JOHTAVIA AIVOJA

Pari viimeistä uutispäivää eivät olennaisesti eroa muista päivistä. Silti ne tarjoavat mielenkiintoisia näköaloja nyt niin pinnalla olevaan ja EU:n toimintaan asti porautuneeseen muoti-ilmiöön. Jos olet allerginen tasa-arvopropagandalle, verenpaineesi kannalta saattaa olla parempi jättää tämä lukematta ja keskittyä vaikkapa miettimään, miten sitä suuresti himoitsemaasi naapurin rouvaa pääsisi panemaan. Näin ainakin siinä tapauksessa, että kuvittelet olevasi edes hitusen verran alfauros.

Ja kukapa normaaleilla urosaivoilla varustettu ei kuvittelisi. Sitten ovat ne ihan oikeat alfaurokset ja heidän päänahkansa metsästykseen erikoistuneet naarasyksilöt, joista eilinen media kertoi. Kansanedustaja Kanki-Kaikkonen on kuulema todennut olevansa pelimies, mikä ei tietysti biologiaa ymmärtävälle ole mikään uutinen. Se, että omassa sängyssä makaa Eduskunnan hemaisevin seksisymboli, ei ole mikään syy olla levittämättä pyydyksiä myös naapurin vesialueelle. Pahaksi onneksi pyydykseen tarttui tällä kertaa todellinen petokala, joka yksinhuoltajan kaapuun pukeutuneena tuntuu keräilevän nimenomaan alfaurosten päänahkoja. Aika näyttää kuinka monta niitä vielä on orrella kuivumassa.

Nyt siis eksyin taas päivän varsinaisesta aiheesta. Puolustukseksi on sanottava, että yksi tällainen juoru-uutinen kertoo enemmän ihmislajin käyttäytymisestä kuin kaikki poliittiset ja talousuutiset yhteensä. Siksi on hieman erikoista, että naisliikkeen aktiivit pitävät suurenakin ongelmana sitä, ettei naistoimittajia ”päästetä” tekemään heidän mielestään oikeita uutisia eli ulkopolitiikan ja talouden haukotuksia. Hesarin jutusta ei selvinnyt, kumpaa sukupuolta edustava toimittaja Kanki-Kaikkosen ja Drita Lulicin jutun [1] oli lehden sivuille kirjoittanut, mutta tokkopa päätoimittaja Janne Virkkusen on tarvinnut häntä siihen pakottaa.

Mutta siis asiaan. Suomi rakentaa parhaillaan ylpeänä maailman suurinta ydinvoimalaa. Ikävä kyllä, rakentajat eivät tunnu olevan tehtäviensä tasolla. Projekti on kolme vuotta myöhässä eikä Säteilyturvakeskus saa edes kaipaamiaan dokumentteja. Ongelmat johtunevat huonosti hoidetusta rakentamisen projektinhallinnasta, eikä siitä voi syyttää muita kuin pääurakoitsijaa eli Arevaa. Kovin suuri luottamus ei tavallisella apinalla ole siihen, että jokainen työvaihe olisi tullut tehdyksi oikein, sillä tuskinpa valvojia riittää jokaista sähkökytkentää valvomaan.

Mukava, että meille pystytetään tällaisia aikapommeja, joiden vaikutus ulottuu satojen tuhansien vuosien päähän. Tuskinpa tavallinen Arevainsinööri edes ymmärtää näin pitkän ajanjakson päälle. Nythän on asetettu kyseenalaiseksi myös Suomen kallioperään rakennettavan maailman ensimmäisen ydinjätevaraston turvallisuus ja järkevyys [2]. Käytetyt laskelmat ovat vääriä ja vanhentuneita. Apina ainakin uskoo enemmän professori Matti Saarnistoa kuin Posivaa, jolla on oma lehmä kaivannossa. Ydinvoimaa rakentamalla viedään Suomen energiapolitiikkaa täysin väärään suuntaan. Kuten Saarnisto muotoili, meillä on (tässäkin asiassa) meneillään kollektiivinen itsepetos.

