NAIS(?)NÄKÖKULMIA

Puoli yhdeksän uutislähetys [1] paljasti tänään mielenkiintoisen ilmiön. Liekö johtopäätös se, että miesten ja naisten keskimäärin erilaiset aivot ovat vaikuttamassa tällaiseen käyttäytymiseen? Ensiksi paljastui, että Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin Suomen vierailun ainoa julkinen särö syntyi, kun presidentti Tarja Halonen menetti malttinsa toimittajien kysyessä suomalaisten mahdollisista tonttikaupoista Venäjän puolella: lehdistötilaisuus ei ole se paikka, jossa asiaa voidaan kehittäänyt tämä lähtee ihan käsistä [2]. Medvedev sen sijaat otti tilanteen rauhallisesti sekä vastasi kysymyksiin kärsivällisesti ja hyväntuulisesti.

Historia menee nyt sitten siinä vaiheessa, että Suomen presidentti haluaa rajoittaa keskustelua, mutta Venäjän presidentti on toimittajien keskellä kuin kala vedessä. Jotain kovin merkillistä on meneillään. Mahtaako Halonen jaksaa virkakautensa loppuun saakka? Kaiken kukkuraksi hän varoittelee käytännön hankaluuksista ja kommentoi maanostoasian jatkokehittelyä radiossa sanoin, että katsellaan. Siis että katsellaan. Suomen kielellä se tarkoittaa, ettei katselun kohteelle tapahdu mitään. Muuten, Halosen mukaan myös Medvedevin aloitetta Euroopan uudeksi turvallisuusarkkitehtuuriksi tutkaillaan ja katsotaan… Mistä moinen vähättely? Ulkoministeri Alexander Stubb sen sijaan totesi jämäkästi, ettei hankkeella voida sivuuttaa EU:ta, Natoa tai varsinkaan Ety-järjestöä .

Heti perään koettiin toinen vähättely, kun SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen kieltäytyi kommentoimasta puolueensa ammattiliitoilta saamaa rahoitusta – ja sitten kun hänet vastentahtoisesti oli saatu mikrofonin eteen, sanoma oli vain tympeää jaaritusta, ettei lakia ole rikottu. Onko SDP:llä todella varaa käyttäytyä näin? Jokainen apina saattoi sen sijaan huomata, kuinka kärsivällisesti vasemmistoliiton puheenjotaja Martti Korhonen – siis mies – vastasi toimittajille: me ollaan valmiita julkistamaan kaikki.

Lastentarhanopettajaliiton puheenjohtaja Soile Oleander puolestaan tyrmäsi tyylikkään asiallisesti valtion ja kuntaliiton leikkauspuuhastelun: hävettää päättäjien puolesta. Eihän siitä ole kuin kuukauden päivät, kun valtiovarainministeri Jyrki Katainen vakuutti, ettei mitään leikkaussuunnitelmia ole eikä sellaisia voi tähän suhdannetilanteeseen ajatellakaan. Nyt sitten ollaan suunnittelemassa leikkauksia lasten laitoshoitoon! Ryhmäkokoja on muka mahdollista kasvattaa ja henkilökunnan pätevyysvaatimuksista tinkiä – vaikka juuri käyty kansalaiskeskustelu osoitti, että laitoshoidon tilanne on jo nykyään täysin kestämätön. Ehkä äidit nyt jo osaavat tehdä asiasta oikeat johtopäätökset, jos yhtään ajattelevat lastensa tulevaisuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s