BLING BLING

Et varmaankaan ole voinut olla törmäämättä valitukseen, kuinka naiset kärsivät köyhyydestä. Tosiasia kuitenkin on, että varsinaisen köyhälistön muodostavat yksinäiset miehet. He ovat selvästi suurin toimeentulotukea saava ryhmä. Ehkä tiedät toimeentulotuen olevan on se viimeinen oljenkorsi ennen hukkumista. Se on myös ainoa tukimuoto, joka menee suurimmaksi osaksi miehille.

Vuoden 2011 ensimmäinen tärkeä uutinen oli eurooppalaisten pörssikurssien avautuminen myönteiseen suuntaan. Näin ainakin, mikäli uskomme YLE:n radiouutistoimitusta. Ja miksemme uskoisi. Samalla voisimme ehkä kysyä, kenen kannalta on myönteistä, että kasvu rajallisella planeetalla jatkuu edelleenkin rajattomana. Ehkä se on myönteistä pörssikeinottelijoiden ja kapitalistisikojen mielestä, mutta apinavinkkelistä katsoen myönteistä olisi ollut, jos kaikki pörssit olisi pamautettu vuodenvaihteen kunniaksi tuhannen päreiksi. Kerrankin oikein kunnon ilotulitus!

Eräät apinat uskovat Kasvuun. Pörssikurssien pitää kasvaa, kulutuksen ja talouden pitää kasvaa, luonnonvarojen tuhlauksen pitää kasvaa, tuloerojen samoin. Tämän edellytys ja seuraus on se, että myös väestömäärän pitää kasvaa ja köyhyyden pitää kasvaa. Kuluttajia tarvitaan lisää, vaikka kuudesosa ihmisistä elää jo nyt maanpäällisessä helvetissä. Tämän kasvuideologian huipulla häämöttää musta aukko, mutta sitä ei kukaan suostu ajattelemaan. Toisaalta, aivan turhaahan se olisikin, sillä emme me tästä miksikään voi muuttua. Ajamme satakymmenen lasissa, koska evoluutio ei ole hoksannut keksiä meille mitään varasuunnitelmaa.

Vauhtia ei voi hidastaa, koska seksuaalivalinta pakottaa lisäämään koko ajan höyryä. Jos uros aikoo saada geeninsä jatkumaan, on oltava aina vaan kovempi ja parempi ja kerättävä muita enemmän mammonaa, sillä naaraat ovat heikkoina tällaisiin alfauroksiin. Kumpaako sukupuolta tässä nyt sitten on syyttäminen? Uroksia, jotka seksiä saadakseen käytännössä kaivavat Telluksen tyhjiin – vai naaraita, jotka seksivalinnoillaan urokset tähän typeryyteen pakottavat? Ehkei kannata syyttää kumpaakaan. Ainoa syyllinen on biologia, mutta sitä ei voi käräjille haastaa. Ainakin toistaiseksi sitä vastaan on myös turha pullikoida.

Järki ja tunne

Ilotulitteiden aiheuttamat vammat ja muut tuhot vähentyivät edellisvuodesta. Silti olennainen ei miksikään muutu. Köyhyyttään kitisevä kansa repii aina jostain ladonovesta vähintään kymmenen miljoonaa euroa saadakseen syytää sen tuhkaksi taivaalle. Eihän tässä todellakaan ole mitään järkeä. Mutta kuten olemme aiemmin todistaneet, emme ole järkevä eläinlaji. Siksi kai tällaista turhuutta pitää sietää vuodesta toiseen. Vai pitääkö?

Esimerkiksi Ranskassa ilotulitteita saavat käyttää vain ammattilaiset. Minulle sopisi näin aluksi tällainen järjestely Suomessakin noudatettavaksi. Ihan oikeesti, minkä sortin orgasmeja sen ruudin mättäminen taivaalle teissä apinoissa oikein aiheuttaa? Myönnän kuuluvani vähemmistöön, koska en sitä ymmärrä. Ei tämä ole edes suomalaista peinnettä eikä edes kristillistä perinnettä, vaan kiinalainen ”pakanallinen” tapa savustaa paholaiset pois kartanolta. Luulisi edes kirkon ja kristillisdemokraattien huolestuvan, mutta jostakin syystä he jahtaavat mieluummin homoja.

