LILIUS PERKELE

Tänään eräät muita pakanoiksi haukkuvat viettävät ristiinnaulittujen juhlapäivää. Sen kunniaksi joku jumala lähetti apinametsään kymmensenttisen lumisateen, jotta apina pääsisi vielä kerran kehittämään lihaksistoaan lumitöiden merkeissä. Kiitos siitä. Sen sijaan kiitoksia eivät ansaitse jehovantodistajat, jotka olivat tunkeneet puunkoloon käännytyspostiaan. Tai miksei siitäkin voisi kiittää – paperi oli sopivan ohutta takan sytyttämiseen. Eräs partahemmo sai siis kärvistellä tänä pääsiäisenä ristin lisäksi myös roviolla.

Nykyajan roisto numero yksi taitaa kuitenkin olla eräs Mikael Lilius. Ei hänestä nyt vaan tunnu pääsevän eroon, vaikka apina on hänet jo pariinkin kertaan ristiinnaulinnut. Jotkut korkeaotsaiset ovat sitä mieltä, että Liliuksen arvostelu on vain kateellisten panettelua. Ehkä niinkin, mutta tämä kateellisuus on tervettä kateutta. Yksikään apina ei nimittäin tarvitse miljoonia euroja elääkseen hyvää elämää.

Siinä mielessä arvostelijat ovat oikeassa, ettei Lilius ole suurin ihmissyöjähai edes tässä maassa, muusta maailmasta puhumattakaan. Mutta hänen asemansa valtionjohtoisen eli meidän kaikkien yhteisen (?) yrityksen johdossa ja hänen persoonansa ylimielisen käyttäytymisen aiheuttama epäluottamus oikeuttaa arvostelun. Ikävintä tässä Fortumin kärsimysnäytelmässä on kuitenkin se, ettei kyse ole yhdestä apinasta vaan järjestelmästä.

Hallitus olisi halunnut koko kansan pantavaksi eläkevankeuteen, kuten kaikki hyvin muistamme. Palomiehiä myöten. Eilinen uutinen kertoi, että pula palomiehistä uhkaa jo kansallista turvallisuutta [1]. Suomen palomiesten liiton puheenjohtaja Kim Nikulan mukaan syynä on palomiesten korkea eläkeikä ja koulutuspaikkojen vähyys. No niin, tästähän saisi aikaan ihan oman pakinan. Miksei Halosenkin ihannoimassa koulutuksen ihmemaassa muisteta kouluttaa palomiehiä? Selitys on yksinkertainen. Nuoret miehet halutaan mieluummin syrjäyttää elämästä kuin tarjota heille yksinkertaisen raakaa voimaa vaativaa koulutusta. Sehän ei ole seksikästä tällaisessa korkeakoulutuksen estrogeeni-ilmastossa.

Ympäristöestrogeenien lisääntyminen joka puolella ympäristössämme ja ravinnossamme saattaa muutenkin kohta johtaa siihen, ettei meillä ole tarpeeksi raavaita uroita sen paremmin pelastus- kuin maanpuolustustehtäviinkään. Sittenhän tasa-arvo on toteutunut maksimaalisesti? Mutta sitä ennen meillä on syytä ihmetellä hallituksen ajatuskulkua ja sanansa pitämistä. Tokihan sanat syötiin jo silloin, kun hallitus luopui yksipuolisesta eläkepäätöksestään, vaikka siitä ensin päättäväisesti pidettiin kiinni varsinkin pääministeri Matti Vanhasen suulla.

Nyt sitten lipsuttiin toisesta, kovin vaatimattomasta lupauksesta, jonka mukaan valtionyhtiöiden johtajien eläkeikä nostetaan jopa 63 vuoteen. Kun Fortumin uudenkaan johtajan Tapio Kuulan ei tarvitse niin vanhaksi kituutella, asioista vastaava ministeri Häkämies vain perusteli asiaa neuvottelutuloksella! Niinpä niin, milloinkahan tavallinen duunari tai edes palomies pääsee neuvottelemaan itslleen sopivan eläkeiän?

