KESÄ-ÄRSYTYKSIÄ

Nuorten naisten pyhän raamatun Cosmopolitanin elokuun numero vahvistaa edellisen juttuni oikeellisuuden. Lehdestä löytyvän Outi Kaartamon kolumnin nimi on paljon puhuvasti Mies on aina sika. Toisaalta lehdestä löytyy Janttu Rosvallin kolumni naisista. Yhtä itsestäänselvästi kuin Outi oli laatinut oman otsikkonsa, Jantun tuotos oli otsikoitu Nainen on aina ihana. Näihin kahteen otsikkoon tiivistyykin sukupuolten välinen ero. Se suuri ero.

Naarailla on vara nimitellä uroksia kuinka huvittaa, sillä he käyttävät seksuaalista valtaa. Miehille jää siis vain nuoleskelijan osa. Jos mies kirjoittaisi samoin kuin Outi, hän lakkaisi saamasta sekä seksiä että palkkaa. Se menee juurikin näin päin eikä niin kuin Outi kolumnissaan valittaa. Häntä nimittäin ärsyttää Jouni Hynynen, joka kehtaa poseerata oman runokirjansa kansikuvassa alastomana, ylipainoisena, karvaisena ja kauniin naisen ahdistelemana. Jos nainen tekisi samoin, hän lakkaisi saamasta sekä seksiä että palkkaa, Outi filosofoi.

Jos nainen tekisi samoin. Niin, miksi naiset aina vetoavat siihen, että heidän pitäisi (saada) tehdä kaikki samoin kuin miehet? Ylen harvoin apina on kuullut kenenkään uroksen haikailevan naaraan elämästä. Toisaalla naaraat haukkuvat uroksia sioiksi ja toisaalla vaativat saada olla samanlaisia heidän kanssaan? Apinalogiikka ei ymmärrä. Tällä vertailulla naaraat tulevat itse asiassa uusintaneeksi sitä ”patriarkaattista” näkemystä, että miehet osaavat kaiken paremmin kuin naiset. Milloin naaraat oppisivat arvostamaan omia vahvuuksiaan? *)

Jos nainen poseeraisi alastomana kirjoittamansa kirjan kannessa, häneltä ei suinkaan loppuisi seksi, palkasta puhumattakaan. Vai elääkö Madonna muka selibaatissa ja rutiköyhänä? Päin vastoin, tissien ja mieluusti jonkin muunkin vilauttelu tietää rajatonta seksin tarjontaa ja ylitsevuotavaa rahavirtaa. Tarvitsisi vain – legendaarista Baccaraa lainatakseni – lausua Yes Sir. Ongelma taitaakin olla pelkästään siinä, että niin harva naaras taitaa nämä kaksi yksinkertaista, vieraskielistä sanaa. Ja todennäköisesti Outikin nimittelisi sellaisia naaraita termillä, jonka urospuolisen H- alkuisen vastineen epäasiallinen käyttö kohtapuoliin kiellettäneen lailla.

Tietysti on myös aivan luvallista ja suotavaakin haukkua Kotiteollisuus -yhtyeen keulahamoa ylipainoiseksi, sillä hänhän on todistettavasti heteromies eli sika. Tämä on yhteiskunnallisesti hyväksytty tapa toimia. Toisin päin yhtälö ei kuitenkaan toimi, sillä auta armias, jos Janttu olisi kolumnissaan haukkunut vaikkapa Marion Rungia ylipainoiseksi! Janttu olisi teloitettu heti seuraavan päivän lööppijulisteissa ja hänen olisi ollut pakko keksiä jokin hölmö anteeksipyyntö harkitsemattomalle lausunnolleen. Tällaiselle epätasa-arvoiselle ilmapiirille ovat raivanneet tietä mm. eräät ylipainoiset naistutkijat, jotka painonhallintaa koskevien ”tutkimustensa” perusteella vaativat, ettei naarasapinoiden ulkonäköä saa millään tavalla eikä missään olosuhteissa kommentoida.