Tällä kertaa otsikoihin nousi Bling bling. Se on kilon verran ruutia sisältävä pata, joka sylkee sisuksistaan 49 orgastista räjähdettä. Voi sitä märkien pöksyjen ja erektioiden määrää! Ainakin kaksi pataa räjähti ennen aikojaan, suoraan sytyttäjän naamalle. Sehän on luonnonlaki, susia syntyy aina, tehtiin sitten mitä tahansa. Mielenkiintoista on se, että tämänkin tiedon medialle vuosi lääkäri, ei Tukes, jonka vastuulla tulitteiden turvallisuus on. Tukes on muninut nyt oikein urakalla. Tai ehkä se emäkana löytyykin eduskunnasta, joka delegoi testaukset yrittäjille – siis pani pukin kaalimaan vartijaksi! Selittelyä on piisannut, kun testaukset perinteiseen yrittäjähenkeen vedoten jätettiin tekemättä.

Miksei kukaan huuda tässä yhteydessä nollatoleranssia? Miksi sallimme ”huvittelun” aiheuttaa omaisuusvahinkoja, silmien menetyksiä, muita vammoja ja joskus ruumiitakin? Hissikatse on nollatoleranssin arvoinen asia muun muassa kansansuosikki Sauli Niinistön mielestä, mutta meiltä ei löydy yhtäkään suoraselkäistä poliitikkoa, joka vaatisi ilotulitusten täyskieltoa. Onko tässä nyt jokin sama mekanismi, joka estää lausumasta mitään poikkipuolista feminismistä – samanlaisia ilmiöitähän ne ovat molemmat, ilotulitus ja feminismi. Pintapuolisesti näyttävät hyviltä, mutta sisältä löytyy pommi.

Vuosisadan keksintö

Forssassa on tehty vuosisadan keksintö: vanhuksille tarjotaan kotiruokaa! Näin pitkälle ollaan kehitytty 2000 -luvun Suomessa, että on uutisen arvoinen asia, jos vanhukset saavat kotiruokaa.

Forssalaiset sosiaalihuollon virkanaiset olivat keksineet syödä kaksi viikkoa samoista astioista samaa laitosruokaa, jota vanhuksille (ja tietysti myös päiväkotilapsille) syötetään. Mikä innovaatio! Hoksasivat, ettei tämä ole ihmisen arvoista mättöä. Plussat heille, että moinen havainto johti toimenpiteisiin myös käytännön tasolla. Tällä kertaa tosin vasta vanhusten parhaaksi, lapsukaiset syövät edelleen sitä lisäainein terästettyä laitosmössöä.

Vanhusten palvelukeskuksen hoitajat käyvät nyt itse kaupassa ostamassa ruokatarpeet ja valmistavat hoidokkiensa ruoat palvelukeskuksen keittiössä. Kun vanhus saa itse päättää, hän haluaa aamupalaksi vastakeitettyä puuroa, sämpylöitä, piirakoita, kunnollisia voileipiä ja mandariineja. Jopa kahvimerkki on vaihdettu maistuvampaan. Talon arvot sanovat nyt, että ruokailun pitää olla erityisen tasokasta ja ruoan merkitys ikäihmiselle niin tärkeätä, ettei muualta rahdattuun laitosruokaan saa tyytyä.

Mainiota. Toivottavasti jossakin päin Suomea muuallakin ymmärrettäisiin, että kotiruoka on eri asia kuin laitosruoka. Vielä kun joku hoksaisi, että sama koskee myös lapsia. Lastenruoan laadulla on dramaattinen vaikutus tulevaisuuteen.

Ihmeellinen tammikuu

Vietätkö tipatonta tammikuuta? Tämä kysymys helähtää taas median vakio-otsikoista kaikkialla valtakunnassa. Liekö tästä keksinnöstä mitään muuta hyötyä kuin sen tarjoama helpotus toimittajien stressaavaan työputkeen? Tammikuun hommat tietää jo ennakolta, ei edes tarvitse mahdollisia aivosolujaan rasvata.

