HALLA-AHO – MIKKONEN – MOILANEN

Rasistit pitäisi lähettää jääkarhujen ruuaksi pohjoisnavalle, ei olisi enää karhuilla huolta ilmaston lämpenemisestä ja jäätiköiden sulamisesta, kun ruokaa riittäisi yllin kyllin. Rasismi on todella vastenmielinen ilmiö, jota siedetään suvaitsevaisuuden nimissä aivan turhaan. Rasismi on paljon laajempi ilmiö kuin skinien perinteinen muukalaisviha. Klassinen kysymys on kuinka pitkälle suvaitsemattomuuutta pitää suvaita? Rajanveto on vaikeaa, sillä jossain vaiheessa on uhkana muuttua itse suvaitsemattomaksi…

Viime aikoina mediassa on näkynyt ainakin neljänlaista rasismia. Tällä kertaa en kuitenkaan jaksa paneutua vanhoillislestadiolaisten typeryyksiin. Jokainen juttujani lukenut tietää apinan mielipiteen näistä uskonhihhuleista. Jäljelle jää kolmenlaista rasismia, jotka henkilöityvät kolmeen julkisuuden henkilöön. Tosin niissä kaikissa on myös ripaus jonkin sortin uskontoa. Melkein voisi vetää yhtäläisyysmerkin uskonnon ja rasismin välille. Mutta ei siis tästä aiheesta tällä kertaa tämän enempää.

Jussi Halla-aho edustaa ehkä sitä perinteisintä rasismia, joka ilmenee etenkin urosapinoiden nurjana suhtautumisena vieraan lauman uroksiin. Sillä on vuosimiljoonaiset perinteet, joten siitä on aika vaikea kuvitella päästävän kokonaan eroon. Nämä urosapinat luulevat puolustavansa laumaa joltakin nykypäivänä täysin ufoilta uhilta. Ehkä se riittää, että vieraan näköinen uros voisi päästä livauttamaan omia geenejään ”heidän” laumaansa. Näillä rasisteilla moinen ajatus näyttää blokkaavan aivotoiminnan aivan täysin. Heille ei esimerkiksi tule mieleen, että vieraat geenit olisivat vain hyväksi tällaisessa sisäsiittoisessa periferiassa kuin Suomessa.Tuloksena on sitten jokseenkin iljettäviä pikku uutisia lehdissä [1].

Timo T. A. Mikkonen viihtyy julkisuudessa ja mikäs siinä. Kaveri osaa puhua. Mutta tämä koti, uskonto ja isänmaa -asenne alkaa vähitellen muistuttaa jo rasismin käsitettä. Monille suomalaisille pyhiä asioita kaikki kolme. Mutta yrittäkää nyt edes kerran elämässänne kyseenalaistaa edes yksi näistä itsestäänselvyyksistä. Maailma voisi näyttäytyä aivan erilaiselta sen jälkeen. Mutta siksi se kai olisikin niin vaarallista? Jostakin syystä myös Timo T. A.:n vaimot on luokiteltu samaan lokeroon miehensä kanssa.

Anne Moilanen on julistanut sodan suomalaisille miehille noin vuosi sitten, ensin päätoimittamassaan lehdessä ja sitten YLEn A -studiossa ja sen jälkeen YLEn Tulta munille -ohjelmasarjassa. Feminismilläkin on vuosimiljoonaiset perinteet, sillä kuten olen tainnut joskus kertoa, myös simpanssiyhteisössä osa naaraista turvautuu feministisiin tempauksiin lihaa saadakseen. Heille on jostakin syystä vastenmielistä hyödyntää evoluution kehittämää vallankäytön keinoa eli seksiä. No onhan se syykin tähän vastenmielisyyteen tiedossa, eli sikiönaikainen keskimääräistä voimakkaampi testosteronialtistus.

