TISSITESTI

Kun Laura Voutilainen näyttää keskaria yli miljoonalle katsojalle, sitä pidetään vain hyvänä vitsinä. Kun Harri Olli tekee saman tempun urheiluruudussa, hänet potkitaan pois maajoukkueesta. Se siitä tasa-arvosta.

Naiset voivat mielestään olla hyviä jätkiä, vaikka heillä ei ole munista tietoakaan – vielä vähemmän niiden syntyyn vaikuttavista biologisista prosesseista. Kun nyt sitten eletään suuresti mainostettua tasa-arvon aikakautta, niin kaipa miehetkin voivat osallistua tissitestiin, vaikkeivät mitään tissikatseiden uhriksi joutuvan naaraan ahdistuksesta tietäisikään? Minä ainakin osallistuin, keneltäkään lupaa anelematta.

Ehkä olet joskus eksynyt Helmi -sivustolle? Sehän on maikkarin naistenmaailma, jossa silloin tällöin on asiaakin, kun Kari Heusala kirjoittaa seksistä. Jokin aika sitten sieltä tulvahti silmille otsikko Kenen julkkisnaisen rinnat sinulla on? Ei kai utelias uros voi ohittaa yhtäkään tissiotsikkoa kurkistamatta, mitä se sisällään pitää. Tällä kertaa toimittajat painottivat erityisesti testin humoristisuutta. Ehkä heille on kertynyt kokemusta yliherkistä naaraslukijattarista? Varoituksen sana on siis paikallaan. Osallistut tähän kokonaan omalla vastuullasi, kukaan ei korvaa hoitoasi Niuvanniemessä.

Vilauttelu kunniaan

Testi siis lupasi jotain epämääräistä, kunhan vain valitsisin vastausvaihtoehdoista ne, jotka vastaavat parhaiten omaa ajatusmaailmaani. Siis helppoa, eihän tässä tissejä edes tarvita, pelkät ajatukset riittävät! Klikkailin helppoihin kysymyksiin halpoja vastauksia. Näinkö yksinkertaista se naaraiden elämä onkin?

Testin tulos ei yllättänyt. Tai toisaalta kyllä – muttei se, että minulla on Lily Allenin tissit.

Janet Jacksonin tapaan Lily Allenin rinnat eivät malta pysyä puseron sisällä, eivätkä siten myöskään poissa julkisuudesta. Nainen vilauttelee rintojaan milloin uima-altailla, milloin Cannesissa. Olet ylpeä rinnoistasi, etkä pelkää korostaa niitä vaatteilla. Varo kuitenkin asiaankuulumatonta vilautusta!

Ensimmäinen yllätys oli oikeastaan pettymys, sillä olisin odottanut jotain seksikkäämpää naarasta. En ole koskaan oikein ymmärtänyt tämän Allenin päälle. Kai se on olevinaan joku brittilaulaja, piti oikein Wikipediasta tarkistaa. En muista yhtään kappalettaan, mikä tietysti kertoo enemmän minusta kuin Lilystä. Mutta se, etten muista nähneeni edes hänen tissejään, on jo vakavampaa.

Toinen pettymys oli se, että Helmi julkaisi tuloksen mukana kuvan, jossa ei näkynyt vilaustakaan Lilyn tisseistä! Siis ei paljastettu sitä, mikä oli koko testin tarkoitus. Oliko tässä nyt päässyt sensuuri vai tyypillinen naarasaivoisuus jylläämään, mahdotonta sanoa. Onneksi netti on pullollaan paljaita Lilyjä, siitä vaan surffailemaan. Jos satut olemaan naarapuolinen lukija, niin käypä tekemässä testi ja paljasta tulos minullekin!

Kolmas ja vakavin pettymys oli kuitenkin tuloksen loppulausuma: varo asiaankuulumatonta vilautusta! Asiaankuulumaton vilautus? Mitä se mahtaa tarkoittaa. Tämän voi ymmärtää siten, että kaikki vilauttelu on kielletty tai siten, että vain paparazzien poissaollessa tapahtuva vilauttelu on sopimatonta.

