VOIKO VITUTUKSEEN KUOLLA

Voi mikä talitinttien laulukuoro tänään tervehtikään apinapolulle astujaa! Yöstä siis selvittiin hengissä siitäkin huolimatta, ettei nukkumaanmeno sujunut aivan konseptin mukaisesti. Kaikki alkoi olla jo valmista sänkyyn hyppäämistä varten kun muistin, että pyykit ovat vielä koneessa. Eikun törttöilemään. Painoin väärää nappulaa ja kone aloitti pesun uudestaan alusta. Ei auttanut virran katkaisukaan, luukku pysyi säpissä.

Siinä vaiheessa ei tullut mieleen ruveta plaraamaan ohjekirjoja. Verenpaine oli jo noussut oranssille. Pyörittelin ohjelmanappulaa ja löysin linkouksen kuvan. Jospa sen jälkeen luukku aukeaisi, simsalabim. Siispä kokeilu päälle. Heti tietysti tajusin, että naapurioksilla nukuttiin jo makeasti eikä linkouksen ääni hiljaisessa metsässä ole niitä kaikkein ihanimpia tuutulauluja. Asteikko karkasi punaiselle kun tajusin, että olisihan tuossa ollut kuvake pelkälle koneen tyhjennyksellekin.

Toisaalta, eihän uudelleen kastuneita pyykkejä likomärkinä olisi voinut oksille ripustaa. Siinä sitten kuuntelet koneen jyristelyä ja odotat sänkyyn pääsyä varttitunnin keskellä yötä – pelkästään omien mokiesi tähden. Voisiko enää turhempaa kuvitella? Eihän maailma moiseen kaadu, tietenkään. Jostakin syystä tällainen vain rassaa aivovärkkiä. Ihan oli varttia vaille, ettei ruvennut päätä särkemään. Se olisikin sitten jo ollut sellainen kerran vuosikymmenessä -kokemus.

Kuolemattomuuden salaisuus

Siinä odotellessa tuli mieleen, ettei tällainen voi olla kovin terveellistä. Muistui mieleen eräs BBC:n ohjelma Ihmeelliset uskonmenot, jossa brittipappi Peter Owen Jones seikkailee uskonnollisten rituaalien kummallisessa maailmassa. Kiinalaisen vuoren huipulta hän löysi daoistimestari Lin Down, joka tuntee kuolemattomuuden salaisuuden. Se on hiljaisuus ja vaivattomuus. Hiljaisuus tarkoittaa, ettei ajattele mitään ja vaivattomuus, ettei tee mitään.

Siinäpä oiva neuvo länsimaiselle psykososiaaliselle hörhellykselle. Yöllisestäkin kommellyksesta olisi selvitty noilla ohjeilla kivuttomasti. Oikeastaan koko tilannetta ei olisi edes syntynyt, kun ei olisi alunperinkään tarvinnut pestä pyykkejä. Olisi vain pitänyt olla tekemättä mitään. Tällainen filosofia kuitenkin edellyttää, että on jokin yhteisö, joka vähintäänkin juottaa ja syöttää tyhjyydessä elävän kuolemattomuuden. Tuskin Lin Dowkaan pelkällä pyhällä hengellä elää.

Läntisessä individualismin ihmemaassa aika monet apinat kuolisivat nopsaan, jos rupeaisivat noudattamaan Down oppeja. Täällä kun kukaan ei järjestäisi yksinäisille vettä eikä leipää, pyykkien pesemisestä nyt puhumattakaan. Ja mitä tapahtuisi, jos Telluksen kaikki kuusi miljardia apinaa istuisivat perseelleen ja rupeaisivat vain mietiskelemään tyhjyyttä? No, ainakin maapallo pelastuisi, kun häirikkölaji meditoisi itsensä sukupuuttoon.

Toisaalta. Eiväthän bonobotkaan tee mitään ja ovat pysyneet hengissä ainakin yhtä kauan kuin oma lajimme. Ne vain noukkivat hedelmiä puista ja naivat päivät pääskytysten. Tuskin miettivät tasa-arvoa tai muitakaan korkealentoisia yhteiskunnallisia ongelmia. Voivat silti – tai juurikin siksi – olla meitä onnellisempia. Oikeastaan nuo sukulaiset elävät siinä paratiisissa, josta me ulkoistimme itsemme lähdettyämme metsästämään maailman rikkauksia. Ahneus käy lankeemuksen edellä, vai miten sitä sanotaankaan…

Stalinin laboratorio

Melkein kaikki maailman uskonnot perustuvat vaatimattomuuden ja yksinkertaisuuden ylistykselle. Jones jututti myös korealaisen Samsunggung-lahkon johtaja Hanpulsunsaa. Tämän mukaan on vaarallista tavoitella vain edistystä. Kuinka on mahdollista, että melkein kaikki apinat sanovat uskovansa johonkin köyhäilyä diggaavaan jumalaan, mutta silti tämä todellisuus kielii jostain aivan muusta? Oikeastaan ainoa apinan tuntema monimutkaisuuteen tykästynyt uskonto on feminismi.

