AATALKKIA

On tässä aikoja elelty. Jos poliittista karttaa katsellaan perinteisen vasemmisto-oikeistojaon mukaan, apina ei ole koskaan edes kuvitellut äänestävänsä vasemmistoa. Mutta nyt jopa Paavo Arhinmäen ajatukset kuulostavat järkeviltä. Miten tässä onkin näin päässyt käymään? Pitäisi varmaan kysyä eräältä Vanhaselta ja eräältä Kataiselta. Onko ihan pakko ollut ajaa vain rikkaiden etua ja nyt laman varjolla vain lisätä kierroksia, joilla pelataan lisää pähkinöitä Wahlroosien pusseihin?

Lakko-oikeuden rajoittaminen, eekoo -perkeleen kumartaminen, yritysten kelamaksujen poisto, lex Nokia, duunareiden syyllistäminen, isoäitien kyykytys, eläkeuhkailu, ydinvoimahysteria, leipäjonojen laillistaminen, lex Kalli, talouskasvu-uskovaisuus… Listahan on aivan loputon! Ja kaikki nämä vain lisäävät lauman pelkoja. Ihanko oikeasti nämä herrat uskovat pelon lisäävän tuottavuutta?

YLE -sekoilu on oikeastaan vallan paljastava esimerkki poliitikkomaailman logiikasta. Ensin istutaan yhteisessä työryhmässä, jossa kaikki herttaisen yksimielisinä päättävät panna apinat maksamaan asuntokunnan mukaista tasaveroa eli mediamaksua – kätevää, sillä eihän kukaan kuitenkaan ymmärrä siihen sisältyvää epäoikeudenmukaisuutta. Tällainen uusi systeemi olisi siksikin ollut mukava, että se on täysin vastoin valtion omaa tuottavuusohjelmaa vaatiessaan monimutkaisen perintä- ja kompensaatiojärjestelmän ja sen hoitajiksi uusia byrokraatteja. Mutta poliitikothan rakastavat uusia seksikkäitä byrokraatteja! Vanhoilla keski-ikäisillä valkoisilla heteroapinoilla ei niin ole väliä ja heitä voidaankin toisesta päästä potkia kilometritehtaalle eli hautuumaalle.

Sitten vuoden ajan tuhlataan rahaa ja työaikaa järjestelmään, josta äkkiä päätetäänkin luopua. Tuottavaa? Ehkä vaalien läheisyys pelotti, sillä puolet kansasta kannattaa budjettirahoitusta ja vain 17 prosenttia mediamaksua. Kansa ei tässä tapauksessa ollutkaan niin tyhmä kuin eliitti luuli. Olisihan se ollutkin ihmeellistä, jos poliitikot kuuntelisivat kansaa Nato -jäsenyydessä, mutta eivät mediamaksuasiassa, sillä molempien kannatusluvut ovat samanlaiset. Mitä tapahtuu vaalien jälkeen, onkin sitten eri asia.

Kokoomusideologia

Jos valtion rahakirstun vaalijalta Jyrki Kataiselta kysytään, niin mediamaksu luuraa taas korvan takana vaalien jälkeenkin. Hänelle kun tuntuu olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa ymmärtää, mistä ne rahat sinne budjettiin tulevat. Eilen hän kauhisteli, ettei valtiolta löydy rahaa YLE:lle. Ihanko totta meillä on valtiovarainministeri, joka ei ymmärrä mediamaksunkin olevan vero ja jos se siirrettäisiin budjettimomentille, mikään ei muutu – paitsi tietysti se, että rikkaat joutuisivat maksamaan julkisen palvelun viihteestään enemmän kuin köyhät. Ehkä tämä on juuri se, mikä ei sovi kokoomuslaiseen aatemaailmaan.

Kokoomusideologian mukaista olisi päästä veroista kokonaan eroon. Voitaisiinhan sitä siirtyä maksutalouteen. Kaikille yhteisille kuluille kehiteltäisiin sopiva asuntokohtainen tasamaksu. Niin oikeudenmukaista, kätevää ja seksikästä! Jollet tätä ymärrä, olet muutosvastarintainen. Esimerkiksi liikennemaksu olisi tosi kätevä. Ei sillä väliä, ettei kaikilla ole varaa ostaa polkupyörää, autosta nyt puhumattakaan. Tarvitaanhan kävelyynkin kiinteää maata!

