TAPAUS AUDI

Viimeistään nyt on syytä kaikkien uskoa, että meillä hallitsee psykososiaalinen mafia, jonka tavoittteena ei ole apinalauman kaikkien jäsenten etu, vaan valittujen ja uskoon tulleiden ”pelastaminen”. On jotensakin järkyttävää, että vuoden 2009 Suomessa on mahdollista erottaa ihmisapina työstään mielipiteensä vuoksi. Tämänhän pitäisi olla kaikkien perustuslakien vastaista, mutta silti puolet laumasta taputtaa karvattomia käpäliään.

Tämä psykososiaalisen mafian hallitsema media herkuttelee ja kauhistelee muualta maailmasta raahaamillaan yksittäisillä kauhukertomuksilla – vaikkapa burkan jollekin poikkeuksellisen herkälle naarasapinalle aiheuttamasta ahdistuksesta – ja luo näin vääristyneitä mielikuvia muista kulttuureista. Nyt se tuottaa sitten itse materiaalia muun maailman äimisteltäväksi:  Suomessa ollaan vielä noin alkeellisella kehitysasteella, ettei siellä mies saa edes sanoa ääneen pitävänsä seitsemän sentin koroilla astelevia naisia kauniina.

Esko Kiesi joutui siis eroamaan työstään [1]. Ei hän ollut läheskään ensimmäinen psykososiaalisen mafian uhri, mutta eräs näkyvimpiä kampanjoinnin kohteita sentään. Apina jää jännityksellä odottamaan, milloin ensimmäinen urosruumis rahdataan torille nyljettäväksi. Tästä on enää lyhyt matka siihen totaalisen vainon aikaan, jota annemoilaset ystävineen ovat pohjustaneet. Aseet esiin ja vääräuskoisista uroksista ilmat pihalle. Näinhän se alkoi Hitlerin Saksassakin. Ensin annettiin pieni varoitus ja vähitellen ideologia valtasi koko aivokapasiteetin.

Apinalaumassa on aina niitä yksilöitä, jotka innostuvat hillittömästi jostain ”uudesta” aatteesta tai ideologiasta. Yleensähän koskaan ei ole kyse mistään uudesta, vaan uusiin vaatteisiin puetusta vanhasta ideasta. Eturiviin on kuitenkin aina tungosta, sillä monet haluavat olla ensimmäisinä huutamassa Heil Hitleriä tai Stalinin tasa-arvoa. Sillä mitä kovempaan ääneen huutaa, sitä todennäköisemmin siitä on koituva henkilökohtaista kunniaa, rahaa ja – seksiä. Tämän episodin eräs äänekkäimmistä huutajista näyttäisi olevan Jouni Heinonen.

Jouni on konsultti ja maineenhallintaan eriloistuneen Viestintätoimisto Pohjoisranta Oy:n toimitusjohtaja. Jouni esiintyi tänään radiossa [2] ja vaikka hänen kehutaan olevan maineenhallinnan johtavia asiantuntijoita Suomessa, hän onnistui pilaamaan maineenhallinnan maineen ainakin apinan aivoissa. Harvoin kuulee niin hysteeristä puhetta ja oman osaamisen kauppaamista kuin mihin tämä ”asiantuntija” sortui. Mutta mitäpä sitä ei palkkansa eteen tekisi? Harvoin mikään radio-ohjelma on saanut verenpaineen kohoamaan ja apinan repimään harvoja pääkarvojaan sellaisella vauhdilla kuin Jounin haastattelu.

Konsultti-Jouni hallitsi oivallisesti psykososiaalisen mafian termit ja puhetyylin sekä tietysti kauppasi lopulta omia palvelujaan Audille, VV-Autolle ja Keskolle. Muutoin voisi paha periä tällaiset menneessä maailmassa kellivät yritykset. Suuri synti on sekin, ettei yritysten nettisivuilta löytynyt mitään aineistoa ”kohu-uutisesta”. Jouni toivoi päiden putoavan ja yritysten johdon nöyrää julkista anteeksipyyntöä. Siis keneltä tässä nyt pitäisi pyytää anteeksi ja mitä? Naisasialiitto Unionilta, tasa-arvovaltuutetulta vai TANE:lta? Suomessa saa pilkata nykyään jo jumalaakin ihan rauhassa, mutta korkokengistä puhumista pitäisi pyytää anteeksi…