Siitä sitten syntyy väistämättä yhteiskunnallista vitustusta, kun yksinkertaiset (luonnontieteelliset) maailmanselitykset sivuutetaan ja tilalle keksitään utopistista kulttuurijargonia, jolla ei ole todellisuuden kansa mitään tekemistä. Mutta kun apinat tuntuvat tykästyneen huuhaaseen, moinen näyttää saavan paljon seuraajia. Elämää hämärretään vaikkapa sellaisilla termeillä kuin valkoinen heteromies VHM, joka edustaa kaikkea pahuutta. Hänestä yritetään erilaisin vippaskonstein tehdä hyvyyden symboleita eli valkoisia lesbonaisia, VLN.

Onnea vaan kokeilulle! Voin kyllä jo ennakolta sanoa, että lopputulos on vielä surkeampi kuin kuuluisassa Stalinin laboratoriossa.Yhtä mahdoton ajatus kuin äänetön pieru, ellei sitten turvauduta aiemmin esittämääni uusionainen -ratkaisuun. Joku ilkeämielinen voisikin nimitellä feministejä äänettömän pierun metsästäjiksi, mutta onneksi emoni kasvatti minut niin hyvätapaiseksi, etten alennu moiseen naarasaivoille tyypilliseen, henkisellä väkivallalla mäiskimiseen.

Otetaanpa tässä nyt vaikka yksi evolutiivinen esimerkki siitä, miksi urosapinoitakin (VHM) tarvitaan. Vaikka optimismia pidetään ylivoimaisesti pessimismiä parempana luonteenpiirteenä, meillä siltikin noin puolet populasta edustaa tätä huonoa vaihtoehtoa. Sama surkea tilanne on vallinnut kaikkien niiden vuosimiljoonien ajan, jolloin lajimme on täällä tallustellut. Evoluutio on niin kaikkitietävä, että se on halunnut säilyttää nämä ilonpilaajat keskuudessamme. Miksikö? Siksi, että ilman jarrumiehiä olisimme syöksyneet kaikenlaisten muutosideoiden perässä kallionkielekkeeltä alas jo kehityksemme alkumetreillä.

Päätaloa kehiin

Oikeastaan tämän jutun kirjoitus alkoi jo pari viikkoa sitten. Silloin työnimenä oli naarasaivoisuus. Ehdin kirjoittaa aloituskappaleen, jossa kehuin Kirsi Virtasen silloista ohjelmaa. Siinä hän kritisoi etenkin poronhoitoalueella tapahtuvaa petoeläinten laitonta ja laillista lahtaamista. Ahmoja ja susia murhataan jopa moottorikelkoilla. Se vaatii jo melkoista viirausta päänupissa. Käykääpä siis allekirjoittamassa vetoomus tämän mielettömyyden lopettamiseksi.

Pikapikaa kuitenkin huomasin, että naarasaivoisuus johtaa helposti uuteen Iijokisarjaan. Pitäisi vain keksiä uusi Kalle Päätalo. Asia siis jäi hautumaan. On se kuitenkin sen varran kiintoisa aihe, että siihen pitää joskus palata. Yhdessä vaiheessa ajattelin otsikoida tämän johdannoksi naarasaivoisuuteen, mutta onneksi tuli tuo pyykkiepisodi. Viime päivinä kuitenkin on taas hyökätty silmille niin monen naarasaivoisuutta pursuilevan uutisen kera, ettei niitä voi kokonaan olla kommentoimatta – vaikka siinä samalla uhraisikin kuolemattomuutensa.

Jonkinlainen yhteinen johtopäätös näistä uutisista lienee, että naarasaivojen ylivalta kohta suojelee lauman hengiltä. Kaikki energia ja kaikki raha menee yhä pienempien ongelmien torjumiseen, yhä uusien uhkien tunnistamiseen ja kaiken naarasaivoista poikkeavan kieltämiseen. Jossain vaiheessa vain tulee se raja vastaan, jolloin koko rakennelma luhistuu omaan mahdottomuuteensa. Näin on käynyt kaikille ”sivistyneille” kulttuureille vuorollaan.

Hyssylandia

Muusikko Timo Laakso nimittää tätä ilmiötä hyssylandiaksi. Tämän paremmin ei apinakaan olisi osannut asiaa tiivistää: miksi tämä kukkahattutätien armeija pääseekään kerta toisensa jälkeen toitottamaan omia mielipiteitään Yleisenä totuutena? Omia, lapsuudesta kumpuavia traumojaanko tällä myrkyttämisellä luulevat helpottavansa? Sen verran voisi lisätä, että traumojen lisäksi tässä vaikuttavat myös sikiönaikaiset kehityshäiriöt, mutta tästä sitten tarkemmin siinä varsinaisessa na -jutussa.