Mitä ydinvoimalla sitten on tekemistä tasa-arvon kanssa? Erään naisliikkeen mukaanhan maailma muuttuu paremmaksi, kunhan vain naiset pääsevät sitä johtamaan. Heidän perustelunsa asialle on ristiriitainen, sillä toisaalta he kiistävät jyrkästi, että miesten ja naisten aivojen välillä olisi mitään eroa. Toisaalta naiset tekisivät kuitenkin parempaa politiikkaa kuin miehet. Onko naisilla siis jokin salainen, aivoista erillinen tietojenkäsittelyelin? Biologiaa tuntevalle tässä ei ole mitään epäselvää. Miesten ja naisten aivot ovat keskimäärin erilaiset ja tietysti myös niiden synnyttämät päätökset ovat keskimäärin erilaisia. Päätösten paremmuusjärjestykseen asettaminen ei kuitenkaan ole yksiselitteinen asia.

Asetelmaa sekoittaa tietysti sekin, että ulkonaisesti ei välttämättä tiedä, millaiset aivot kenenkin päässä sattuu olemaan. Se kun määräytyy sen mukaan, miten oikein ja oikea-aikaisesti mieshormonialtistus on sattunut sikiöaikana onnistumaan. Nainen voi saada liikaa testosteronia ja miestyypin aivot tai päin vastoin. Feministien mielestä sukupuolia on rajaton määrä, mutta he laskevat vain lesboja, biseksuaaleja, transuja ja muita seksuaalisia poikkeavuuksia. Eihän seksillä ja sukupuolella ole mitään tekemistä keskenään – siis tässä suhteessa. Sukupuolia on rajaton määrä, jos tarkastellaan aivojen erilaisia kombinaatioita – mutta silloin pitäisikin sukupuolen määrittelystä jättää jalkoväli kokonaan pois.

Feminismin perusongelma onkin se, että aate jakaa edelleen ihmiset vanhanaikaisesti miehiin ja naisiin peniksen tai sen puuttumisen perusteella. Margaret Thatcher esimerkiksi lienee oivallinen esimerkki naisesta, jolla on miestyypin aivot. Suomestakin voisi nimiä mainita, mutta jääköön toiseen kertaan. Mitä siis on virkaa nykyisillä sukupuolikiintiöillä, jos niiden turvin jossakin puljussa voi kuitenkin olla sata prosenttia miesaivoisia apinoita?? Sillä näinhän se yleensä menee, että jomman kumman sukupuolen ”hallitsemiin” yhteisöihin kerääntyy samanlaiset aivot omaavaa porukkaa jalkovälin laadusta riippumatta. Missä tässä nyt on se todellinen tasa-arvo eli miestyypin ja naistyypin aivojen välinen tasa-arvo?

Eduskunnassa sentään taitaa olla myös aitojen naisaivojen edustajia, sillä jos he olisivat saaneet päättää, meillä ei olisi koko ydinvoimaongelmaa [3]. Mutta nyt kun sellainen on, siitä voi hyvällä omallatunnolla syyttää naista. Todennäköisesti miesaivoista naista, sillä tuskinpa yksikään naiselliset aivot omistava olisi päässyt Arevan toimitusjohtajaksi. Tämä näkyy myös siinä, että Anne Lauvergeonin johtama yritys vierittää omia mokiaan muiden niskoille niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa [4]. Arevalla ei ole puhtaita jauhoja pussissaan myöskään ranskalaisten uraanikaivosten hoidossa tai esimerkiksi toimissaan Afrikan mantereella [5].

