RAISKAUS – HUPIJUTTU?

Poiminta tänäisestä uutisvirrasta: aiheena raiskaus. Eihän se mitään huumoria ole, mutta viralliset selitykset muistuttavat tyypillisyydessään surkuhupaisuuden riemuvoittoa. Tämän jutun otsikoksi sopisi mainiosti myös Näin meitä hallitaan, mutta olen tainnut jo sellaisen ilmaisun jossain aikaisemmassa jutussani käyttää. Herkullinen uutisaihe kertoi läntisen naapurimme todellisuudesta, jossa raiskausluvut ovat räjähtäneet käsiin. Ensiksi kuulin siitä iltapäivän radiouutisissa [1] ja löytyihän asiasta maininta myös Hesarin sivuilta [2]. Lööppilehdet ja YLE:n pääuutiset sen sijaan ovat olleet aivan hissun kissun.

Apina on jo odottanutkin, milloin naapurimaan seksikupla puhkeaa ja nyt ollaan sylttytehtaan raunioilla. Ruotsissa tehdään raiskauksia koskevia rikosilmoituksia moninkertaisesti muihin EU -maihin verrattuna. Asia selvisi yhdessätoista EU -maassa tehdyssä tutkimuksessa. Ruotsin poliisi saa vuosittain noin 5000 raiskausilmoitusta, kun muissa vastaavan kokoisissa maissa ilmoituksia tehdään vain parisen sataa vuodessa! Ero on suorastaan järkyttävä eli 25 -kertainen eikä se selity oikeusjärjestelmien eroilla. Esimerkiksi muissa Pohjoismaissa, Saksassa ja Ranskassa raiskausten määrä on väkilukuun suhteutettuina vain neljännes Ruotsin luvuista.

Eivät nämä erot selity myöskään niillä seikoilla, joita tutkijat tarjoilevat ilmiön syyksi. Heidän mukaansa syy on ruotsalaisessa yhteiskunnallisessa ilmapiirissä, jota leimaa vapaa seksuaalisuus, varhainen seksuaalikäyttäytymisen aloitusikä sekä runsas viinan kulutus. Nämä selitelmät voi jo apinan aivoilla todistaa täydelliseksi hölynpölyksi. EU:n rahoitukseen osallistuvien apinoiden pitäisi tietysti olla huolissaan, miksi tällaisille nollatutkimuksille annetaan rahoitusta. Luvut varmaankin ovat oikein, mutta johtopäätökset on tehty tarkoitushakuisesti.

Jos nyt tarkastellaan tilastoja, niin ruotsalaiset juovat vähiten alkoholia koko Euroopassa. Vuonna 2001 kulutus oli Ruotsissa vain 4,9 litraa sataprosenttista alkoholia henkeä kohti [3] ja sen jälkeen viinan käyttö on jopa pienentynyt [4] päin vastoin kuin esimerkiksi Suomessa. Selitelmä viinan käytön yhteydestä raiskausilmoituslukuihin voidaan siten helposti osoittaa valheeksi. Samaa sarjaa ovat muutkin selitelmän osa-alueet, sillä ei Ruotsi ole seksuaalisen vapauden saralla mikään erityistapaus. Euroopassa on maita, joissa seksin aloitusikä on Ruotsia alhaisempi [5] ja tuskinpa Ruotsi päihittää esimerkiksi Hollantia vapauden yleisessä ulottuvuudessa.

Kenen tarkoitusperiä ”tutkimus” siis ajaa? Se selviää, kun tietää, että tutkimus on rahoitettu EU:n Daphne II -ohjelmasta. Ohjelma käytti viidessä vuodessa 50 miljoonaa euroa tämänkaltaiseen puuhasteluun. Ohjelman jatkostakin on jo päätetty eli rahaa palaa mittavat määrät ainakin vuoteen 2013 saakka. Tarkoitus on tietysti ylevä eli taistella lapsiin ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan [6]. Feministijärjestöillä on siis syytä naureskella partaansa, jos heillä sellainen olisi – ja miksei olisi. Näin helppoa on naisten saada rahaa mihin tahansa vain keksivät pyytääkään. Tämä on vain yksi todiste, joka mitätöi tehokkaasti mantrat naisen eurosta ja dollarista.

