LOPETETAAN PRESIDENTTI

Uutispäivä Demarin torstainen pääkirjoitus oli surkuhupaisaa luettavaa ja todisti sen, minkä apinat ovat jo pitkään tienneetkin. Eli sen, että demareiden kiintymys presidentin valtaoikeuksiin johtuu vain siitä, että Istuva Naaraamme sattuu edustamaan toveripuoluetta. Samalla pääkirjoitus tulee todistaneeksi sen, kuinka lyhyellä sihdillä politiikot asioita ajattelevat. Tällaisella aivokapasiteetilla toimivilta on aivan turha odottaa minkäänlaisia ratkaisuja päälle vyöryvien ympäristöongelmien selvittämiseksi.

Ehkä ei kuitenkaan pitäisi liikaa syyllistää demareita. Eiväthän he sentään sen huonompia ihmisapinoita ole kuin muutkaan poliitikot. Evoluutio ei vaan ole suonut meille tämän enempää älliä, logiikasta tai kokonaisuuksien, suuruusluokkien ja tulevaisuuden hahmottamisesta nyt puhumattakaan. Tässä sitä sitten kärvistellään matsästys- ja keräilytalouden aivoilla keskellä päällekaatuvia globaaleja ongelmia. Ei käy kateeksi poloisia päätöksentekijöitä. Vaikka kuinka olisi hyväkin tarkoitus, aivot eivät vaan anna myöten tehdä oikeita päätöksiä.

Kestoehdokkaamme presidentinvaaleissa, Sauli Niinistö, esimerkiksi tuli ehdottaneeksi koko presidentti-instituutiosta luopumista. Niin loistava ehdotus, mutta ei se herättänyt edes minkäänlaista keskustelua. Näin evoluutio taas päihitti terveen järjen käytön kuusi-nolla, sillä evoluutio pakottaa meidät ihannoimaan lauman johtajaa. Siksi meillä pitää sellainen olla, vaikka sillä ei mitään virkaa olisikaan. Siis muuta kuin olla töllisteltävänä.

Jos ihan järjellä ajateltaisiin – ihan vaan hetken ajan, niin emmehän me mitään presidenttiä tarvittaisi. Ei sillä ole nytkään mitään sellaista tekemistä, mitä ei joku muu voisi tehdä paremmalla osaamisella ja parlamentaarisella taustalla. Tarja Halonen on inertillä esiintymisellään vain vahvistanut tätä tosiasiaa. Tulisimme vallan hyvin toimeen ilman laumanjohtajaa. Pääministereitähän ei sellaisiksi voi oikeastaan lukea, sillä he voivat saada potkut melkein millä hetkellä hyvänsä.

Ajatelkaapa nyt, millaisia etuja presidentin viran lakkauttaminen toisi Suomelle. Poliitikoilta ei enää menisi puolta energiastaan taisteluun lautasten määrästä. Eduskunnan tahto toteutuisi erilaisissa nimityksissä, kun kukaan omaan pussiin pelaaja ei sotkeutuisi päivänselviin päätöksiin. Maanpuolustus ja ylipäällikkyys olisi ammattilaisten käsissä, kun armeijaa käymätön pasifisti ei pääsisi syyttämään muita omista unohduksistaan. Ja millaisen taloudellisen säästön viran lakkautus toisikaan muassaan. Tuottavuus on politiikan matra numero yksi ja presidentin lakkauttaminen olisi sitä parhaimmillaan.

Ajatelkaa. Presidentin lisäksi myös hänen kansliastaan, kokeistaan, siivoojistaan, talonmiehistään, autonkuljettajistaan ja kaikista muista palvelijoistaan päästäisiin eroon. Säästö olisi 15 miljoonaa euroa vuodessa. Presidentinlinna voitaisiin myydä jollekin venäläiselle oligarkille. Nettotulo valtiolle olisi kolminumeroinen miljoonaluku. Entäs sitten Mäntyniemi, jonka rakennuskustannuksetkin olivat 35 miljoonaa euroa. Se voitaisiin myydä 99,99 miljoonalla Kimi Räikkösen kesämökiksi. Näin saataisiin hieman Kiminkin euroja Suomen valtiota hyödyttämään. Helsingin kaupunki voisi vielä lätkäistä kiinteistölle erikoisveron, vaikkapa miljoona euroa vuodessa, joka ohjattaisiin suoraan Heikki Hurstin köyhäinapuun. Ei kai Kimikään kehtaisi moista hyväntekeväisyyttä vastustaa.