Pysyäksemme tässä nautittavassa sikateemassa, siirtykäämme lentoliikenteen pariin. Sehän jos mikä on miehistä puuhaa. Apina ei esimerkiksi tiedä kuin yhden naaraspuolisen lennonjohtajan (eli Hanna Grönforsin), joten seuraavasta typeryydestä on kai pakko syyttää pelkästään urosapinoita. Suomessa kun tuntuu olevan tapana lennellä matkustajakoneilla ihan huvikseen. Arvaa ärsyttääkö tällainen normiapinaa, joka hiki hatussa lajittelee, säästää luontoa ja pukee villapaitaa päälle talvipakkasella, koska sisälämpötilaa pitää laskea maailman pelastamiseksi.

Yksi Finnairin koneen toilailulento sitten mitätöi koko apinalauman vuotuisen ponnistelun tulokset. Ja tällaisia lentoja tunnutaan tehtävän useammin kuin kerran, ainakin mikäli uskomme toimittaja Ilkka Hackmannia – ja miksemme tälläkin kertaa uskoisi. Suomalaiset maakuntalentokentät kun ovat nykyään auki kuin kaupat. Jos tulee myöhässä, ei meillä välttämättä ole mahdollisuuksia ottaa vastaan, kuten Jyväskylän lentoaseman päällikkö Esa Kainulainen asian muotoili.

Niinpä siis Helsingistä myöhässä lähtenyt reittilento joutui toukokuussa kääntymään Jyväskylän kentän yltä takaisin Helsinkiin, kun ”kauppa” oli mennyt viisi minuuttia aikaisemmin kiinni. Ketään ei tietystikään kiinnostanut, paljonko tässä nyt poltettiin turhan päiten fossiilisia polttoaineita ja paljonko niitä tarvittiin vielä siihen, että matkustajat kuskattiin sitten keskellä yötä jollakin muulla kyydillä jälleen kerran Jyväskylään.

Toisaalta voi tietysti ajatella, että tällainen nurjamielinen palvelukonsepti on omiaan vähentämään apinoiden yleistä lentohalukkuutta. Jos näin onnellisesti kävisi, tällaisen synninteon voisi jopa antaa anteeksi ja kehottaa jatkamaan samalla linjalla. Vuoden kuluttua ei olisi enää yhtään asiakasta riesana ja lentoasemat voistaisiin sulkea tarpeettomina.

Röh röhMitä isot siat edellä, sitä pienet porsaat perässä – on se hauskaa, että vanhalta kansalta löytyy näitä totuuksia joka lähtöön. Apina sattui nimittäin olemaan sunnuntaiaamuna valveilla kello 4:45, kun joku possupaskiainen kaasutteli autollaan apinaraittia pitkin. Raitille on rakennettu hidastetöyssyjä puolen kilometrin välein, joten oli helppo laskea, kuinka kaasupedaalia poljettiin lattiaan vielä puolentoista kilometrin päässä. Saattoi siinä apina jos toinenkin ärtyneenä heräillä rallireitin varrella.

Autoa tai kuskia näkemättäkin voi 99,99 prosentin todennäköisyydellä sanoa, että asialla oli 18-25 vuotias urosapina, joka oli juuri saanut satunnaiselta naarastuttavuudeltaan – tai sitten jäänyt saamatta. Testosteronihuumasta kun tuntuu olevan suora välitys Bemarin tai Audin konehuoneeseen. Tällaisia typeryksiä kohdatessa tulee miettineeksi, mitä siellä autokouluissa nykyään oikein opetetaan. Ei ainakaan taloudellista ajoa. Mutta olisihan tähän ongelmaan yksi toimiva resepti. Oikeastaan se onkin ainoa tepsivä konsti testosteronisikojen aisoissa pitämiseksi. Esimerkki löytyy lihankasvatustiloilta, kuten edellisessä jutussa jo opimmekin.

