PRESIDENTISTÄ KOTIÄITIIN

Maailma pyörii nyt Barack Obaman ja Helsingin jäähallin ympärillä. Siinä välissä joku totuutta haikaileva MOT -toimittaja yrittää esitellä löydöksiään, mutta joutuu aina pettyneenä toteamaan, ettei niistä ole lööpin aiheeksi. Ihmisten silmille hyppivä media ja sitä myötäilevä rahvas innostuvat vain yksittäisistä poikkeavista käytöstavoista. Siksi emme koskaan saa lukea lööppiä, jossa kerrotaan kuinka S -ryhmä murhaa, vaan kuinka on tapahtunut skandaali jäällä. Eihän korppi korpin silmää noki, vai miten se vanha kansa viisaasti sanoikaan…

Yhdysvalloissa on nyt sitten entistä parempi presidentti. Näin voidaan sanoa jo tässä vaiheessa, sillä huonompaan suuntaan on lähes mahdoton päätyä. Juhlallisuuksissa toisteltiin ahkerasti erään jumalan nimeä, mikä tietysti tällaista apinaa huolestuttaa. Paljon tässä ei nyt painanut se, että Yhdysvalloissa sentään kirkko ja valtio ovat toisistaan erillään. Mutta niin vaan toiseksi pisimmän puheenvuoron käytti joku pastori, jonka toiveissa oli, että jonain päivänä kaikki kansat ja ihmiset lankeaisivat juuri hänen jumalansa jalkojen juureen.

Toivottavasti Obaman usein toistamat hokemat tämän erään mielikuvitusolennon siunauksesta olivat vain pakollista retoriikkaa. Hän sentään muisti mainita, että valloissa asuu myös muihin mielikuvitusolentoihin uskovia ja jopa mihinkään uskomattomia ateisteja. Mutta ensimmäisenä työpävänään maailman mahtavimman miehen piti kuitenkin kiltisti astella palvelemaan tätä mielikuvitusolentoa, joka ei ainakaan yleisen käsityksen mukaan ole afro sen enempää alkuperältään kuin habitukseltaankaan.

Vähemmistön valta näkyy siis näin selkeästi demokratiassa. Uskovaiset muodostavat vain pienen suvaitsemattoman vähemmistön, mutta he hallitsevat suvaitsevan enemmistön ajatusmaailmaa. Sama ilmiö toistuu sekä juutalaisten vaikutuksessa Yhdysvaltojen Israelin -politiikkaan että feministien vaikutuksessa vaikkapa suomalaisten lasten tulevaisuuteen.

Apina pisti kuitenkin merkille, että Barack ja viehättävä vaimonsa Michelle kävelivät käsi kädessä. Se on hyvä merkki. Samaa ei voi sanoa Suomen mahtavimman miehen käyttäytymisestä. Sauli Niinistön ei ole nähty vielä kertaakaan julkisesti pitävän nuorikkoaan kädestä kiinni. Sen sijaan hän pyörähteli eräässä luistelukilpailussa käsi kädessä toisen viehättävän, mutta Haukion näkökulmasta vieraan naaraan, Susanna Rahkamon kanssa. Tästäkin vähästä Suomen kansa oli aivan haltioissaan.

Ups. Nyt apina tuli syyllistyneeksi (koulu)kiusaamiseen. Ainakin, mikäli uskomme Tiina Tikkasta. Ja miksemme uskoisi, sillä hänhän on toimittaja. Hänen mukaansa on olemassa vanha normi, josta apina ei kylläkään ole päässyt osalliseksi. Sen mukaan ihmisten ulkonäköä ei saa kommentoida edes positiivisella tavalla. Mikä mahtaa olla feministien kanta tällaiseen normiin? Hehän haluavat kyseenalaistaa kaiken vanhan. Tämä ”uutinen” liittyi feministiseen ulkonäkökampanjaan ja tällä kertaa vuorossa oli naisopettajien ahdinko oppilaiden kommenttien ristitulessa.

Tyhmempi saattaisi luulla, että on edistystä, jos oppilaat uskaltavat avata suunsa koulussa. Varsinkin poikia kehotetaan puhumaan tunteistaan. Jos heistä tuntuu siltä, että naisopettaja on vastustamattoman seksikäs, eikö sitä siis saakaan sanoa ääneen? Onko tämän feministikampanjan tarkoituksena palata 50 -luvulle? Silloinhan oppilaat istuivat 40-50 oppilaan luokissaan kiltisti ja puhuivat vain, jos opettaja jotain kysyi.