WTF. Toimittajat ovat kaksinaismoralismin ikoneja. He ”paheksuvat” vilauttelua, vaikka repivät siitä leipänsä. Ehkä paheksunnan taustalla onkin vain levikin nostatus – jos vilauttelua pidettäisiin normaalina, niin ”toimittajilta” loppuisi työ. Oikeasti vilauttelu pitäisi säätää pakolliseksi urosten iloksi, koska se olisi erinomainen keino kuroa umpeen sukupuolten välillä ammottavaa elinikäkuilua.

Oletkos huomannut, että toimittajat soveltavat tätä samaa moralismilogiikkaansa myös miehiin? Urosten synti on parran kasvatus. Voi sitä loukkaavien termien kirjoa, joilla kaikkia parran kasvattaneita miehiä mediassa mollataan. Tässä vain kaksi esimerkkiä viime päiviltä: David Beckham ja Aleksi Valavuori. Otsikkojen tarkoitus on aivan sama kuin vilautuskauhistelunkin. Miehet halutaan riisua miehekkyydestä ja naiset naisellisuudesta. Normaalista asiasta yritetään tehdä kiellettyä tai saastaista pelkän rahanteon vuoksi. Kuka tässä nyt onkaan se pahis?

Se oikea tissitesti

Jos Helmen juttu oli humpuukia, niin ei mikään ihme, sillä tämän naaraspalstan lukijoista 80 prosenttia uskoo ihmisellä olevan yliluonnollisia kykyjä!

Mutta tissejä voi tarkastella tiukan tieteellisestikin. Ehkä tiesitkin, että sikiön korkea testosteronitaso johtaa miesten oikean aivopuoliskon varhaisempaan ja nopeampaan kasvuun. Oikea aivopuolisko liittyy avaruudelliseen toimintakykyyn, jota tarvitaan systemoinnissa. Vasen aivopuolisko taas liittyy kieleen ja viestintään, jota tarvitaan empatoinnissa. Vasen puolisko kehittyy naisten aivoissa miesten aivoja nopeammin. Tytöt oppivatkin puhumaan poikia nopeammin.Tämä sama lateraalisuus näkyy myös muussa ruumiinrakenteessa. Keskimäärin miesten oikea kives tai oikea jalka ovat vasenta suurempia, naisilla taas vasen jalka, munarauhanen tai rinta ovat oikeaa keskimäärin suurempia.

Rintasi siis saattaa paljastaa aivotyyppisi ja naiseuden asteesi. Jos olet ”vasenrintainen”, se saattaa hyvinkin kertoa vahvasta naisellisuudestasi. Doreen Kimura jakoi eri sukupuolta edustavat koehenkilönsä ryhmiin kivesten ja rinnan koon perusteella. Vasemmalta suuremmat suoriutuivat kielikokeessa paremmin kuin oikealta suuret. Nämä tulokset selittävät osaltaan, miksi naisella voi olla miestyypin aivot ja miehellä naistyypin aivot. Syy on yksilön altistumisessa sikiövaiheen erilaisille mieshormonitasoille, mistä seuraa hermoston epäsymmetrinen kehitys.

Ei kai siis ollut sattuma sekään, että Arto Nybergin urosvieraana viimeksi ollut Jalmari Helander vastasi sanatestiin (lähes) pelkillä yksinkertaisilla substantiiveilla. Aika urosaivoista.

Irlantigate

Aivan lopuksi on pakko puhua vähän politiikkaakin. Irlanti paljastaa taas kertaallen päättäjiemme kyvyttömyyden omintakeiseen ajatteluun. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen vetoaa maailman parhaisiin taloustieteilijöihin, joiden mukaan veronmaksajien on pakko pelastaa keinottelijoiden sijoitukset, muuten markkinat rankaisevat kaikkia maita, Suomi mukaan luettuna. Ehkä on ymmärrettävää, että tällaisessa tilanteessa turvaudutaan asiantuntijoihin, tuskin Katainenkaan mikään talousguru on, Kiviniemestä nyt puhumattakaan. Mutta.