Kuka moisen tammikuun oikein on keksinyt? Asialla taitaa olla panimo- ja viinateollisuus, sillä tippakuuhan ohjaa kansaa siihen suuntaan, että on hienoa, kun voi sanoa viettävänsä tipatonta tammikuuta. Jotta sitä voi viettää, pitää ensin tietysti juoda viinaa. Mitäpä absolutisti tai edes pari punaviinipulloa vuodessa kumoava voi tällaiseen kysymykseen vastata? Ei mitään. Jos sanoo, ettei sitä vietä, tulee leimautuneeksi alkoholistiksi. Jos sanoo viettävänsä, myöntää samalla pämppäävänsä ainakin ne muut kuukaudet.

Tippakuu antaa tietysti hyvän mahdollisuuden erilaisille raittiusryhmille levittää vapahduttavaa sanomaansa. Vaikken itse juokaan, niin silti tällainen kirkasotsaisuus ärsyttää suunnattomasti. Nyt joku ylilääkäri Pekka Heinälä antaa ohjeita kohtuukäyttäjille. Kuukauden tauko on kuulema hyväksi, unen laatu paranee, kilot karisevat, maksakin tykkää ja verenpaine laskee, ihmissuhteet paranevat ja mieliala kohenee. Aikamoista kohtuukäyttöä, jos yksi kuukausi saa näin ihmeitä aikaan.

Melko turhaa tällainen valistus. Jokainen täysijärkinen tietää vaarat. Jos joku siitä huolimatta haluaa juoda itsensä hautaan, siihen pitäisi tarjota ilmaiset viinat eikä tipattomia typeryyksiä.

Mutta tyhmyys tarttuu. Nyt sitten joku on keksinyt viettää lihatonta tammikuuta. Mitähän seuraavaksi? Vegaanien maailmankuvaan sopisi hyvin seksitön tammikuu. Varmaan sillekin voisi keksiä vaikka kuinka paljon erinomaisia terveys- ja ympäristövaikutuksia. Tavoitteena on kokeilla yhdessä kasvisruokaa kuukauden ajan. Haasteen on Facebookissa ottanut vastaan jo yli 9000 ihmistä. Kertooko tämä enemmän Facebookin käyttäjien vai kasvissyöjien tietämättömyydestä? Emme nimittäin olisi ihmisiä, ellemme olisi ruvenneet syömään lihaa. Nytkö on sitten muodikasta palata apinadieetille?

Bling-blingiä

Presidentti Tarja Halonen on pitänyt uudenvuodenpuheen ja twiitannut Conan O’Brienille. Jälkimmäisellä taisi olla enemmän merkitystä maailmanhistorian kulkuun. Tarja ei soisi itselleen partaa, vaikka Conan näyttääkiin tämän alfa(?)naaraamme mielestä komealta partansa kanssa. Oliko hyvä vitsi? Epäilen kylläkin Tarjan ajavan partansa pari kertaa viikossa…

Tarja meni myös möläyttämään, että suomalaiset kaipaavat tätä ihmesikiötä maamme televisioon. Puhuu varmaan vain omasta puolestaan, minulla ei ainakaan ole minkäänlaista kaipuuta O’Brieniin. Makunsa kullakin.

Tulevaisuuteen kurkistava uudenvuodenpuhe meni itsekehun puolelle. Mutta kukapa sen hännän muu nostaisi kuin häntä itze. Johdan korkean tason paneelia – olen monena vuotena varoittanut – jaan suomalaisten enmmistön käsityksen – olen tehnyt parhaani – kutsuin Itämeren päämiehet – olen yhtä mieltä suomalaisten enemmistön kanssa – Jaa. Mihin unohtui maininta ensimmäisestä omasta luontokuvanäyttelystä?

Mitä pitäisi ajatella poliitikosta, joka tyytyy olemaan sama mieltä kuin kansa? Tällä strategialla emme olisi vielä edes EU:n jäsen. Kansa ei tunnetusti ole aina oikeassa, ei myöskään NATO -asiassa. Mitä pitäisi ajatella poliitikosta, joka vaarantaa maansa turvallisuuden vain nuoleskellakseen äänestäjiä?

