SEKSUAALISTA MANIPULAATIOTA

Psykososiaalisen mafian gerneroiman kampanjan tuloksena saamme joka päivä lukea jostakin mediasta, kuinka seksuaalinen häirintä raastaa naisten itsetuntoa ja mahdollisuuksia täysipainoiseen elämään. Viimeksi eräs Anne Moilanen vaahtosi aiheesta eilisessä ihan ikiomassa jumalanpalveluksessaan leimaamalla tällä kertaa teatterimaailman ja erityisesti miespuoliset ohjaajat ja teatterinjohtajat tällä kyseenalaisella stigmalla.

Jostakin syystä mediassa ei koskaan käsitellä aihetta seksuaalinen manipulaatio. Tai käsitellään sitä sentään joskus harvoin, kuten eräissä MOT -ohjelmissa [1] [2] [3]. Mutta tämä loistava ajankohtaisohjelma elääkin aivan omaa elämäänsä eikä sen esille nostamista aiheista yleensä päästetä syntymään mitään kansanliikettä, vaikka apina sitä usein toivoisi. Eilen sitten tapahtui jotain erikoista. Ilmeisesti Naisasialiitto Unionin sensuurijaosto oli jossain lomarannikolla hyvin ansaitulla penislomallaan, sillä mediaan pääsi leviämään uutinen, jossa todistettiin suomalainen psykososiaalinen ilmasto pilaantuneeksi.

Katarina Finnilä-Tuohimaan väitöstutkimus nostaa vihdoin kissan pöydälle. Monet miehethän ovat sen kissan siellä nähneet norkoilemassa jo vuosikymmeniä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja parempi näin, että tällaisen väitöskirjan tekee nainen, silloin sitä ei voi mitätöidä ainakaan sillä perusteella, että sen tekijä edustaa väärää sukupuolta. Ensi lauantaina tarkastettava väitöskirja paljastaa, että lasten hyväksikäyttöä tutkivat ammattilaiset ovat asenteellisia. Finnilä-Tuohimaa varoittaa tuomioistuimia luottamasta kehen tahansa asiantuntijatodistajaan, oli tämän titteli mikä tahansa.

Jostakin syystä näinkään tärkeä uutinen ei mahtunut television pääuutisiin, vaikka lähetyksessä oli aikaa kertoa esimerkiksi pääkaupungissa järjestetystä tyttöjen mopokurssista ja kuinka se oli saanut osakseen valtaisan suosion. Oikeastaan tällainen oli jo ennalta arvattavissa, sillä se sopii hyvin YLE:n linjaan, jonka mukaisesti kansaa tulee kasvattaa seksuaalisen manipulaation ihanteiden mukaisesti.

Finnilä -Tuohimaa selvitti lastenpsykiatrien, psykologien ja sosiaalityöntekijöiden asiantuntijuutta ja kykyä tehdä johtopäätöksiä hyväksikäyttöepäilyistä. Väitöskirjan [4] ja Finnilä -Tuohimaan haastattelujen perusteella voidaan todeta muun muassa seuraavaa:

 • asiantuntijoilla on voimakkaita lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja sen tutkintaa koskevia asenteita sekä runsaasti uskomuksia, jotka ovat ristiriidassa tieteellisen tutkimustiedon kanssa. Mahdollista hyväksikäyttöä koskevia päätöksiä tehdessään ammattilaiset eivät sovella tieteellistä tietoa
 • ammattilaiset eivät tiedä mihin asiantuntijuuden tulisi perustua selvitettäessä epäiltyä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä
 • vahvat ennakkoasenteet lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä estävät asiantuntijoita käyttämästä neutraalia ja asiantuntevaa tutkintaa, mikä tapahtuu epäillyn oikeusturvan kustannuksella
 • hyväksikäyttötapauksia työnään selvittäville ei ole olemassa minkäänlaista täydennyskoulutusjärjestelmää eikä siis minkäänlaista opetusta tieteellisesti kestävistä työskentelymenetelmistä
 • mitä enemmän koulutusta lasten haastattelemiseen ammattilainen on saanut, sitä enemmän uskomuksia ja sitä vahvempia asenteita hänellä on
 • käyttökelvottomiksi todistettuihin menetelmiin, kuten leikin tarkkailuun, uskoo jopa 40 prosenttia ammattilaisista
 • eräiden asiantuntijoiden mielestä hyväksikäyttökertomus pitää kiskoa lapsesta ulos ”hinnalla millä hyvänsä”
 • eräät asiantuntijat ovat sitä mieltä, että hyväksikäyttö näkyy lapsen naamasta
 • yli puolet ammattilaisista pitää johdattelevia haastattelumenetelmiä suotavina lasten haastatteluissa, eivätkä kokeneetkaan kliinikot tunnista johdattelevia aineksia lapsen haastattelussa

Tutkimuksen mukaan terveydenhuollon ammattihenkilöt eivät siis ole kovinkaan perehtyneitä lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä käsittelevään tieteelliseen kirjallisuuteen, vaan luottavat etupäässä käytännön kokemukseen, mikä johtaa helposti hyväksikäyttötapausten ylidiagnosointiin. Uskomattomin tulos tässä taisi olla se, että koulutus lisää uskomusten ja asenteellisuuden määrää.