Kaikki autojen omistajat kannattaisivat varauksetta tällaista mallia, sillä poliitikot lupaisivat nykyrasituksen pienenevän – ainakin ensimmäisen vuoden ajaksi. Lisäksi julkisen liikenteen määrittelyyn tarvittaisiin uusi valvontaelin, etteivät yritysten voitot vain olisi vaarassa pienentyä. Voit varmaan keksiä itse lisää näitä maksuja, arvoisa lukijani. Hännän huippuna, mutta ei suinkaan määrältään pienimpänä, olisi sitten hallintomaksu. Se hurahtaisi kaikkea tätä maksubyrokratiaa pyörittävien apinoiden palkkoihin.

A -talk

Viime viikon A -talk ohjelmassa väiteltiin juurikin tästä mediamaksusta. Vaikka maksu on toistaiseksi haudattu, ohjelma oli niin paljastava, että sitä on pakko vielä hieman repostella. Jostakin syystä ohjelmaan oli kutsuttu keskustelemaan neljä urosapinaa, vaikka tilausta olisi ollut kahdelle naaraallekin. Jostakin syystä Suvi Lindén ja Jutta Urpilainen olivat lähettäneet tilalleen juoksupoikansa. Suvia edusti Pekka kiitoksia oikein paljon Ravi ja Juttaa Eero ei tarvittu yhtään työryhmää Heinäluoma. Niin hyvin Eero tehtävässään onnistuikin, että Pekkapoika luuli häntä puheenjohtajaksi…

Ravi oli ylimielinen eikä vastannut puheenvuoroja jaelleen Sari Huovisen kysymyksiin – esimerkiksi siihen, kävelikö kokoomusryhmä ministerinsä yli linnottautuessaan yksimielisesti mediamaksun taakse. Pekka paljasti, ettei Lintilän mallia ole vielä mihinkään haudattu. Hänen mielestään kukaan ei voi uskoa, että kokoomus olisi yrityselämän talutusnuorassa. Väärin todistettu. Ainakin apina uskoo sen mahdolliseksi, jopa todennäköiseksi – no hyvä on, onhan se aivan päivänselvää.

Ravi yritti selittää, kuinka kokoomuksen ja Sanomalehtien liiton suunnittelema julkisen palvelun laajuutta valvova neuvosto ei olisi mikään valvontaelin – ei se mitään päätä eikä valvo eikä sensuroi. No onneksi paikalle oli kutsuttu valvontajärjestelmää täysipäiväisesti lobannut Mikael saako täällä vielä puhua Pentikäinen. Hän kai edustaa ”vapaata” tiedonvälitystä, onhan hän Sanoma Newsin toimitusjohtaja ja Sanomalehtien liiton puheenjohtaja sekä tuleva Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja. Hänen keskeinen sanomansa oli tuoda ongelmana esille, ettei YLE:ä nykyisin valvovalla Viestintävirastolla ole toimivaltaa puuttua kohteensa asioihin. Näin hän tuli vahingossa paljastaneeksi taustayhteisönsä tavoitteen saada aikaan valvontaelin, jolla on myös valtaa. Ravi ei tietysti poliitikkona voi moista myöntää.

Valitettavasti Huoviska ei ottanut tästä vihjeestä kiinni. Mikael luotan että kaikki menee hyvin Jungner ei ymmärtänyt moisen valvontaelimen tarvetta. Mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa – tiedetään. YLE:ä valvoo jo nyt neljä eri tahoa. Kokoomus siis ujuttaa listalle vielä viidettä. Jungner haluaisi vahvistaa nykyistä hallintoneuvostoa sihteeristöllä. Hänelle kelpaisi mikä tahansa rahankeräysmuoto, kunhan poliittiset puolueet vain seisoisivat yksimielisinä sen takana. Taitaa olla mahdoton vaatimus. Toimitusjohtajan roolissa kai pitää olla huolestunut tulevaisuudesta? Sen roolin Mikael osasi hyvin, lähes yhtä täydellisesti kuin puunjalostusteollisuuden kihot. Voi voi, nyt ei voi tehdä mitään, kun rahoitus on levällään, koko suomalainen osaaminen katoaa mustaan aukkoon.