On tietysti vallan mielenkiintoista, että feminismin ja homoseksuaalisuuden syntyprosessi on samanlainen. Tämä selittää hyvin senkin, miksi niin monet feministit suhtautuvat nurjamielisesti heteroseksuaalisuuteen. Mutta se selittää myös sen, miksei kaikista naisista koskaan tule kunnon feministejä. Heistä ei tule feministejä sen paremmin kuin heistä ei tule lesbojakaan. Kysymys kun on biologiasta eikä kulttuurista eikä oppimisesta. Feministien osuus väestössä pysyy siis luonnonlain kaltaisesti korkeintaan samoissa lukemissa kuin homoseksuaalienkin osuus. Lestadiolaiset voisivat siis olla rauhassa – homous ei tartu.

Mutta mikä näistä rasismin ulottuvuuksista on vaarallisinta, voisi joku apina pohtia. Kysymys on vaikea, sillä joudumme punnitsemaan mahdollisuuksien maailman ja todennäköisyyksien maailman ilmiöitä keskenään. Tehtävä ei ole helppo ja se riippuneekin paljon siitä, minkä tyypin aivot kullakin punnitsijalla on korviensa välissä. Naistyypin aivot painottavat mahdollisuuksien maailman asioita eli yksilöihin kohdistuvaa väkivaltaa ja muita uhkia. Miestyypin aivot taas askartelevat enemmän todennäköisyyksien maailmassa eli pohtivat, mitä vaikutuksia jollakin ilmiöllä on laumatason toimintaedellytyksiin.

Enpä osaa minäkään näitä nyt järjestykseen laittaa. En ole edes perehtynyt esimerkkihenkilöiden tekemisiin tarpeeksi hyvin pystyäkseni tekemään perusteellisia analyysejä. Metsässä on niin paljon parempaakin tekemistä kuin lukea Halla-ahon blogeja, katsella Mikkosten Maailmaa tai kuunnella Moilasen tykitystä lauantain parhaina luontohetkinä. Sen verran olen varautunut uhraamaan kallista aikaani Moilaselle, että kuuntelen vielä jossain vaiheessa Areenasta Loka-Laitista käsitelleen ohjelman.

Paljolti tämä juttu perustuukin median välittämään aineistoon. Mediahan ei edusta puolueetonta eikä mitään muutakaan korkeamoraalista tiedonvälitystä. Siksi onkin vallan mielenkiintoista pohtia, miksi media käsittelee näitä kolmea henkilöä niin kuin käsittelee. Yksi on julistettu lainsuojattomaksi ja syyttäjä tarttuu toimeen, toinen edustaa juhlittua ja palkittua [2] tapaa käyttää valtaa. Kohtelu ei ole millään muotoa tasapuolista ja yksi yleinen totuus paljastuu jo alkumetreillä: sukupuoli. Mitä pidemmät hiukset, sitä helläkätisemmin media kohdettaan käsittelee. Oikeastaan voisi sanoa, että toimittajilla on miehiä kohtaan rasistinen ote – vähän niitä ulkomaalaisia hakkaavien miesjoukkojen tapaan.

Jussi Halla-aho on kolmikosta se, jonka harteille media on kasannut pelkästään negatiivista taakkaa. Tällainen normiapina on saanut miehestä sellaisen kuvan, ettei häneen uskalla koskea edes pikkusormella saamatta jotain kuolemantautia. Median mielenkiinto on keskittynyt esittelemään apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen nostamaa syytettä, jonka mukaan Halla-aho olisi syyllistynyt uskonrauhan rikkomiseen sekä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Halla-aho tietysti kiistää moiset sytökset [3].

Kansanryhmää vastaan kiihottaminen on tietysti vakava syytös, mutta uskonrauhaa apina ei kyllä ymmärrä. Onko se jotakin samaa kuin jumalanpilkka? Kuinka jonkin sellaisen pilkkaaminen voi olla laitonta, jota ei ole olemassakaan? Kyllähän sen pitäisi olla jokaisen oma häpeä, jos uskoo ufoihin tai horoskooppeihin. Eräät (aggressiivisimmat) uskonnot ovat näköjään menneisyyden valta-asemillaan pystyneet säilyttämään perusteettomia etuoikeuksia näihin päiviin saakka.