Kaikkihan tietävät, että rikkaat elävät köyhiä vanhemmiksi [2]. Hesari pani vielä paremmaksi ja sanoi suoraan, että johtajat elävät kymmenen vuotta perusduunaria pitempään [3]. Valtiovallankin on tämä pakko tietää, sillä valtiosihteeri Terttu Savolainen lausui kuopiolaisessa juhlaseminaarissa melkein tasan neljä vuotta sitten: hyvätuloiset ja ebiten koulutusta saaneet ovat terveempiä kuin pienituloiset ja pelkän perusasteen koulutuksen saaneet [4].

Suurten johtajien pitäisi siis olla töissä 75 -vuotiaiksi… Mutta arvaatte varmaan, miksei tätä ihmettä tulla koskaan näkemään. Eikä tulla koskaan näkemään sitäkään, että kansa hurjistuisi moisesta hallituksen valehtelusta rynnäten kaduille ja toreille barrikadeja rakentamaan. Emme edes näe sitä, että lööppilehdistö innostuisi joka aamu kysymään Vanhaselta ja Kataiselta, vieläkö Häkämies nauttii heidän luottamustaan. Eikä Hymy -lehteäkään kiinnosta pätkän vertaa, mihin veronmaksajien rahoja käytetään, kunhan niitä ei vaan käytetä tekstiviestien lähettelyyn.

Mitä suurempi johtaja, sitä nuorempana hän lähtee eläkkeelle, jotta ehtisi purjehtia Välimerellä vielä kolmekymmentä vuotta nauttien tavallisten veronmaksajien maksamasta 70 000 euron [5] kuukausieläkkeestään. Tämän rahastuksen sallii kristillistä perustaansa hehkuttava länsimainen sivistys. Onhan tämä aika kaukana erään Jeesuksen opeista. Mutta kristillisyyshän on monien vääntöjen tulos. Jossakin vaiheessa oli lähellä, että gnostilaiset opit olisivat päässet vallalle. Ihmiskunnalle se olisi saattanut olla onni, sillä lähetystyön kiroukset ja naisten aseman mitätöinti olisi jäänyt olemattomalle tasolle.

Kristinuskonkin sisällön on määrännyt sisäisissä taisteluissa sotaisimman ja voimakkaimman laki aivan samalla tavalla kuin uroseläinten reviiritaisteluissa kautta eläinkunnan. Tämän opin kanssa sitten länsimainen hallinto on naimisissa. Slogan jumalan silmien edessä kaikki apinat ovat samanarvoisia on pelkkää sanahelinää. Itse asiassa se on ulkoistettu taivaaseen. Samanarvoisuus toteutuu vasta kuoleman jälkeen! Ai kuinka ovelaa. Se on sitten kaikille yllätys, kun kuoleman jälkeen ei olekaan yhtään mitään. Mutta järjestelmä on vedenpitävä, sillä kukaan kuollut ei taatusti palaa valittamaan kuluttajaviranomaiselle…

Tällä taikatempulla rahvas saadaan hyväksymään ainoan elämänsä epäoikeudenmukaisuus. Tämä on valtakoneiston tietoisesti suorittamaa pahimman luokan eläinoikeuksien loukkaamista. Simpanssiyhteisökin on oikeudenmukaisempi, bonoboista ja alkuperäiskansoista nyt puhumattakaan. Missä kapina? Tyydymme osaamme kuin pääsiäispöytään päätyneet lampaat. Olemmehan sentään itse saaneet valita paimenemme, olemmehan. Kirkon ja maallisen vallan liitto pitää lampaat nöyrinä maksumiehinä, kunhan televisiosta vain saa katsella Tanssivia Tähtiä ja Euroviisuja.

