TASA-ARVON YDINTÄ

Etelä-Korean entinen presidentti Roh Moo Hyun hyppäsi kalliolta ja kuoli saamiinsa vammoihin – kuten tarkoitus oli ollutkin. Jutun voisi sivuuttaa olan kohautuksella. Kyllähän maailmaan näitä mahtuu.

Uutinen kuulostaa vain tavalliselta testosteronionnettomuudelta. Naistoimittaja Pirkko Pöntinen kuitenkin ansaitsee erityiskiitokset siitä, että oli vaivautunut katsomaan hieman kulissien taaksekin [1]. Mikäli hänen kuvauksensa idealistisesta omin avuin tiensä viljelijäperheen lapsesta ihmisoikeusjuristiksi pinnistäneestä uroksesta pitää paikkansa, Korean niemimaa on kokenut suuren menetyksen. Ja minkä vuoksi? Yhden naisen vuoksi – joka sattui olemaan hänen vaimonsa.

Pöntisen mukaan RMH oli etenkin nuorten suosikki, vastusti amerikkalaisten joukkojen läsnäoloa maassa ja suhtautui ymmärtäväisesti pohjoiseen ongelmapesäkkeeseen. Hän taisteli poliittisen ja taloudellisen eliitin välisiä kytkentöjä vastaan. Voisiko lauman johtajalta enempää vaatia? Reilu vuosi sitten liiallinen kirkasotsaisuus koitui hänen tappiokseen, kun oikeistovalta jyräsi vaaleissa uhkaksi muodostuneen presidentin. Ehkä tähän eliitin kostoiskusuunnitelmaan sisältyi myös hänen vaimonsa.

Ehkä RMH oli tyypillinen alfauros ja piti useita rakastajattaria, mitä vaimonsa ei varmaankaan katsonut hyvällä. Ehkä hänet siksi oli helppo lahjoa rahalla, jota hän oli ottanut eräältä liikemieheltä yli miljoona dollaria puolisonsa ollessa presidenttinä. Tai ehkä vaimo vain tyypilliseen naarasmaiseen tapaan oli herkkänä urosten huomionosoituksille ja etenkin rahalle. Sitä vartenhan miehet ovat olemassa, että heiltä niitä saa. Onhan se niin mukavaa, kun on pieni vararahasto kenkä- ja laukkuostoksia varten…

Lahjusskandaali omassa perheessä on ollut aasialaiselle ylpeydelle liikaa. Häpeä vei hengen. Tämähän on kuin sukupuolten välisen tasa-arvon oppikirjasta: henki sulta, rahat mulle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s