Laakson oli saanut vittuuntumaan Noora Ellosentutkimus”, jonka varmaan jokainen muistaa parin viikon takaa. Tämä lapsiuhritutkimushan ”todisti”, kuinka Suomen kouluissakin tapahtuu laajamittaista seksuaalista häirintää. Opettajat ovat jopa koskettaneet oppilaita! Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan: nyt oli kysytty, onko opettaja hyväillyt kasvojasi tai laskenut käden reidellesi. Ja tällaista soopaa tehdään meidän kaikkien verovaroilla. Turha siis valittaa, ettei rahat riitä jumalauta.

Tulipahan tässä nyt kaikille Suomen koululaisille selväksi, että koskeminen on aina seksuaalista häirintää. Seuraaviksi valistuksen kohteiksi pääsevät varmaankin päiväkotilapset… Ilmeisesti tämän naarasmafian tarkoitus on saada kaikenlainen fyysinen kosketus kielletyksi yhteiskunnassa – parisuhteet mukaan lukien. Sooloseksihän taitaa jo olla yleisin seksin harjoittamisen muoto aviossakin elävillä apinoilla. Onneksi sentään tutkijaprofessori Matti Rimpelä uskalsi kyseenalaistaa Ellosen tulokset. Niiden mukaanhan 1-2 prosenttia oppilaista olisi muka tullut häirityiksi. Rimpelä muistutti, että samanlaiset prosenttiluvut saataisiin, vaikka tytöiltä kysyttäisiin, saavatko he siemensyöksyjä.

Miksei mies puhu

Mutta hysteria tarttuu. Opetusalan ammattijärjestön puheenjohtaja Erkki Kangasniemen mukaan yksikin tapaus on liikaa. Hän taitaa siis olla niitä nollatoleransisteja. Nollamaailma voi tietysti tuntua ihanalta ajatukselta, mutta se ei nyt vaan ole tätä todellisuutta. Ehkei Erkki voine muuta sanoa, jos haluaa keikkua puheenjohtajana. Upea esimerkki nollatoleranssin seurauksista tulee Norjasta. Siellähän kiellettiin seksin ostaminen jokin aika sitten. Siitä vittuuntuneena normaalijärkiset ihmiset perustavat maahan toukokuussa viisi ilmaista bordellia. Todella upeeta!

Jopa suomalaisen miehen kuvaajana tunnettu, Aki Kaurismäkeenkin verrattu Matti Ijäs joutui nuoleskelemaan naarasmafiaa viimeöisessä tänään 60 -vuotta -ohjelmassa. Ijäs ylisti naisten järkevyyttä ja puhumisen osaamista miehiin verrattuna. Ihan hyviä ominaisuuksia, mutta milloin joku sanoisi, että puhumattomuuden taito on aivan yhtä tärkeä ja hyvä juttu kuin jatkuva puliseminenkin. Ihan yhtä tarpeellinen lajin säilymisen kannalta kuin pessimismi.

Miksei mies puhu, naaraat ihmettelevät. Siksi, että jos uros puhuu niin kuin ajattelee, lauma on heti vaatimassa Rennen eroa. Siksi, että jos mies sattuu puhumaan ja esittämään jonkin sortin arvostelua, naaraalle tulee paha mieli. Siksi, että jos mies sattuu kehumaan, naaras kokee sen ylistämällä alistamiseksi ja taaskin naaraalle tulee paha mieli. Tätä kun jatkuu miljoona vuotta, jäljet näkyvät. No joo, tämä ei nyt ollut syy, vaan seuraus. Se syy on tietysti erilaisissa aivoissa. Siksi onkin niin outoa, että apinoita luokitetaan aivorakenteen perusteella hyviin ja huonoihin.

Kuoliaaksinaurattajat

Naaraspolitiikka siis suojelee yhteisönsä kuoliaaksi. Lopun alkua enteilevät uutiset, joissa naaraille pitää värkätä lentokoneisiin omat vessat. Se sentään vielä siedetään, että lentokapteenina toimii urosapina? Kohta varmaan naaraille ollaan vaatimassa omia lentovuoroja – tuskinpa siihen kauan aikaa tarvitaan. Japanissahan naisille on jo omat junansa. Hauskaa, että feminismin eturintama taitaakin olla itäisillä mailla.