Auton ratissä törttöileviltä pitäisi ottaa munat valtiolle. Munista irtaantuminen olisi tehokas kahdella tapaa. Ensinnäkin se on ainoa asia, jolla voisi edes kuvitella olevan jonkinlaista ennaltaehkäisevää pelotevaikutusta. Ja jos tämäkään ei toimisi, munien leikkaaminen tehoaisi takuuvarmasti, koska siinä vaiheessa kaikki olisi pelkkää biologiaa. Kohta meillä olisi suuri joukko uusionaisia ja Liikenneturvan toiveet toteutuisivat: miehistä tulisi naisten kaltaisia kuskeja.

Munien irrotus pitäisi tehdä mahdollisimman yksinkertaiseksi operaatioksi ilman turhanpäiväisiä pohdintoja ja terapioita. Poliiseille vaan siihen pistoolikotelon viereen vakiovarusteeksi Fiskarsin oksasakset. Niillä kun kerran napsauttaa, homma on hoidossa. Toimenpide pitää tehdä heti kiinnioton jälkeen vaikkapa pamppunukutuksella. Toimenpiteestä ei olisi valitusoikeutta ja mitään vahingonkorvauksia olisi turha haikaillakaan.

Sinä, rakas lukijani, voisit ehkä keksiä muitakin tilanteita, joissa urosten munanluovutus olisi paikallaan?

Sitten meillä on tämä politiikka, joka tarjoilee apinoille ehtymättömän ärsytysten aarreaitan. Päällimmäisenä mieleen tulevat kehitysapu, mediamaksu ja vaalirahafarssi. Jälkimmäistä en jaksa kommentoida sen enempää kuin ihmetellä, kuinka vähällä Ruotsalainen kansanpuolue pääsi tässäkin asiassa. Minipuolue saa kertaluokkaa enemmän rahoitusta yrityselämää lähellä olevilta piireiltä muihin puolueisiin verrattuna, mutta silti asia ei kiinnosta ketään. Se, että meillä on nyt Europarlamentissa yksi surkea ärkoopeeläinen meppi, on pelkästään tämän hulvattoman rahankäytön ansiota. Carl Haglund joutui käyttämään 5,5 euroa yhden äänen saadakseen, kun muut mepit pääsivät Europarlamenttiin keskimäärin 1,16 euron hintaisilla äänillä.

Ärkoopeestä ei pääse eroon näköjään millään, vaikka kuinka yrittäisi. Heillähän on tämä huippuministeri Astrid Thors, jonka missio on saada nuuska vapaaksi ja isoäidit vankilaan. Hänen mielestään isovanhemmat eivät kuulu perheeseen, joten heidät on karkotettava Suomesta. Astrid perustelee tätä lain tiukkuudella. Apina ei voi tällaista ymmärtää. Apina ei voi ymmärtää sen paremmin suomalaista ydinperhekäsitystä kuin ministerin lepsuuttakaan. Tässähän meillä nyt olisi maan mainio naarasministeri, joita kuulema tarvitaan päättäjiksi loiventamaan urosten typerää politikointia. Mutta mitään apua ei hänestä tunnu olevan.

Astrid -tyttönen huokailee tuskissaan, kuinka vaikeaa tämä ministerinä oleminen on, kun vaatimuksia tulee puolelta jos toiseltakin. Rasistinen lobbaus näyttää olevan lähempänä hänen sydäntään kuin inhimillinen ja yhteisöllinen näkemys. Ehkä tämä on puolueen virallinen linja, sillä sama ahdasmielisyyshän kumpusi jo Karjalan evakkoja asutettaessa – ei ainakaan ruotsinkielisten takapihoille! Jotain vikaa suomalaisessa systeemissä pitää olla, jos hallinto-oikeuksien on pantava Maahanmuuttovirasto ojennukseen kerta toisensa jälkeen. Ja naaras, joka voisi lakia muuttaa, ei tee mitään.

