KIELLETÄÄNPÄ KIRKONTORNIT

Jos Pohjolassa olisi keksitty demokratia 1300 vuotta sitten, Suomessakin palvottaisiin yhä Ukko Ylijumalaa. Mutta kun ei keksitty, niin hallitsijoiden völjyyn viekkaudella ja helvetin tulella ujuttautunut kristinusko tungettiin tähänkin maailmankolkkaan – globalisaation uljaalla etuoikeudella. Ja pakolla tietysti. Kirkontornit nakuteltiin entisille pyhille paikoille. Ei siinä paljon talonpoikien ja runonlaulajien mielipidettä kyselty.

Apina ei välttämättä ole demokratiauskovainen, sen enempää kuin minkään muunkaan sortin uskovainen. Olisiko yksinvaltias kuningas siis parempi ratkaisu? Jos Euroopassakin olisivat yhä vallassa keisarit ja kuninkaat, mikä mahtaisikaan olla nykyinen valtauskontomme? Olisimmeko jo kaikki kääntyneet Allahin kumartajiksi? Kirkkojen tilalle olisi noussut uljaita moskeijoita, toinen toistaan mahtavampia. Ja kaikki apinat olisivat kovasti tyytyväisiä tilanteeseen. Muutaman sadan vuoden jälkeen kauhisteltaisiin, kuinka pakanoita sitä oltiinkaan, kun vielä uskottiin joihinkin alkeellisiin pyhiin henkiin.

Evoluutio jyllää ja maailma muuttuu, uskonnot sen mukana. Tosin vauhti on hidas ihmisjärjen mittakaavassa. Siksi kansa näyttää kovin vanhanaikaiselta. Siksi on vaarallista kysyä kansalta mitään. Se saatiin todeta Sveitsissä, jossa rahvas katsoi parhaaksi kieltää minareetit kaiken tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden periaatteiden vastaisesti. Ehkä syynä on se, ettei evoluutio tunne sen paremmin tasa-arvoa kuin suvaitsevaisuuttakaan. Siksi on mahdollista, että näitä ihanteita mainostavan aatteen nimissä toimitaan juurikin omien arvojen vastaisesti.

Apinalogiikan mukaisesti sveisiläisten pitäisi siis kieltää myös kaikki kirkontornit. Samanlaisia vallan symbolejahan molemmat ovat. Elämme muka jonkinlaisessa markkinataloudessa, jossa ei pitäisi olla kilpailun rajoitteita. Silti valtiovalta on Suomessakin sitoutunut palvelemaan vain tiettyjä uskontokuntia, vaikka myös tällä saralla pitäisi sallia vapaa kilpailu. Missä ovat kilpailuviranomaiset ja muut asiasta huolestuneet tahot? Poliitikkojen perään ei kannata edes huutaa, sillä heillä ei näytä olevan minkäänlaista rohkeutta puuttua vallitsevaan vääryyteen.

On aivan naurettavaa vedota johonkin historiaan. Eurooppa on muka rakennettu kristillisille arvoille. Ja paskan marjat. Kyse on yleisinhimillisistä arvoista, oikeastaan kaikille apinalajeille yhteisistä arvoista. Silloin ei paljon pitäisi olla virkaa sillä, minkämerkkiseen halliin ihmiset houkutellaan valtaa kumartamaan. Sen verran apinakin on käynyt Italian mahtipontisiin katedraaleihin tutustumassa, että ymmärtää niiden rakennuslogiikan. Vaikkapa Milanon Il Duomoon astuessa tajuaa, mihin kirkon valta perustuu – alistamiseen.

Historian taju ei näytä olevan apinoiden vahvinta ymmärrysaluetta. Kumarramme kristinuskoa, vaikka se on yksinvaltaisen järjestelmän meille pakolla syöttämä tuote. Tietysti tämä sopii hyvin laumaeläimelle, joka on riippuvainen johtajistaan. Varmaan tämä sama tsaarinkaipuu heijastuu myös tämänhetkiseen rakkaaseen lautaskiistaamme. Rahvaan sanotaan haluavan, että Tarja Halosen pitäisi edelleen pörräillä EU -lautasten kimpussa.