Sitten on vielä Naantalin Kultaranta, tuo aurinkoinen kesäidylli, josta tulee pelkkiä hyviä muistikuvia kaikkien suomalaisten sydämiin. Se voitaisiin ehkäpä säilyttää valtiolla ja muuttaa jokapojan ja -tytön eliittiklubiksi. Ajatelkaa. Sinne voitaisiin arpoa kaikkien suomalaisten kesken viikon mittaisia ylellisyyslomia – valtion piikkiin tietysti. Kerrankin saisivat tavalliset suomalaiset kokea, miltä Herrana olo tuntuu, kun palvelijat häärivät ympärillä. Rakennusten puolesta sinne mahtuisi kerrallaan varmaankin parikymmentä perhettä eli vuodessa yhteensä lähes 2200 persettä saisi ilmaisen lomaviikon! Tällainen järjestely olisi jopa Kultarannan aikoinaan 1900 -luvun alussa rakentaneen suurliikemies Alfred Kordelinin toiveen mukaista. Hänen haaveenaan kun oli, että linna puistoineen ilahduttaisi kaikkia suomalaisia.

Ilmeisistä eduistaan huolimatta tätä ihmettä ei tule tapahtumaan. Lauma haluaa johtajansa. Jokaisella kansalla sellainen on olemassa – jos ei presidentti, niin sitten kuningas tai jokin muu urospuolinen laumanjohtaja. Se vain pitää olla, vaikka sille ei mitään järjellistä syytä löytyisikään. Tämäkin jo todistaa, että meitä vie enemmän vaisto eli tunteet kuin mikään muu. Ja suomalaisia kiehtovat etenkin linnan juhlat. Pelkästään se on hyvä syy maksaa 15 miljoonaa euroa vuodessa ylimääräisinä veroina.

Köyhät tykkäävät katsella, kun kauniit ja rohkeat juhlivat. Näinhän se menee, sillä en ole kuullut paljonkaan kovaäänisiä vaatimuksia siitä, että itsenäisyyspäivän juhliin pitäisi kutsua vaikkapa sata tavallista apinaa satunnaisotannalla vuosittain. Nythän siellä pönöttävät samojen firmojen johtajat vuodesta toiseen. Miksi esimerkiksi pankkien ja vakuutuslaitosten johtajat pitää kutsua sinne joka vuosi? Kerran vuosikymmenessä voisi olla kohtuullista. Vai johtuuko se vain siitä, että suomalainen kerma on niin ohutta, että siitä on paha kuoria?

Halonen teki tänä vuonna kuitenkin oikean emämunauksen juhlajärjestelyissään. Siitäkään ei ole isoja uutisia lehtien etusivuille revitelty, vaikka kysymys on törkeästä tasa-arvorikkeestä. Tiedättehän tämän naisliikkeen vaatimuksen siitä, että sisäinen kauneus on ainoa hyväksyttävä kauneuden muoto. Kaikki missikisatkin pitäisi lopettaa, koska ulkoinen kauneus alistaa naista. Mutta mitä tekeekään feministi Halonen? Hän vaatii, että linnaan tulevien kadettien pitää olla pitkiä! Eikös pituus olekaan ulkoista kauneutta? Siis vaikka olisi kuinka sisäisesti kaunis kadetti, hänellä ei ole asiaa linnan juhliin, jos pituus ei riitä.

Pituusraja on 175 senttiä. Kadettikurssin johtaja Pasi Väätäisen mukaan tämän vuoksi linnaan pääsi vain yksi naiskadetti. Epäselväksi jäi, oliko hänen tehtävänsä viihdyttää yksinäisiä miehiä vai lesbonaisia. Edellisessä tapauksessa vientiä varmaan riittäisi jatkoillekin. Pasin mukaan jatkoilla ei kuitenkaan saa käyttää juhla-asua. Ja kun tiedetään naaraiden hinku virkapukujen perään, koko kadettikäytäntö alkaa saada parituksen piirteitä. Presidenttimmekö siis onkin oikeastaan parittaja?

