MATKALLA

Legendaarisista radioäänistä legendaarisin eli Martti Silvennoinen haastatteli vuonna 1955 silloista julkkispsykologi Erkki Mielosta, joka Freudia kehuen kuvaili ihmisen luomakunnan täydellisimmäksi ja korkeimmaksi olennoksi. Siksi ihminen on ehdottoman arvokas ja kunnioitettava. Tiede ei hänen mukaansa voi koskaan selittää ihmistä, ikuista arvoitusta. Eläimet sen sijaan voidaan selittää perinpohjaisesti. Näin väärässä olivat ihmistieteet 50 vuotta sitten – siksikö ne yhä edelleen junnaavat samoissa bunkkereissa…

Joulun alla tehtiin suosikkinaaraani kanssa eräs tärkeimmistä matkoista koskaan. Saimme tutustua uuteen elämään, apinalauman uuteen sukupolveen, tulevaisuuden toivoon. Oman poikasen pennulla on vanhusapinoille suuri merkitys. Varsinkin urosapinat pystyvät suhtautumaan asiaan suuremmalla tunteella kuin omiin poikasiinsa aikoinaan – kiitos testosterontasojen alenemisen.

Mahdollisuuksien maailmassa pikkuiselle voi toivottaa kaikkea hyvää. Todennäköisyyksien maailmassa sen sijaan jätämme heille perinnöksi aivan liian suuren mittaluokan ongelmat.

Onneksi emme vielä elä feministivaltiossa, jossa olisi pakko toteuttaa sukupuolisensitiivistä lapsipolitiikkaa. Nyt sentään on vielä mahdollista noudattaa eläimellisiä vaistojaan ja niiden ohjaamana antaa lahjaksi joko vaaleanpunaista tai vaaleansinistä. Yksikään naapuri ei ole tekemässä ilmiantoa sukupuolimiliisille.

Sademetsä opettaa

Ehkä olen joskus aiemminkin ihmetellyt, kuinka tällainen huuhaajuttu eli sukupuolisensitiivisyys saa niinkin paljon tilaa mediassa. Taas mennään vähemmistön ehdoilla. Totta kai pieni osa lapsista on saanut päähänsä ”väärän” sukupuolen mukaisen aivorakenteen, mutta ei se ole hyväksyttävä peruste ruveta enemmistöä raiteiltaan vääntämään. Jostakin syystä olemme nykyään tällaisen vähemmistöhyökkäilyn kohteena jatkuvasti. Olisiko jo aika perustaa enemmistövaltuutetun virka?

Sukupuolisensitiivisyydellä ei ole mitään tekoa todellisuuden kanssa. Mistä näitä uskovaisia tulee? Sukupuoli ei ole kulttuurinen rakenne eikä lapsista kasvatuksella tai ”stereotypioilla” tehdä poikia eikä tyttöjä. Olen joskus kysynyt aidon feministin selitystä sille, miksi simpanssilapsetkin käyttäytyvät eri tavalla sukupuolensa mukaan. Onko simpansseilla ihan oma patriarkaattinsa vai mikä ihme siellä Kibalen sademetsässä on mennyt pieleen, että tyttösimpanssit hoivaavat keppejä kuin vauvoja, mutta poikasimpanssit hutkivat niillä kaikkea liikkuvaa. En ole saanut vastausta.

Tämä tutkimustulos tuntuu erityisen läheiseltä siksikin, että olen päässyt tuolla Kibalessa käymään. Unohtumaton elämys. Suosittelen kaikille kynnelle kykeneville. Tämä ei toki ole ainoa apinalasten ”sukupuolittunutta” käyttäytymistä todistava tutkimus. Pitääkö olla kreationisti voidakseen väittää ihmisen poikkeavan muusta eliökunnasta? Ei todellakaan, riittää jos on melkein mikä tahansa isti. Sukupuolisensitiivisyys taidettiin keksiä Maon Kiinassa. Siellähän tehtiin kulttuurivallankumous. Eikös kulttuurilla yritetä meilläkin selittää kaikkea mahdollista – ja mahdotonta?