Keskivertoapina siis haluaa alfauroksen, laumanjohtajan. Demokratia oikeastaan sotkee tämän tarpeen tyydytystä, sillä Suomessakin kansa joutuu valitsemaan itselleen kerta kaikkiaan 200 johtaja-apinaa. Toisaalta vaadimme kansanvaltaa ja jopa kansanäänestyksiä, toisaalta haluamme yhden näyttävän tsaariapinan. Päätöksenteon kannalta on tietysti parempi, jos vaihtoehtoja punnitaan 200 apinan aivokapasiteetilla yhden sijasta. Tunnetasolla se ei enää olekaan yhtä selvää.

On tietysti jokseenkin mielenkiintoista, että presidenttimme on lautastensa kanssa lähtenyt juoksemaan tunnereaktioiden perässä. Vielä erikoisempaa on, että hänen demaripuolueensa on tehnyt Jutta Urpilaisen johdolla asiassa täyskäännöksen. Aikaisemmin kansanvaltaa puhkunut puolue on nyt yksinvallan höveli aisankannattaja. Onko tässä jotain muutakin takana kuin se, että molempia päitä liikuttavat (ainakin ulkoisesti) naiselliset aivot? Oikeusoppineet ovat yksituumaisesti todenneet, että Halosen perustuslakihöpinät ovat puppua. Tarja taitaakin olla Sauli Niinistön ohella ainoa juristi, joka ei tätä ymmärrä.

Vai onko tämä nyt vain sitä naaraslogiikkaa, jota ilman ihmisyhteisö ei voi elää? Eräs 200-päisestä johtajastamme, Astrid Thors, pääsi taas kerran otsikoihin. Tällä kertaa hän ei nukkunut eduskunnan kyselytunnilla. Hän kaivoi nenäänsä [1]. Huolimatta kuvallisista todisteista Astrid -tyttönen kielsi moisen jyrkästi. En varmasti kaivanut nenää sillä tavalla, hän todisti. Huomaapa, kuinka tässä naisjohtaja taas mollaa miehiä. Hänen sanomansa – sillä tavalla – kun pitää sisällään vertauksen. Kuin Jeesuksella ikään. Naaraan tapa kaivaa nenäänsä ei itse asiassa ole nenänkaivuuta lainkaan verrattuna siihen, kuinka rumasti urokset sen tekevät.

Miesten tapa käyttäytyä todettiin tässä siis ties monennenko kerran vääräksi ja ällöttäväksi, ellei vallan moraalittomaksi. Tuntuuko tutulta? Ei mikään ihme, sillä samanlaista vertaustahan julkinen puhe on pullollaan. Poikkeuksetta naarasmainen tapa toimia julistetaan aina ”kehittyneemmäksi”. Jos otetaan toinen esimerkki, seksi – kuinkas ollakaan. Oletko koskaan kuullut, kuinka urosten tapa kiihottua on väärä? Siinä on (keskimäärin) liikaa touhua, pornoa ja visuaalisuutta, liian vähän tunnetta, romantiikkaa ja puhetta. Niinpä. Sillä ei tässä tasa-arvossa ole mitään merkitystä, että urosten aivot nyt (keskimäärin) vain sattuvat toimimaan omalla tavallaan.

PS. (14.12.) Enpä aiemmin tiennytkään, että perussuomalaisillakin on nuorisojärjestö ja sillä puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala, mutta minareetit saivat heidätkin viimein päivänvaloon. Heidän mukaansa Suomessakin pitäisi miettiä minareettikieltoa, koska Koraanissa tai muissa islamin pyhissä kirjoituksissa minareetteja ei mainita. Aivan mainio havainto. Ei siellä Raamatussakaan varmaan mainita kirkontorneja…

Minareettihype herätti myös kristillisten puheenjohtaja Päivi Räsäsessä uinuneen rasistin, jota nyt kovasti huolestuttaa Euroopan islamisoituminen. Mutta historiahan tässä vain toistaa itseään, maailma muuttuu Päiviseni. Ei kannata jumittua vanhoihin kaavoihin ja julistaa korvat punaisena, että kristittynä sitä tietysti toivoisin, että jokainen muslimi voisi kääntyä kristinuskoon. Luoja meitä moiselta varjelkoon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s