PAPANOITA

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen on ensimmäisten joukossa pelottelemassa kansalaisia palvelujen heikennyksillä ja verojen nostoilla. Hyviä asioita niin kauan, kun tehdään oikeita päätöksiä. Jostakin syystä apina ei oikein luota siihen, että sellaisia kyettäisiin Arkadianmäellä tekemään. Tänäinen farssi oli tarpeellinen muistutus tästä realismista.

Kansaa siis pelotellaan ja kurmuutetaan. Jos et ole kiltisti, saat piiskaa. Niin apinamaista sekin, ettei tämä periaate koske kurmuuttajia itseään. Heille taivaan pitää olla avoimena viimeiseen hiilidioksidimolekyyyliin saakka. Kansanedustajat ovat nyt menneet solmuun, kun puhemies Sauli Niinistö on ruvennut pitämään kiinni jo aikaisemmin sovituista toimintasäännöistä. Onhan se niin väärin, että kansan edustajat joutuvat matkustamaan kansan keskuudessa eikä bisnesluokassa bisnesapinoiden kaa.

Kansanedustajat osoittivat tänään mieltään siksi, etteivät enää voi tuhlata kansalta ryöstettyjä euroja ihan miten huvittaa. Että kehtaavatkin. Niinistö on tässä asiassa oikeassa. Hän sentään yrittää näyttää mallia rahvaalle, edustajatoverinsa sen sijaan eivät jaksa edes näytellä esimerkillistä johtajaa. Kuten Niinistö sanoi vanhaa viisautta lainaten, vain esimerkillä voi johtaa menestyksellisesti. Sama pätee lasten kasvatukseen.

Eduskunta oli tänään kuin suuri lapsi. Lapsellista toimintaa. Saa kai sitä heittäytyä lapseksikin välillä, tässä vain on huolestuttavaa se, että nämä lapset ovat kansanEDUSTAJIAmme. Kuka heidät onkaan virkaansa valinnut – siksi kai apinoiden on keskimäärin niin vaikea katsoa peiliin. Niin kauan nämä itkupotkuraivarit jatkuvat kuin kansa on niin lammasmaista, että antaa äänensä aina samoille naamoille.

Jos apina olisi Sauli, apina lähtisi kävelemään puheenjohtajan pestistä. Hoitakaa hiekkalaatikkonne.

* * * * *

Suomeen on saatu uusi kirosana. Harmi vanhan kunnianarvoisan jalopuumme tammen puolesta. Se on valittu aina vaativimpien ja kestävimpien rakenteiden materiaaliksi. Nyt EK on pilannut senkin maineen. Onko meillä enää mitään pyhää? Elinkeinoelämän keskusliitto näyttää niistävän laman varjolla kaiken irtilähtevän työntekijöiden nahan alta. Ikään kuin eläisimme uutta orjuuden aikakautta. Ehkä elämmekin?

Eekoon puuhissa taitaa vain paljastua, ettei työntekijöitä ole koskaan tietyissä piireissä osattu pitää apinoina, joilla on omakin elämä eikä vain uhrin rooli tuottavuuden alttarilla. Ensin Eekoolle ei kelpaa keskitetty tuloratkaisu. Se on kuulema vanhanaikainen. Sitten Eekoo keksii palkka-ankkurin, joka on yhtä kuin keskitetty tuloratkaisu ilman valtiovaltaa. Jonkinlainen vallankaappausyritys vai? Sitten valtiovalta vapauttaa pääoman maksamasta apinoiden sosiaaliturvamaksuja. Sekään ei riitä.

Seuraavaksi Eekoo uhraa kuuluisan eläketyöryhmän omien tarkoitusperiensä alttarille. Sehän on helppoa. Heittää vain kehiin vaatimuksen, jonka tietää mahdottomaksi ja pitää siitä kiinni kynsin hampain. Nyt se on helppoa, kun Eekoolla on työmarkkinajohtajana pitkäkyntinen Eeva-Liisa Inkeroinen. Hän haukkuu satamatyöntekijät törkimyksiksi. Mutta hehän vain käyttävät samoja temppuja kuin Eekoo.

