministeillä ei enää koskaan ole vara valittaa, kuinka naisen pitää olla kymmenen kertaa miestä pätevämpi töitä saadakseen. Laitinen kun on testeissä Viljasta pätevämmäksi todettu.

Joko demareilla menee niin huonosti, että vetoapua pitää saada presidentiltäkin? Uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei ole vakuuttanut millään tavalla. Hallituksen silmitön solvaaminen ei osoita kovin suurta lahjakkuutta. Ja onhan porvarihallitus demarien harmiksi toteuttanut melkein kaikki demareilta aikoinaan odotetut uudistukset, jotka kuitenkin jäivät toteutumatta.

Kansallispuistosta varastettiin pahka. Arboristin koulutuksen hankkinut 31 -vuotias palkkasotilas kaatoi Kolin satamassa sijainneen suuren pahkapuun. Pahkan läpimitta on noin metri ja se oli suoranainen sataman nähtävyys. Kaataja sanoo toimineensa ”Karjalan mafian” luvalla. Hän sanoo myös toimineensa liikenneturvallisuuden vuoksi, sillä lahopuuksi tunnistamansa puu olisi voinut kaatua autoilijan päälle. Vielä kaataja kertoo saaneensa toimeksiannon puun kaatoon Päijänteen rannalle, mutta navigointivaikeuksien vuoksi päätyikin Pielisen rantaan! Valitettavasti uutinen ei kertonut palkkasotilaan nimeä. Juuri tällaisten tapausten vuoksi tulee harmitelleeksi, ettei Suomen rikoslaki tunne kuolemantuomiota.

USA:ssa käydään presidentinvaaleja. Kuinkas ollakaan, republikaanien eläkeläinen John McCain sotki taistoon myös Paris Hiltonin. Älykkäänä tyttönä Paris käytti tilanteen hyväkseen ja tekaisi valtaisan suosion saaneen videon. Jos pressanvaalit käytäisiin nyt, valituksi tulisi Paris Hilton. Eikä huono valinta olisikaan. Maailman tila ei siitä ainakaan huononisi. Päinvastoin, moni asia voisi olla paremmin, tai ainakin hauskempaa. Ja feministitkin voisivat huokaista helpotuksesta, kun takuuvarmasti naiseksi, myös aivoiltaan, todistettavissa oleva henkilö viimein saataisiin maailman huipulle.

Äh, ei kiinnosta. Niin monella on nykyään velkaa ulosotossa, että mitä sitten? Näin helppoa on hoitaa raha-asioitaan, ainakin mikäli uskomme erääseen Sofia Sidaan, jolla on 3000 euron suuruiset velat ulosotossa. Ja miksemme uskoisi – vaikken olekaan naisesta mitään muuta aikaisemmin kuullut, kuin että hänestä on jossain netissä nakukuvia. Samaan sarjaan kuuluu tietysti eräs Johanna Tukiainen, joka 30 -vuotissynttäreidensä kunniaksi joi itsensä ranskalaiseen putkaan.

Sampo Pankki on menettänyt 28 000 yksityisasiakasta ja 2200 yritysasiakasta. Kas kummaa, siis ihan oikea uutinen! Toimitusjohtaja Ilkka Hallavuon mukaan tämä on pari prosenttia pankin asiakkaista Ihmeellistä tässä on vain se, että niin harva on uppoavan laivan uskaltanut jättää. Jos apinapankki olisi möhlinyt tuolla tavalla, koko lauma olisi varmasti marssinut johonkin muuhun puunkoloon. Miksi kukaan enää haluaa olla lihottamassa tanskalaispankin kukkaroa, kun on tullut niin huonosti kohdelluksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s