Ja nyt sama ministerimme on keksinyt, että pakolaisista Suomessa aiheutuvat kustannukset voidaan rahoittaa kehitysyhteistyövaroista. Sic! Aivan loistavaa innovatiivista ajatusten ilotulitusta. Nyt siis näemme senkin ihmeen, että patavanhoillinen ja keski-ikäinen (?) vanha jäärä (siis urossika) Paavo Väyrynen näyttäytyy edistyksen airuena puolustaessaan kehitysyhteistyövaroja Thorsin ideoita vastaan! Edistyksen puolella keikkuvat patriarkaattia edustavat kirkko ja Väyrynen, itsekkyyden ja pimeyden puolella naarasministeri sekä naarasvetoinen Vihreät – de Gröna. Jotain todella ihmeellistä on meneillään eikä apina ymmärrä, mitä se mahtaa olla…

Joissain asioissa poliitikot vetoavat kansan mielipiteeseen, jossain muissa asioissa sitten taas eivät. Mitään logiikkaa ei tässäkään tunnu olevan, kuten ei politiikan teossa ylipäätään. Natoon liittymisen ainoa este tuntuu olevan, etteivät äänestäjät sitä hyväksyisi. Tässä asiassa poliitikoilla ei ole uskallusta olla muutoksen puolella, kuten oli EU -jäsenyydestä päätettäessä. Ilman poliitikkojen innostusta ei olisi kansakaan äänestänyt liittymisen puolesta. Mihin on rohkeus kadonnut Nato -asiassa, rouva Halonen?

Mediamaksu on puolestaan asia, jossa poliitikkoja ei tunnu kansan ääni kiinnostavan. Jostakin syystä äänestäjät ovat ainakin tässä asiassa mielipidetiedustelujen mukaan päättäjiä viisaampia [1]. Kansanedustaja Mika Lintilä tuntuu ottavan tämän mediamaksun henkilökohtaisena asiana. Maksun vastustaminen on loukkaus hänen sikaegoaan vastaan. Siksipä hän vaatii, että päätös mediamaksusta on tehtävä hetimiten syksyn aikana [2]. Muutoinhan saattaisi käydä niin nolosti, että ajan kuluessa mediamaksun ihanuus himmenisi ja päättäjien enemmistö jopa tulisi järkiinsä.

Mutta ei Lintilä ole ainoa, joka ajaa asiassa omaa etuaan. YLE:n pääjohtaja Mikael Jungner, joka yleensä on näyttäytynyt positiivisessa valossa, tuntuu tässä mediamaksuasiassa menettäneen kaiken harkintakykynsä. Vai mitä pitäisi ajatella siitä, kun hän syyttää lehdistöä puolueelliseksi osapuoleksi, kun se kehtaa teettää tutkimuksia, joiden tulos ei Mikaelia miellytä. Katsooko Mikael siis itse olevansa puolueeton osapuoli kommentoimaan asiaa – sen enempää kuin hänen mainostamansa Viestintävirasto, jonka arvovaltaa ja työllisyyttä pönkittämään mediamaksu on suunniteltu?

*) Vastaus on tietysti, etteivät koskaan, sillä keskimääräisellä naaraalla ei ole odotettavissa olevassa tulevaisuudessa tarpeeksi testosteronia elimistössään kyetäkseen arvostamaan omia (todellisia tai kuviteltuja) vahvuuksiaan.

2 kommenttia artikkeliin ”KESÄ-ÄRSYTYKSIÄ

  1. Kiitosta vaan. Kiintoisa blogi Sinullakin. Satuin huomaamaan, että kehuit Kirsi Virtasta. Voin yhtyä kehuihisi sataprosenttisesti… Joskus hassussa nuoruudessa tuli muuten tehtyä jopa hakemus Australian maahanmuuttoviranomaisille, mutta täällä sitä vaan vielä kyhjötetään männyn oksalla kylmässä Pohjolassa. Toista se olisi varmaan Brisbanessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s