Timo T. A. on mediapersoona itsekin. Siitä huolimatta tiedotusvälineet haluavat aina etsiä skandaaleita kaikesta häneen liittyvästä. Osittain se voi olla pelkkää rahanhimoa vähän vuodentakaisen Kanervan tekstiviestiajojahdin tapaan. Jollakin tasolla kysymys on myös osaavan miehen kyykyttämisestä. Itsensä heikommiksi tuntevat urokset nauttivat voidessaan keksiä jonkin skandaaliuutisen, jolla Mikkosta voidaan litistää ja samalla yritetaan nostaa omaa profiilia. Kumiukko ei vaan näytä niin helposti lannistuvan.

Huvittavimpia (?) tempauksia viime aikoina ovat järjestäneet Radio Rockin aamuohjelmajuontajat Jussi Heikelä ja Aki Linnanahde. Heistä oli tosi upeeta nimittää Mikkosta sivariksi. Ja mikä hauskempaa, lööppilehdistö teki asiasta etusivun uutisen [4]! Kaveruksilla oli jopa pokkaa syyttää Mikkosta aviorikoksesta. Pelkästään ulkonäön perusteella voisi sanoa, ettei taida pojilla itselläänkään olla kovin puhtaat jauhot puss(e)issa. Ja hei – nyt eletään vuotta 2009 ja toimittajanuorukaiset ovat kaivaneet jostain ullakon kätköistä muumioituneen aviorikos -termin. O-la-laa!

Halla-ahoa ja Mikkosta on mediassa siis – kunnon skinien tapaan – lähinnä potkittu päähän. Mutta mitä kuuluu Anne Moilaselle? Jostakin syystä hänestä ei puhuta mediassa mitään. Hän itse sen sijaan pitää sen verran ääntä itsestään, ettei apina pysty arvon leidiä kokonaan välttämään. Moilanen saa siis ihan vapaasti harrastaa kiihottamista kansanryhmää vastaan. Mutta kun tämä kansanryhmä sattuu olemaan miehet, se ei kiinnosta ketään.

Miehet on oikeastaan ulkoistettu ihmiskunnasta – ehkä juuri se oikeuttaa kohtelemaan heitä kuinka tahansa. Samaa logiikkaa lähetyssaarnaajat käyttivät tuhotessaan tuhansia alkuperäiskulttuureja ympäri maapallon. Samaa logiikkaa käyttää myös maailman suurin ihmisoikeusjärjestö Amnesty International. Sen kampanjojen mukaan naisiin ja lapsiin kohdistuva väkivalta on ihmisoikeusrikos. Siis naisiin kohdistuva väkivalta on ihmisoikeusrikos. Miehistä ei väliä, vaikka välkivalta kohtaa miehiä moninverroin naisia useammin – mutta miehethän eivät heidän tulkintansa mukaan olekaan ihmisiä.

Koulusurmien keskellä Annella on otsaa osoitella käsiaseella miehiä Tulva -lehtensä kannessa [5]. Tulta munille -slogan ja radio-ohjelma ovat kai feministien mielestä vain hyvää huumoria? Sen sijaan miesten puujalkavitsit ovat seksuaalista häirintää, vaikka ne miesten itsensä mielestä ovat laadukasta kerrontaa. Jostakin syystä feministeillä on ihan oma määritelmä huumorille. Oikeastaan he näin uusintavat käyttäytymismallia, jota väittävät vastustavansa. Heidän salainen haaveensa kai olisi olla uroksia, kuten eräs aikaisempi hyeena-analyysini vihjaa.