Reilu vuosi sitten meillä muutettiin lakia siten, että ammattiautoilijoilta vaaditaan ammattitutkinto. Paitsi että taas roiskitaan rahaa menemään pyhän koulutususkon sokaisemana, tällä tempauksella painetaan syrjäytymisuhan partaalla roikkuvat urokset entistä syvemmälle mutaan. Kohta meillä ei ole yhtäkään rehellistä työtä, jota voisi tehdä ilman tutkintoa. Joillekin urosaivoille koulunpenkki nyt vaan sattuu olemaan pelkkää myrkkyä.

Seuraava uutinen kertoo, kuinka Apple on poistanut tuhansia iPhone -puhelimelle tehtyjä aikuisviihdesovelluksia, koska he saivat naisasiakkailta valituksia halventavasta ja liian vastenmielisestä sisällöstä. Suomessa taas ollaan muuttamassa kuvaohjelmien ennakkotarkastusta siten, että kuka tahansa apina saisi valittaa ohjelman ikärajasta! Voi vaan arvata, että valitusportaista löytyy tulevaisuudessa varma työpaikka sadoille suomalaisille. Ja taas palaa rahaa.

Kohta kielletään valokuvien ottaminen lapsista, lihansyönti, turkistarhaus, vilauttelu ja yksityisklubit. Sen sijaan Finnair ei saa majoittaa lentoemäntiä halvempaan hotelliin Tokiossa, vaikka säästö olisi 300 000 euroa vuodessa. Sekin on jo ihan luonnollista, että apinanaaraat kokoontuvat botox -bileisiin perinteisten Tupperware -kutsujen tapaan. Sillä erotuksella, että tuotteen saa heti ihon alle, ei tarvitse odotella postilähetyksiä.

Pisteet iin päälle

Parhaat palat säästetään viimeiseksi. Eduskunta oikein kunnostautui, vai pitäisikö kunnostautujaksi sanoa feministipuolueeksi julistautuneen SDP:n nimellistä puheenjohtajaa Jutta Urpilaista, jota todellisen puheenjohtajan eli Eero Heinäluoman oli peesattava. Kysehän on valtiovarainministeri Jyrki Kataisen isyysvapaasta. Niin paljon kun niistä lomista onkaan vaahdottu! Ja sitten kun isä on vapaallaan, siitä tehdään häntä vastaan lyömäase. Olisihan tämä pitänyt arvata jo etukäteen.

Episodi vain todisti, etteivät isyyslomankaan ajajat tiedä yhtään, mitä tekevät. Mies ei koskaan vietä lomaa niin kuin naaras sen haluaisi. Hän voi lähteä kalalle tai sitten kutsua kaverit partyilemään laskettelukeskukseen, kuten Jyrkimme teki. Miehelle lapsi on vain hyvä tekosyy tehdä omia hommia. Ja feministeille tämä tietysti on hyvä tekosyy todistaa, kuinka miehet pilasivat tämänkin loistavan suunnitelman.

Suorastaan upea paljastus tehtiin Englannissa, jossa 60 prosenttia naisista myönsi käyttäneensä kepulikonsteja naimisiin päästäkseen. Mutta jo hääpäivä oli kolmasosalle pettymys. Kaksi kolmannesta ei harrastanut seksiä hääyönä ja neljännes katui, että ylipäätään oli mennyt naimisiin valitsemansa sulhon kanssa. Hohhoijaa. Eipä siis kannattaisi enää ihmetellä tänään apinapolulla tapahtunuttakaan.

Kolme autoa tuli T -risteykseen eri suunnista lähes yhtä aikaa. Henkilöauto tunki kolmion takaa keskelle risteystä ja löi jarrut tappiin ilmeenkään värähtämättä. Onneksi kahdella muulla oli sen verran hidas vauhti, että ehtivät pysähtyä tai kiertää tämän uhkarohkean kuskin autoineen. Muuten olisi tullut pahaa jälkeä viiden metrin päässä minusta. Niinpä ehdin hyvin nähdä, kumpaako sukupuolta tämä tupakkaa hampaidensa välissä viljellyt apina edusti. Ei tarvinne kertoa…

PS. Eilisessä legendaarisen Seppo Konttisen juontamassa syntymäpäiväsankari -ohjelmassa juhlittiin Matti Remeksen viisikymmenvuotistaivalta. Enpä ole yhtään tämän graafisen suunnittelijan rikosromaania lukenut, mutta arvonsa nousi hetkessä korkeuksiin, kun hän onnistui pakollisissa vastauksissaan paremmin kuin kukaan muu korviini asti kantautunut synttärivieras. Oikeastaan apinakaan ei olisi osannut muotoilla parempaa riviä kuin tämä hankolalainen monitoimimies. Remeshän on nero, miksei kukaan ole ehdottanut häntä presidentiksi? Matti Remes presidentiksi olisi tietysti sopinut vaikka tämän jutun otsikoksi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s