MIEHET OVAT SIKOJA

Mikä onkaan nykyisen psykososiaalisen median lempiaiheita vähäpukeisten naarasapinoiden esittelyn lisäksi? No tietysti heteroapinaurosten käyttäytymisen arvostelu. Milloin olet kasvattanut kalapuikkoviikset, milloin puhut liian vähän tai tiirailet liian paljon tissejä, milloin syöt liikaa lihaa tai juot liian vähän vettä, milloin pukeudut väärin tai et lainkaan, milloin siivoat liian harvoin tai ajat liian usein autoa, milloin sairastut, raivostut ja kuolet väärään aikaan. Heteromies ja erityisesti keski-ikäinen heteromies ei osaa tai kykene tekemään mitään oikein.

Ja tämä oikein -määritelmä syntyy vertailusta naarasapinoiden käyttäytymiseen. Jälkimmäiset tekevät kaiken oikein, mistä luonnonlain mukaan siis seuraa, että urokset tekevät kaiken väärin. Näin yksinkertaista on maailma nykyään. Tietysti tällaiseen johtopäätökseen on helppo päätyä, kun sähkö tulee töpselistä, maito supermarketista ja tiet sekä talot on valmiiksi rakennettu. Tosin nekin on useimmiten tehty väärällä tavalla, väärään paikkaan ja ovat väärän värisiä, mutta ovatpa kuitenkin olemassa, miesten tekeminä. Maailma on tehty nyt niin turvalliseksi, että naistutkija saattaa julkisesti todeta miesten olevan naisen pahin vihollinen.

Eräs läntisen naapurimaan korkealle feministisessä hierarkiassa rankattu naaras on myös ääneen sanonut, että miehet ovat eläimiä. Oletusarvo lienee tällöin, että naiset olisivat jotain muuta – ilmeisesti siis ihmisiä (Homo sapiens)? Joka tapauksessa tällainen puhe on niin jokapäiväistä median tuotetta, ettei siihen kukaan kiinnitä edes mitään huomiota. Mutta jos joku sattuu arvostelemaan naaraiden käyttäytymistä, syntyy niin valtaisa poru ja valitus, että lausujan on hetikohta pakko pyörtää lausumansa. Julkinen elämä ajattelee ja arvomaailma on muokattu naaraiden aivoilla. Silti joku jaksaa vielä valittaa, kuinka tämä muka olisi miesten maailma.

Kaikki kunnia homomiehille, hehän ovat syyttömiä kaikkeen tähän pahaan. Ehkä se johtuu siitä, että tätä heteromiesvihaa ylläpitävät feministisen koulukunnan edustajat ovat homojen lailla joutuneet kohdussa epänormaalien hormonimyrskyjen kohteeksi ja molemmilla ryhmillä on siten periaatteessa väärän sukupuolen aivot korviensa välissä. Poikkeavuus yhdistää ja tuottaa iloisen sekamelskan, kun tällainen aivotoiminta valjastetaan näennäistieteen pyhiksi opinkappaleiksi.

Kaikille tuntuu olevan myös itsestään selvää, mihin eläinlajiin heteromiehet kuuluvat. Hehän ovat ilmiselvästi sikoja (Sus scrofa). Saastaisia eläimiä, joiden syöminenkin on monien uskontojen syntilistalla. Taiteilija Jussi Tuomola keksi sijoittaa suositun parisuhdesarjakuvansa Viivi ja Wagner ”sankariksi” lätin kuninkaan. Sikailu on sikamaisen hauskaa – mutta vain lehtien sarjakuvasivuilla ja kirjoissa. Niin hyvin tämä manipulaatio on mennyt perille, että myös sikatoimittajat itse uusintavat tätä kulttuuria, kuten Ilkka Hackman Savon Sanomissa tässä päivänä muutamana.

Melkein kokonainen sivu oli omistettu miehen mollaamiseen teemalla Pojasta siaksi – Antaudu nuori leijona, isona sinustakin tulee säälittävä keski-ikäinen mies [1]. Sanomaa vahvistettiin Suvi Lantan mainiolla evoluutiopiirroksella, jossa nuori kundi muuttuu isomahaiseksi siaksi. Kehityskulku on kuin ihmisen vuosimiljoonainen evoluutiopolku, mutta tapahtuu näppärästi yhden sukupolven aikana. Tosin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kehittämispäällikkö Meri Paavola antaa jutussa ymmärtää, että sikamaisuus voikin liittyä ikää enemmän koulutuksen puutteeseen. Nuori leijonakin voi siten olla sika…

Paavolan mukaan sikaistumisessa ikää enemmän vaikuttaa myös sukupuoli. Humalainen epätoivoisuus, innottomus, turtumus, pystymaha, loivat liikkeet, sairastelu ja nuorten naisten perässä liikkuvat nälkäiset silmät ovat sikauroksen pahimmat synnit. Tahdottomasta sohvaperunasta kuoriutuu kotoa poistuessa nuoria tyttöjä ahdisteleva sika (siis esimerkiksi Sauli Niinistö?). Mitäpä tarjoaa suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia vaaliva virasto eli THL lääkkeksi tähän sikaongelmaan? Naaraslogiikalla ja Paavolan suulla miesten pitäisi ottaa oppia naisista.

