Invavessaranking: PYHÄJÄRVI, PYHÄSALMEN ABC *

Vasta muutaman kuukauden käytössä ollut liikenneasema,  mutta onko vessoja suunnitellut kukaan? Invavessa/lastenhoitohuone on naisten vessan sisäänkäynnin vieressä siten, että käytävällä vuoroaan odottava ei voi olla katselematta naisten pesutilaan – johon ei edes ole olemassa ovea. Varmaan joku nainen on jo kirjoittanut vihaisena blogiinsa, kuinka Pyhäsalmen ABC:n vessan ovella keski-ikäinen heteroapina kyttäsi hänen vessassa käyntiään.Invavessan ovi avataan kassalta. Ensikertalainen siis köpöttelee sisäänkäynniltä ensin sata metriä vessan ovelle, sitten sata metriä kassalle ja taas sata metriä vessaan sekä yrittää pitää kiirettä, jotta ehtisi summerin soidessa ovelle itse, ennen jotakuta muuta. Puusta katsoen luulisi, että invavessat on tarkoitettu invalideille eikä kuntoilijoille.

On tässä tietysti se hyvä puoli, että vessa pysyy siistimpänä ja vähemmän sinne änkeää sekstailijoita. Mutta itse vessatila onkin sitten ihmeellinen ruiskaisu. Kalusteet on heitelty sattumanvaraisesti sinne tänne ilman mitään logiikkaa. Putkia risteilee seinillä kuin pannuhuoneessa. Kuka tämän on suunnitellut – ihan oikeasti! Eikö osuuskaupalla ole varaa käyttää oikeita arkkitehtejä?

Sitten miinukset: ei vaatekoukkuja, ei tuolia, liian pienet roskikset, ei viihtyisyyttä, ei ikkunaa. Ainoa tähti tulee siisteydestä. Sekin on annettu lähinnä säälistä, sen verran surkea kokonaisuus on kyseessä.

### arviointiperusteisiin tästä ###

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s