Tutkimusta johti feministi Liz Kelly [7]. Todennäköisesti kaikki muutkin ”tutkijat” ovat olleet saman aatteen edustajia. Se selittää kaiken johtopäätösten onttoudesta. Eihän feministi voi sanoa ääneen, että raiskausilmoitusten räjähtäminen johtuu Ruotsin seksinoston kieltävästä laista ja maan sijoittumisesta kärkipaikalle tasa-arvomittauksissa. Feministi ei todellakaan tätä myönnä, vaikka selitys tarjoiltaisiin hänelle kultalautasella – ja näinhän tällä kertaa on asia. Ruotsi on ollut ainoa maa maailmassa, jossa seksin osto on kriminalisoitu. Norja seuraa perässä, kohta myös näissä raiskausluvuissa. Ruotsin oikeusministeri Beatrice Ask on huolestunut, sillä maa on käyttänyt miljardi kruunua juuri tämän aihealueen torjuntaan…

Eivät Ruotsin luvut sentään kerro pelkästään siitä, että miehet olisivat seksinpuutteessaan ruvenneet raivohullujen lailla naisia raiskaamaan. Huomionarvoista on, että vain 13 prosenttia ilmoituksista johtaa lopulta syytteeseen ja syytteistäkin viidesosa osoittautuu turhiksi. Tämähän tarkoittaa sitä, että 90 ilmoitusta sadasta on kostonhimoisten naaraiden vireillepanemia vääriä ilmiantoja. Ainahan löytyy syy, joka oikeuttaa miehen kärsimyksen ja poliisin ylityöllistämisen. Aina löytyy syy, joka oikeuttaa naisen kostamaan jonkin suuren ”vääryyden” – kuten esimerkiksi sen, ettei mies ole huomannut hänen uutta kampaustaan. Tällaisesta on Suomessakin joutunut muun muassa eräs Vesa Keskinen kärsimään [8].

Mutta Hej på dig, tutkijoille alhainen syytemäärä kertookin vain valehtelevia miehiä suosivasta ruotsalaisesta oikeuskulttuurista [9]! Kyllä sitä naisoikeutta todella tarvittaisiin ainakin rakkaassa naapurimaassamme. Siltä osin tutkijat ovat oikeassa, että lukujen taustalla on ruotsalainen yhteiskunnallinen ilmapiiri. Mutta ei siinä mielessä kuin he haluavat uskoa, vaan siksi, että Ruotsissa feministivärittynyt psykososiaalinen mafia on niin voimissaan, että yhteiskunnan ilmapiiri on seksuaalisuuden saralla heittämässä häränpyllyä. Tilanne taitaa olla ahdistavuudessaan jo pahempi kuin viisikymmenluvulla. Seksistä on tehty vallankäyttöä, mikä automaattisesti heikentää yhteisöllistä luottamusta.

Ruotsin tilanne on vain osoitus siitä, mihin ihmislajin luontaisen käyttäytymisen kieltäminen ja täydellinen kyvyttömyys tämän käyttäytymisen ymmärtämisestä johtaa. Ruotsissa olisi vielä mahdollisuus muuttaa suuntaa, muuten edessä voi olla samanlainen kokeilu kuin itänaapurissamme oli meneillään 70 vuoden ajan. Neuvostoliitossa sivuraiteelle jouduttiin vääntämällä jotain muuta vaihdetta, mutta lopputulos oli kansalaisten kannalta sama – vapaus ja elämänilo hävisivät. Mitä me suomalaiset olemme tehneet, että meitä rangaistaan näin idioottimaisilla naapurimailla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s