JOULURAUHAA

Miksi feministit uskovat patriarkaattiseen jumalaan? Heidi Liehu sekosi Jeesukseen kerrassaan satakymmenen lasissa, vaikka hänellä oli jo oma Pyhä Kirjansa valmiina liehulaisuus- lahkoa varten. Nyt sitten Anne Moilanenkin tunnustaa uskoa ja vaatii perinteiden kunnioitusta. Kahden jumalan yhtäaikainen kumartaminen näyttää onnistuvan ongelmitta.

Turun joulurauhan julistus periytyy keskiajalta. Ei siis ihme, että se on täynnään jumalia. Ovatko kansalaiset ihan oikeasti riippuvaisia keskiaikaisesta hölynpölystä? Ensin lauletaan Jumala ompi linnamme ja sitten eläkeiän kynnyksellä sinnittelevä urosapina (!) saarnaa Herramme ja Vapahtajamme Armorikkaasta Syntymäjuhlasta. Ihan ok, jos Sinä lueskelisit kotonasi moisia satuja, mutta että se painetaan joka lehteen, lähetetään joka kanavalla – ja välitetään jopa 140 maahan. Aikamoinen pläjäys taas valtiollista yhden ideologian pönkitystä.

Varmaan poliisi kohta soittaa ovikelloa – tai ei se voi, kun ei minulla sellaista ole – ja syyttää joulurauhan rikkomisesta. Tämä länsimainen sananvapaus on melko suhteellista ja haurasta. Heti kun joku valtapesäke tuntee olonsa uhatuksi, turvaudumme kiinalaiseen sensuuriin. Amerikoissa se näkyi terrorijahdin aikana omien kansalaisten vakoiluna ja meilläkin ollaan heikentämässä toimittajien lähdesuojaa. Wikileaks on joutunut jopa yrityselämän boikotin kohteeksi, kun on vuotanut muka salaisia asiakirjoja. Eihän demokratiassa pitäisi olla salaisuuksia!

Raskaita rikoksia

Minä ainakin olen täydellisesti Wikileaksin puolella. Suorastaan naurettavaa, kuinka suurin haloo on syntynyt diplomaattimöläytysten paljastamisesta! Sekö nyt on maailmassa kaikkein suurin ongelma, jos myös ulkopolitiikan toimijat paljastuvat tavallisiksi alastomiksi apinoiksi? Wikileaks on vuotanut julki paljon aivan oikeasti tärkeitä asioita. Pitäisi taas nähdä metsä puilta, mutta sehän onnistuu tunnetusti vain harvoilta ja valituilta.

Joulurauhan julistuksessa on muutakin kummallista. Siinähän pelotellaan, että apinoiden jouluna tekemät rikokset tuomitaan raskauttavien asianhaarain vallitessa tehdyiksi. Mitä hittoa; ei kuitenkaan sanota, milloin se raskautusaika päättyy. Aika huonoa lainsäädäntöä tuollainen epämääräisyys. No joo, eiköhän olisi aika lopettaa jo tämäkin perinne. Lopetetaan valtiollinen joulu ja luodaan tilalle vuodenvaihteen maxijuhlat. Sellaiset Karjala takaisin heti -peijaiset, jotka kestäisivät kaksi viikkoa putkeen. Kaikille töistä vapaata ja Alko tarjoaisi ilmaiset viinat. Eikös kaikki muutkin uudistukset nykyään naamioida tälläisilla ylisuurilla ja kalliilla lupauksilla – joihin julkisella sektorilla ei kuitenkaan ole varaa. Tulee vaan mieleen eräs 6+6+6 -malli.

Ruotsissa tonttuja taitaa odottaa tällainen raskautettu tuomio, jos kiinni jäävät. Kaksi tontuiksi pukeutunutta miestä (!?) kävi kuninkaanlinnan vartiosotilaan kimppuun ja varasti häneltä rynnäkkökiväärin sekä täyden lippaan patruunoita. Tulee vaan ajatelleeksi – että miksi sillä ruotsisoltulla on se patruunalipas aseessaan? Jos kerta oli kovat piipussa, miksei ampunut? Jos ei uskalla ampua, yhtä hyvin voisi kanniskella leikkiasetta. Ei enää rikollisiakaan kiinnostaisi, mutta turisteihin menisi täydestä.