RöhöröhJuttuun oli houkuteltu mukaan myös rokkari Kauko Röyhkä, jonka oli määrä peesata Paavolan teesejä. Kaikki menikin mallikkaasti siihen saakka, kunnes hän sattui mainitsemaan yhdeksi sikaistumisen estokeinoksi sen tosiasian, että turtumukselta välttyy harrastamalla riittävästi seksiä. Pankaapa sana seksi korvanne taakse, sillä sitä tarvitaan vielä.

Mutta ensin toinen esimerkki, jolla miehiä korkelta tasolta yritetään vääntää naisten muottiin. Muistatte varmaan runsaan uutisoinnin kolmen viikon takaa: Surullisia faktoja mieskuskeista ja Mies, aja kuin nainen! Tutkimusten mukaan naiset ovat auton ratissa vähemmän aggressiivisia kuin siat. Rattijuopot siat aiheuttavat lähes kymmenen kertaa enemmän kuolonkolareita kuin naiset. Siat syyllistyvät myös useammin ylinopeudella kaahailuun ja jättävät turvavyön kiinnittämättä. Erityisen riskiryhmän muodostavat tällä kertaa nuoret siat, jotka ovat juuri päässeet ratin taakse.

Liikenneturvan viestintäpäällikkö Kare Ojaniemi vetää tästä tietysti sellaisen johtopäätöksen, että sikojen pitäisi muuttua naisiksi – ja maailma pelastuisi. Tällainen lausuma on niin helppo päästää suustaan, sillä siihenhän ei tarvita aivoja laisinkaan. Ei tarvitse lotkauttaa korvaansa edes maanmainioiden ruotsalaisten saamille tutkimustuloksille, joiden mukaan urospuoliset sikapossut ovat jo yksivuotiaasta lähtien alttiimpia onnettomuuksille kuin tytöt.

Biologiasta jotain tietävälle tämä miesten ja naisten ero ei tietystikään ole mikään uutinen. Jostakin syystä mediaan tuntuu änkeävän vain tyhjiin tauluihin uskovia humanisteja, joiden mielestä kaikki maailman ongelmat ratkeaisivat, kunhan miessiat ryhtyisivät käyttäytymään naisten tavoin. Tässä logiikassa on kuitenkin vain yksi mutta ja se on testosteroni. Mitä kouluissa nykyään puuhaillaan, jos siellä ei edes tällaista perusasiaa saada nuijittua koululaisten päähän?

Sivupolkuna mainittakaan, ettei niillä ihan oikeilla, karsinoihin teljetyillä karjuilla ole miessikoja helpompaa. Niiden munat kun silvotaan jo possuiässä, jotta kinkku kelpaisi ihmisravinnoksi. Ilman kastrointia kun liha tuoksuisi liikaa testosteronille eikä kelpaisi herkkähipiäisille naaraskuluttajille. Tällainen kohtelu aiheuttaa ymmärrettävästi stressiä leikkelyn kohteeksi joutuville possuille ja nyt ollaankin siirtymässä armollisempaan menetelmään, ”rokottamiseen”. Jostakin syystä puhutaan rokaottamisesta, vaikka kysehän on kemiallisesta kastraatiosta.

Ei siis ihme, että sika on aikoinaan leimattu saastaiseksi eläimeksi. Vielä kun sianlihaa vaivaa trikiinivaara, on ollut viisasta välttää lihaa, jonka maagiset vaikutukset tappoivat apinoita. Helpoiten kielto toimi, kun siitä tehtiin uskonnollinen tabu. Nyt tunnemme trikiinin ja sen vaarat sekä osaamme ne välttää. Nykyistä psykososiaalista mediaa kuunnellessa tuntuu kuitenkin siltä, ettemme vieläkään tunnu ymmärtävän mitään testosteronista. Tiede on selvittänyt sen salaisuudet melko kattavasti, mutta tieto ei näytä välittyneen rahvaan, humanistipuhujien tai toimittajien keskuuteen. Ehkä tämä testosteroniongelmakin joskus osataan sikojen tapaan handlata siten, että meillä kohta on vain naarasaivoisia apinoita.

Mutta nykyään miessiat eivät voi ryhtyä käyttäytymään naisten tavoin, koska heillä on (testosteronin vuoksi) erilaiset aivot kuin naisilla. Siis ihan totta, muutos on mahdoton, vaikka meillä olisi kuinka näitä ilkkahackmanneja ja kaukoröyhkiä, jotka yrittävät muuta todistaa – ollakseen vain eläviä todisteita siitä, mihin kaikkeen epätoivoiset urokset ovatkaan valmiita seksiä saadakseen.