Oli sillä hilkulla, ettei Jouni neuvonut VV- Autoa järjestämään henkilökunnalleen kriisinhallinta-apua trauman käsittelemiseksi. Koko henkilökunta vaan hoitoon, sillähän ne maailman ongelmat nykyään hoituvat. Naarastoimittaja jopa keksi kysyä Jounilta, mitä tämä kertoo autokaupasta kokonaisena toimialana. Ehkä olisi ollut parempi kysyä, mitä tällainen hysteria kertoo ajastamme? Sehän kertoo ahdasmielisestä ja tympeän sisäänlämpiävästä kyttäysilmapiiristä.

Apinan mielestä Audi teki tässä hässäkässä vain yhden virheen. Ja sen teki toimitusjohtaja Pekka Lahti. Hän pelästyi sen sijaan, että olisi ottanut härkää sarvista ja oppia Mikael Jungnerista. Hänen olisi pitänyt vain todeta so fucking what ja antaa tukensa Kiesin erinomaiselle iloittelulle. Mutta ei, hän rupesi nöyristelemään psykososiaalisen mafian edessä menettäen samalla tuhannen taalan paikan Audin mainostamiseksi.

Miten olisi ollut seuraava mainoskampanja vaikkapa Audista jättimäisen korkokengän koron alla? Joku olisi varmaan vetänyt nuuskaa nenäänsä ja kääntänyt merkille selkänsä, mutta jokaisen lähtijän tilalle olisi tullut kaksi tai kolme uutta asiakasta. Eikö autokaupallekaan enää kelpaa muu kuin mafian raha? Ovatko peräkammarin pojat pannassa jo autokaupassakin? Psykososiaalisen mafian eräs taistelukeino kun on vääräuskoisten nimittely alentavilla termeillä. Kaarina Hazard todistaa, että peräkammarin poika on näistä termeistä tehokkaimpia.

Kaarina tunnustaa eilisessä kolumnissaan [3], että melkein puolet suomalaisista apinoista kuuluu näihin vääräuskoisiin: Kiesin ajatukset löytää jokaisesta keskikaljan hellyttämästä, toisilleen avautuvasta jätkäsakista, kun se porukkana nojaa ABC:n terassin syystuulessa kolisevaan tuhkakuppiin…Kiesi on ihan tavallinen peräkammarin poika, joita pusikoituva Suomi on pinkeänään, semmoinen lutunen, toiveikas ja huono hahmottamaan. Suomalainen mies on ihanan Kaarinan mielestä siis tupakkaa polttava ja keskikaljaa kittaava, jätkäsakissa joriseva porukka peräkammarin poikia. (Kaarinan määritelmästä ei tietystikään synny mitään haloota, koska miesten lyömiseen on olemassa mafian lupa).

Kaikin mokomin. Ollaan sitten sellaisia. Mutta meitä on silti noin puolet suomalaisista. Mafian mielestä tämän puolikkaan ajatuksilla ei ole mitään arvoa eikä niitä ole lupa päästää aivoista ulos. Tai jos niin teet, sinut ulkoistetaan yhteiskunnasta tasa-arvoministerin ja naistutkijoiden hyväksyvän hymistelyn kera. Kuulostaako demokraattiselta ja tasa-arvoiselta? Apinan mieleen tulee lähinnä Pohjois-Korea ja Burma… kuten sekin, että yliopistomaailmaan on päässyt pesiytymään pseudotiedettä edustava joukko naistutkijoita, jotka Sari Roman-Lagerspetzin tapaan yrittävät epätoivoisesti todistaa miehet ja naiset samanlaisiksi [4].

PS. Tämä episodi oli taas yksi todiste pitkässä listassa syitä, miksi elämme naisten emmekä miesten maailmassa. Vaikka autoja on pidetty urosten vankimpana linnakkeena, karu todellisuus on tällainen: Olin jo käynyt koeajamassakin Audin, mutta vaimo ei enää anna lupaa hankintaan (keskustelupalstoilta poimittua).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s