FUCK YOU VENÄJÄ!

Apina myöntää omaavansa kieroutuneen asenteen itänaapuria kohtaan noin yleisellä tasolla. Ihmisethän siellä ovat yhtä rakastettavia tai typeriä kuin missä muualla tahansa, mutta laumassa tyhmyys tiivistyy. Ja mitä suurempi lauma, sitä suurempi tyhmyys. Tämä kai on sitten se kuudes luonnonlaki. Eihän meidän ole tarvinnut sotia mitään muuta naapuriamme vastaan. Toinen esimerkki suuruuden typeryydestä löytyy Atlantin takaa ja sitä rataa voi sitten jokainen jatkaa panemalla valtioita suuruusjärjestykseen.

Tämän sodista periytyneen ryssävihan lisäksi apinan saivat raivon partaalle ihan kotimaiset kommunistit omalla typeryydellään silloin, kun YYA -sopimus oli vielä voimissaan ja sitä käytiin kumartamassa erilaisissa jumalanpalveluksissa samaan tapaan kuin tasa-arvomantraa nykyään. Apina ei vain voinut millään ymmärtää, miten Suomessakin saattoi olla niin rajoittunutta aivotoimintaa, että itänaapurin hirmuvaltaa ihailtiin ihan simona.

Presidentti Boris Jeltsinin huumehöyryinen valtakausi antoi kuitenkin aiheen toivoa parempaa. Usko muutokseen on kuitenkin hiipunut yhtä jalkaa uuden vuosituhannen edistymisen myötä. Nostaako suomettuminen taas päätään, kun poliitikkomme alkavat keräillä irtopisteitä Venäjän suuntaan kumartaessaan? Muuten on vaikea ymmärtää esimerkiksi kaavailuja tiedotusvälineiden lähdesuojan murtamisesta. Tällaista esittää oikeus- ja sisäasiainministeriöiden asettama esitutkinta- ja pakkokeinotoimikunta tuhatsivuisessa (!) mietinnössään [1].

Mietintö on hyvä esimerkki siitä, mitä pelkän lakimieskoulutuksen omaavien ihmisten kokoaminen yhteen saa aikaan. Huolestuttavampaa kuin mietintö sinänsä on se, että johtavat poliitikkomme näyttävät kovin innostuneilta uudesta neuvostomallisesta ehdotuksesta. Lähdesuojaterroristeihin on liittynyt muun muassa eräs Matti Vanhanen [2]. Hän kieltää ehdottomasti, että tarkoitus millään muotoa olisi heikentää median mahdollisuutta paljastaa poliitikkojen väärinkäytöksiä. Uskokoon ken tahtoo.

Uusin kärhämä Venäjän kanssa on syntynyt Anton -pojan salakujetuksesta Suomeen. Venäjä on siitäkin halunnut tehdä arvoaan suuremman noottikriisin. Vaikka ulkoministeri Alexander Stubb hyväntahtoiseen tyyliinsä halusi vähätellä asiaa sillä, että näitä noottejahan lähetellään kymmenittäin kuukaudessa, apina antaa tässä nyt yhden neuvon. Sitä noudattamalla ulkoministeriöltä säästyy monta työpäivää, kun ei tarvitse miettiä, mitä koukeroita noottiin vastaamiseksi pitäisi keksiä. Vastauksen sisällöksi siittää kaksi sanaa: Fuck You [3]. Ehkä ne siellä itänaapurissa tämän verran apinaenglantia osaavat.

Mitään muuta asiallista selostusta ei vastaukseen tarvita siitä yksinkertaisesta syystä, ettei Venäjä ole liittynyt Haagin lapsikaappaussopimukseen. Jos heidän kanssaan ei pysty neuvottelemaan toiseen suuntaan, ei Suomenkaan tarvitse moiselle pullistelulle korviaan lotkauttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s