Ei ole näillä vartijamiehillä (!) helppoa. Jos sotilas olisi tosiaan ampunut nämä tontut, hänet olisi kivitetty henkisesti ja pantu linnaan – ei siihen vartioimaansa, vaan poseen. Kaikki kukkahattutädit olisivat kiivenneet Kiinan muurille valittamaan tonttujen kovaa kohtaloa ja vaatineet sotilaan päätä vadille. Eivät tietenkään osaisi niin pitkälle ajatella, että varastetulla aseella voidaan ampua vaikka kuinka monta lasta. Kulloinenkin uhri on aina tärkein, vaikka olisi rikollinenkin.

Vauvapuhetta

Kävin tänään iltapäivällä lähikylän ABC -asemalla ihan varta vasten katsomassa, mahtaako siellä olla ravintolassa ketään. Tutkimustulos oli täysin odotetun kaltainen. Paikalla oli kolme apinaa. Ne oli kaikki uroksia, yksinäistä jouluateriaansa siinä nauttimassa.

Toinen jouluinen epätasa-arvon ilmentymä on joulupukki. Niin paljon kuin naisliike onkin jaksanut ”tasa-arvosta” paasata, eivät ole huomanneet kaikkien joulupukkien olevan miehiä (!). Tähän ikään en ainakaan itse ole koskaan naaraspukkia nähnyt enkä kokenut. Ja pukkihan on niitä hyvinpalkattuja alfahommia, joista kannattaisi pitää mekkalaa. Tasa-arvovaltuutettu ei ole hoitanut työtään kunnolla, kun tällainen moka vielä yhteiskunnassamme vallitsee. Tässä hänelle haastetta: seuraavana jouluna pukkien sukupuolijakauma on saatava tasa-arvolain edellyttämälle tasolle!

Aatonaattona YLE taisi lähettää feministien inhokkiohjelman numero yksi. Seitsemännen taivaan femakkokritiikkikin jää kauaksi jälkeen suosikkitoimittajani Eve Mannun ahdistavasta vauvaohjelmasta. Täytyyhän sen ahdistaa äitimyytin luojia, kun kokonainen tunti lässytetään vauvan ihanuutta. Eve tunnustaa menevänsä sekaisin vauvoista, hän on aivan myyty ja hänellä pää pehmenee. Voiko olla mitään näin ihanaa. Vauva aiheuttaa hänellä vieläkin VAU -tunnetta ja kihinää lapaluiden välissä samalla tavalla kuin imetysaikanaan kahdeksan vuotta sitten.

On se vaan tunnustettava, ettei uroksilla synny minkäänlaista kihinää, vaikka kuinka pinnistelisi.

Eve vieraili yksinhuoltajaäiti Katin ja hänen neljäviikkoisen Noa -poikansa luona. Voi sitä lepertelyn määrää. Eikä tämä ole nyt mitenkään kielteisesti sanottu, päinvastoin. Lepertely on tärkeää vauvapuhetta, se kertoo vauvalle, että hänen tarpeensa on ymmärretty. Tässäkin äidit ovat isiä sata kertaa parempia, se syntyy nimittäin naarashormonierityksen innostamana aivan automaattisesti. Testosteroni ei moiseen pysty. Miesaivot eivät tunnu ymmärtävän näiden vastavuoroisten tunneviestien tärkeyttä.

Biologian oppitunti

Vauvan itku on alkukantaisen voimakas ääni, johon naarasaivojen on pakko reagoida. Itku on vauvan viimeinen viestintäkeino. Pitäisi oppia ne muutkin, mutta miehille se tuntuu olevan lähes mahdotonta. Siellä ABC:n kaupassa oli isä pienen lapsensa kanssa ja täysin pihalla, kun pienokainen huusi täyttä kurkkua hänen sylissään. Epäilen, että naarasaivoinen olisi hoitanut senkin tilanteen mallikkaasti.

Huomasit kai, etten kirjoittanut naaras – sillä naaras ja naarasaivoinen naaras ovat täysin eri asioita. Jos systemointiin (eikä empatointiin) orientoituneilla miesaivoilla on vaikeuksia handlata vauvojen signaaleja, samoin käy tietysti myös miesaivoisille naaraille. Ei siis oikeastaan ole ihme, että nämä feministit hyökkäävät äitien kimppuun, kun heillä ei ole käytössään sellaista hormonikoodistoa kuin oikeilla äideillä. Silloin kai on helppo ryhtyä äitivihaajaksi.

