ULKOMINISTERIN JALKOVÄLI

EU sai sitten valittua itselleen presidentin ja ulkoministerin. Ulkoministerin pallin hurmasi brittiparonitar Catherine Ashton. Hän on hoitanut EU:n kauppakomissaarin virkaa ja on koulutukseltaan sosiologi. Vuonna 2006 hän sai ”Kiviseinä”palkinnon ansioistaan brittiläisten LGBT – apinoiden elämän helpottamisessa. Tässä mielessä hänellä siis on yhteneväinen historia erään Tarja Halosen kanssa, jota häntäkin eräät tahot yrittivät tyrkyttää näihin yhteiseurooppalaisiin huippuvirkoihin. Molemmilla on myös sama pätevyys viran hoitoon: heillä on kolo putken tilalla.

Ashton on varmaankin vallan pätevä henkilö hoitamaan tätä pestiä, onhan hänellä päässään ilmiselvästi urostyypin aivot. Leimallista tässä valintaprosessissa olikin se tapa, jolla naarasväki sai tahtonsa läpi. Sehän on niin perinteinen kuin olla voi, suoraan simpansseilta kopioitu. Pelkkää evoluution tuotetta siis. Simpanssilauman johtajaksikaan ei millään uroksella ole asiaa, ellei se nauti lauman vanhojen naaraiden luottamusta. Mutta tällä kertaa EU -naaraat väänsivät sordiinoa känkkäränkkätaajuudelle. Tiedättehän ne lapset, jotka heittäytyvät kaupan lattialle, kun äiti ei osta karkkia…

Näin tekevät myös ne simpanssinaaraat, jotka eivät osaa tai halua käyttää seksiä saadakseen haluamansa. Ne heittäytyvät maahan kieriskelemään ja kirkumaan saadakseen osansa urosten metsästyssaaliista. Helpompaa ja mieluisampaa kaikille osapuolille olisi tietysti tarjota seksiä niin kuin suurin osa naaraista tekeekin. Silloin voisi saada kaikkein mehevimmät paistinpalat, mutta sehän ei vaan kaikille naaraille sovi. Evoluutio on näköjään katsonut parhaaksi luoda tähänkin tilanteesen monimuotoisuutta…

Näin tekivät myös naismepit [1]. Eivät he sentään kadulla kieriskelleet, mutta järjestivätpä kuitenkin mielenosoituksen ulkosalla, olivat kietoneet kaulaansa solmiot sekä rintojensa peitoksi puvuntakit ja uhkasivat kaataa uuden komission, ellei heidän vaatimuksiinsa suostuta. Me olemme kaikissa puolueryhmissä saaneet tarpeeksemme miesten politiikasta, vaikeroi parlamentin varapuhemies Diana Wallis. Komission varapuheenjohtaja Margot Wallström syytti kaikesta miehiä. Edessä on miesmuuri, hän visersi.

Niinpä mahtavalle EU:lle valittiin ulkoministeri vain sillä perusteella, ettei valituksi tulleella apinalla ole penistä jalkojensa välissä. En oikein ymmärrä, miten tällainen valintaperuste voi olla millään tavalla kestävä. Ulkoministerin pestissäkö on muka tärkeämpää, mitä jalkojen välistä löytyy kuin mitä sattuu olemaan korvien välissä? Tällainen valintafilosofia nyt vain sattuu perustumaan kolmella tavalla vanhanaikaiseen ihmiskäsitykseen. Ikään kuin ihmiskuvamme lilluisi vielä samoissa alkuliemissä, josta maakeskeinen maailmankuvakin pinnisti voimansa.

