KEPPIÄ JA KIVEÄ

Pikku uutinen kertoi, kuinka Turuus on eilen illalla otettu yhteen reviirikiistojen merkeissä [1]. Joukkotappeluun osallistui monikymmenpäinen nuorten, 15 – 30 vuotiaiden urosten lauma. Tyhmyys tiivistyi ja rasismi pääsi valloilleen, sillä mukana oli sekä perussuomalaisia että maahanmuuttajia.

Eihän tässä valitettavasti mitään ihmeellistä ole, mutta uutinen kertoi paljastavasti myös sen, että osapuolet heittelivät toisiaan kepeillä ja kivillä. Apina rupesi miettimään, miten tämä nyt kuulostaakin niin tutulta. Ja Heureka! Samalla tavallahan toimivat myös ystäväni simpanssiurokset tapellessaan vieraan lauman tai petoeläinten kanssa. Se siitä evoluutiosta ja sen kehittyneisyydestä ihmisapinan kohdalla.

Ja ettei joku sukupuolisilmälaseja käyttävä nyt sattuisi ymmärtämään väärin, tämä evoluutiototuus ei koske pelkästään rumempaa ihmisapinalajin sukupuolta. Koska uroksilla sattuu olemaan enemmän voimaa ja testosteronia, ne joutuvat myös tekemään yhteisön likaiset työt. Lukuisia ovatkin kotipesät, joissa eri-ikäiset naaraat vihaisina urputtavat, kuinka vieraan lauman edustajat tulevat norkoilemaan meidän reviirillemme.

Malliesimerkki tällaisesta naaraspuheesta sattui kuulumaan tänäisestä kansanradiosta. Tätä kun raavaat urosapinat aikansa imevät itseensä, voi syntyä pahaa jälkeä – vielä pahempaa kuin jos tällaista yllytystä ei olisi sattunut kuuntelemaan. Sillä kyllähän testosteroniaivot jo itsessään sisältävät melkoisen taipumuksen reviirinpuolustukseen. Yhdessä olemme enemmän tässäkin suhteessa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s