KIELLETÄÄNPÄ AVIOLIITTO

Samana päivänä kun Sveitsin uskonrasistit äänestivät minareettikiellon puolesta, YLE kertoi yhtä huolestuttavia uutisia vapauden ja ihmisoikeuksien ihmemaasta eli Pohjois-Amerikan Yhdysvalloista. Jollain ihmeen silmänkääntötempulla tämä maa kun kehtaa väittää olevansa maapallon johtava valtio mitä tulee apinoiden vapauteen ja oikeuteen olla oma itsensä ja ilmaista mielipiteensä – eli seurata omien geeniensä viitoittamaa polkua. Tämä toki sillä edellytyksellä, että sattuu olemaan rikas, valkoinen, hetero ja hyvätapainen.

Päivä päivältä käy yhä selvemmäksi, ettei USA paljonkaan eroa muista yhden totuuden maista. Näitähän riittää – Neuvostoliitosta Kiinaan, Iranista Pohjois-Koreaan. Ameriikan sokea piste on niin sanottu Jumala. Kuinka sattuikaan, että jumalan nimeen siellä vannotaan joka ikisessä lantissakin, presidentin puheita unohtamatta. Rahan ja uskon liitto (eli kapitalismi) edustaa samaa yhden totuuden linjaa kuin kommunismi tai ääri-islamilaisuus jossain muualla.

Vai mitä pitäisi ajatella esimerkiksi siitä, että Yhdysvalloissa on eniten vankeja väkilukuun suhteutettuna – yli kuusi kertaa enemmän kuin vaikkapa Kiinassa. Vangeista ylivoimaisesti suurin osa on mustia, latinoja ja intiaaneja. Mustia vankeja on kuusinkertainen määrä valkoisiin verrattuna, 30-34 -vuotiaista mustista miehistä kerrassaan 11 prosenttia viruu vankiloissa. Eikä tämä ole läheskään ainoa ihmisoikeusongelma tässä maassa.

Nyt ei kuitenkaan puhuta vangeista vaan homoista tai paremminkin homoliitoista. Aihe ei tunnu olevan kovin helppo suomalaisillekaan. Tai ehkä pitäisi sanoa, että mitä enemmän uskon tiellä olevasta apinasta on kysymys, sitä nurjamielisempi on asenne homoja kohtaan. Älkäämme koskaan unohtako niitä ”eheyttämisohjelmia”, joilla syntiset homot yritettiin (ehkä yritetään jossain vieläkin) pakottaa ”oikeiden” apinoiden ruotuun. Ne ovat pahimman sortin uskonnollista sortoa. Ja senkin opin juuret löytyvät, mistäs muualta kuin USA:sta.

YLEuutiset  kertoivat siis siitä, kuinka homoseksuaalien asema näyttää Atlantin takana entistä tukalammalta. Jossain vaiheessa esimerkiksi Kalifornian ja Mainen osavaltioissa ehdittin jo hyväksyä homoliitot, mutta nekin päätökset on nyt peruttu. Viikko sitten homojen toivo kohdistui New Yorkiin, jossa tasaveroisten parisuhteiden hyväksyminen oli vielä siinä vaiheessa varsin todennäköistä – siitäkin huolimatta, että muun muassa katolinen kirkko kävi raivoisaa taistelua moista maailmanlopun meininkiä vastaan. Se jopa uhkaili hyväntekeväisyyspalvelujen karsimisella, jos homoliitot sallitaan. Sellainen on tietysti aika rankka uhkaus valtiossa, joka jättää heikko-osaiset apinat oman onnensa varaan.

Niinhän siinä sitten kävi, että New Yorkin osavaltion senaatti torjui keskiviikkona samaa sukupuolta olevien avioliitot [1]. Uskonnollinen mafia sai haluamansa ja avioliitto säilyi puhtaan valkoisena, kuin rauhan kyyhkynen ikään. USA:n väestöstä peräti viidellä prosentilla on mahdollisuus virallistaa homosuhde. Apinalogiikalla tällaista on aivan mahdoton ymmärtää.