Naisliike yrittää raivokkaasti repiä jostakin aineistoa, joka todistaisi poikien ja tyttöjen erilaisen mieltymyksen leluihin olevan kulttuurista. Yhtäkään todistetta ei ole löytynyt, päinvastoin. Kaikki tulokset osoittavat sukupuolisentiivisyyden pelkäksi humpuukiksi. Jopa London City Universityn naistutkijat joutuivat toteamaan, että jo alle vuoden ikäisenä leluvalinnat ovat luontaisesti erilaisia. Tohtori Brenda Tott paljasti, että olimme hämmästyneitä erojen näin varhaisesta ilmenemisestä. Eikä tämä nyt ollut ensimmäinen tällainen tulos, vaikka tutkijat yrittivät niin väittää. Onhan sekin jo selvitetty aikoja sitten, että vastasyntyneet poikavauvat katselevat mieluummin mekaanista mobilea ja tyttövauvat ihmiskasvoja.

Kaikesta huolimatta netin keskustelupalstat pullistelevat koulutettuja (!) naisia, jotka aatteensa sokaisemina heiluttavat sensitiivisyyslippua. Järkyttävintä tietysti on se, että he käyttävät koe-eläiminä omia lapsiaan. Jotain aatteen palosta kertonee sekin, että he ovat touhussaan vähintään yhtä fanaattisia kuin haukkumansa punaista ja sinistä valitsevat normivanhemmat.

Lepertelyn ihanuus

Uskonpa, että matkamme kohteena ollut lapsi saa varttua aika pitkään omien vanhempiensa hoidossa, ilman pelkoa laitoshoitoon kiikuttamisesta. Tämä on sen verran hyvä tilaisuus mainostamiseen, etten malta olla laittamatta mukaan kahta linkkiä. Toisessa Liisa Keltikangas-Järvinen kritisoi laitoshoitoa ja toisessa Hesarin pääkirjoittaja on poikkeuksellisesti onnistunut tajuamaan jotain neurotieteestä. Silti ajatus ei ole johtanut kykyyn tehdä oikeaa johtopäätöstä laitoshoidon turmiollisuudesta. Meillä on valtava tahto ummistaa silmämme tosiasioilta, jos ne uhkaavat omaa mukavuusaluettamme.

Pieni vauva oli mainio havaintokappale sukupuolten erilaisuuden todentamiseen. Miehet ja naiset käyttäytyivät vauvan kanssa täysin eri tavalla. Naaraat lepertelivät ja haistelivat. Vauvan tuoksu sai naaraat aivan täpinöihinsä. Mitään vastaavaa ei voinut havaita miesten käyttäytymisessä. Edes isä ei tunnistanut vauvan tuoksun huumaavaa vaikutusta. Isoäidin sanoin vauvalle ei vain voi olla lepertelemättä. Meille uroksille moinen onnistuu vallan mainiosti, iästä riippumatta. Eikä se ole mikään opittu juttu, ei kukaan ole takonut päihimme, ettei mies saa leperrellä. Se on vain biologiaa. Hormonit heittelevät meitä eri suuntiin ja hyvä niin. Tulevat vauvatkin kunnolla hoidetuiksi.

S-ryhmän tasa-arvoa

Matkalla jouduin olosuhteiden pakosta kuuntelemaan kaupallista radioasemaa. Radio Novalla maksetaan toimittajille huippupalkkoja. Tulee miettineeksi, että mistä hyvästä. Levyjen ja suun soittamisestako? Siihenkö tämän maailman täydellisimmän olennon osaaminen huipentuu? Se hyvä puoli näissä mainosrahoitteisissa kanavissa on, ettei siellä feministit ainakaan YLE:n lailla näyttäisi hilluvan. Siellä toimittajat pitävät miesten ja naisten eroja luonnollisina – ja tekevät sillä jopa rahaa. Pitäisikö siis ruveta onnelliseksi aasiksi ja alkaa kuunnella yrittäjäkanavien paskanjauhantaa YLE:n vastaavan sijaan?