Asiantuntijatkaan eivät välttämättä ole asiantuntijoita. Tämän kapitalistisen oppisuunnan profeetat kun eivät ymmärrä mitään ihmisen käyttäytymisestä ja siitähän taloudessakin on kyse. He ymmärtävät siitä yhtä vähän kuin marxilaiset toverinsa. Nämä ”asiantuntijathan” itse asiassa olivat aiheuttamassa viimeistä markkinaromahdusta… ja nyt he ovat neuvomassa hallituksia velkaantuneiden maiden pelastamisessa! Kuulostaako luotettavalta yhtälöltä? Silti niin Kiviniemi kuin Katainenkin luottavat estoitta näihin susiin. Me pelastamme tässä suomalaista hyvinvointivaltiota. Voisiko poliitikko enempää olla väärässä.

He ovat sammuttavinaan paloa, mutta oikeastaan heittävät vain bensaa liekkeihin. Se näkyy muun muassa Portugalin valtion velkapapereiden uskomattoman kovassa markkinakysynnässä. Sitä on ihmetelty, sillä maanhan pitäisi olla kuilun partaalla. Mutta ei siinä oikeasti ole mitään kummastelemista. Sijoittajille nämä paperit ovat turvallistakin turvallisempia, sillä onhan EU asettunut niidenkin takuumieheksi Irlantia ja Kreikkaa pelastessaan.

Katainen ja sexy Jutta Urpilainen kävivät Politiikkaradiossa kovan väittelyn Irlanti -tuesta viime tiistaina. Urpilainen pesi siinä ministerin kuusi nolla. Ainoa miinus tässä nyt vain on se, että ministerinä Urpilainenkin olisi laulanut Kataisen tahtiin. Yhtä moni suomalainen vastustaa Irlannin tukemista kuin uskoo yliluonnolliseen. Sattumaako? Silti poliitikot ohittavat tämän kansalaismielipiteen, mutta eivät tee samoin NATO -jäsenyyden kanssa. Mikä tässä nyt oikein on logiikka(virhe)?

Toinen virhe, jota Kiviniemi ja Katainen huutavat, on työurien pidentämismantra. Sitä he toistavat vain rahan kiilto suupielessä. Työelämä vaatii. Markkinat vaativat. Hyi hitto, eivätkö he osaa ajatella mitään muuta kuin rahaa? Missä taas kerran ovat ne lapset? Eivätkös lapset ole se kaikkein tärkein asia tässä elämässä. Missä on aika lapsia varten? Ymmärtäisin tämän eläkeiän myöhentämisen, jos tavoitteena olisi raivata nuoruuuteen aikaa lapsille. Mutta en ymmärrä sitä, että nähdään vain yksi mantra: työ. Työ voi olla hyvä renki, mutta huono isäntä. Vai pitäisikö nykyään jo sanoa, että työ on hyvä piika, mutta huono emäntä.

Presidenttipelikin käy kuumana, ainakin jos on mediaa uskominen. Viimeisin kysely paljastaa, ettei listalla ole enää kuin yksi nainen: Päivi Räsänen! Mitäpä siitä pitäisi ajatella? Joka tapauksesa urosenergia jyllää. Eihän se mikään ihme ole, sillä takana on vuosimiljoonainen aivojen taipumus. Pelkkää biologiaa taas tämäkin. Ehkä Niinistön on pakko uhrautua ja asettua ehdolle, sillä se saattaa olla ainoa tapa estää Timo Soinin kuningastie. Timo luuraa jo kolmantena! Listalle on päässyt jopa uusionainen Stefan Wallin, mitä on kovin vaikea ymmärtää. Ehkä hän on saavuttanut viimeisen sijansa feministien äänillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s