Olisihan tälle olemassa vaihtoehtokin. Yhteisövalta ja perustulo kaikille apinoille. Niitä ei kuitenkaan koskaan kansalle tarjota, koska vallanpitäjät ja puolueet menettäisivät otteen laumasta ja samalla valtansa. Ylimmäksi vuosituloksi riittäisi aivan loistavasti 100 000 euroa. Jos perustulo olisi 12000 euroa vuodessa, niin voisihan silloinkin moni vielä tuntea olevansa melkein kymmenen kertaa muita parempi ihminen. Ja jos arvostukset muuttuisivat, itseluottamusta voisi nostattaa maksettujen verojen määrällä.

Tuo satatonnia saattaa olla ihan oikea arvio, sillä Venäjän presidentti Dmitri Medvedevillekin riittää 93 000 euroa vuodessa. Tietysti Hesari asenteellisesti otsikoi asian, että Medvedev on maailman huonoimmin palkattuja presidenttejä [6]. Mutta hengissä tuntuu kaveri kuitenkin sinnittelevän. No, ehkä hänellä on säästöjä öljybisnesajoilta, mutta joka tapauksessa esimerkillistä toimintaa – kerrankin jotain positiivista itänaapurin suunnalta.

Perustulo puolestaan heittäisi koko eläkekäsitteen romukopaan. Jokainen voisi tehdä työtä niin kauan kuin jaksaa tai huvittaa ja se antaisi mahdollisuuden vaihtaa työpaikkaakin nykyistä pienemmällä riskillä. Jos pomo rupeaa liikaa nyppimään, eikun vaan etsimään parempaa työilmapiiriä. Kerrankin normiapina pääsisi kilpailuttamaan yrityksiä. Eikä tarvitsisi Susan Ruususenkaan mennä vankilaan [7]. Tyhmempi apina jälkiviisaana neuvoisi, että olisi kannattanut säästää rasvaimu- ja silikonirahat tärkeämpiin tarkoituksiin…

Sinänsä on hauskaa, että nämä julkisuuden henkilöt kerjäävät rahaa Ilta-Sanomissa, kun normiapinan pitäisi marssia ihan rehellisesti pankinjohtajan vastaanotolle. Ilmainen vihje pääministeri Vanhaselle. Maksamalla Ruususen sakot saisit kovasti myönteistä peeärrää sekä kaiken maailman feministien vankkumattoman ja elinkautisen tuen. Olethan sentään hieman syyllinenkin noiden sakkojen olemassaoloon. Mutta jos ja kun Vanhanen ei tätä ymmärrä, niin miten olisi Mikael -poika? Liikenisikö yksi miljoona köyhälle Ruususelle? Voisit saada jopa yhden panon kaupantekiäisenä. Lahjoituksen ehtona voisi olla, ettemme koskaan ikinä enää kuule pihaustakaan kyseisestä leidistä missään median palstoilla.