Sitten pitäisi kestää niitä perseestä revittyjä mainoksia. Mistä niitä oikein tulee? Ihanko yliopistokoulutus näidenkin tekijöillä on? Joku Supermarket mainosti palvelevansa joulunalussunnuntaisin kello 21 saakka. Vai että oikein palvelevat. Miksemme koskaan kuule rehellistä mainosta, jossa sanottaisiin, että rahastamme/ryöväämme sinut 24/7. Sanavalinnoilla kun on merkitystä – vähintään yhtä suuri merkitys kuin musiikin valinnalla elokuvaan. Sen avulla kuvalle voi antaa täysin päinvastaisen merkityksen ja tunteen kuin mitä se itsessään aiheuttaisi. Sanojen valinta on jokaisen toimittajan perustyötä ja tulos voidaan lukea erityisesti jokaisesta otsikosta. Tietysti tämä koskee kaikkia kirjoittajia, meitä blogistejakin. Ole siis varuillasi!

Holiday Clubin mainos oli kaikkien tasa-arvoperiaatteiden vastainen. En muista huomanneeni, että kukaan olisi siitä kuitenkaan valituksia mihinkään instanssiin tehnyt. Ei tietenkään, koska siinä mollattiin vain miehiä. Mies ei kai ole edes sukupuoli? Mainoksessa naisääni kehotti lyömään miestä kasarilla päin pläsiä vain siksi, että hän ostaa naiselleen lahjaksi kattilan. Mikä mekkala siitä olisikaan syntynyt, jos miesääni olisi houkutellut mukiloimaan porakoneen urokselleen ostavan naisen? Samalla kun tässä mitätöitiin miehet, siinä leimattiin myös köyhät kolmannen luokan kansalaisiksi. Meillä on perheitä, joissa kattilan saaminen juolulahjaksi ilahduttaa enemmän kuin feministin saama maailmanympärimatka.

Ehkä kannattaa panna korvan taakse, että tämä Holiday Club -ketju kuuluu S-ryhmään.

Kuristakaa täydelliset apinat!

Juontaja Taavi Salmivaaran vetämässä ”ohjelmassa” esiintyi stereotypiapariskunta Noora ja Valtteri. Hyvää huumoria. Feministivaltiossa tällaista ei olisi lupa esittää. Se sensuroitaisiin vaarallisena patriarkaattisten roolimallien uusintamisena – vaikka se vain erinomaisen hyvin kuvaa sukupuolten keskimääräistä ajattelun ja toiminnan eroa. Jos tämä on stereotypiaa, niin miksei yksinomaan miesten syyllistäminen perheväkivaltaan ole stereotypiaa?

Kun oli joulu tulossa, niin tietysti Novalla soitettiin joulumusaa. Aika monessa joulubiisissä näköjään veisataan maailmanrauhaa ja rakkautta – sen aatteen nimissä, joka ei halua antaa homoseksuaaleille ihmisoikeuksia ja joka on syyllinen lähes kaikkien alkuperäiskulttuurien tuhoon maapallolla viimeisten 2000 vuoden aikana. Historia osoittaa, että rauhasta eniten paasaavat ovat olleet pahimpia sotijoita. Viime aikoina Pohjois-Korea on kunnostautunut rauhanaatteella elämöimisessä. Ai niin, mutta sehän olikin luonnonlaki, että mitä kovemmin huutaa, sitä varmemmin tulee sanomaansa vastaan rikkoneeksi. Kukas se taas rukoilikaan rauhan puolesta joulumessussaan

Vanha kansa tiesi tämänkin. Siksi suutarin lapsilla ei ole kenkiä.