Mitä pitäisi ajatella poliitikosta, joka sanoo jo vuosien ajan varoittaneensa hyvinvointiyhteiskunnan rapautumisesta, mutta sitten – ainutlaatuisen tilaisuuden tullen – tyytyy vain toteamaan, että tuloerojen voimakas kasvu ja peruspalvelujen saatavuuden sekä toimeentulon ongelmat ovat olleet toistuvasti esillä uutisissa. Mitä fuck?!?!?

Paljon oli puheeseen ahdettu hyviä, osin kapulakielisiä asioita. Jopa ympäristö ja luonnon monimuotoisuuden tasapaino (???) mainittiin. Sitten vaadittiin hyvää yrityksille. Ei tällainen nyt vaan tehoa. Pitäisi jyrähtää parista, kokeintaan kolmesta asiasta, jotka näkee tärkeäksi ja joihin voisi arvojohtajuudellaan vaikuttaa. Tuloerojen kasvu olisi ollut yksi sellainen, mutta se inflatoitiin kaikkeen muuhun sälään. Ei tällaisella puheella ole mitään merkitystä.

Tarjan mukaan arvojen koveneminen näkyy monin tavoin ja ihmisten mielipiteet ovat monissa asioissa jyrkentyneet… suvaitsemattomuus ei ole ratkaisu ongelmiin. Tämä olikin Haloselta mielenkiintoinen tunnustus: yhteiskunnan arvot siis kovenevat sitä mukaan kuin naaraiden määrä päätöksentekijöinä kasvaa. Biologille tämä ei toki ole mikään uusi juttu. Suvaistemattomuus ei ole ratkaisu, mutta suvaitsemattomuuden päälinnake feminismi täytyy silti pitää mukana? Tarjan oli pakko tätäkin aatetta puheensa lopuksi nuolaista.

Angry Birdsin salaisuus paljastuu

Feministit ovat varmaan kiukusta kankeina, kun suomalaismiesten kehittämä mobiilipeli Angry Birds on maailman myydyin lajissaan. Jostain syystä niinkin nolot oliot kuin nörtit ovat saaneet jotain tällaista aikaan – jotain, mistä feministit voivat vain unelmoida. Kai siihenkin on syynä paha patriarkaatti? No ei onneksi, biologia vaan taas kerran. Nokia ja pelimaailma kun ovat systemointiin taipuvaisten urosaivojen heiniä.

Peliyhtiö Roviolle on syytä toivottaa menestystä. Ehkä he ja kaltaisensa nostavat suomalaisen osaamisen uuteen nousuun maailmalla. Eilisessä Päiväntasaaja -ohjelmassa haastateltiin yhtiön jonkun sortin johtajaa Ville Heijaria. Hänkään ei osannut kertoa, mihin pelin huikea suosio oikein perustuu. Hän kuitenkin tuli maininneeksi, että linnuthan ovat hyvin vihaisia otuksia, siis temperamenttisia.

Ehkä minä saan sitten paljastaa syyn megasuosioon? Pelin idea kun on sellainen, että siat ovat kaapanneet lintujen munat pesästä. Pelaaja ohjaa lintuja ampuen niitä ritsalla päin sikojen linnaa. Linna saa osumista vaurioita ja niistä kertyy pelaajalle pisteitä.

Joko selvisi Sinullekin? Kyseessähän on ilmiselvä miehet ovat (pahoja) sikoja, naaraat ovat (hyviä) lintuja -sovellus.

Raunioissa piilee hyvyys

Sunnuntai-iltana tuli katsottua Jörn Donnerin analyysi Mannerheimista. Tarvitseeko sen Harlinin enää tämän jälkeen elokuvaansa tehdäkään? Olen jonkinlainen Donner -fani – eivät kai naiset voi olla väärässä? Hehän ovat äänestäneet Jörn -pojan Suomen seksikkäimmäksi mieheksi. Donner osaa ajatella persoonallisesti. Siksi ehkä oli hieman vaikea päättää, mitä tästä puisto- ja junaikkunanäkymien täyttämästä elokuvasta olisi pitänyt ajatella. Mielenkiintoinen se oli silti. Erityisesti olisi kiinnostanut, onko Mannerheim -geenejä vielä kierrossa. Hänellä kun oli kaksi tytärtä, jotka jossain vaiheessa muuttivat Ranskaan ja sieltä takaisin Suomeenkin. Toinen tosin oli taipuvainen luostarielämään…