Sillä aikaa kun jäämme odottamaan ensimmäisen afrosuomalaisen nousua politiikan parrasvaloihin, voisimme pohtia taitoluisteluareenan valoissa tapahtunutta skandaalia. Näinhän eräs lööppilehti yritti eilen ostajia houkutella. Skandaali jäällä olikin lähes yhtä puistattava tapaus kuin muinainen Janet Jacksonin tissinvilautus jalkapallo-ottelun väliajalla. Tällä kertaa skandaalin aiheutti kuitenkin itse kilpailija.

Maailma joutui siis taas kärsimään paljaan rinnan traumasta siitäkin huolimatta, että  rinta oli varsin jalomuotoinen ja suorastaan kutsuvan oloinen. Tapahtuma oli kaikkien toimittajien ja kommentoijien mukaan järkyttävä. Tämä osoittaa vain, kuinka asenteellista tiedonvälityksemme on. Luistelija Alisa  Drein mukaan jokaisesta naisesta on epämiellyttävää, jos puku tipahtaa rintojen kohdalta. Ehkä ei pitäisi olla näin yksioikoinen.

Aika moni nainen paljastaa rintansa julkisesti täysin harkitusti ja vapaaehtoisesti. Moninkertainen määrä tekisi samoin, mikäli yhteiskunnallinen ilmapiiri olisi sallivampi. Ja varsin todennäköisesti enemmistö 20 -50 -vuotiaista naaraista on tullut ikuistetuksi ilman vaatteita.Vaatteitta esiintyminen tuntuu olevan suurempi synti kuin aatteitta esiintyminen. Onko tässä suora yhteys kristinuskon opetukseen, jonka mukaan ruumis on paha mutta henki hyvä?

Saattaa myös olla, että koko paljastus oli vain taitavasti järjestetty mainostemppu. Mikä olisikaan parempi keino saada nimensä ihmisten tajuntaan? Ainakaan apina ei olisi tiennyt mitään jostakin Jekaterinasta ilman tätä episodia. Tapa, jolla molemmat kilpailijat tapahtumaan suhtautuivat, antaisi aiheen olettaa, että sitä oli etukäteen harjoiteltu. Mikäli näin on, apina lähettää parhaimmat onnittelunsa loistavasta keksinnöstä! Oikeastaan taitoluistelijoilla on aivan turhaan vaatteet päällään…

Taitoluistelu on niin heteronormatiivista ja perinteistä patriarkaattia, että feministiyhteisöä täytyy moinen laji yököttää lähes yhtä paljon kuin missikilpailut. Miksi nainen aina pakotetaan kuolemanspiraaliin, vai mikä se nyt oli? Miksi vain naisia heitellään ilmaan, josta on aina vaara tulla tupsahtaneeksi pyrstölleen jäähän? Miksi vain naisia nostellaan yhden käden varaan? Ja ennen kaikkea, missä ovat homopariluistelu ja -jäätanssi? Kansa vaatii mies- ja naispareja jäälle!

Urheilun täytynee yleensäkin olla feministeille verenpainetta aiheuttava elämänalue. Miksi formuloissa ei ole yhtään naiskuskia? Miksi apina ei muista yhtään naispuolista ralliautoilijaa? Jostakin syystä patriarkaatti on sentään sallinut naisten päästä hiihtoladulle, mutta mäkihypyssä naisia sorretaan aivan ilmiselvästi. Siksipä naisasialiitto laatii parhaillaan paheksuvaa kannanottoa siihen, kuinka vähän näkyvyyttä Suomen yhden hengen naismäkihyppymaajoukkue on mediassa saanut. Kannanotto julkistetaan 20.02.

Olen joskus ennenkin esittänyt MOT -ohjelmasta myönteisen näkemyksen ja se vain vahvistui viime maanantaina. Siinä ihmeteltiin yhteiskuntamme pakonomaista tarvetta tukea suuryrityksiä pienyrittäjien kustannuksella. Kerettiläinen ajatus on tietysti sellainen, että suuryritykset voivat tarjota päättäjillemme jotain sellaista, mihin pienyrittäjillä ei ole varaa. Sen ei välttämättä tarvitse olla muhkea pankkitili, sillä oikeisiin ”piireihin” pääseminen voi olla monelle päättäjälle kultaakin kalliimpaa.