Novan loisteliaat ja ylipalkatut juontajat järjestivät kuuntelijoille skaban siitä, mitä tulisi antaa lahjaksi Jon Bon Joville. Kaveri kun tulee ensi kesäkuussa Suomeen lauleskelemaan. Parhaaksi lahjaideaksi he valitsivat erään urosapinan ehdotuksen: Jallupullo! Perinpohjin siinä vielä arpoivat monenko tähden Jallua sen pitäisi olla. Ai että otti viikseen. Viinaa lahjaksi suorassa radiolähetyksessä! Onko tämä hauskaa? Ei minkäänlaista häpyä ja lasten suojelemista maailman pahuudelta. No ihan oikeasti, olihan valinta melkoinen rimanalitus ja osoitus mielikuvituksen puutteesta – silti sillä sai liput kesälliseen musaorgasmiin.

Tänäinen median ihmelapsi Iltalehti puuttui viinalla lotraamiseen nostamalla jalustalle työterveyslääkäri Juhani Seppäsen. Hän kuulema tietää, mitä on olla kokonainen vuosi ilman viinaa! Kai tämäkin on 2000 -luvun Suomessa lööppeihin pääsyn arvoinen suoritus? Viinasta oli tullut hänelle ongelma, koska hän ei ollut halunnut pilata muiden juhlijoiden tunnelmaa – sicjos kaikki eivät juo normaalisti, apinat kiusaantuvat! Taidan olla autisti, koska en koskaan ole piitannut moisen ongelman aiheuttamisesta lähimmäisilleni.

Novalaiset haastattelivat levymyynniltään Suomen suurinta naisartistia Kaija Koota. Hän halusi kuristaa täydelliset ihmiset. Juurikin näillä sanoilla. Kuristaa. Näin naaras taas julkisesti ja pyhimyksen sädekehä harteillaan julistaa väkivallan autuutta. Lisäksi tämä Lady kertoi antavansa eriparisukissa juhliin tulevalle miehelle. Mitä hittoa? Ensin Lenita hakkaa suomipoikia tennissukalla kalloon ja kun ne nöyrinä poikina tottelevat, tulee Kaija ja haluaa kuristaa ne. Tällekin apinat taputtavat karvaisia käpäliään ja ostavat levyjään ihan simona. Lopuksi Koo luikautti kipaleensa Vapaa – en nyt vaan ymmärrä tällaisia sanoituksia.

Kohtuullisen hyvin käyttäytyviä autoilijoita oli tällä kertaa tien päällä. Vain kaksi idioottiohitusta, toinen risteysalueella ja toinen vastaantulevan eteen. Molempiin syyllistyi ulkomaalainen auto. Ei kai tätä nyt kuitenkaan miksikään maahanmuuttajakritiikiksi lasketa?

Kenen pentu?

Suomessa on paljon todellisia tasa-arvo-ongelmia, joista feministinen diskurssi kieltäytyy puhumasta. Yksi on isyystesti, jota Suomessa ei voi tehdä ilman naaraan lupaa. Mikä muu logiikka tämän taustalla on kuin se, että naaraat haluavat suojella syrjähyppyjään viimeiseen saakka – ja samalla maksattaa jälkeläisensä kasvatuksen juuri sillä toopella, jonka naaras on saanut rengastetuksi?

EU on huomauttanut asiasta Suomea jo kaksi kertaa, mutta silti lakimuutoksen eteneminen riippuu seuraavan hallituksen kannasta asiaan. Kuinka tällaiseen asiaan voi olla muuta kuin yksi kanta? Ei mitenkään, jos järjellä ajatellaan – mutta hallituksethan eivät tunnetusti osaa tätä aivojen pikkuriikkistä osa-aluetta hyödyntää. Politiikka menee täysin tunteella. Ja naisten tunne on kymmenen kertaa miesten tunnetta arvokkaampi. Luulenpa, ettei tätäkään räikeää epäkohtaa saada Suomessa korjatuksi vielä aikoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s