TARJA HALOSEN TISSIT

Tapasin entisen työtoverini, joka välillä pääsee mukaan lainvalmistelutyöhönkin. Moisen askartelun raadollisuus paljastui hänelle selkeällä tavalla, kun hän yritti perustella kantaansa tutkimustuloksilla ja tosiasioilla. Hän sai sinisilmäisyydelleen palkkioksi vain räkäiset naurut: ”et kai kuvittele, että tosiasioilla olisi mitään tekemistä tämän homman kaa!”

Tulin vuoden vaihtuessa kertoneeksi, miksi elämme naaraiden maailmassa. Se tosin oli vain yksi lainsäädäntöön liittyvä todiste tästä päivänselvästä asiasta. Naaraiden ylivalta näkyy oikeastaan koko elämässä, eikä se rajoitu pelkästään omaan lajiimme – kuinka voisikaan, sillä sehän on yksi luonnonlaeista. Siksi onkin mielenkiintoista seurata, kuinka sujuvasti apinat puhuvat läpiä päähänsä. Ikään kuin mantra miesten maailmasta olisi iskostettu heidän aivoihinsa. Viimeksi Maarit Tastula tuli päästäneeksi tämän sammakon suustaan haastatellessaan Karita Mattilaa.

Eilissäpäivänä Henry Laasanen kirjoitti naisten maailmasta ja eikös ensimmäinen kommentoija, hauskasti Tynkä-Karjalan Antti muistuttamaan, että ne lainsäätäjäthän ovat pääosin miehiä. Näin hän yritti kyseenalaistaa Henryn teesit siitä, että miesvankien ylivalta on osoitus naaraita suosivasta lainsäädännöstä. Onhan kommenttiin toinenkin mahdollinen selitys, mutta tuskinpa se Antti sitä oli tullut ajatelleeksi.

Toinen selitys

On niin helppo uskoa ensimmäisiin aivosolujemme tuottamiin signaaleihin ja tuutata ne heti maailmalle. Tietysti silloin voi näyttää siltä, että lait suosivat miehiä, kun kerta miehet ovat olleet niitä säätämässä. Elämä tai biologia ei kuitenkaan ole aivan näin yksinkertaista. Yhtä vähän kuin kaikkien miesten päistä löytyy miestyypin ja kaikkien naisten päistä naistyypin aivot, yhtä vähän urokset pystyvät toimimaan omaan pussiinsa laumaa johtaessaan. Siitä on evoluutio pitänyt huolen – ja pitää vastakin.

Naistyypin aivojen näkökulmasta on ehkä loogista kuvitella, että miehet laatisivat lakeja itseään suojelemaan – koska naarasaivot toimivat juurikin tällä itsekkäällä tavalla. Niihin evoluutio ei ole päässyt sujauttamaan sukupuolisuodatintaan. Olen selittänyt tämän jo pari vuotta sitten, mutta ehkä on jo kertauksen aika.

On muodollista valtaa ja todellista valtaa. Yleensä nämä vallan eri puoliskot asustavat eri sukupuolissa (hyeena lienee nisäkkäistä ainoita poikkeuksia). Muodollinen valta eli lauman johtajuus on joko urosten tai naaraiden heiniä. Tämä on loogista, sillä johtajuus edellyttää erikoisominaisuuksia, jotka ovat kehittyneet miljoonien vuosien evoluutiossa. ”Johtajasukupuolen” edustajille on ollut pakko kehittyä geneettisiä mekanismeja, jotka turvaavat koko lauman eikä vain johtajan oman (sukupuolen) edun.

Bonobo- eli kongonsimpanssilaumoja johtavat naaraat, siksi siellä eletään hulvattoman seksin keskellä. Yliseksuaalisesta yhteiskunnasta valittavilla ihmisillä ei ole edes harmainta aavistusta siitä, mitä seksin kyllästämä elämä voi olla. Seksiä ei bonobolaumassa säädellä millään tavalla – ilmeisesti se on ollut se hinta, jonka naaraat ovat muodollisesta johtajuusasemastaan joutuneet maksamaan. Heidän on ollut pakko kuunnella urosten tarpeita, jotta laji olisi pysynyt hengissä.