Eduskunnan suurin idiootti

Heinäluoma oli yllättäen edukseen koko ohjelman ajan. Mitä on tapahtunut sille Eerolle, joka muutama vuosi sitten vielä sekoili demareiden puheenjohtajana? Nyt meillä on tässä kuin uusi mies. Hän muun muassa paljasti, kuinka ”vapaa” tiedonvälitys toimii. Sanomalehtien liitto nimittäin on lähettänyt medialle sensurointikirjeen, jossa se kertoo, mitä YLE -asiasta saa puhua ja kirjoittaa. Ovatko kapitalistit käyneet itänaapurissa benchmarkkausretkellä? Hän myös paljasti, kuinka hallitus kaavailee suuruusluokaltaan 500-800 miljoonan suuruisia uusia verohelpotuksia yrityksille. Hän myös ihmetteli, kuinka YLE -rahoituksen sisällyttäminen budjettiin tuntuu niin vaikealta, vaikka 800 miljoonan kelamaksujen hävittäminen sujui ilman yhtäkään työryhmää.

Ikäviä kysymyksiä hallitukselle. Voisi melkein ennustaa, että jos demarit jaksavat nyt hieman pinnistellä, heillä on tilaisuus rökittää hallituspuolueet seuraavissa vaaleissa. He ovat tehneet mainioita avauksia, yleisradion budjettirahoituksen lisäksi puhuneet muun muassa valuutansiirtoveron ja pörssiveron puolesta. Hauska sattuma, että eräs Mika Lintilä on ilmoittautunut tämän erityisen järkevän verotustavan vastustajaksi. Lintiläkö se onkin eduskunnan suurin idiootti?

Pelko lisää rasismia

Oikeastaan demareiden ei tarvitse itse edes tehdä mitään, voivat vaan odottaa kuinka hallituspuolueet uppottavat itsensä oikeistolaisuuden suohon. Ranskan aluevaalit taitavat jo osoittaa suunnan kääntyneen eurooppalaisessa politiikassa. Ehkä apinat ovat jo saaneet tarpeekseen tuloerojen kasvusta. Köyhätkin makakit haluavat omat kylpyvuoronsa kuumavesilähteeseen. Jostakin syystä hallituspuolueiden näyttää olevan mahdoton ymmärtää apinoiden luontaista käyttäytymistä. Tällaiseen johtopäätökseen päätyy kuunnellessaan Vanhasen ajatuksenjuoksua.

Taitaa Mattikin ikääntyessään muuttua vanhan viisauden todistuskappaleeksi, ettei omena kauaksi puusta putoa. Matti on eroilmoituksensa jälkeen päässyt ilmaisemaan syvimpiä tuntojaan. Ja mitä sieltä onkaan löytynyt – Suomen oikeistolaisin poliitikko. Viimeaikojen tuohtumukset osoittavat tämän apinapolon järjenkäytön grafeeninohueksi. Matti jopa huutaa apuun nollatoleranssia! Sehän kuuluu totalitaarisen hallinnon keinovalikoimaan. Edes Itä-Saksassa ei päästy täydelliseen nollatoleranssiin, vaikka joka toinen kansalainen oli palkattu hallinnon kätyreiksi. Ehkä Matin kannattaakin matkustaa seuraavaksi benchmarkkausmatkalle Pohjois-Koreaan, nollatoleranssin pilottivaltioon. Jyrki lähtisi varmaan mieluusti mukaan.

