PÄIVÄN VALINNAT

Tuloerojen kasvu on tuottavuuden pahin vihollinen.

Päivän haut

Tähän blogiin on tänään eksytty muun muassa seuraavanlaisilla hakusanoilla. Olen valinnut enemmän tai vähemmän seksiin liittyviä hakuja, jotta teidän lukijoiden ikä pidentyisi. Joku onneton oli sentään etsinyt Charles Darwinia ja Leena Palotietäkin

jenni pääskysaaren tissit Näitä tissinetsijöitä on liikkeellä joka päivä. Eilen oltiin Jutta Urpilaisen perässä, nyt Jennin. Hyvä, hyvä. Huonoa on tietysti se, että joutuvat pettymään.

naisten seisaaltaan pissiminen Tämä on jostakin syystä vakiohakuja. Olen miettinyt, ovatko asialla miehet vai jalat ristissä emansipaatioahdistustaan potevat naaraat.

minna kauppi panettaa Joo, Kauppi panettaa varmaan aika montaa urosapinaa. Ehkä joitain naaraitakin. Ei mikään ihme.

uosukainen riitta linnan juhlissa 2010 kaula-aukko Riitalla oli todellakin tarjoilu kohdallaan.

tytöttely Tätä etsitään aika usein. Kumma, ettei kukaan ole koskaan etsinyt pojittelua – sen verran olen siitäkin kirjoittanut, että perille olisi pitänyt osata.

sanna mämmi Tulee miettineeksi, onko näiden nimihakujen takana henkilö itse, hänen sihteerinsä vai ihan vaan tavallinen faninsa.

erotiikkamuseo pariisi Mukava, että saatoin olla avuksi.

Päivän musiikki

Ei kai ole mikään ihme, että symmetriset naaraat kiinnostavat apinaa. Satuin pitkän tovin jäkeen törmäämään Sandra Nurmsaluun – siis nimeensä. Hänhän edusti ansiokkaasti Viroa Euroviisuissa vuonna 2009. Rändajad -kipale sijoittui kuudenneksi. Viron kieli on muuten kaunista – ainakin jos sitä kuulee tällaisen naaraan huulien välistä. Sandran videoita katsellessa  jää ihmettelemään myös sitä, miksi eestiläisnaaraat ylipäätään (yleisössäkin) näyttävät niin seksikkäiltä (olen siis niin kiltti uros, etten kirjoittanut seksikkäämmiltä kuin suomalaisnaaraat keskimäärin…).

Sandra on melkein kuin Suomen Linda Lampenius, mutta hän siis osaa viulunsoiton lisäksi myös laulaa. Ja millä tavalla! Kannattaisi Sinunkin kuunnella. Eikä siinä kuunnellessa tarvitse sulkea silmiään. Hän laulaa yhtyeessä nimeltä Urban Symphony, jonka kaikki jäsenet ovat katseenkestäviä naaraita. Mann Helstein soittaa alttoviulua, Johanna Mängel ja Mari Möldre selloa. Nettisivuillaan on katseltavaa ja kuunneltavaa pitkäksi toviksi. Hauskoja nimiä muuten, äätä ja öötä ihan kuin täällä pohjoisessa.

Sandra asuu Tallinnan lähellä pienessä Alaveren kylässä. Hänen lempivärinsä on vaaleansininen ja lempikukkansa punainen ruusu. Ihan vaan potentiaalisille kosijoille tiedoksi…

Päivän äiti

Tämä tulee nyt hieman myöhässä, mutta minulla ei ole Keski-Suomen keskussairaalan synnytysosastolla yhtään vakoojaa. Ei näytä olevan mediallakaan, sillä vasta viime viikon lopulla saivat paljastetuksi, että Maria Lund synnytti poikavauvan jo tammikuun toinen päivä. Onnea vaan kahmalokaupalla, vai miten sitä nyt mitataankaan. Maria on suosikkijulkkisnaaraani numero yksi. Isä on Valtteri Tynkkynen, jos jotain nyt sattuu kiinnostamaan.