Donnerin jälkeen satuin kääntämään neloselle ja jäin jumiin World Trade Center -elokuvan kanssa. Juonena oli kahden raunioista pelastuneen poliisin pelastamisoperaatio. Taas kerran meille tarjottiin testosteronia tihkuvaa jännitystä. Toinen poliiseista totesi, että näin niin paljon hyvyyttä sinä päivänä. Hän oli yksi kahdestakymmenestä, jotka pelastettiin. Pelastajat olivat kaikki urosapinoita, jotka oman henkensä kaupalla auttoivat muita turvaan. Miehiä siis, kuinkas muutenkaan. Siksi kai feministit eivät voi koskaan tällaisia elokuvia katsoa.

Eve Mantu tuskaili vuodenvaihteessa rahankäyttönsä kanssa ja kyseli neuvoja muilta naisilta. Yksi heistä oli matalaääninen naaras Leila Simonen, joka on kirjoittanut kirjan Naiset ja Raha. Siinä hän paljastaa, kuinka naisten silmissä välähtelee ahneus heidän kiirehtiessään kauppojen hyllyjen välissä. Toisaalta hän valitti, kuinka yhteiskunta on kouluttanut naiset kodin hengettäristä kuluttajiksi, mutta hehkutti heti perään, kuinka markkinamiesten lieasta pois pääsy aiheuttaa mielettömiä naisliikkeen vapautuksen tunteita.

Apoinalogiikka meni taas ymmyrkäiseksi. Eiköhän näiden kodin hengettärien lahtaaminen ole tapahtunut täysin naisliikkeen suosiollisella ja ylpeällä avustuksella. Kuinka naisliike voi ketään vapauttaa itse aiheuttamastaan ansasta? Simosen ristiriitainen ajattelu paljastaa taas kertaalleen naisliikkeen täydellisen logiikan puutteen.

Tasa-arvopläjäys

Koska tasa-arvo kuulema on maailman tärkein asia, sen toteutumista täytyy seurata silmä kovana – vai oliko se nyt tarkkana. Jonkun paikan pitää kuitenkin aina olla kovana… Tänään saimme taas konkreettista todistusaineistoa siitä, ettei Suomen(kaan) laki ole sama miehille ja naisille.

Helsingin käräjäoikeus vapautti tänään miehen, joka oli netissä uhannut tappaa Matti Vanhasen ja Jyrki Kataisen. Sinänsä en ihmettele hänen reaktiotaan aivokuolleiden poliitikkojen toilailuihin, mutta eihän nyt kenestäkään kannata ilmoja pihalle manata. Oikeuden mukaan ei ole näyttöä siitä, että asianomistajat olisivat pelänneet henkilökohtaisen turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa. Tuomio olisi siis tullut, jos Matti ja Jyrki olisivat myöntäneet pelänneensä? Olisikohan oikeuslaitoksessa jotain mätää, jos tuomioita jaellaan sen perusteella, mikä sattuu olemaan asianomistajan testosteronitaso?

Sillä siitähän tässä nyt on kysymys. Mitä enemmän testoa suonissa virtaa, sitä huolettomammin tuollaisiin uhkailuihin suhtautuu. Naaraan voisi siten olettaa olevan hysteerisempi kuin urheat sankarimme. Ja toden totta. Meillähän on vielä tuoreessa muistissa, kuinka eräs Astrid Thors – epäilemättä enemmän naaras kuin uros – aivan vastaavanlaisessa käräjäoikeuskäsittelyssä arvotettiin Mattia ja Jyrkiä arvokkaammaksi. Hänen nettiuhkailijalleen langetettiin mojova sakkotuomio ja rikoksentekovälineensä otettiin valtion hoiviin. Molemmissa jutuissa syyttäjänä toimi sama henkilö, apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Se siitä tasa-arvosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s