Kun nyt näyttää pahasti siltä, että presidentin virka on pääasiassa viihdyttää kansaa, eikö olisi aika muuttaa järjestelmää hieman modernimmaksi. Vai olisiko se uusvanhaa, jos presidentin tilalle palkattaisiin kuningas? Palattaisiin juurille parinsadan vuoden taa. Samalla lähennyttäisiin läntisiä naapureitamme. Sen verran voitaisiin uudistaa käytäntöä, että palkattaisiinkin pelkkä kuningatar, sillä kuninkaalliset naaraat kiinnostavat kansaa sata kertaa enemmän kuin urospuoliset vastineensa.

Sellainenkin maailmanluokan innovaatio voitaisiin tehdä, että kuningatar valittaisiin kansanäänestyksellä määräajaksi. Se ei olisi mikään perintövirka ja oikeastaan voitaisiin vaatia, ettei valittu yksilö edes lisääntyisi. Lisääntyminen kun ei ole naaraiden mielestä enää seksikästäkään ja siinähän kiinteä liha rupsahtaa niin ikävästi. Valintahetkellä ehdokkaan pitäisi olla alle kolmekymppinen. Eläkkeelle hänet pistettäisiin viisikymppisenä, sillä sen jälkeen kukaan ei enää halua kuunnella kiukkuisen vanhan riivinraudan jaarituksia. Joidenkin mielestä potkut pitäisi antaa jo nelikymppisenä, mutta kun meillä on nämä eläkeiän nostotalkoot meneillään…

Muitakin lupauksia voitaisiin viran vastaanottajalta edellyttää. Bilettäminen olisi virkavelvollisuus, samoin hameiden ja korkokenkien käyttö. Oikeastaan kuningattaren pitäisi olla korkojen kanssa vähintään juurikin tuo 175 senttiä pitkä. Säännöllisin väliajoin hänen pitäisi unohtaa rintaliivit ja/tai pikkupöksyt kotiin. Näin varmistettaisiin medialle runsaat ja varmat tulonlähteet. Suomeen syntyisi uusi tuhatpäinen paparazzien ammattikunta eli työttömyysongelmakin olisi pian historiaa. Lisäksi kuningattaren pitäisi adoptoida vähintään yksi lapsi jokaiselta mantereelta. Näin lisättäisiin suomalaisen sisäänlämpiävän yhteiskunnan monikulttuurisuutta.

Lady on pikkutyttöjenkin suosikki

Olisiko meillä joitakin mahdollisia ehdokkaita jo näköpiirissä kuningattaren jaloon virkaan? Ensimmäisenä tulee itseoikeutetusti mieleen Paris Hilton. Hänellä on suosituksia vaikka muille jakaa, mutta hän taitaa olla jo suuntautunut seuraaviin USA:n prsidentinvaaleihin. Onnea hänelle! Kukapa muu voisi astua hänen siroihin kenkiinsä? Miten olisi Lady Gaga? Ehkä häntä ei näin pikku virka kiinnosta, kun tarjolla on koko maailma. Perinteisesti voitaisiin tietysti kääntyä länsinaapurin puoleen. Madeleine osaisi hameet ja korkokengät ja pituuttakin lienee riittävästi. Sellaista kaunotarta kelpaisi katsella.

Mutta, mutta. Harmin paikka, hän aikoo naimisiin ja haaveilee jo lapsistakin [1]! Eihän sellainen Suomen kuningattarelle sopisi. Pitääkö siis vaan katsella kotimaista tarjontaa, ellei ihan itänaapuriin asti mennä. Sieltä löytyisi ainakin tarpeeksi korkeita korkoja… Mutta miten olisi Fatbardhe Hetemaj? Komea ilmestys, apinalle ainakin sopisi. Hän suhtautuu puheidensa mukaan myönteisesti bilettämiseen ja miesten kanssa vehtaamiseen. Otsikoita olisi luvassa varsinkin, jos sen vilauttelun vielä oppisi. Sen taas osaisi karismaattinen Rakel Liekki, mutta hän on niillä rajoilla ja vähän ylikin, sillä täytti 30 jo syyskuussa. Pituusongelma kyllä olisi hoitunut, korkoja kun ei tarvittaisi kuin yksitoista senttiä…

Yksi kommentti artikkeliin ”LOPETETAAN PRESIDENTTI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s