Päivän uutinen

Nyt en osaa päättää, mikä olisi se varsinainen uutinen. Valitse näistä:

Berlusconilla 14 naisen haaremi Syyttäjiltä vuotaneiden tietojen mukaan Italian pääministerillä on ollut ainakin 14 kauniin nuoren naisen haaremi Milanon kaupungin ulkopuolella. Naiset ovat asuneet ilmaiseksi luksuskodeissa muurien ympäröimällä alueella ja saaneet suuria summia vastineeksi seksistä. Silvio Berlusconi kiistää ja sanoo, että on absurdia ajatella, että maksaisin seksistä. Sellaista ei ole koskaan tapahtunut.

Pitäisikö tästä siis tehdä sellainen johtopäätös, ettei Silvio ole koskaan saanut pillua? Sillä ilmaista seksiähän ei uroksille ole tarjolla missään eikä millään nisäkäslajilla, tokkopa muillakaan eläimillä. Bonobourokset saattaisivat olla paras ehdokas ilmaisen seksin saajiksi mutta taitaa niilläkin olla jonkinlainen uhraus takanaan. Ja se avioseksi yleensä on kaikkein kalleinta. Kysykää vaikka Tiger Woodsilta.

Siksi onkin huvittavan ärsyttävää, että tällaisilla uutisilla elämöidään ja jopa kaadetaan hallitsijoita. Hehän vain käyttäytyvät niin kuin laumanjohtajien tuleekin käyttäytyä ja niin kuin laumanjohtajat ovat miljoonien vuosien ajan aina käyttäytyneet. Nytkö pitäisi yht’äkkiä geenien asentoa vääntää uuteen uskoon? Ei onnistu, vaikka journalistit kuinka parhaansa yrittäisivät.

Esko Eerikäinen Seikalle: Martina jäi kiinni rysän päältä Pariskunta oli suurestui hehkutetulla lemmenlomalla Levillä, kun naaras tarjosi pillua suhteen ulkopuoliselle urokselle. Pahaksi onneksi Esko sattui paikalle. Nyt on erohakemus jo vireillä.

Onhan se hauskaa, että nykyään joskus myös naisten ”uskottomuudesta” väännetään otsikoita. Arvelen silti, että jollain konstilla tämäkin kaadetaan Eskon syyksi. Ohjeeksi pariskunnalle voisi sanoa, että kannattaisi tuumata muutama hetki ja jatkaa suhdetta entiseen malliin. Ei yksi pano nyt mikään maailmanloppu ole. Kun kerran haluatte olla tuollaisia megajulkkiksia niin voisitte ruveta vapaan seksin sanansaattajiksi. Polyamoriaa vain kehiin ja kohta puoli Suomea seuraisi esimerkkiänne. Mustasukkaisuushan on niin förbi.

Ansioverotusta alas lähes kaksi miljardia Näin ehdottaa Veronmaksajain Keskusliitto. Minäkin olen ollut moisen lafkan jäsen joskus vuosikymmeniä sitten. Hyvä, etten ole enää. Ei kai mikään voisi hävettää enempää kuin näin älyvapaaseen yhteisöön kuuluminen. Joo, kai sitä saa ajaa omaa etuaan, mutta jos se kalahtaa nilkkoihin toisaalla, niin mitä hyötyä. Tuloveroja pitäisi päin vastoin kiristää, sitä rankemmin mitä enemmän liksaa kertyy. Erityisesti maksumiehiksi pitäisi panna pääomatuloja saavat.

Valtioneuvosto järjestää suruliputuksen Sipoosta löytyi pariskunta, joka oli suunnitellut yhteisen itsemurhan. Mies oli valtioneuvoston autonkuljettaja. Kuolleen miehen työtoveri oli jouluviikolla ampunut itsensä sisäasiainministeriön autotallissa. Valtioneuvosto suruliputtaa. Hyvä, että edes sen tekee. Mutta ehkä kannattaisi mennä itseensä hieman syvällisemminkin. Tämähän on vain oire siitä yleisvaltakunnallisesta pahoinvoinnista, jota hallitukset ovat viime vuosina kylväneet. Moni uhri on jäänyt liputusta paitsi, kun ei ole ollut edes ministerin autonkuljettaja.