Nollatoleranssista höpöttäminen paljastaa, ettei puhuja ymmärrä alkeitakaan ihmisapinoiden käyttäytymisestä. Sallikaa minun hieman vääntää rautalankaa. Älyvapaat esitykset ja puheet lauman johtajalta eivät lisää uskoa huomiseen. Jos johtaja-apina samassa lauseessa toisaalta paasaa rasismin kauheudesta ja nollatoleranssista sekä toisaalta kyykyttää duunareita ja puhuu lakko-oikeuden rajoittamisesta, tuloksena on tunne hylkäämisestä. Apinoiden pelko lisääntyy ja se näkyy entistä rankempina hyökkäyksinä maahanmuuttajia kohtaan. Pelko lisää rasismia. Onko tämä nyt niin vaikeasti ymmärrettävä asia?

Tasa-arvokysymys

Vanhasen puheet ovat muutenkin aika ihmeellisiä, jos hän oikeasti on maahanmuuttajien asialla. Hänen mukaansa Suomi kaipaa ensisijaisesti työperäistä maahanmuuttoa, jotta yhteiskunta pystyy tuottamaan ja rahoittamaan palvelunsa. Sen lisäksi on autettava hädässä olevia ihmisiä eli otettava pakolaisia ja annettava turvapaikka sellaiseen oikeutetuille. No, Mattihan tuli tässä sivumennen sanoneeksi, etteivät pakolaiset tee työtä – eli juurikin toisti maahanmuuttokriittisten rasistista ajatusmaailmaa. Sopii vain kysyä, miksi pakolaisilta suorastaan kielletään työnteko Suomessa.

Vanhanen näyttää ajattelevan peippokoiraan aivoilla, kuten kollegansa Björn Wahlrooskin. Kansa pelkää ja johtajat vaan heittelevät kehiin nollatoleranssia, joka on itsessään yksi rasismin muoto! Missä on se logiikka? Jos omalle laumalle tarjoillaan pelkkää keppiä, niin sehän on sama kuin usuttaisi heidät maahanmuuttajien kimppuun. Mikä siinä onkin, että nollatolerenssia tarjotaan lääkkeeksi aina johonkin ihmisen käyttäytymiseen liittyvään ”ongelmaan”? Siis sellaisiin asioihin, joita on mahdoton muuttaa. Miksei sitä koskaan sovelleta ongelmiin, jotka ihan oikeasti olisivat ratkaistavissa – kuten vaikkapa asunnottomuuteen.

Eilinen Ajankohtainen kakkonen paljasti suomalaisen asunnottomuuden kasvot. Pelkästään Helsingissä on 1400 asunnotonta, joista useampi sata elää ulkosalla tai porraskäytävissä, kesällä veneen alla. Ohjelmassa esitettiin nelikymppisen Jani Korpelan koskettava tarina. Hänen ryyppyputkensa alkoi siitä, kun äiti puukotti silloin 14 -vuotiaan Janin isää…

Kodittomat ovat lähes kaikki urosapinoita. Siksi se ei ole minkään tasa-arvokysymys, eikä minkään tasa-arvoelimen, tasa-arvovaltuutetusta nyt puhumattakaan, tarvitse puuttua asiaan. Mutta auta armias, jos nämä kodittomat muuttuisivatkin jonkin luonnonoikun seurauksena naaraiksi! Asunnottomuudesta tulisi hetkessä tasa-arvo-ongelma – ja voi sitä valituksen määrää. Media täyttyisi vaatimuksista, että asiantilalle pitää tehdä jotakin. Ja jo huomenna Espanja EU:n puheenjohtajamaana nostaisi asian kautensa tärkeimmäksi tavoitteeksi.

Miten onkin päässyt käymään niin, että palstamillimetreillä mitattuna hissikatse tai tytöttely ovat ainakin sata kertaa köyhyyttä vakavampia yhteiskunnallisia ongelmia? Ehkä tähän sopisi ilmainen vinkki kaikille kodittomille: teidän kannattaisi hakeutua sukupuolenvaihdosleikkaukseen. Toinen vaihtoehto on pukeutua burkaan ja ruveta ihan virallisiksi kerjäläisiksi, jolloin sympatiaa ropisisi ja viranomaisetkin huomaisivat.

