KESKIVIIKON VALINNAT

Päivän rimanalitus

Puolustusvoimien ylipäällikkö Tarja Halonen matkustaa toiselle puolelle maapalloa tapaamaan maansa sotilaita ja vie heille tuliaisiksi – Muumipipareita!

Hiljaiseksi vetää.

Olisi tullut paljon halvemmaksi, jos nekin keksit olisi pantu tavallisen rahdin joukkoon – jos ylipäällikkö nyt ihan oikeasti on sitä mieltä, että juuri Muumipipari on asia, jota miehet Afganistanin helvetissä eniten tarvitsevat. Vielä parempi vaihtoehto olisi ollut panna asialle Vappu Pimiä. Hän olisi voinut jaella sotilaille piparia mekossa, jota käytti ensimmäisessä Korkojen Kera -lähetyksessä. Tietysti ilman mitään turhia alusasuja…

Päivän video

Lääkäri Ilkka Taipale jaksaa vanhoilla päivilläänkin vielä olla huolissaan suomalaisesta miehestä. Hänen lisäkseen ei taida sitten paljon muita ollakaan. Toista nimeä ei ainakaan pikaisella miettimisellä putkahda mieleen. Studio 55:n lähetyksessä hän puhuu puoli tuntia asiaa ja kertoo tarjonneensa demareille valmiin paketin köyhyyden puolittamiseksi. Saa nähdä, kelpaako se feministipuolueeksi profiloituneelle entiselle työväenpuolueelle.

Jos yhtään kiinnostaa ihmetellä, kuinka Suomessa politiikkaa tehdään täysin ilman yhtymäkohtia todellisuuteen ja tutkimustuloksiin, kannattaa katsoa kahden eläkeläisvaarin, Markku Veijalaisen ja Taipaleen jutustelu. Ihmettele, kuinka taloudellinen epätasa-arvo heijastuu sosiaalisina ongelmina ja tulee yhteiskunnalle todella kalliiksi.

Päivän feministi

Politiikkaradiossa väiteltiin tasa-arvosta. Toivoin, että olisi puhuttu oikeasta tasa-arvosta eli apinoiden eriarvoisuudesta: eliitin ja köyhien välisestä kuilusta. Tai vaikkapa alueellisesta eriarvoisuudesta, kun haastajana sentään oli kepulainen Aila Paloniemi. Hän oli kuitenkin mielikuvituksettomasti saarnaamassa sukupuolten ”tasa-arvosta”. No ei mikään suuri yllätys, mutta päivän feministiksi paljastuikin yllättäen (?) Toimi Kankaannniemi (KD), joka varauksettoman hövelisti hehkutti lastenhoitoon Islannin mallia – siis mallia, joka olisi lasten kannalta tuhoisa. Samaan hengenvetoon hän puhui vielä naisten eurosta 82 senttinä. Miten kansanedustajien ja tiedon välillä voikin olla näin suuri gäppi? Ikään kuin edustajat eläisivät jossain lasitalossa, johon pääsee vain yhdensorttinen propadanda. Naisten eurohan on ainakin yhtä suuri kuin miesten euro, kun palkka lasketaan tehdyn tuntimäärän mukaan.

Päivän dokumentti

JIM -kanava tarjoilee yllättävän hyvää kamaa aina sillloin tällöin. Maanantai-iltana siellä sai seurata dokumenttia Vladimir Leninistä, jonka vaiheet liippaavat läheisesti Suomeakin. Vielä on muutama päivä aikaa katsoa paljastava henkilökuva, joka on edelleen ajankohtainen. Harjoitat vain pientä aivojumppaa; vaihdat kommunismin tilalle termin feminismi – ja hätkähdyt yhtäläisyyttä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s