Päivän rimanalitus

Johanna Tukiaisen häistä tv-ohjelma! Päivän pierut menevät TV Viitoselle, joka suunnittelee lähettävänsä Johanna Tukiaisen häät – ei sentään suorana lähetyksenä, mutta pikaisella aikataululla kuitenkin. Minullapa on vielä parempi ehdotus. Televisioikaa se hääyö – tietysti sillä edellytyksellä, että morsian sattuu olemaan kykenevässä kunnossa ottamaan vastaan, mitä miehellänsä on tarjottavana. Kanervankaataja haaveilee häidensä olevan yhdistelmä amerikkalaista glamouria ja saamelaisia perinteitä. Morsiusneitojakin on viisi kappaletta, kaikilla kai silikonitissit.

Päivän feministi

Tämäkin on hieman vanha uutinen, mutta menköön, kun en ole aiemmin ehtinyt reagoimaan. Viime lauantaina Marianne Notko väitteli naisten kokemasta vallankäytöstä ja ja väkivallasta parisuhteessa. Väitöskirjan nimi on Väkivalta, vallankäyttö ja vahingoittuminen naisten perhesuhteissa. Engalanniksi sitä markkinoidaan otsikolla Family is the worst. Marianne ihmettelee Heljä Roikosen haastattelussa Keskisuomalaisessa 13.1., että väkivalta on yhä osa naisten elämää. Niinpä. Se on osa apinoiden, erityisesti urospuolisten apinoiden elämää niin kauan kuin tällä maapallolla astelemme.

Väitöskirja perustuu noin 40 naisen kirjoitukseen omista kokemuksistaan. Niitä Marianne oli pyytänyt naisilta kolmessa lehdessä olleessa artikkelissaan. Onpa mahtava aineisto! Siis ihan totta, tällaisesta materiaalista meillä tehdään väitöskirjoja. Oikeissa tieteissä siitä olisi vaivoin saanut kokoon gradukirjoitelman. Mutta sosiologiassa kaikki näyttää olevan mahdollista. Työtäkin on tarjolla, jopa Jyväskylän yliopiston perhetutkimuskeskuksessa. Ei kai ole ihme, että perheiden asiat menevät aina vaan enemmän perseelleen, kun niitä ohjataan tällaisella ”asiantuntemuksella”.

Marianne siis puhui vain naisten kokemasta väkivallasta ja sivuutti sujuvasti sen tosiasian, että ainakin puolet perheväkivallasta tulee naisten taholta. Miettikääpä sitä, kun luette Mariannen määritelmän naisten kokemasta väkivallasta: arvostelu, mitätöinti, kontrollointi, uhkailu, emotionaalinen hyväksikäyttö, tunteisiin ja vastuullisuuteen vetoaminen, taloudellinen riisto, seksuaalinen väkivalta, pahoinpitely.

Notkon aineistossa on runsaasti naisten kokemuksia, joiden luulisi tasa-arvon aikana jo kadonneen: mies haukkuu jatkuvasti naisen tekemää ruokaa, arvostelee ja kontrolloi pukeutumista, omii yhteisen auton, määrää rahan käytöstä, kieltää sukulaisten ja ystävien tapaamista, käy käsiksi, lyö, tekee seksuaalista väkivaltaa. Näin sujuvasti kaikki miehet syyllistetään neljänkymmenen vittuuntuneen naaraan kirjoitelman perusteella.

Päivän feminsti 2?

Olen fanittanut estoitta Minna Kauppia. Pitäisikö nyt myöntää, että hän on feministi? Hänhän toilaili valittamalla Aamulehden palstoilla Päivi Rajamäen toimittamassa jutussa. Jos nainen on jollakin mittarilla kaunis, pitää kaksin verroin todistella ollakseen uskottava. Ulkonäön ja seksikkyyden korostaminen ja nostaminen ohi suoritusten antaa väärän viestin erityisesti nuorille, joilla nämä paineet ovat muutenkin kovat. Kiira Korven suoritukset ovat suorastaan kärsineet inflaation, kun on keskitytty hänen kauneuteensa.