Mutta haloo. Nykyään sentään tiedetään yhtä ja toista muun muassa aivojen toiminnasta. Vastoin naarasaktivistien toiveita aivotutkimus todistaa urosten ja naaraiden aivojen toimivan keskimäärin täysin eri tavalla. Ehkä hämäävintä tässä on kuitenkin se, että jalkovälin laatu ei ole mikään todiste aivojen toiminnan laadusta. Eli jos ulkoministeriksi valitaan apina vailla penistä, hän ei välttämättä toimi niin kuin naarasaivot tekisivät. On jopa todennäköistä, että sellaiset 90 prosenttia kaikista naaraspoliitikoista on urosaivoisia. Eikö tämän pitäisi aiheuttaa jonkinlaista pohdintaa? Eli kun Wallis ja Wallström syyllistävät miehiä, he itse asiassa tulevatkin syyttäneeksi itseään…

Aivotutkimuksen kieltäminen on se ensimmäinen perinteisen ”tyhjän taulun” kannattajien ihmiskäsitysvirhe. Toinen moka on se, etteivät he pysty käsittämään todellisen vallan ja muodollisen vallan eroa. Todellinen valtahan on sillä sukupuolella, joka käyttää seksuaalista valtaa. Nisäkkäillä se vaan menee niin, että lisääntymismahdollisuus määrittää kaiken yhteiskunnallisen toiminnan perimmäisen sisällön aivan riippumatta siitä, kuinka kauniisiin raameihin toiminta naamioidaan. Eikä apina nyt äkkipäätään muista yhtään nisäkäslajia, jolla seksuaalinen valta olisi uroksilla.

Aika harvassa ovat puolestaan lajit, joilla myös muodollinen valta on naaraiden käpälissä. Malliesimerkki tästä on täplähyeena, jonka laumaelämän raadollista todellisuutta ei voi olla ihmettelemättä. Sitä tulee miettineeksi, mikä jäynä evoluutiolla on ollut mielessään tällaisen kokeen järjestäessään. Muodollisen ja todellisen vallan erossa pitäminen kun on se suurin ja jokseenkin ainoa evoluution keksimä tasa-arvon muoto. Silloin kun molemmat vallan muodot keskittyvät yhdelle ja samalle yksilölle, odotettavissa ei ole mitään hyvää. Oire tästä näkyy vaikkapa tämänpäiväisestä pikku uutisesta [2].

Toinen evoluution koejärjestely on tapahtunut pimeimmässä Afrikassa, Kongo -joen mutkassa. Siellä elävät leppeää elämäänsä bonobosimpanssit (sikäli kuin pystyvät karttamaan ihmisapinan julmuuksia ja ympäristöterroria). Niitä voisi kutsua vaikkapa paratiisin asukeiksi, sillä tuskinpa minkään muun nisäkäslajin elo on yhtä auvoista. Koejärjestelyyn kuuluu kaksi osaa. Ensinnäkin naaraat käyttävät muodollista valtaa. Ne ovat joutuneet maksamaan siitä myös hinnan, sillä bonobolaumassa rehottaa vapaa seksi. Naaraat ovat joutuneet luopumaan seksuaalisesta vallastaan muodollisen valtikan saadakseen.

Nämä ovat siis ne eväät, joiden perustalta tätä ulkoministerinimitystäkin pitäisi arvioida.

Niin se kolmas väärinkäsitys. Se on ajallisesti nuorin ja sai alkunsa rahan keksimisestä vain muutama vuosituhat sitten. Ilmiö on niin nuori, ettei evoluutio ole ehtinyt siihen reagoida, vaan sallii edelleen ihmislajin arvottaa rahan terveyden edelle. Tämähän ei voi olla mitenkään kestävä yhtälö, mutta niin vaan naarasliikekin palvoo pelkkää rahaa. Ellei näin olisi, meillä olisi jo otettu tasa-arvopolitiikan tavoitteeksi miesten ja naisten elinaikojen tasaaminen. Sellaista ei ole edes näköpiirissä, vaikka meillä on uros alan ministerinä. Ainoa kiinnostava tavoite on rahojen tasaaminen.

Juhlapuheissa toki muistetaan puhua terveydestä ja tänäisen Iltalehden pääkirjoituksen [3] mukaisesti julistaa, että terveys on ihmiselle tärkein asia. Eihän se nyt vaan niin ole. Ihmiselle tärkein asia näyttää olevan raha. Rahaa pidetään vielä terveyttä tärkeämpänä inhimillisenä ominaisuutena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s