Meillä ihmissimpansseilla kehitys on mennyt eri tavalla. Jostakin syystä olemme saman sortin apinoita kuin useimmat muutkin kädellislajit. Meidän laumojamme johtavat urokset, samalla tavalla kuin ”oikeilla” simpansseilla. Sekä meillä että simpansseilla johtajaurosten on kuitenkin aivan pakko nöyristellä naaraiden edessä. Mahtavinkaan simpanssiuros nimittäin ei pysy kauaa vallassa, ellei se ole vanhojen naaraiden suosiossa. Ja pysyäkseen vallassa (eli päästäkseen lisääntymään) sen on tehtävä niin kuin naaraat määräävät.

Näin se menee meillä ihmissimpansseillakin. Urokset röyhistelevät, pullistelevat ja mahtailevat lauman johtoon päästäkseen. Mutta silti ne ovat johtajina nöyrää poikaa naaraiden edessä. Miehillä on synnynnäinen tarve toimia naisten tahdon mukaan ja suojella heitä vaaroilta, sillä naaraat ovat biologisesti uroksia arvokkaampia. Johtajaurokset toteuttavat melkein kaiken naaraiden haluamalla tavalla. Siksi lainsäädäntökin on tehty naarasaivojen ehdoilla. Miesten on ollut pakko kuunnella naisten tarpeita, jotta laji olisi pysynyt hengissä. Siksi elämme naisten maailmassa.

Tätä ei ehkä ole helppo sulattaa. Sehän merkitsee muun muassa sitä, ettei meillä olisi ollut ensimmäistäkään sotaa, elleivät naaraat olisi katsoneet niitä tarpeellisiksi.

Tasa-arvoharha

Koska naaraat eivät ole lajimme kehityshistoriassa joutuneet laumojamme koskaan johtamaan, heille ei ole kehittynyt herkkyyttä vastakkaisen sukupuolen tarpeille. Ilmiselvin esimerkki: käytännössä kaikki nykyisin johtajiksi päässeet naaraat pyrkivät ensi töikseen rajoittamaan seksin saatavuutta laumassa. Heidän ei edes tarvitse hakea miesten hyväksyntää, koska evoluutio on sälyttänyt tällaisen velvoitteen urosten harteille.

Evoluution ansiosta miehet siis ovat keskimäärin naisia parempia johtajia. Samasta syystä miehet eivät voi odottaa saavansa ymmärrystä keskimääräisen naisjohtajan taholta. Naarailla ei ole mitään biologista estettä laatia lakeja pelkästään omaksi edukseen. Mielenkiintoista tässä on kuitenkin se, että miesten lisäksi myös naisaivoiset naaraat ovat hätää kärsimässä.

Koska miestyypin aivot ovat etulyöntiasemassa lauman johtajia etsittäessä, seurauksena on naaraiden välinen väistämätön epätasa-arvo. Naisista valikoituvat johtajiksi pääasiassa naaraat, joilla on miestyypin aivot! Se siitä tasa-arvosta.

Mutta tähän valikointiin sisältyy kummallinen sudenkuoppa. Jos miesten on pakko ottaa naisten mielipiteet huomioon, se ei näytä koskevan miesaivoisia naaraita. He ovat ikään kuin täysin omalla asiallaan, siis pienen miesaivoisen naaraspopulaation asialla. He rajoittavat sekä miesten että naisaivoisten naaraiden elämää täysin itsevaltaisesti. Jälkimmäisestä ilmiselvin esimerkki on äitiyden lyttääminen ja naisten pakottaminen urosmuottiin – ymmärrettävää, kun he itse kokevat pakolliseksi kilpailunsa urosten kanssa.

Ikävä kyllä, tämän valtapelin suurin kärsijäryhmä ovat lapset. Miesaivoisilla naisilla ei näytä olevan lasten tarpeille edes sitä herkkyyttä, joka urosten on pakko omaksua naaraita kuunnellessaan. Siksi on ehkä loogista, että nämä naarasjohtajat hehkuttavat suurimpana saavutuksenaan lasten tunkemista laitoshoitoon – asia, joka normaaliaivoisille apinoille on täysin käsittämätön.