Tätä samaa valitusta siis, jota kuulee aika monelta naaraalta Tarja Halosta myöten, vaikkei häntä nyt minään kaunottarena voi pitääkään. Asiat kai sitten vaan näyttävät eri sukupuolista erilaisilta, ei kai tästä voi muuta johtopäätöstä vetää. Miehisen näkökulman asiaan tarjoilee tällä kertaa Henry Laasanen.

Kauniit naiset nyt vaan kiinnostavat miehiä ympäri maailmaa, vaikka Emilia Nyström yrittää samassa jutussa muuta väittää. Asiaan ei ole muuta lääkettä kuin leikata miehiltä pallit pois, jotta testotuotanto lakkaisi. Toinen lääke olisi tietysti se, että naisille syötettäisiin testosteronia, ei enää pinna kiristyisi niin herkästi. Olisi miehillekin enemmän seksiä tarjolla – olisiko tämä siis kaikkien kannalta se paras ratkaisu? Kolmas lääke on tietysti se sama, jota olen suositellut hissikatsefoobikoille: burka päälle.

En nyt vielä viitsi reivata Minnaa sivuraiteelle. Ehkä hän on vain feministien uhri. Hänellä on nimittäin ”ystävä”, joka tekee tutkielmaa naisurheilijoiden lehtikuvista. Varmaan joku väitöskirja taas. Aineisto näyttää, että naisten kuvia julkaistaan vähemmän ja että kuvakulmat ovat ”aikamoisia” ja esineellistäviä! Yes, tulihan se esinekin sieltä.

Ehkä meidän kaikkien pitäisi lopettaa naisten huomaaminen ja kehuminen? Olisivat kuin ilmaa, vaikka kuinka yrittäisivät keikistellä. Lopetettaisiin kirjoittamasta tällaisia juttuja, joissa vain esineellistetään naisia. Miehiähän näissä kuvissa vähemmän näkyy. Ja vain miehet voivat olla niin kiinnostuneita vastakkaisesta sukupuolesta, että vaivautuvat kaivamaan kuvia mahdottomistakin paikoista.

4 kommenttia artikkeliin ”PÄIVÄN VALINNAT

 1. ”Väitöskirja perustuu noin 40 naisen kirjoitukseen omista kokemuksistaan.”

  Miten tämä on mahdollista? Eihän tässä voi enää tohtorin tutkintoa ottaa vakavissaan.

  1. En ole noita kulttuuriuskovaisten väitöskirjoja arvostanut pitkään aikaan. Tietysti joukkoon mahtuu poikkeuksia, mutta useimmat ja varsinkin naistutkimusväkerrykset perustuvat naurettavan pieniin aineistoihin, joista sitten vedetään populaatiotason yleistyksiä. Aivan käsittämätöntä.

 2. ”Kauniit naiset nyt vaan kiinnostavat miehiä ympäri maailmaa, vaikka Emilia Nyström yrittää samassa jutussa muuta väittää. Asiaan ei ole muuta lääkettä kuin leikata miehiltä pallit pois, jotta testotuotanto lakkaisi.”

  Onhan se aika huvittavaa kitistä miesten katseista kun itse keikistelee pikkuisissa bikineissä niin kentällä kuin sen laidallakin.

  Toisaalta suomalaisnaiset matkaavat aina Afrikkaan saakka saadakseen miehiltä huomiota. Suomessa sitä ei kuulemma saa.

  1. ”Toisaalta suomalaisnaiset matkaavat aina Afrikkaan saakka saadakseen miehiltä huomiota. Suomessa sitä ei kuulemma saa.”
   Tämä on luultavasti vain biologiaa. Apinoilla yleensäkin juuri naaras lähtee laumasta lisääntymisiässä. Taipumus tuskin kokonaan häviää, vaikka vuosia tulee lisää.
   Onko sekin sitten biologiaa, että on pakko haukkua oman lauman uroksia?? Toisaalta, valittaminenhan on erittäin tehokasta vallankäyttöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s