3 kommenttia artikkeliin ”LILIUS PERKELE

 1. Gnostilaisuuden muodostivat monet synkretistiset uskonnolliset ryhmät. Gnostilaisuus piti itseään kristinuskon kilpailijana sekä parempana uskontona kuin kristinusko. Gnostilaisuus tulee kreikankielen sanasta gnosis, joka tarkoittaa tietoa ja ymmärrystä. Gnostilaisuudessa oli monenlaista vaikutusta esim. jotkut gnostilaiset opettivat, että jumalallisuus saavutetaan miehen ja naisen ykseydellä. Tämä ajatus johti myös jotkut gnostikot tavoittelemaan jumaluutta miehen ja naisen seksiaktin kautta. Mutta oli myös olemassa gnostilaisia, jotka pidättäytyivät sukupuolisuhteista. Kun tiedämme sen tosiasian, että gnostilaiset pitivät kristittyjä vihollisinaan sekä sen että he pitivät itseään kristittyjä parempina ja he halusivat kaikella tavalla osoittaa kristinuskon vääräksi, niin sen tähden syntyivät ns. gnostilaiset evankeliumit, joiden tarkoituksena oli mustamaalata ja vääristää Raamatun evankeliumi. Gnostilaiset menivät niin pitkälle tässä, että he kirjoittivat evankeliumit ”uusiksi” väärentämällä ne; joissa he kuvasivat Jeesuksen tavalliseksi mieheksi, joka yhtyi jumalallisuuteen Maria Madgaleenan kautta. Tuo gnostilainen väite, että Maria Madgaleena oli Jeesuksen vaimo sopi gnostilaisille, koska sillä tavalla he pyrkivät väittämään oman oppinsa oikeaksi ja saivat tukea ajatuksilleen. Ajatus Jeesuksen naimisissa olosta (yhtyminen jumalallisuuteen naisen kanssa) on gnostilaista evankeliumia. Samoin myös tuo toinen seksuaalikielteinen ryhmä sai lisää vettä myllyynsä väittäen ”uusien” evankeliumien kautta, että Jeesus vietti synnillistä ja paheellista seksielämää. Näin nuo molemmat ryhmittymät saivat itselleen ”uusista evankeliumeistaan” oivia puhemiehiä, joilla he hyökkäsivät kristittyjä ja Raamatun sanomaa vastaan. Se oli ovela juoni toisten mustamaalaamiseksi, mutta onneksi tiedämme sen, että näiden gnostilaisten tekstien innoituksen lähde on ollut pimeyden päämajassa, ja että Raamatussa on totuus siitä kuinka asiat ovat. Raamattu ei kerro Jeesuksen olleen naimisissa, eikä Hän ollutkaan naimisissa, koska Hän ei syntynyt maailmaan naimisiinmenoa varten, vaan siksi, että kuolisi syntiuhrina maailman synnin tähden.

  Gnostilaisille teksteille on myös ominaista seuraavat piirteet; gnostilaisuus asetti itsensä korkeampaan asemaan kuin kristinusko sekä gnostilaisuus ei uskonut Jeesuksen olevan Jumala. Nuo edellä olevat seikat jo itsessään todistavat sen ettei gnostilaisapokryfisilla teksteillä voida todistaa Raamatun opetusta, sillä gnostilaisuus asetti itse itsensä kristinuskoa korkeammalle sekä uskominen Jeesukseen tavallisena ihmisenä teki heistä ihmisiä, joilla ei ollut halua Raamatulliseen uskoon, vaan pikemminkin he halusivat todistaa sen vääräksi korottamalla omaa uskontoaan. Näin gnostilaisia tekstejä ei voida mitenkään pitää kristinuskon alkuperäisinä teksteinä tai kristinuskoon kuuluvina teoksina, sillä gnostilaiset pitivät kristinuskoa vihollisenaan ja gnostilaiset pitivät itseään ”oikeaoppisina” ja kristinuskoa vihollisenaan. Gnostilaisilla evankeliumeilla ei voida todistaa Raamatullisia asioita ja tapahtumia, koska gnostilaiset evankeliumit kirjoitettiin siinä tarkoituksessa, että niiden kautta vääristettiin Raamattu sekä mustamaalattiin Raamatun henkilöitä kuten Jeesusta Kristusta.

  http://koti.phnet.fi/petripaavola/mariamagdaleena.html

 2. @telson7

  Ai että tiedämme sen tosiasian että gnostilaiset pitivät kristittyjä vihollisinaan?

  minä kun vain kuulin että Rooma nimisessä paikassa ei gnostilaisia hyvin katsottu koska vastustivat raamatun väärentämistä, pahe mistä Rooma on tunnettu kautta vuosisatojen.

  Gnostilaiset olivat kristittyjä eli on vaikea uskoa että pitivät kaltaisiaan vihollisinaan, kun olivat tunnettuja avoimuudestaan.

  mitä tällä on tekemistä simpassinfilosofian kanssa???

 3. Rasvaimu pole mõeldud kehakaalu alandamiseks vaid dieedile ja treeningule allumatute piirkondade korrigeerimiseks ja keha proportsioonide parandamiseks. Liposuktsiooni võib teha ühe operatsioonikorraga mitmele kehapiirkonnale, nt kõht ja reied, kuid see pole mõeldud korraga kogu keha üleliigse rasvkoe eemaldamiseks.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s