AKT:n vaatimus sentään on apinaystävällinen. He vain haluavat tehdä irtisanomisen kalliiksi pääomalle. Kumma, ettei tällaista ole kukaan muu keksinyt. Varsinkin tällaisen kapitalismialkuisen laman varjoon moinen 12 kuukauden eroraha istuisi kuin nappi silmään. Sellainen pitää saada pikaisesti yleiseksi ehdoksi kaikkiin työsopimuksiin.

Siksikö maamme sopimuspolitiikka onkin ajanut karille, kun sitä Eekoossa luotsaa nainen? Miettikääpä sitä. Siksikö maan terveysalan turvallisuus on uhattuna, kun alaa valvovan Valviran johdossa on nainen, Marja-Liisa Partanen? Miettikääpä sitä. Siksikö maassamme voidaan huijata apinoita Merenneidoilla ja muilla virityksillä, kun alaa valvovan Finanssivalvonnan johtajana on nainen, Anneli Tuominen? Miettikääpä sitä.

Siksikö maamme elintarviketurvallisuudesta paljastuu jatkuvasti aukkoja, kun alaa valvovan Eviran pääjohtajana on nainen, Jaana Husu-Kallio? Miettikääpä sitä. Siksikö maamme verotuksen tasapuolisuuteen on vaikea uskoa, kun verohallituksen pääjohtaja verohallintolain vastaisesti antaisi huijari Peter Fryckmanin verovelat anteeksi? Verohallituksen pääjohtajana on nainen, Mirjami Laitinen ja myös Veronkantokeskuksen ylijohtajana on nainen, Paula Lampinen. Miettikääpä sitä.

Jos apina olisi AKT, istuisin lakossa niin kauan, että Eekoo tulisi järkiinsä. Ja eläkeongelmat saisi ratkaistuksi yhdellä ääliömäisen yksinkertaisella tempulla. Lopullisesti. Mutta siitä joskus myöhemmin.

* * * * *

Mitä tapahtuu, kun joku poliitikko mokaa oikein perusteellisesti? Jos mokaaja on urosapina, naarashöpöttäjät keksivät muistuttaa, että nainen joutuisi heti erotetuksi, mutta miehiä suositaan. Kaikkihan me tiedämme, että tämänsortin läppä on pelkkää evoluution tuottaman valitusedun härskiä hyväksikäyttöä – ja sitäpaitsi pelkkää totuuden vääristelyä. Joku sanoisi sitä valehteluksi, mutta eihän toki apina…

Tänään sitten todistettiin, että kun naaraspoliitikko mokaa oikein raskaasti, hänet valitaan uudelleen entiseen varapuheenjohtajan pestiinsä. Ei siis mitään huolta puolueen maineesta eikä mistään muistakaan korkeamoralistisista vaatimuksista, joita aina urosten päälle viskellään. Nyt yksityiselämän sekoilut eivät enää kerrokaan mitään poliitikon luonteesta ja kyvystä hoidella yhteisiä asioita.

Jos apina olisi Marja Tiura – no, onneksi en ole. Onneksi en ole edes miehensä, sillä hänhän oli se, joka joutui eoamaan työstään vaimonsa mokailujen vuoksi. Näin tasa-arvoinen on maailma…

* * * * *

Kuinka ollakaan, äskeinen Ajankohtainen Kakkonen [1] pakotti lausumaan jotain myös eräästä naarasministeristämme. Hänen mukaansa ei ole mitään outoa siinä, että alaisensa virkamies pannaan tutkimaan omien päätöstensä oikeellisuutta. Ei hän tässä tilanteessa ole (jäävi). Hän on virkavastuulla hoitanut näitä tehtäviä, jotka ovat kuuluneet hänen virkaansa!. Eihän tässä vastauksessa nyt ollut mitään järkeä eikä sisältöä eikä se mitenkään vastannut toimittajan asialliseen kysymykseen.

