PERUSSUOMALAISET = SD?

Mahdoitko katsoa äskeiset Maikkarin seitsemän uutiset? Herättikö mikään ihmetystä? Ehkä jokin vaaligallupin tuloksia esittelevässä grafiikassa? Siinähän esiteltiin YLE:n tilaaman tutkimuksen tuloksia, joiden mukaan Perussuomalaisten kannatus on tällä hetkellä jo 12,5 prosenttia. Mutta eikös perussuomalaisten lyhenne ole ainakin tähän mennessä ollut PS? Taulukossa perussuomalaiset oli lyhennetty SD.

SD, siis Sverigedemokraatterna! Kuka on tehnyt tällaisen mokan MTV:n uutistoimituksessa? Tai ehkä se ei olekaan moka, vaan tarkoituksellinen tölväisy. Jotenkin tuntuu mahdottomalta uskoa, että kyse olisi mistään inhimillisestä virheestä. Kyllä tässä nyt joku haluaa vihjailla jotain. Valitettavasti tämäkin vihjailu vain lisää ”SD”:n kannatusta.

Perussuomalaisten kannatus on noussut ilmiömäisesti. Se on jo neljänneksi suurin puolue, jos nyt kyselytuloksia tuijotetaan. Ja miksei tuijotettaisi. Tällä vauhdilla siitä tulee Suomen suurin puolue ensi kevääseen mennessä. Mitenkäs sitten suu pannaan, Kataiset, Kiviniemet ja Urpilaiset? Timo Soinista pääministeri?

Kuulkaas Kataiset, Kiviniemet ja Urpilaiset, tämä on kyllä ihan teidän omaa syytänne, ei tarvitse kansaa ryhtyä syyllistämään. Ei tässä ole edes enää kyse maahanmuutosta, vaan vallankumouksesta! Kansa on saanut tarpeekseen itsekkyydestänne ja ylimielisyydestänne. Soini sattuu nyt vain olemaan ainoa kanava purkaa patoutunutta vitutusta. Äänestämättä jättämistä ei kukaan poliitikko miellä mielenosoitukseksi. Ehkä Persujen äänestys jo huomattaisiin?

Pitääkö tässä itsekin alkaa henkisesti valmistautua soinilaisuuden äänestäjäksi, vaikken heidän politiikkaansa kannatakaan? Ihan vaan siksi, että voisi jollakin tapaa osoittaa keskisormea Kataiselle, Kiviniemelle, Urpilaiselle, Wallinille, Sinnemäelle, Räsäselle … ai niin ja Arhinmäkikin on olemassa. Siellä vasemmalla ovat olleet niin hissuksiin viime aikoina, ettei meinannnut edes muistaa.

2 kommenttia artikkeliin ”PERUSSUOMALAISET = SD?

 1. Heh, hieno löytö! Jännä nähdä miten Suomen valtapuolueet ottaa opikseen Ruotsista. Ainakin se oikea SD sai luultavasti paljon lisää ääinä muiden tahojen kampanjoidessa heille protestiääniä.

  1. Hei vaan hossoherra! Epäilen, etteivät poliitikot ota koskaan opikseen. Se tulee varmaan näistä meidän liskoaivoista tällainen kyvyttömyys. Kun on päässyt vallan makuun, suhteellisuudentaju katoaa. Ihan vain pari tuoretta esimerkkiä, Mari Kiviniemi ja Paula Lehtomäki.

   Mari kehuu puolueensa uudistuneen, kun muutama apina vaihdettiin johdossa. Silti kaikki vanhat toimintatavat ovat entisellään. Mari ei suostu avaamaan rahoitustaan, vaikka se olisi ainoa tie luottamuksen saavuttamiseen ja edes jonkinlaisen uuden kauden aloitukseen. Enää ei vain näiden kaikkien rötöstelyjen jälkeen riitä, että lain muodollinen kirjain täytetään.

   Sama koskee Paulaa, joka yli puoli vuotta pohdittuaan puristaa pienen osatotuuden kaivosomistuksista, jotka tekevät YMPÄRISTÖministeristä automaattisesti kyvyttömän toimijan. Hänen uskottavuutensa YMPÄRISTÖministerinä on lopullisesti kadonnut – siis se vähäkin uskottavuus, joka olisi jossain vielä saattanut piileskellä.

   Ei riitä, että itse vakuuttaa olevansa ”avoin”, jos se ei siltä näytä ulkopuolisten silmissä. Paula on sortunut nyt siihenkin ylimielisyyteen, että on ruvennut öykkäröimään yleistä mielipidettä vastaan. Hermostuneisuutensa aste paljastaa, että hän myös itse ymmärtää toimivansa väärin.

   Ehkä sama seikka oli se oikea syy kieltäytymiseensä kultalautasella tarjotusta pääministerin postista. Jos hän silloin olisi kertonut tämän oikean syyn, suosionsa olisi laskenut kuin lehmän häntä. Kun kieltäytymisen syyksi esitti LAPSET, siitä sai vain lisää sulkia hattuun.

   Näin toimii poliitikon logiikka. Eihän se mitenkään poikkea tavallisen apinan logiikasta. Mutta vallankäyttäjiltä voisi ehkä vaatia hieman enemmän? Jos ei voi, sitten pitää ainakin hyväksyä se, että vallankumous koittaa ennen pitkää. Minun on aika vaikea ymmärtää apinoita, jotka vielä kehtaavat äänestää kokoomusta, keskustaa tai demareita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s