PÄIVÄN RIMANALITUKSET

Päiväntasaaja- ohjelma esitteli tänään parkouria ja boulderointia. Kysyivät jälkimmäisen Suomen mestarilta Roosa Huhtikorvelta, mikä lajissa viehättää. ”En osaa selittää, se vaan tulee niin syvältä”. Niinpä, sieltä se tulee suoraan miljoonien vuosien takaa ajalta, jolloin hypimme vielä oksalta oksalle. Ilmiselvää apinaurheilua siis.

Päivän noloimman lausunnon antoi Suomen Pankin juuri eläkkeelle jäänyt johtokunnan jäsen Sinikka Salo. Ei kai hän ole aiemminkaan missään asiassa loistanut, mutta tämä asemoi hänet lopullisesti samaan joukkoon erään Tarja Halosen kanssa. Muistattehan Tarjan keväällisen valituksen, kuinka naisjohtajalle sallitaan vähemmän kuin miehelle. Muistutin sillloin, että tällaisten valitusten ulostaminen on vain keskinkertaisten tai sitäkin surkeampien naaraiden viimeinen oljenkorsi – sillä todelliset alfanaaraat, kuten Leena Palotie, eivät koskaan moista ongelmaa kohtaa.

Tilannehan on aivan sama kuin eräillä naarailla autokaupassa. He valittavat, ettei heitä edes huomata. Toiset naaraat taas saavat ylivertaisen hyvää palvelua. Tämän todisti vuosi sitten suosikkinaaraani kiertely autoliikkeissä. Ehkä vika ei olekaan myyjässä, ehkä pitäisi katsoa peiliin – ja nimenomaan siihen sisäisen kauneuden peiliin. Kukapa nyt riivinrautojen palvelemisesta hirveästi innostuisi?

Salo valitti siis tänään, että häntä on kiusattu Suomen Pankissa! Voi kamala. Ensin on viekkaudella päässyt johtajaksi ja sitten kehtaa vielä valittaa.  Eihän näille feministeille mikään riitä. Naisjohtajan on sopeuduttava miehiseen kulttuuriin tai joutua leimatuksi tai ehkä jopa kiusatuksi. Varmaan jotakuta miesjohtajaakin joskus kurmuutetaan, mutta ei hän marssi Suomen Kuvalehden toimitukseen asiasta valittamaan. SE on miehistä kulttuuria.

Ja anyhow, eikö tässä maailmassa saisi muka olla minkäänlaista lokeroa urosaivojen tavalle hahmottaa todellisuutta? Yhteiskunta kaikkinensa on sentään rakentunut enemmän naaras- kuin urosaivojen vaatimusten mukaisesti. Mietipä nyt vaikka yksiavioisuutta, kiltteys- ja siisteysvaatimuksia, seksihysteriaa, lasten kasvatusta…

Tai ihmettele vaikka leikkelevalikoimaa omassa marketissasi. Tarjolla on pelkästään toinen toistaan ohuempia siivuja. Ohuen ohut (tunntunn pakkoruotsiksi) on olevinaan jokin taikasana, jolla valmistajat yrittävät houkutella tuotteelleen ostajia. Kuinka väärin ajateltu. Ensinnäkin, naaraat vierastavat lihaa uroksia enemmän. Ja jos miehiltä kysyttäisiin, he haluaisivat puolen sentin viipaleita. Miehet siis pakotetaan taistelemaan ohuen ohuiden siivujen kanssa vain siksi, että ne viehättävät naisten aivoja!

Toinen päivän alhaisista uutisista liittyy tietysti seksiin, tisseihin tällä kertaa. Italiasta on löytynyt sellainen ihme kuin liian seksikäs opettaja. Tietysti kyseessä on hyvinmuodostunut naaras, kuinkas muutenkaan. Yhden (!) oppilaan vanhemmat ovat ottaneet lapsensa pois milanolaisesta koulusta. Poloisen piltin äiti pitää koulun toimintaa häpeällisenä ja väittää seksipommin olevan epäpätevän. Oppilaiden isät sen sijaan ovat kärkkäästi puolustaneet opettajaa, jolla on kolme tutkintoa ja joka on rehtorin mukaan erinomaisen pätevä. No, rehtori on tietysti urosapina ja siten lähtökohtaisesti epäluotettava.

Taas yksi esimerkki naaraiden maailmanvallasta. Mokoma asia on ollut Italiassa etusivun uutinen!

Mikä mielenkiintoisinta, video, jolla tätä ihastuttavaa Ileana Tacconellia lyödään, sisältää varsin peitellyn rintavarustuksen lisäksi naarasväkivaltaa. Siinä urosapinaa vedetään naaraan toimesta turpaan. SE ei siis ole mitenkään tuomittavaa. Tuomittavaa on vain se, että opettajattarella on ryhdikkäämpi povi kuin kateellisella äidillä. Ja SIITÄ toimittajat sitten repivät otsikoita ympäri maailmaa! Sairasta.

PS. Vasta nyt satuin kuulemaan jakson Radio Puheella esitettävästä sarjasta Virtasen historia. Lasse Lehtonen luki Roope Lipastin kertomuksen Pyhimyskultin aika. Vallan mainio. Oli aivan pakko nauraa itsekseen. Areenassa näitä jaksoja näkyy olevan useita. Ne löytyvät hakusanalla Pätkä. Jostakin syystä tätä Pyhimyskultti -pätkää ei siellä kuitenkaan näy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s