Eikö opetusministeri Henna Virkkunen ymmärrä, että jääviys syntyy silloin, kun joku sen sellaiseksi mieltää? Ei siis edes saisi syntyä tilannetta, josta jollekulle tulisi mieleen epäillä minkäänlaista kotiinpäinvetoa. Ehkä moisen ymmärtäminen on kunnallispoliitikolta liikaa vaadittu? Ehkä se on liikaa vaadittu myös naarailta, joiden mielestä naisiin kohdistuva seksuaalinen häirintä toteutuu silloin, kun joku sen sellaiseksi mieltää. Naarasmaailmaan mahtuu siis vain yksi totuus kerrallaan?

* * * * *

Apina ei taida oikein ymmärtää sitäkään, mitä seksismi tarkoittaa. Se, että urospuolinen X factortuomari Renne Korppila kehuu jotain naaraskandidaattia kauniiksi, herättää julkisuudessa kaamean paheksunnan ja syytökset seksismistä. Hän heitteli seksistisiä kommentteja toinen toistaan tyrmäävimmistä laulajattarista [2]. Kuitenkin Korppila käyttäytyi vain niin kuin evoluutio on hyväksi havainnut.

Kuka tämän seksismi -sanan on oikein keksinyt? Luultavasti joku feministin näköinen naaras, joka ei ole sulattanut sitä, ettei hänen sulojaan koskaan kehuta. Nykyinen kielenkäyttö on täynnään tällaisia feikkitermejä, jotka eivät tarkoita mitään, mutta jolla voidaan kätevästi tarpeen mukaan mustamaalata jokainen vääräuskoinen uros. Nimenomaan uros, sillä naaraathan eivät koskaan voi määritelmän – eivätkä evoluution – mukaan syyllistyä seksismiin.

Tästä löytyy esimerkki vaikkapa eilisten Kymppiuutisten lopusta [3]. Siinä naaraspuolinen uutisankkuri Katja Kannonlahti innostui VR:n lumimiehiä koskevasta uutispätkästä sekä Tough guys-kisakevennyksestä niin, että tarjoili lumikolaa jo urospuoliselle kollegalleenkin – miehisyyden mittana. Kolaus kun on miesten oikeus.

TÄMÄ ei siis ollut seksismiä. Miksi ihmeessä? Näin tasa-arvon aikanahan ei pitäisi olla ongelmia kolan pysymisessä naaraidenkaan käsissä. Miksi miesten pitäisi tehdä lumityöt, jos naisten ei tarvitse pestä pyykkiä? Jos joku uros toteaisi, että tiskaus on naisten oikeus, hän olisi työtön alta aikayksikön, koska SE olisi seksismiä.

Apina on kyllä sitä mieltä, että jos joku sana pitäisi kieltää, se voisi olla vaikka tämä seksismi.

* * * * *

Kola ei näytä pysyvän kaikkien urostenkaan kourissa. Ovatko he homoja vai niitä tasa-arvomiehiä, jotka tiskaavat? Apinapihaa tällaisena lumitalvena kolatessa on tullut huomanneeksi, minkä apinakolon edustaa ei koskaan saada asukkaiden omin voimin puhtaaksi. Aina siihen täytyy jonkun hellämielisen naapurin mennä auttamaan. No niin, hellämielisen tai muuten vaan ylettömään epäsiisteyteen kyllästyneen.

Eikä tässä ole iälläkään väliä. Yhtä hyvin lapseton ja työtön parikymppinen nuorimies kuin eläkeiän partaalla hoippuva yliopiston professori kuuluvat tähän saamattomien heimoon. Mieluummin vain käydään lenkillä, vaikka pihassa voisi harrastaa hyötyliikuntaa. Eikä se lumikola näytä niitä naaraitakaan kiinnostavan.

* * * * *

Demareita ja Jutta Urpilaista on aina hauska seurata. Tänään Urpilainen lanseerasi Suomen poliittiseen sanastoon uuden termin, mieskasvot [4].Nähtäväksi jää, mitä tämä nyt sitten oikeasti tarkoittaa. Se oli kuitenkin selitys, kun hän naaraana jyräsi toisen naaraan eli Tarja Filatovin ja tarjosi puolueen ryhmäjohtajuuden urokselle eli entiselle puheenjohtajalle ja puolueen todelliselle kasvolle, Eero Heinäluomalle.

