HOTELLI KARHU, Sodankylä

Muutaman päivän ikäinen uutinen kertoo, että suomalaiset ovat Euroopan piheintä kansaa ainakin mikäli sitä mitataan hotelliöistä maksetulla hinnalla [1]. Ulkomailla suomalaiset käyttävät hotelliyöhön keskimäärin 113 euroa ja kotimaassa 108 euroa. Tähän verrattuna Sodankylän Karhu -hotellin 100 euron veloitus kahden hengen huoneesta tuntuu kohtuulliselta. Apina sattui saamaan vielä liikemieshuoneen ilman ylimääräisiä maksuja. Tosin netissä on hieman ihmeelliset huone-esittelyt, kun ne eivät tunne tätä liikemieshuonetta lainkaan.

hotelli-karhu

Karhu on perustason hotelli, jossa palvelu oli ystävällistä ja ruoka hyvää, moottorinlämmitys ilmainen, seinillä taidetta ja alakerrassa saunaosasto. Keittiö osasi tehdä maukasta ruokaa sellaisilla normaaleilla ravintolahinnoilla, nieriä ja poronkäristys 17-18 euron luokkaa. Ruoka valmistui varsin nopsaan, mutta jälkiruokaa joutui kerran odottamaan tunnin verran. Onneksi ei ollut kiire muualle kuin saunaan, joka sitten ehtikin jäähtyä, sillä virta oli katkennut juuri niin kuin huone-esitteessä oli mainittu eikä kuten henkilökunta oli luvannut.

Aamupala oli tavanomaista suomalaista tasoa. Kuuman veden loppumisesta piti huomauttaa parina aamuna. Ehkä siis olimme nukkuneet liian pitkään? Ravintolasali oli hieman askeettinen. Pari viherkasvia ei oikein riittänyt pehmentämään suoraviivaista sisustusta. Suuret ikkunat suorastaan huusivat jotain virikettä. Säleikköpuut olisivat sopineet niihin hyvin.

Nettiyhteyttä hotellissa ei ollut tarjolla muille kuin kannettavan käyttäjille. Edes liikemieshuoneessa ei ollut jääkaappia, vaikka voisi kuvitella juuri liikemiesten sen sisällöstä nauttivan . Eipä siitä muuta vahinkoa ollut kuin ettei helposti pilaantuvia eväitä voinut ostaa lähikaupan virkaa toimittaneesta Lidlistä. Toinen (pitkä) miinus huoneessa oli Raamatun olemassaolo. Apina ei saata ymmärtää, miksi suomalaisissa hotelleissa tarjotaan luettavaksi arabimaiden kansanperinnettä. Meikäläisiin hotellihuoneisiin sopisi paremminkin Kalevala.

lahikauppa-lidl

Kolmas miinus tuli aikuisviihdekanavien puuttumisesta. Eipä apinalla ole ennenkään ollut varaa maksaa niistä vaadittuja järjettömiä maksuja, mutta kanavien puuttuminen saattoi epäilemään hotellin taipumista feministipainostuksen edessä. Tällainen mahdollisuus pudottaisi kyllä hotellin arvostuksen muutamaa luokkaa todellista alemmaksi. Apina suosisi mieluummin sellaisia hotelleja, jotka mainostaisivat boikotoivansa Raamattuja.

Huone ei ollut koolla pilattu, mutta tyylikkäästi sisustettu. Pyörillä varustettuja sänkyjä oli helppo liikutella. Tämä toimenpide paljastaa yleensä kerrossiivouksen tason, eikä tämäkään hotelli ihan puhtaita papereita saanut. Ei se nyt sentään sellaista huomiota herättänyt kuin eräässä helsinkiläisessä merkkihotellissa, jossa apinalta sattui putoamaan limsapullon korkki sängyn alle. Siellä se oli vielä kuukauden päästä, kun samaan huoneeseen sattumoisin pääsin.

Se liikemieserikoisuus taisi olla kylpyhuoneesta löytynyt höyrykaappi. Eipä apinalla sellaisesta aiemmin ollutkaan kokemusta, joten mieluusti sitä halusi testata. Lopputulos oli kylläkin pettymys. Koppi oli ahdas ja muovinen istuintaso liian pieni apinan ahterille. Oven alta puskeva ilma piti varpaat jäässä samaan aikaan kun pää paistui. Höyrystin piti niin kovaa ääntä, ettei kaappiin sijoitetusta radiosta olisi kuullut mitään, vaikka siitä olisikin jonkin äänen saanut puristetuksi. Ilmeisesti antenniliitäntä oli unohtunut sähkösuunnittelijalta. Enpä siis ainakaan tämän kokemuksen perusteella suosittelisi moista kaappia kenellekään.

karhun-kylppari

Muutoin kylpyhuone oli poikkeuksellisen tyylikkäästi toteutettu. Harvassa kalliimmassakaan hotellissa on osattu tehdä näin tyylikästä. Pieni tila oli käytetty tehokkaasti ruotsalaisten kalusteiden avulla. Kolmella seinällä oli vallan ihanat siniset kaakelit ja laatoitus oli tehty ammattitaidolla. Liian useinhan majoituspaikkojen laatoitus on tehty miten sattuu. Sähköllä toimiva pyyhekuivainkin oli asennettu kiinteästi niin, ettei johtoja tarvinnut viritellä pitkin huonetta. Oikeastaan ainoa miinus oli lattialämmityksen puuttuminen. Laatoitettu lattia on aina kylmä ilman lämmitystä.

Äänieristys herätti kyllä hieman ihmetystä. Tai siis sen puuttuminen. Hotellihan on nelostien vieressä. Onneksi yöllä ei montaakaan autoa kulkenut ja tällä korkeudella ei rekkoja paljon näkynyt muutenkaan. Mutta myös naapurihuoneista kuului normaalia enemmän kaikenlaista elämisen ääntä. Perhesalaisuuksista ei siis täällä kannata kovin suureen ääneen ruveta neuvottelemaan. Yöaikaan hotellissa ei ole henkilökuntaa eikä hissikään toimi. Kaiken kaikkiaan Karhu oli kuitenkin hintansa arvoinen majapaikka.

nattaset

Nattastunturitkin sijaitsevat Sodankylässä…

Yksi kommentti artikkeliin ”HOTELLI KARHU, Sodankylä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s