INHIMILLISIÄ EREHDYKSIÄ

Eilispäiväisen uutisen korutonta kertomaa [1]: Laamanni Eero Takkunen toteaa oikeusministeriölle osoittamassaan kirjeessä, että hoitajan lääkevarkaustuomiosta olisi pitänyt ilmoittaa alan työntekijöitä valvovalle viranomaiselle, silloiselle Terveydenhuollon oikeusturvakeskukselle eli nykyiselle Valviralle. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Valvira sai ilmoituksen vasta toukokuussa 2009. Takkusen mukaan syynä oli inhimillinen erehdys.

Inhimilliset erhdykset ovat tietysti inhimillisiä, sillä emme ole koneita. Valitettavasti erehdykset voivat joskus olla tappavia. Tällä kertaa erehdys on saattanut maksaa kymmenien (vanhojen) ihmisten hengen perushoitajan voidessa jatkaa puuhailujaan kenenkään puuttumatta asiaan. Tuloksena saattaa olla maamme suurin murhakeskittymä. Väkisinkin tulee mieleen eräs tapaus Kauhajoki, jossa menetti henkensä kymmenen (nuorta) ihmistä.

Kiitos sosiaali- ja terveys (!)ministeriön, apinakin on oppinut käyttämään sukupuolisilmälaseja. Kun niiden läpi katselee näitä kahta tapausta, ei voi olla havaitsematta tyypillisiä sukupuolittuneita stereotypioita. Kauhajoella murhaaja tappoi itse itsensä, kuten rehtiin testosteronimeininkiin kuuluukin. Veriteot olivat myös verisiä ja varmaankin siksi herättivät niin suurta pelkoa ja järkytystä ulkomaita myöten. Ja mikä leimallisinta, koko episodi kaadettiin yhden poliisimiehen syliin, joka on sittemmin saanut syytteen siitä, ettei ottanut Matti Saarelta asetta pois.

Perushoitajan tapaus on paljon siistimpi. Vaikka uhreja lienee Kauhajokea enemmän, verta ei ole näkyvissä, kohu on paljon pienempi eikä ulkomaalaisia uutisryhmiä ole palloillut toreilla sen enempää kuin turuillakaan. Todennäköinen syyllinen elää ja hengittää yhä eikä estrogeenityyliin varmaan koskaan tunnusta mitään. Yhteiskunta joutuu siis kustantamaan tämänkin rikollisen täysihoidon. Ja laamannin kertoma inhimillinen erehdyskin painettaneen villaisella, koska syylliseksi paljastuisi joku pienipalkkainen sihteerikkö, jonka hennoille hartioille ei samanlaista taakkaa voi laskea kuin raavaan poliisimiehen niskoille.

Perushoitajakin on saanut kaikessa rauhassa olla pelkkä perushoitaja x. Kukaan ei ole vuotanut hänen nimeään julkisuuteen. Sen sijaan Matti Inkisen nimen poliisi kertoi toimittajille, vaikka kaveri oli juuri toipumassa aivokasvainleikkauksesta ja siten erityisen herkässä mielentilassa. Olisiko taas tapahtunut inhimillinen erehdys vai ihan tarkoituksellinen teloitus? Syyllisiä ei koskaan tuomita mistään, sillä operaation seurauksenahan yksi uros vain tappoi itsensä.

Inhimillinen erehdys oli varmaan syynä myös siihen, että saimaannorppakuutti kuoli verkkoihin Etelä-Saimalla [3]. Sunnuntaikalastajan kalanhimo oli niin valtaisa, ettei hän mitenkään voinut olla laskematta verkkoja veteen. Metsähallitus jopa kiitti vapaa-ajankalastajaa eikä henkilötietosuojasyistä kerro tarkkaa tapahtumapaikkaa! Nyt tämä kansallissankari sitten lupasi siirtyä katiskakalastukseen… Liian kalliiksi käy norppakannalle, jos jokainen kalastajatyperys pitää opettaa näin kalliilla hinnalla. Loppuvat opettajat ennen kuin oppi menee perille eikä ministeri Sirkka-Liisa Anttila tee muuta kuin seuraa katseella sivusta.

Mutta osataan sitä ulkomaillakin. Ranskassa on nostettu syyte skientologeja vastaan perusteena järjestäytynyt petos [4]. Nyt täytyy varmaankin vaihtaa tasa-arvosilmälasit naamalle. Apina on tietysti samaa mieltä ranskalaisten kanssa siitä, että kansaa pitäisi suojella uskonnollista manipulaatiota ja huijaamista vastaan. Mutta, mutta. Miksi käydä vain tällaisen pikkutekijän kimppuun, kun suurrikolliset, kuten katolinen kirkko, nauttii samaan aikaan hallituksen jakamatonta suosiota? Kristilliset kirkothan ovat syyllistyneet miljoona kertaa suurimittakaavaisempaan huijaukseen kuin jokin pieni skientologilahko. Kuinka mallikelpoinen esimerkki maailman oikeudenmukaisuudesta. Mitä suurempi huijaus, sitä pienempi vaara joutua asiasta tilille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s