Tissipolitiikkaa

Miesten seksuaalinen markkina-arvo kasvaa muodollisen vallan myötä eli menestyksestä urosten keskinäisessä kamppailussa. Kiimaisten naaraiden määrä kasvaa eksponentiaalisesti suhteessa nousuun sosiaalisessa portaikossa. Naisilla käy päinvastoin. Seksuaalinen markkinansa pienenee kahdesta syystä. Naaraalle kelvollisten urosten määrä vähenee eksponentiaalisesti sosiaalisen nousun suhteessa. Jostakin syystä myös huipulle päässeiden naaraiden houkuttelevuus näyttäisi vähenevän. Rupsahtavatko valtaapitävät naaraat johtajauroita helpommin? Onko posti niin raskas, ettei itselle enää jää aikaa? Toisaalta ei ole enää mielenkiintoakaan, koska miehillä ei ole heille mitään tarjottavaa.

Vai panisitko vapaaehtoisesti Suvi Lindeniä, Tuija Braxia, Anni Sinnemäkeä, Sirkka-Liisa Anttilaa, Päivi Räsästä, Astrid Thorsia, Mari Kiviniemeä…? Onko Sinulle koskaan edes tullut mieleen, että Tarja Halosellakin on tissit? Oletko koskaan unelmoinut Tarjan nänneistä? WP on hyvä blogialusta siinä suhteessa, että se näyttää hakusanat, joiden avulla sivuille on eksytty. Jutta Urpilainen on ainoa poliitikko, jonka tissejä on etsitty niin tarmokkaasti, että apinasivujen linkki on tullut vastaan – harmi, etten ole pystynyt tarjoamaan yhtään kuvaa tai edes kuvailua aiheesta.

Olisiko niin, että urosapinoiden tiedostamattaan käyttämä mittari Oikean ja väärän naaraan erottamiseksi toisistaan on se, huomaako koskaan ajattelevansa kyseisen naaraan rintoja. Joillakin naaraillahan niitä ei tunnu olevan lainkaan, toisten muodoista taas ei pääse eroon unissakaan. Kumpaanko ryhmään panisit vaikkapa Leena Ruusuvuoren? Entä Anne Moilasen? Yllätys, yllätys, Anne taitaakin olla kaksijakoinen tapaus. Ehkä eräät naaraat pystyvät huijaamaan tässäkin testissä…

Jutta Urpilainen taitaa olla ainoita, joka on onnistunut säilyttämään tai jopa lisäämään seksuaalista kiinnostavuuttaan valtaannousunsa jälkeen. Hän onkin delegoinut kaikki tärkeät asiat juoksupojilleen Mikaelille ja Eerolle. Näin hänelle on jäänyt aikaa ja tarmoa käydä kampaajalla ja tyylikouluttajalla sekä verkkosukkaostoksilla. Siltikään se ei näytä auttavan puoluetta menestymään. Naisista ei ole ollut puolueiden pelastajiksi. Miksi?

Ehkä siksi, että naaraan pitää olla todella poikkeustapaus peitotakseen evoluution päihimme iskemän mallin uroksesta lauman johtajana. Naaraan pitää olla joko miestä rankasti verisempi (Katariina Suuri tai Margaret Thatcher) tai seksipommi tai molempia (Sarah Palin). Poika-Katainen ja Makkara-Soini jyräävät biologian voimalla. Apuna heillä on siinä myös äänen mataluus, joka muiden biologisten avainpiirteiden myötä automaattisesti yhdistetään johtajakuvaan.

Auttaisiko demareiden nousua, jos Jutta antautuisi Hustler -lehden aneluille ja heittäisi vaatteet kokonaan nurkkaan? Tekisi Cicciolinat. Miksi meillä pitää olla niin järkyttävän tosikkomaista tämä poliittinen elämä? Rentoutuisivat välillä. Kyllä kaikki kuitenkin tietävät, että siellä eduskunnan takahuoneissakin naidaan pupujen tahdissa.

Miksi juuri naisministerit sekoilevat lainvalmistelussa? He ajavat rangaistusten koventamista ja signaalilainsäädäntöä, jolla normaali elämä kriminalisoidaan. Tästä pitäisi varmaan kirjoittaa aivan oma juttunsa. Mutta sitä ennen voit käydä ihmettelemässsä, kuinka äärimmäisen yksiaivoisesti eduskunnassa helmikuun alussa puidaan kriminaalipolitiikkaa. Ei kai ole ihme, jos lait ovat sitä mitä ovat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s