Siinä vaiheessa, kun kun toimittajat kysyvät puheenjohtajalta, kuka puoluetta oikeasti johtaa, alkaa olla jo lähtölaskennan paikka. Mitä mahtaa Naisasialiitto Unioni ajatella Urpilaisen tempauksesta? Demarithan ovat sentään mallikkaasti ratsastaneet feministipuolueen imagolla. Ehkä Jutta kuitenkin on huomannut, että puolueella on vielä jokunen potentiaalinen urosäänestäjäkin, jolle pitää tarjota uroskasvoja.

* * * * *

Euroviisukausi on sitten alkanut. Tästäkin saatiin aikaiseksi suuri haloo, kun eräs homoapina kävi kertomassa suorassa lähetyksessä totuuden. Sehän ei puolelle kansaa sopinut, vaan he repivät pelihuosunsa. Heidän mielestään Marco Bjurström oli jopa YLE:n salainen juoni. Hieman relaa hei! Ei kenenkään puheet mitään vaikuta tällaisessa äänestyksessä, jolla ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa. Jos totuus satuttaa, yleensähän se lorisee vain ”loukattujen” laariin, kun kansa kyrpiintyneenä haluaa esittää haisevan vastalauseensa.

Onneksi tällä kertaa haistattelijoita oli vähemmistö ja Suomi sai hyvän esityksen Osloon vietäväksi. Apina ei millään pysty ymmärtämään, mikä Eläkeläisten ”musiikissa” innoitti niin kovasti, että se pääsi jopa loppukilpailuun asti. Eläkeläisiä surkeampaa tekelettä ei ole Suomen televisiossa nähty sitten 1950 -luvun. Tämähän oli oikeastaan oikeiden eläkeläisten loukkaamista. Joku idiootti hakkaamassa kosketinsoitinta vasaralla – siinäkö suomalaisen luovuuden huippu 2010 -luvulla? Eikä se ollut edes humppaa, sillä eihän siinä ollut kyse musiikista vaan kuuloelinten rääkkäämisestä.

Silti Kuunkuiskaajat olivat vain toiseksi paras esitys tässä skabassa. Blondienergia näytti jyräävän. Ellen aivan väärin muista, kahden ensiksi sijoittuneen kappaleen laulajakaartissa oli neljä viehättävää, pitkätukkaista blondia. Seksismiä hei, jos et sattunut huomaamaan! Ja lisää on tulossa. Jos apina olisi saanut valita, matkalle olisi päässyt Maria Lund. Tämä tumma kaunotar on maamme loistavinta musiikillista kärkeä tällä hetkellä. Mikä vartalo, mikä seksikäs ääni, mitkä liikkeet, mikä vyötärö, mikä retro mieninki! Mariassa on sitä jotain. Jos vain olisin 30 vuotta nuorempi…

Jopa äänestin Mariaa yhden kerran. Eka kerta muuten, kun olen missään televisioäänestyksessä ketään tai mitään äänestänyt. Eihän tällainen rahastus ole mistään kotoisin. Mediayhtiöt vain keräävät euroja laariinsa ja sellaiset apinat äänestävät simona, joilla on eniten rahaa tai jotka suhtautuvat rahaan leväperäisimmin. Tasa-arvon kanssa tällaisella äänestyssysteemillä ei ole mitään tekemistä.

Marian kappale oli jostain 50 -luvulta. Ehkä siinä oli jotain burleskia. Ei ainakaan yhtään feminismiä. Schlagerin sanat olivat Marian käsialaa ja ne paljastivat, että tytöllä on homma handussa, vai missä lieneekään. Sanoitus on pelkkää evoluution ilotulitusta! Mies kun luulee, että hän vie, anna hänen viedä. Vaikka itse veisitkin, niin hän ei sitä tiedä. Tätä kun kuuntelee aamulla, koko päivä kulkee kevyesti. Sydän ymmärtää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s