Tässä tapauksessa S -ryhmä sai nitistettyä joukon pieniä kilpailijoitaan Helsingin Maunulasta kaupungin suosiollisella avustuksella ja täysin tekaistuilla perusteilla. Yhteiskunta siis valehtelee suuryritysten pussiin. Miten jokin sellainen epämääräinen taho kuin yhteiskunta voi valehdella? Siksi että yhteiskunnan ääntä käyttävät harvat yksittäiset ihmiset, joiden toiminnan tavalliset riviluottamusmiehet uskollisesti siunaavat. Tätä kutsutaan myös demokratiaksi.

Yhteiskunnallinen valehtelulle on siis keksitty oiva peitenimi, demokratia. Tähän oli lähtenyt mukaan myös eräs Arto Bryggare (sd). Pantakoon kuitenkin merkille, ettei naispäättäjien valtaantulo ole tässäkään asiassa maailmaa parantanut, sillä kaikki kolme päätösten takana ollutta johtajaa olivat naisia: Suvi Rihtniemi (kok), Rakel Hiltunen (sd) ja Maija Anttila (sd) – kaikki myös kyseisen osuuskaupan edustajiston jäseniä, kuten em. urheilijapoliitikkokin!

Mitkä sitten olisivat tavallisen apinan mahdollisuudet puolustaa pienyrittäjiä? Kuluttajillahan pitäisi olla lopullinen valta. Olemmeko niin yksinkertaisia kuin Kyösti Kakkonen epäilee eli juoksemme korttinipun kanssa kolmen suurimman ketjun orjina? Ostamme kalliimmalla vain siksi, että on niin mukava kun ”ilmaista” rahaa tupsahtaa tilille. Sama ilmiö tässä taitaa toimia kuin veronpalautuksissa.

Jos joku nyt haluaisi boikotoida S -ryhmää, olisiko sitten parempi ostaa ruoka K- kaupasta? Ruokakeskon toimitusjohtajahan on vanhoillislestadiolainen Terho Kalliokoski. Kuten tapaus Korhosen tiimoilta tuli täysin selväksi, vanhoilliset eivät hyväksy  homo- eikä lesbosuhteita. Haluammeko kuluttajina tukea rasismia?

Kakkonen on saanut kokea, kuinka yleisen huijauksen vastustajaa kohdellaan. Hänet leimataan häiriköksi ja hieman erikoiseksi persoonaksi, jonka olemassaolo on lähinnä huvittavaa. Tämän saman leiman saavat otsaansa kaikki ”yleistä” mielipidettä vastustavat. Yleisen mielipiteen ei tarvitse olla edes enemmistön mielipide, yleensä se onkin vain kovaäänisimpien ja rikkaimpien mielipide, tuskin koskaan totuus. Tämän saman leimaamisen kohteeksi on nyt sitten joutunut myös Nina Mikkonen.

Mikkosen onnettomuutena on olla oikeassa, mutta koska se on ei sovi ”yleiseen” mielipiteeseen, hänet leimataan häiriköksi. Feministivaikuttajat ovat saaneet jo pelkän kotiäiti -sanan kuulostamaan rikokselta. Tähän kuoroon on kaikkien niiden, jotka ovat enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti joutuneet raahaamaan lapsensa hoitolaitokseen, ollut helppo yhtyä, sillä kukapa nyt omia valintojaan haluaisi kyseenalaistaa. Ja koko keskustelu käydään ilman pienimmänkään ajatuksen uhraamista kaiken keskellä sinnitteleville lapsille.

Obama voi olla maailman tärkein mies, mutta maailman tärkeimpiä ihmisiä ovat äidit, jotka uhraavat muutaman vuoden elämästään jälkikasvunsa hyvinvoinnille. Suomessa heitä nimitellään kotiäideiksi. Se tuntuu olevan lähes häpeällinen harrastus nykyaikana. Ihminen on jo ilmeisesti niin kehittynyt laji, että jälkeläisten on parempi kasvaa laitosoloissa? Tämän todistaa ruotsalainen tutkimus ja suomalainen kirjailija Jarkko Tontti. Miksemme uskoisi heitä?

Apinan mielipiteen tietävät ainakin ne, jotka ovat sattuneet lukemaan aikaisempia jaarituksiani. Mutta nyt voitaisiin ehkä uskoa vaikka Niilo Hallmania, ellemme halua uskoa kotiäiti Nina Mikkosta, josta julkisuus on tehnyt hakkelusta viime lauantaisen tv -esiintymisen jälkeen. Tuntuu siltä, että vain murto-osa päivittelijöistä on nähnyt itse ohjelman, sillä päällepuhumisenhan siinä aloitti Jarkko pohjattoman surullista Tontti jatkaen ivallista ja ylimielistä esiintymistään loppuun saakka. Myös haastattelija teki parhaansa nimittämällä Ninaa kotirouvaksi ja höpöttämällä laatuajasta, joka on jo ajat sitten todistettu humpuukitermiksi.