Muutosvastarintaa

Toinen eliitin käyttämä hallintatermi on muutosvastarinta. Se se vasta kätevä ilmaus onkin, koska sillä voidaan syyllistää vain hierarkian alemmalla tasolla olevia apinoita. Eliittiapinoita ei, ikään kuin jonkin luonnonlain suojaamina, koskaan pidetä muutosvastarintaisina, sillä eihän muutos voi koskaan tulla niin sanotusti alhaaltapäin – muuta kuin ehkä vallankumouksen muodossa. Sitäkö johtaja-apinat nytkin odottavat? Jos ihan vaan yksinkertaisimmasta päästä vääntäisi esimerkkiä: eliitin muutosvastarinta ilmenee pakkoruotsista kiinni pitämisenä tai kyvyttömyytenä edes keskustella pörssiverosta, kansalaispalkasta puhumattakaan.

Myös julkisten palvelujen ulkoistamisen vastustus leimataan helposti muutosvastarinnaksi. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi samat apinat tekisivät työnsä paremmin ja halvemmalla kapitalismin orjina kuin julkisella puolella. Kokemukset jo onneksi todistavat, että ulkoistaminen on monessa tapauksessa nostanut hintoja ja heikentänyt palveluja. Silti pääoma vaatii ulkoistamisen laajentamista. Turvallisuusalan pomo Patrick Toyne-Sewell (G4S Regional Management) haikailee jo sotienkin ulkoistamisesta yksityisille firmoille. Siitähän se autuuden aikakausi pääsisi valloilleen. Ilman muuta kannatettava asia – meillähän on oikeastaan jo in situ pilottivaltiokin asian loistavuutta todentamassa. Sinne vaan kaikki Somaliaan benchmarkkaamaan!

Teollisuuden Voima on palkannut johtavaksi asiantuntijakseen ja ydinvoimalobbarikseen naisen, Anneli Nikulan. Filosofian maisterin armottomalla pätevyydellä hänestä on tehty yrityksen johtava asiantuntija. Naisasialiitto on varmaan ylpeä, kun taas voi vetää yhden viivan naisjohtajien laariin. Heille pelkkä lukumäärä merkitsee. Sisällöstä ei ole mitään väliä, eikä edes sillä, millaista ihmiskauppaa lukujen taakse kätkeytyy. Missä on näiden teollisuuslobbareiden moraali, missä se sukupuolittunut ylivoimainen viisaus, joka naisissa pitäisi asustaa, missä ne kaikki pehmeät arvot? Ehkä ne on myyty money money money -maailmalle?

Älä toljota!

Näille naaraspomoillehan maksetaan hyvin, mihin Naisasialiitto on enemmän kuin tyytyväinen. Heidän arvomaailmaansa kun ei mahdu muuta kuin raha. Kuitenkin he pitävät kauheaa älämölöä prostituutiosta. Siinähän myydään vain ruumista. Miksi se on pahempaa kuin aivojen myyminen? Miksi henkinen prostituutio on ihannoitua, mutta ruumiillinen pitäisi kieltää? Miksi sisäinen kauneus on ihannoitua, mutta missikisat pitäisi kieltää? Miksi romantiikka on ihannoitua, mutta seksi pitäisi kieltää? Miksi puhuminen on ihannoitua, mutta katsominen on kielletty – ihan totta, espoolaisbussista löytyy iso kyltti älä toljota!

Kun hieman googlaa, saa selville, että toljottaminen tarkoittaa nimenomaan urosten naaraisiin kohdistamaa katsetta. Älä toljota kuin aasi pelkkiä tissejä äläkä sönkötä mitään puolijauhoista seksististä sovinistisoopaa valistaa ttippa eräällä keskustelupalstalla. Näinkö pitkälle miesviha on jo mennyt, että sen nimissä ollaan valmiita kieltämään alkeellisinkin apinoiden välinen kommunikaatio? Eikö Naisasialiitto ymmärrä, että tällainen propaganda väistämättä johtaa burkan käyttöpakkoon? Taidamme siis ajaa itsemme väkisin arabimaiden tielle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s