Kaiken tämän jälkeen feministeillä on viime aikoina ollut leukaa julistaa, että heidän toimintansa syvin tarkoitus on pelastaa myös miehet [6]! Mediaan tämä menee täydestä, vaikkei feminismi itse asiassa toimi edes kohdussa normaalisti kehittyneen naisenemmistön eduksi. Feminismihän pyrkii hallitsemaan koko apinayhteisöä ainoana tavoitteenaan terapoida oman testosteronialtistuksensa seurauksena syntynyttä turhautumistaan ja kyvyttömyyttään käyttää naaraille tyypillisiä tapoja hallita yhteisöä.

Vastakaikua feministit saavat puheilleen miehiltä, joiden sikiönkehitys on häiriintynyt liian vähäisen testosteronialtistuksen vuoksi. Tokihan tällaistenkin miesten oikeuksista pitää huolehtia, mutta ei yhteisöä vaan voi hallita pelkästään poikkeustapausten ehdoilla, kuten nykyinen politikointi näyttää olettavan. Ministeri Paula Risikkokin puolustaa vanhempien subjektiivista oikeutta lasten laitoshoitoon ongelmaperheiden tarpeilla. Näitä ongelmaperheitä on kokonaista kaksi prosenttia. Valitettavasti YLEn radio-ohjelmasta, jossa Risikko kieltäytyi koskemasta pyhäksi asiaksi muodostuneeseen ”oikeuteen”, löytyy netistä enää yksi linkki [7]. Kannattaa lukaista myös ohjelmassa haastatellun Simo Pokin näkemys asiasta [8].

PS. Olet varmaan pannut merkille, kuinka hellävaraisesti media käsitteli Mikael Liliusta tänään. Mikään uutisväline ei huolinut sanoa, että Lilius sai potkut Fortumin toimitusjohtajan pallilta. Kaikki toistelivat vain virallista tiedotetta, jonka mukaan Lilius jatkaa hallituksen ja johtoryhmän määräämissä tehtävissä [9]. Vain Ilta-Sanomat uskalsi puhua hyllytyksestä. Kukaan ei halunnut sanoa ääneen, että kaveri pantiin luuttuamaan Fortumin käytäviä, kuten apina eräässä aikaisemmassa jutussaan ehti manata.

3 kommenttia artikkeliin ”HALLA-AHO – MIKKONEN – MOILANEN

  1. Hyvä apina!! Olen tehnyt ekskursioita wordpressin suosituimmille, ja samalla myös rasistisille sivuille, ja vakuuttunut myös siitä, että rasismi on todella vastenmielinen ilmiö ja ilmeisesti myös pelottavan yleistä. Se on jotain itsensä korottamista muiden yläpuolelle siten, että hylkää kaikenlaisen objektiivisen ajattelun; on vain hyviä tai pahoja, mustaa tai valkoista. Ja jos joku kritisoi tällaista ajattelua, hän on automaattisesti vihollinen, jota saa solvata ja häpäistä kaikin tavoin sananvapauden nimissä. Uhkailu on myös tyypillistä. Karsastan kaikkea suvaitsematonta ihmisten luokittelua! Meillä päin käydään seurakunnassa keskustelua esim. siitä onko homous ”kehityshäiriö”, joka pitäisi parantaa ennen kuin saa siunauksen. Surullista ja suututtavaa! Kaiken vihamielisyyden ja tuomitsevuuden takana on kai pelko ja oma heikko itsetunto, mutta siitä huolimatta en voi ymmärtää ja suvaita sitä! Imisiähän me kaikki ollaan, mutta joskus kyllä tuntuu siltä, että olisi paljon mukavampaa kuulua apinalaumaan!

  2. Ps. Siis ihmisiähän me kaikki ollaan.(Aina tulee noita kirjoitusvirheitä!) Mutta läheskään aina me ei olla inhimillisiä.

  3. Niinpä. Eläimet ja ihmiset, eläimellisyys ja inhimillisyys. Eihän niissä ole mitään eroa, kun asiaan edes hieman perehtyy. Siis ilman ennakkoluuloja. Retken voi aloittaa vaikka lukemalla Frans de Waalin kirjan Hyväluontoinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s