Väitöskirja taitaa siis paljastaa myös erään toisen psykososiaalisen mafian ylläpitämän illuusion eli uskon koulutuksen ihmeitä tekevään vaikutukseen. Kaikki silmäätekevät, naispresidentistämme alkaen julistavat jokaisessa juhlapuheessaan koulutuksen autuutta. Finnilä-Tuohimaan tutkimus osoittaa kuitenkin, että koulutus voi olla samanlainen silmänkääntötemppu kuin keisarin uudet vaatteet aikoinaan. Ihmisten ennakkoasenteita ja suurta tarvetta oman agendansa ajamiseen ei taideta saada millään koulutuksella nujerretuksi. Ja mikä kauheampaa, jos tällaisilla arvoilla varustettu henkilö pääsee kouluttamaan muita, tieteelliset tutkimukset voidaan lopullisesti unohtaa. Toivottavasti Finnilä -Tuohimaan tutkimukselle ei käy tällä tavalla.

Pienin ongelma tässä ei pitäisi olla se, että ”asiantuntijoiden” tekemillä hyväksikäyttöselvityksillä aiheutetaan vähintään yhtä vakavia vaurioita lapsille kuin mitä mahdollinen hyväksikäyttö on saanut aikaan – ja väärien epäilyjen vuoksi traumoja aiheutetaan myös monille täysin mistään tietämättömille lapsille. Moisesta joutaisi panna asiantuntijat vankilaan. Mutta vankilaan joutuvatkin täysin viattomat urosapinat, koska heidän sanomisensa ei paina edes paskan vertaa nykyisissä oikeusistuimissa. Apinatodennäköisyys kertookin, että yli puolet Suomessa tuomituista lasten hyväksikäyttäjistä kärsii tuomiotaan syyttömänä.

Tällä ilmiöllä on vielä yksi outo ulottuvuus. Samaan aikaan, kun nämä ”asiantuntijat” ovat sitä mieltä, että kaikki urosapinat ovat potentiaalisia lasten raiskaajia ja automaattisesti kaikissa tapauksissa, joissa heitä siitä keksitään syyttää, he myös ovat käyttäneet lasta seksuaalisten huvitustensa välikappaleena – siis samaan aikaan, kun näiden psykososiaalisten asiantuntijoiden toinen aivopuolisko viestittää tällaista ilosanomaa, heidän toinen aivopuoliskonsa julistaa, että miehet ovat keskimäärin aivan yhtä hyviä äitejä kuin naisetkin ja että heidät pitäisi jopa pakottaa hoitamaan pieniä lapsiaan …

5 kommenttia artikkeliin ”SEKSUAALISTA MANIPULAATIOTA

 1. Olisi kiva, jos voitaisiin olla miehiä ja naisia sopuisassa rinnakkaiselossa niin, että käytettäisiin luontaisia taipumuksiamme molempien hyväksi. Utopiaa?

  Yhdellä työpaikalla oli hauskoja naisia: Kun heiltä kyseltiin, ovatko he kohdanneet seksuaalista häirintää, he vastasivat: ”Oispas edes joskus…” Tiukkapipoisuus ja vainoharhaisuus on ärsyttävää, enkä nyt tarkoita etteikö, asioihin pitäisi puuttua.

 2. Niin, ja tuosta varsinaisesta aiheesta… Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on tietysti kamalinta, mitä voi olla, mutta se on ollut myös liikaa viihdeteollisuuden kestoaihe jo useamman vuoden, eikä siis ihme, että tulkintaa sen suuntaan on jopa liian herkästi, ja täysin syyttömiäkin on leimattu ja tuomittu. Toisaalta monet tapaukset jäävät paljastumatta lapsen tunteman häpeän takia tai jonkinlaisen ”uskollisuuden”, ehkä. Ammatti”tädit ovat kuulema myös joskus uskoneet lapsen mielikuvitustarinoita ja tehneet tuhoisia tulkintoja ja myyräntyötä perheen selän takana.

 3. ”Yhdellä työpaikalla oli hauskoja naisia: Kun heiltä kyseltiin, ovatko he kohdanneet seksuaalista häirintää, he vastasivat: “Oispas edes joskus…””

  Hyvä että joku nainen uskaltaa tämänkin näkökulman sanoa julkisesti. Aika moni nainen on nimittäin pienessä piirissä ihmetellyt häirintähysteriaa ja hissikatsepuheita.

 4. Meillä on meneillään vastaavanlainen tapaus.On jo mieheni tuomittuna,ja vankeus tulee ajankohtaiseksi ensi kuussa.Ko.tapaus
  tai oikeudenkäytni ja rangaistus ja siihen liityvät tapahtumat ovat
  60-vuotta salassapitovellvoolisuuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s