NAISEN PARAS YSTÄVÄ?

Viimeisin Väli-Suomen sanomalehtien viikonloppuliite Sunnuntaisuomalainen näyttää keskittyneen huuhaailmiöiden esittelyyn. Ensin oli sivun juttu laihdutuspillereistä ja sitten ”naisen parhaista ystävistä”, profeministimiehistä. Onko maailmassa mitään järjettömämpää kuin profeministimies? Ainakin yksi yhtä typerä ilmiö tulee mieleen, kreationismi.

Molempien kannattajat uskovat mieluummin mielikuvitusjuttuihin kuin todellisuuteen, itse asiassa he taistelevat kynsin hampain joka puolelta päälle kaatuvaa todellisuutta vastaan. Molempia myös yhdistää inho evoluutiota vastaan. He sananmukaisesti pyyhkivät evoluutioteorialla apinatakamustaan.

Tieteen tulosten kieltäminen ja uskominen joidenkin feministien pikkutunneilla keksimiin maailmanselityksiin lasikatoista ja segregaatioista muistuttaa samaa kuin uskoisi maapallomme olevan mieluummin pannukakku kuin pallomainen planeetta. Profeministimiehiä voisi siis kutsua yhtä hyvin propannukakkumiehiksi. Minä olen kutsunut heitä aiemmin ja kutsun edelleenkin uusionaisiksi.

Jutussa haastateltiin kahta Profeministimiehet ry:n jäsentä. He edustavatkin kokonaista viittä prosenttia jäsenkunnasta. Bert Bjarland ja Timo Honkasalo taistelevat naisten ja miesten yhteistä vihollista, patriarkaalista järjestelmää vastaan. Honkasalon mukaan sukupuoli pitäisi häivyttää olemattomiin, koska kaikki erot ovat tuotettuja. Jos sukupuoli halutaan säilyttää, niin se pitää oikeuttaa. En ole kuullut sille vielä yhtäkään järkevää oikeutusta. Honkasalo varmaan vaatii myös itse elämälle jonkin oikeutuksen. Kukahan sen antaisi?

Näin puhuu Timo, joka kertomansa mukaan on jopa opiskellut biologiaa! Kyllä ovat opinnot valuneet hukkaan kuin hiekka kamelin selästä. Mutta kaipa miestä pitää ymmärtää, kun hän on kertomansa mukaan kasvanut hyvin vasemmistolaisessa perheessä, jossa tasa-arvon eetos on ollut voimakas. Siskokin on Veronika Honkasalo, Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja.

Olen aina ollut sitä mieltä, ettei kommunistista tai uskovaisesta koskaan tule kunnon biologia, ja näyttää Timo vain vahvistavan käsitystäni. Feminismi alkaa entistä enemmän vaikuttaa kommunismin ja uskonnon ristisiitokselta. Bjarlandkin on ruvennut harrastamaan lähetystyötä perustamalla seurakunnan Singaporeen.

Tarkoittavatko profeministimiehet palvomiensa feministien tapaan patriarkaatilla evoluutiota? Muutoin on vaikea ymmärtää heidän maailmankuvaansa. Ikään kuin olisi jokin suuri, maailman kaikkiin kulttuureihin ja jopa eläinlajeihin ulottuva salaliitto, patriarkaatti nimeltään. Patriarkaattiko on syynä siihen, että leijonanaaras joutuu saalistamaan uroksia enemmän? Tai että eräiden hämähäkkilajien naaraat syövät uroksen parittelun jälkeen? Tai että simpanssiurokset sotivat ja metsästävät naaraiden hoitaessa poikasia? Evoluutiolle on siis keksitty uusi termi. Tämä on kätevää, sillä evoluutiollehan ei feministikään mahda mitään, mitta kun keksii ihan oman termin, sitä – ja sillä – voi hallita mielin määrin.

Profeministimiehet myös kuvittelevat, että samanlaisuus on tasa-arvoa. Haastattelun mukaan he näyttävät aivan tosissaan uskovan, että jos lapselle antaa nuken, hänestä tulee tyttö ja jos antaa auton, hänestä tulee poika! Uusiomiesten mukaan biologia määrittää sukupuolten taipumuksia osittain, mutta se ei ole nyt oleellista. Aika kevyt mitätöinti, jos apina saa asiaa arvioida. Lienee turha muistuttaa heille, että ihmisellä on sentään aivot ja että maailmassa tunnetaan jo esimerkiksi sellaisen aineen kuin testosteroni olemassaolo. Melkein voisi lyödä vetoa, ettei yksikään uusionainen tai feministi katsonut eilistä Prisma –ohjelmaa eikä uskalla katsoa ensi sunnuntain iltapäiväistä uusintaakaan.

Uusionaiset puhuvat yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta: jos miesten edut ovat ansaitsemattomia, niistä pitää luopua. No joo, mutta miksi sitten naisten ei tarvitse luopua omista eduistaan? Siksi varmaan, että ne ovat ansaittuja? Erikoista oikeudenmukaisuutta. Mutta tähänkin uusionaisilla on vastaus valmiina: sellaisella miehen roolilla, mikä Suomessa on, eletään naisia keskimäärin 7-8 vuotta vähemmän. Miesten suurin tasa-arvo-ongelma onkin siis miesten oma eikä yhteiskunnan syy. Sen sijaan mikään naisten tasa-arvo-ongelma ei ole naisten oma, vaan yhteiskunnan (eli miesten) syy. Tähän sisältyy apinajärjelle jokin täysin mahdoton logiikka ymmärrettäväksi.

Ilmiönä profeminismi on niin marginaalinen, ettei se ehkä ansaitsisi edes kommentointia. Mutta järjen äänen vaikeneminen on ennenkin historiassa johtanut ikäviin yhteiskunnallisiin kokeiluihin jopa aivan lähialueillamme, Saksassa ja itänaapurissa. Tuskin kukaan enää epäröisi kritisoida uuden Neuvostoliiton haikailijoita. Feministinen valtio kuitenkin perustuisi samanlaiseen valheelliseen ihmiskäsitykseen kuin muinainen Neuvostoliitto. Päämäärät saattavat näyttää idealistisilta ja kannatettavilta, mutta jos ne perustuvat evoluution vastaiseen ihmiskuvaan, lopputuloksena on pakkoyhteiskunta. Sellainen pysyy koossa itänaapurissa tehdyn kokeen perusteella noin 70 vuotta.

Mikä saa miehet näin epätoivoiseen yritykseen kuin kannattamaan feminismiä? Yhtä hyvin voitaisiin tietysti kysyä, mikä saa ihmiset uskomaan laihdutuspillereihin tai suojelusenkeleihin. Niin hullua asiaa ei voi keksiäkään, etteikö sille löytyisi fanaattiset kannattajansa. Tietysti kysymys voi olla myös viimeisestä epätoivoisesta yrityksestä saada seksiä. Mitäpä mies ei sen eteen tekisi?

Jutun toimittaja Jaana Siljamäki ilmeisesti oletti otsikkoa (Naisen parhaat ystävät) laatiessaan, että kaikki naiset olisivat feministejä. Profeministimiehet kun eivät ole naisten parhaita ystäviä – he saattavat ehkä olla feministien parhaita ystäviä. Itse asiassa he ovat feministien tapaan naisten pahimpia vihollisia. Tämän ymmärtäminen kuitenkin edellyttää, että pystyy näkemään eron mahdollisuuksien maailman (yksilötason) ja todennäköisyyksien maailman (yhteisötason) välillä. Feministit kun ovat juuttuneet ajattelussaan pelkästään yksilötasolle, vaikka maailma toimii yhteisötasolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s