Tuore Sadankomitean selvitys paljasti, että Suomi toimii asekauppiaana vastoin hallitusohjelman yleviä kirjauksia. Rahanahneus pakottaa Suomen viemään aseita myös sotaa käyviin maihin ja kriisialueille. Mm. Israelin kanssa tehdään aseteollisuusyhteistyötä miljoonien eurojen arvosta [6]. Tilanteesta voinee syyttä osin poliitikkoja, mutta apina ihmettelee, eikö ulkoministeriön asevalvontaosaston johtaja Laura Kansikkaalla ole mitään vaikutusmahdollisuutta asiaan. Nimestä päätellen hän kuitenkin on Nainen.

Joku tietysti sanoo tähän, ettei yksi nainen pysty tekemään mitään. Toinen selitys tietysti on, ettei kysymyksessä aina olekaan nainen, siis ihan oikeasti Nainen sanan syvimmässä merkityksessä. Ketään ei kiinnosta aivojen sukupuoli, riittää kun täyttää ulkoiset muodolliset pätevyysvaatimukset. Luulisi, että se suuri naisenemmistö, jolla on ihan oikeantyyppiset aivot, nostaisi edes hieman meteliä tällaisesta manipulaatiosta. Näin ei kuitenkaan käyne ja senkin selittää biologia. Oikeille naisille on tärkeämpää hoitaa esimerkiksi omat lapsensa ja keskittyä arkielämän hallintaan.

Eilinen media katsoi tarpeelliseksi uutisoida myös Suomen mediamaailman suurinta innovaatiota sataan vuoteen, Tuksu-tv:tä. Tukiaisen sisarukset siellä sikailevat Hymyn palstoilla nettitelevisiossa pientä (?) maksua vastaan. Heti ensimmäisten tuntien aikana Julia -sisko ehti sammua ja Johanna -sisko ilmoittaa inhoavansa alkukantaisia neekereitä [7]. Tämähän on aivan eri luokan solvaus kuin mihin itse Jussi Halla-Ahokaan on pystynyt, mutta jonkinlainen tasa-arvo vaikuttanee siihen, että Johanna voi kuitata koko episodin kännimöläytyksenä siinä missä Halla-Aho haastetaan oikeuteen. Tuskinpa feministit esimerkiksi katsoisivat hyvällä sellaista raiskaustuomiota, jossa rangaistusta lievennettäisiin humalatilaan vedoten?

Muistanpa reilun vuoden takaisen A-talk ohjelman, jossa Naisaisaliitto Unionin silloinen puheenjohtaja Veronika Honkasalo puolusti Johanna Tukiaista henkeen ja vereen sillä periaatteella, ettei naispuolinen henkilö voi koskaan syyllistyä mihinkään sellaiseen, johon miespuoliset apinat ovat automaattisesti syypäitä. Honkasaloahan voitiin asemansa puolesta pitää Suomen feministijohtajana. Sisaruksista puheen ollen, hänen veljensä on puolestaan säälittävän Profeministimiehet ry:n keulahamoja. Voitaisiinko siis puhua tuksusistersien lisäksi mäntysiblingseistä?

Samaa linjaa edustavat monet muutkin feministiliikkeen johtohahmot. Tuleepa mnieleen eräs Vesa Keskinen, jonka nuoret naisenpuolet yrittivät raiskata taloudellisesti, mutta epäonnistuttuaan siinä keksivät syyttää Keskistä seksuaalisesta raiskauksesta. Siitäkös maamme naisjohtajat innostuivat ja julistivat Kyläkaupan ostoboikottiin ennen kuin poliisit ehtivät edes tutkintaa aloittaa. Ja vielä senkin jälkeen, kun naisten huijaus oli saanut käräjillä tuomionsa, Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri (heh, ihan Neuvostoliiton malliin) Leena Ruusuvuori jatkoi boikottipuheitaan. Zacke on sanonut tästä jo kaiken tarpeellisen. Kerta kaikkiaan vastuutonta toimintaa, josta ei näytä joutuvan edesvastuuseen, koska on nainen – eli siis ainakin pukeutuu naisten vaatteisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s