Sehän on selvää, että uskonnollinen suvaitsemattomuus on paitsi yksi rasismin haara, myös evoluution tuote. Perin eläimellistä siis. Mutta jos nyt edes hieman yrittäisitte olla ihmisiksi – siis myös te kirkoissa hoosiannaa veisaavat [2]. Sillä juuri tehän yritätte niin epätoivoisesti väittää, ettei ihminen ole eläin. Tässä teillä olisi oiva mahdollisuus todistaa väitteenne oikeaksi.

Toivoton vaatimus tietysti, sillä evoluutiota vastaan näyttää olevan turha taistella, vaikka geenit eivät ihan kaikkea määräisikään. Mutta sen pienen ”vapaan tahdon” siivunkin hyödyntäminen tuntuu useimmille olevan mahdoton tehtävä. Niinpä meillä täällä Suomen maassakaan homoja ei saa vihkiä avioliittoon eikä edes siunata kirkossa. Onneksi sentään parisuhteen voi maistraatissa rekisteröidä, sillä kaikille ei näytä pelkkä avoliitto riittävän.

Meillä on siis kaksi periaatteessa samanlaista järjestelmää. Avioliitto on eri sukupuolta edustavien apinoiden oikeudellinen parisuhdejärjestely. Samaa sukupuolta olevat apinat ”rekisteröidään”. Jotain outoahan tässä on. Johtuuko se vain siitä, että avioliittoon voi mennä myös kirkossa eikä kirkko suostu hyväksymään homoja? Looginen ihmisoikeusjohtopäätös tästä tietysti olisi se, että kirkolta pitäisi ottaa pois oikeus avioliiton laillistajana.

Oikeastaan on kovin erikoista, että valtiovallalle kuuluva viranomaistehtävä on tällä tavalla delegoitu vain joillekin uskonnollisille yhteisöille. Eikö olisi jo aika siirtyä moderniin aikaan? Eihän kirkkoa tarvita tähän sen enempää kuin hautaamistoimenkaan ylläpitäjäksi. Hoitakoot seurakunnat vain omien jäsentensä asioita ja jättäkööt viranomaisille sen, mikä viranomaisille kuuluu. Silloin voitaisiin siirtyä todelliseen tasa-arvoon eli että kaikkinainen ihmisten välinen suhdejärjestely asettuisi samalle viivalle.

Samalla voitaisiin luopua koko avioliitosta. Sehän on niin raskaan (uskonnollisen) painolastin omaava termi, että maailma tuntuisi paljon kevyemmältä ilman sitä. Ei tarvitsisi sitoutua sellaiseen elinikäiseen pakkoon, johon puolet apinoista ei kuitenkaan pysty ja jonka se toinenkin puolikas onnistuu klaaraamaan vain äärimmäisten ponnistusten avulla. Olisiko jo aika tarjota kaikille apinoille seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta samanlainen parisuhteen rekisteröinti, joka voisi olla vaikkapa määräaikainen? Kuuden vuoden jälkeen sen voisi uusia tai jättää uusimatta.

Maailman vapausasteet lisääntyisivät kertaheitolla sata prosenttia. Samalla lisääntyisi apinoiden vastuu omasta elämästään. On vaikea ymmärtää, kuka tässä olisi häviävänä osapuolena. Paitsi kirkko tietysti, sillä senhän valta vähenisi eli siis asettuisi normaalille tasolle. Se voisi toki edelleen siunailla niitä apinoita, jotka välttämättä haluaisivat suhteelleen jonkin mielikuvitusolennon hyväksynnän. Näin kirkkoonkaan ei kohdistuisi sellaisia suvaitsevaisuuden paineita kuin nykyään. Se voisi kaikessa rauhassa olla niin eläimellisen homofobinen kuin jäsenensä haluavat. Ehkä sitten syntyisi jokin toinen uskontokunta niille, jotka olisivat suvaitsevaisia. Miksi ihmeessä kaikkien apinoiden ylipäätään pitäisikään mahtua saman temppelin ovista sisälle?