Feministien suurin synti on äitiyden lyttääminen. Pitäisikö meidän silti biologian nimissä heitäkin ymmärtää? Hehän ovat raukat samanlaisten biologisten prosessien vietävinä kuin me kaikki muutkin (toki sitä itse ymmärtämättä). Ehkä he eivät ole ilkeitä, ehkä he eivät vain pysty parempaan – vaikea kai sitä on leperrellä, jos kytkennät puuttuvat.  Tuo Kati sen sijaan tuntui varsin naaraalta, häneen melkein rakastui. Hänellä oli jopa hyvä suhde lapsensa siittäjään. Ei hullumpaa elämää. Luontevasti hän kertoi, kuinka olemme vähän sellaisia apinoita… huomaa, että olemme laumaeläimiä. Eve hehkutti, kuinka paljon kehityshistoriaa tiivistyykään ensimmäiseen parahdukseen. Tämähän oli varsinainen biologian oppitunti!

Katin mukaan vauvan myötä rakkaus vääntyy uudelle tasolle. Hän oli synnytyksen jälkeiset viikot äitinsä luona, joka on sellainen ihana voisinko saada jo sen vauvan -tyyppi. Tässäpä mallia muillekin synnyttäneille. Moinen yhteisöllisyys voisi toimia erittäin hyvin myös isällisissä perheissä.

Piltin myrkyt

Katse, kosketus ja puhe ovat tärkeitä vauvalle. Mutta se tissi on kuitenkin kaikkein tärkein. Melkein tulee ihmetelleeksi, kuka idiootti on keksinyt tutin. Se on ollut varmaan joku miesaivoinen isä, joka on pakotettu vauvaansa hoitamaan. Saa kai sillä lapsen joskus hiljaiseksi, mutta se on huijaus pahinta sorttia – liian helppo ratkaisu. Kyllä vauvakin sen jollain tasolla ymmärtää. Arvelen, että siinä on yksi huonon itsetunnon syy. Näin rakkaimmiksi luulemani emot mua huijaavat jo ihan pienenä. Ei moinen hirveästi herätä luottamusta ihmisiin.

Toinen asia on tietysti se, mitä myrkkyjä siitä tutista lutkutetaan. Ainakin vielä vuonna 2008 niistä löytyi muun muassa bisfenoli –A:ta. Bisfenoli -A on hormonihäiritsijä, joka aiheuttaa soluissa samantyyppisen reaktion kuin estrogeenihormoni. Aine on karsinogeeni ja altistaa ennenaikaiselle puperteetille, immuunijärjestelmän häiriöille, ylivilkkaudelle, siittiöiden määrän vähenemiselle, keskenmenoille, diabetekselle… Ainakin tuttipulloissa sitä on yhä edelleen! EU vasta pohtii, josko ensi vuonna aineen käyttö olisi syytä niissä kieltää. Onpa uskomatonta leväperäisyyttä.

Nämä ftalaatit ja bisfenolit vaanivat meitä ja erityisesti vauvojamme joka paikassa. Saksassa tehdyn tutkimuksen mukaan kaikista tutkituista lastenvaunista löytyi myrkkyjä. Suomesta turvallisia vaunuja saa vain yhdeltä valmistajalta. Mikä vastuu näillä yrityksillä on tulevaisuudesta? Ei niin minkäänlaista, pääasia on saada mahdollisimman isoja voittoja riskejä sekuntiakaan miettimättä.

Paljon enempää ei voi pisteitä antaa poliitikoillekaan, sillä ovathan nämä ongelmat olleet tiedossa vuosikausia. Aika ison eteen pannaan vanhemmat, jos jokainen esine pitäisi kaiken muun hässäkän keskellä tutkia ennen kuin sen voi vauvalleen antaa.

Paljon ei voi antaa pisteitä feministeillekään. Jos he olisivat naisista huolissaan, he edes sivulauseessa valittaisivat näistä oikeista ongelmista. Mutta en ole yhtään ympäristöhuolta kuullut näiden ismiorjien suusta. Tärkeintä heille tuntuu olevan myyttien rakentelu. Ensin pitää keksiä sellainen kuin äitimyytti, jotta pääsisi sitä suureen ääneen purkamaan. Siinä sivussa sitten rakennellaan uusia myyttejä: patriarkaattia, lasikattoa, heteronormatiivisuutta, segregaatiota…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s