Ninaa on syytetty päällepuhumisesta, mutta samaa kohtelua ei ole saanut Maria G-R, joka ei antanut suunvuoroa muille Pressiklubi -ohjelmassa – eikä edes sanonut mitään järkevää. Feministeistä ei tietystikään ole apuja Ninalle, vaikka hän mitä todennäköisimmin nainen onkin. Se ei onnistu, koska feministit ovat allergisia sekä kodille että äitiydelle. Ja tämähän on juuri sitä, mitä he ovat kylväneet. Ehkä huvittavimman episodin järjesti kuitenkin Ninan edeltäjä Tuire Mikkonen, jolla oli pakonomainen tarve todistaa, ettei hän ole koskaan ollut kotiäiti, vaikka onkin hoitanut lapsensa kotona. Kenen silmissä hän mahtoi lausunnollaan pisteitä kerätä ?

Tuire korjasi myös Nina lausumaa siitä, että lasten laitoksiin paneminen olisi ollut natsien keksintöä. Tuiren mukaan kunnia kuuluu DDR:lle. Apinan vaan on hieman vaikea ymmärtää, mitä käytännön eroa on Itä-Saksan tai Hitlerin Saksan fasismilla. Pelkällä apinajärjellä on ymmärrettävissä, ettei lasten sieluista taistella ilman taka-ajatuksia, ei edes Suomessa. Sopii vain muistella, mitkä puolueet laitoshoitoa ovat maassamme innokkaimmin ajaneet.

Yli puolet töissä käyvistä suomalaisvanhemmista ehtii olla pienten lastensa kanssa alle kaksi tuntia päivässä. Viidenneksellä yhteistä aikaa on vain tunti. Tämä on ainakin yhtä luotettava tutkimus kuin Tontin hehkuttama ruotsalaistutkimus, jonka mukaan laitoslapsista tulee parempia ihmisiä kuin kotona kasvaneista. No, naapurimaastamme tulee aika paljon tarkoitushakuista, paikalliseen naisemansipoituneeseen ilmapiiriin mitoitettua ”tutkimusta”. Eihän siinä tarvitse kuin valita laitosryhmän lapset nokkimisjärjestyksen yläpäästä ja kotilapset hierarkian alapäästä, niin saadaan toivottu lopputulos.

Pitääkö apinan kertoa naisille, että äitiys on etuoikeus? Naispoliitikot olisivat saaneet myös asian vaatimat taloudelliset reunaehdot kuntoon moneen kertaan, mikäli olisivat halunneet. Mutta he eivät halua. He haluavat ajaa äidit töihin. Työnhimo taitaa olla naisille samanlainen ylinormaali ärsyke kuin raha miehille? Se siis ajaa kaiken biologisen tarkoituksenmukaisuuden ohi. Raskauskin epäilemättä ulkoistetaan heti kun se on teknisesti mahdollista, eikä siihen kulu enää montaa vuosikymmentä.

Ajatella, kohta netistä voi tilata ihan oikean vauvan, ei tarvitse tyytyä vauvanukkeihin. Ja sen saa juuri sellaisilla ominaisuuksilla ja sukupuolella varustettuna kuin haluaa – ehkä jopa sukupuolettomana, sillä eihän siinä vaiheessa tarvita enää seksiäkään. Elämä muuttuu helpoksi! Kotiinkuljetus kuuden (tuottavuus on tässäkin parantunut huomattavasti) kuukauden päästä kuuluu tietysti hintaan. Itellan seuraaja Patella nakkaa vauvelin postilaatikkoon yhtä hellästi kuin paketit tähänkin saakka.

Kuka nainen enää haluaisi seksin, raskauden, synnytyksen ja imetyksen rasituksia vaivakseen? Toisaalta, miksi vaivautua edes kasvattamaan tuota otusta, koska tarjolla on 24/7 kasvatuslaitoksia. Tulevaisuuden lapset ovat siis hieman kuin nykyajan kehitysmaiden kummilapset, joille vanhemmat lähettävät suklaalevyn jouluna ja plektran synttäreillä. Välivaiheen ratkaisuksi voisi kelpuuttaa aidon oloiset vauvanuket, jotka ovatkin jo saaneet suuren suosion naisten keskuudessa. Naisasialiitossa valmistellaankin jo raivoisasti lainsäädäntöä, joka velvoittaisi miehet ostamaan yhtä paljon vauvanukkeja kuin mitä naiset ostavat.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s