5 kommenttia artikkeliin ”KIELLETÄÄNPÄ AVIOLIITTO

 1. Jep, olen täysin samaa mieltä kanssasi! Piti kai kommentoida jotain järkevääkin, mutta kirjoituksesi ovat aina niin hyviä, ettei niihin oikein lisättävää ole. 🙂

 2. Heh, kiitosta vaan oceansoul. Voin kyllä helposti kuvitella runsaan joukon apinoita, joilla voisi olla jotain poikkipuolista sanottavaa tähänkin aiheeseen. Mutta ehkä he eivät näitä sepustuksia lue…

 3. No jos nyt kuitenkin yksi poikkipuolinen apina sekaan mahtuu.

  Minun on hyvin vaikea käsittää, miksi (yleensä) ateistiset homot haluavat väkisin änkeä homovastaisen uskonnollisen instituution siunaamaksi. Avioliitto on kuitenkin uskonnolliselle ihmiselle sakramentti, ja on mielestäni melko suvaitsematonta olla piittaamatta uskovien tunteista. Heillä on oikeus uskontoonsa, eikö ole? Jos ei itse pidä avioliitosta, ei tarvitse avioitua, simple as that. Ei kai kaikken tarvitse ajatella samalla tavalla kaikesta?

  Mitä vikaa on parisuhteen rekisteröinnissiä? Tai virallisen homokrikon perustamisessa? Onko imaamienkin pakko vihkiä homoavioliittoja, pitäisikö valtiovallan puuttua myös siihen?

  1. Mahtuupa hyvinkin.

   Ehkä en osaa kirjoittaa tarpeeksi selvästi. Kaipa ajattelin sanoa jutullani, että pääongelma on valtionkirkkojärjestelmä. Minulle sopisi vallan mainiosti, että kukin uskonto puuhaa ihan mitä huvittaa, kunhan ei vain ryhdy apinoita uhraamaan. Taisin sanoa senkin, että kristinuskokin saa olla niin eläimellisen homofobinen…

   Mutta kun se roikkuu valtion helmoissa. Ehkä olisi kirkonkin kannalta parempi irrottautua valtiovallasta. Nythän se myy sielunsa rahasta. Mikä yhteisö se sellainen on, joka suosii yhtä aikaa naispappeutta ja sen vastustajia, homoja ja heidän eheyttäjiään? Nykykirkko on kuin puoluetukea nautiskeleva poliittinen puolue. Kaikkien äänet kelpaavat.

   Enpä olekaan nähnyt sellaista tutkimustulosta, että homot olisivat ateisteja, tai edes enemmän ateisteja kuin heterot. Eivätköhän he ole ihan samanlaisia harhaanjohdettuja kuin neljä viidesosaa kansasta muutenkin. Heilläkin pitäisi siis olla yhtäläinen oikeus uskoonsa ja sakramentteihinsa. On siis suvaitsematonta olla piittaamatta heidän tunteistaan ja jättää heidät siunaamatta, jos he sitä haluavat.

 4. Otaksun, että homot, jotka haluavat kristillisen kirkon, jonka opit vastustavat homoseksuaalisuutta, vihkivän heidät, eivät ole erityisen kristittyjä, vaan haluavat omat fab-5 designhäät.

  Homoilla on oikeus uskontoon, tottakai. Mutta heillä ei ole oikeutta pakottaa muita uskontoja hyväksymään itsensä tai elämäntyylinsä. Ei murhaajakaan voi vaatia, että ”älä tapa” poistetaan kymmenestä käskystä, snaijaaks.

  Suomen ev-lut kirkosta olen samaa mieltä. Suuntansa menettänyt ja sielunsa myynyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s