NAISEURO JA MIESHENKI

Sopivasti edellisen juttuni jatkoksi mediassa esiteltiin eilen vuoden 2007 tilastoja työpaikoilla tapahtuneista kuolemista ja tapaturmista. Mutta ihan vaan pienellä revityksellä. Suurimmalta osalta apinoita otsikot jäivät kokonaan huomaamatta, koska ne olivat niin pieniä tai niitä ei ollut laisinkaan. Myös juttujen sisältö oli kovasti vaatimaton [1] [2], jos nyt vertaa mihin tahansa muuhun Tilastokeskuksen tuottaman materiaalin uutisointiin. Ei sitten minkään sortin analyysiä tai poliittisten johtopäätösten tekoa. Toimituksellinen lisäarvo oli täysin nollan arvoista.

Mutta eipä hätää. Sen sijaan, että olisi kerrottu, kuinka miesten työpaikkakuolleisuus on edelleen kuusi kertaa naisten kuolleisuutta suurempaa, esimerkiksi Keskisuomalainen leväytti puolen sivun jutun tyttöjen niska- ja hartiakivuista ja erityisesti siitä, kuinka tytöt kärsivät niistä poikia enemmän. Selityskin oli keksitty: TUNNOLLISUUS RASITTAA. Näin siis naarastoimittaja Kerttu Heikura. Kouluterveyskyselyn mukaan tytöt kokevat koulutyön raskaampana kuin pojat. Niinpä fysioterapeutti Anu Pennan mukaan yksi syy tyttöjen ja poikien eroihin voi olla suhtautuminen koulutyöhön. Paha patriarkaatti varmaan on tähänkin syynä?

Vaan mitä kertoikaan Tilastokeskuksen raportti? Siis sellaista, mitä ei lehdistä saatu lukea, koska se ei ilmeisestikään naarastoimittajien mielestä ollut tarpeeksi seksikästä tai sitten se olisi jopa vaarallista ns. tasa-arvopolitiikan toteuttamisen kannalta. Tässä ihan vaan päällimmäistä kauraa tilastokeskuksen sivuilta poimittuna:

  • Palkansaajien kuolemaan johtaneet työpaikkatapaturmat: miehiä kuolee 6,4 kertaa naisia enemmän
  • Palkansaajien työpaikkatapaturmat: miehillä 2,7 kertaa naisia enemmän. Nuorilla (15-24 v) miehillä riski on yli 20 prosenttia miesten keskimääräistä tasoa suurempi
  • Palkansaajien työpaikkatapaturmien työkyvyttömyyden kesto: miehillä naisia pidempi kaikissa ikäryhmissä
  • Maatalousyrittäjien työkuolemat: kaikki kuolleet miehiä
  • Maatalousyrittäjien työtapaturmat: miehillä 3,1 kertaa naisia enemmän
  • Yrittäjien työpaikkatapaturmat: miehillä 6,1 kertaa naisia enemmän
  • Yrittäjien työkuolemat: ei sukupuolitettua tietoa saatavissa (!)

Mitäpä tällaisesta hiljaisuudesta on ajateltava? Ei kai muuta johtopäätöstä voi tehdä kuin että raha on terveyttä ja henkikultaa kalliimpi. Naisen eurosta saadaan lukea valitusta harva se päivä. YK, EU ja Suomen hallitus sekä presidentti kaikkien muiden mahdollisten tahojen lisäksi on valjastettu ajamaan naisten euron tai dollarin asiaa – kaiken lisäksi kyseenalaisilla laskentaperusteilla. Mutta mikään ihmisoikeusjärjestö Suomen tasa-arvoministeri Stefan Wallinista nyt puhumattakaan ei ole koskaan tullut edes ajatelleeksi, että pitäisikö miesten naisia lyhyemmän elämän aiheuttaa jonkinlaista liikehdintää aivosoluissa.

Kaikissa maailman maissa miehet elävät keskimäärin lyhyemmän elämän kuin naiset. Eikä tämä ole mikään uusi totuus. Runsaasti olisi ollut aikaa viritellä projekteja tämänkin asian ympärille. Edes julki lausuttu tavoite miesten elämän yhtäläisestä arvokkuudesta naisten elämän rinnalla olisi mukava juttu. Mutta ei edes sitä ole yhdenkään poliitikon suusta ulos lipsahtanut. Sen sijaan näitä Sofi Oksasia riittää, jotka esittävät valheellista tietoa ainoana missionaan vain miesten maineen mustaaminen. Ehkä strategiansa on niin yksinkertainen, että oma pää pysyy paremmin pinnalla, kun seisoo toisen hartioilla?

Apinalle on aivan turha tulla sanomaan, että miesten lyhyempi elämä on vain biologiaa. Tiedän sen varmaan yhtä hyvin kuin Sinäkin, mutta siitähän ei olekaan kysymys. Myös naisen euro on biologiaa. Jos testosteroni ajaakin miehet ennenaikaiseen hautaan, se myös takaa miehille suuremman tilipussin (ja jopa sen, että se tilipussi koituu lopulta naisten hyväksi). Mutta jos sitten pelkästään keksityn tasa-arvokäsitteen perusteella ruvetaan venkaamaan vain osaa tästä biologiasta ”yhteiskunnalliseksi vääryydeksi”, upotaan epäloogisuuden suohon. Ja logiikan puute sattuu olemaan ainoa synti, minkä apina tietää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s