VIIKON KUVA: Tinttitanssija

Tämä kuva vaatii pienen selityksen. Se on otettu terassioven lasin läpi – kuten alareunan läiskästä näkyy, ikkunanpesuun ei ole vielä löytynyt aikaa. Tämä sinitiainen on nyt parin kolmen viikon ajan ottanut tavakseen istua pitkin päivää ovenkahvalla, josta se tekee puolen metrin korkuisia pyrähdyksiä ylös tai alas ikkunanreunalle. ”Tanssia” jatkuu muutaman minuutin. Näitä näytöksiä on päivän mittaan lukemattomia.

Viime päivinä tintti on repinyt juuttiamppelista jouhia ja tullut nokka täynnänsä esittelemään niitä ovenkahvalle. Aivan ilmeistä pesänrakennusta siis meneillään. Orren suosio näkyy siinä, että sen alapuolelle on kertynyt jo melkoinen ulosteläjä. Suosikkinaaraani arveleekin, että kahva on sen riukuvessa. Toinen selitys voisi olla, että ikkuna toimii peilinä. Olisiko raukka mielenterveysongelmainen ja rakastunut peilikuvaansa – rakentaa siis itsensä kanssa pesää johonkin koloon. Vai löytyisikö lukijoilta parempia selityksiä?

Yksi kommentti artikkeliin ”VIIKON KUVA: Tinttitanssija

  1. Sinitiaset ja talitiaset ovat mukavia, meillä ne välillä koputtavat ikkunaan, mikä onkin yleistä. Mutta tikka on pahin; se hakkaa usein aamuisin talon peltikattoa päädyssä korkeimmassa kohtaa niin kovalla voimalla, ettei siinä pysty nukkamaan.
    Tuo sinitianen on selvästi havainnut sisällä jotain kiintoisaa;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s