Sillä seksi on avainsana tässäkin kertomuksessa. Miehet tekevät mitä tahansa sankaritekoja seksiä saadakseen, sillä urosaivot elävät jatkuvassa (vaihtelevan) seksin puutteessa. Seksuaalinen valta kun on naisten hallinnassa. Sikamaisuuden syy siis on nainen ja selitys on seksi – tai sen puute. Bonoboyhteisössä uroksia tuskin tarvitsee haukkua sioiksi, mutta heillähän onkin tarjolla rajattomasti seksiä kaikkien lauman jäsenten kanssa. Kukapa siinä enää jaksaisi ihmissikauroiden tavoin pinnistellä ja pullistella, kun saa ilmankin. Mutta meillä ihmisillä on toisin. Meillä sikauroiden pitää tehdä uhkarohkeita, mestarillisia, typeriä ja päättömiäkin temppuja naaraiden mielenkiinnon herättämiseksi. Jos tässä ei onnistu ja jää ilman seksiä, helpon lohdun tarjoaa viina. Siksi Jeppe juo, ei tarvitse sitäkään enää ihmetellä – ja niin mies on sikana röhkimässä ympäriinsä.

Tietysti on hieman nurinkurista, että miehiä vaaditaan olemaan kuin naiset, mutta silti naiset antavat keskimäärin juuri niille miehille, jotka ovat mahdollisimman vähän naarasmaisia. Nuorten miesten kaahailukin muuttuu ymmärrettäväksi, kun muistetaan, että teinitytöt antavat kovimmille kundeille, jotka ajavat rämäpäisimmin, nopeimmin ja kimimäisimmin. Naaraat ihailevat testosteronin tuottamia sankaritekoja. Siksi nuoret miehet ovat riski maanteillä. Siksi on aivan järjetön idea toivoa, että he ottaisivat oppia naiskuljettajista. Ei heillä ole naisten aivoja. Heillä on sellainen ylimäärä testosteronia verenkierrossa, että on lapsellista verrata heitä naisautoilijoihin. Moinen haikailu osoittaa vain, ettei puhuja ymmärrä alkeellisimpiakaan inhimillisen käyttäytymisen aakkosia.

Miksi siis syyttää miehiä, kun elämme naaraiden maailmassa? Olemme kaikki naaraiden valintojen ja kasvatuksen tulosta – kuinka siis edes voi olla mahdollista, että uroksista tulee näin surkeita sikoja? Mihin suuntaan evoluutio meitä kuljettaa? Ainakin se on nyt todettu, että naisista tulee evoluution seurauksena yhä kauniimpia, kun taas miesten ulkomuoto säilyy luolamiestasolla [2]. Suomalaisutkimus todistaa, että kauniit naiset saavat enemmän lapsia, jotka ovat keskimääräistä todennäköisemmin tyttöjä. Markus Jokelan mukaan naaraat hyötyvät edullisesta ulkonäöstä uroita enemmän…

Emme ole bonoboja, simpansseiksi emme halua, olkaamme siis – sikoja.

PS. Miehiä käsitellään todennäköisyyksien maailman lakien mukaan, naisia mahdollisuuksien maailman ehdoilla. Kun kaikki miehet ovat sikoja parin känniääliön vuoksi, naaraat sen kun porskuttavat parrasvaloissa, vaikka

  • Saksan terveysministeri Ulla Schmidt lentäisi lomalle Costa Blancaan Espanjaan ja (mies)kuljettaja ajaisi perässä panssaroidun virka-auton, jotta leidi pääsisi tutustumaan nähtävyyksiin ja nakurannoille.

  • Maailmantähti Angelina Jolie saisi raivokohtauksen lastensa yksivuotissynttäreillä, kieriskelisi aikansa kylppärin lattialla ja pakkaisi sen jälkeen kiukuissaan matkalaukkunsa ja muuttaisi Beverly Hillsin luksushotelliin.

  • Maailmantähti, suloinen Jennifer Lopez raivoaisi ja olisi silminnähden tolaltaan syntymäpäivillään, kun osa vieraista tulisi juhlaan myöhästyneenä.

  • Maailmantähti, tuittupää Naomi Campbell pahoinpitelisi valokuvaajan sairaalakuntoon.

  • Gotlannin maaherra Marianne Samuelsson myöntäisi rakennuslupia suuryritysten johtajille suojelualueelle. Sehän ei yllätä ollenkaan, että kyseinen Samuelsson sattuisi olemaan Ruotsin Vihreiden entinen puheenjohtaja.

  • Maailmanlaajuinen uutinen kertoisi, kuinka Las Vegasissa asuvan Magdalena Nelsonin päivän pelastaisi vessanpöntön kanteen liimattuun tarraan ilmestyvä Jeesus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s