KOKOVARTALOFARSSIN RAW FINALE

Roolimallit varmaan ovat syynä siihenkin, että miehet lukevat miestenlehtiä ja naiset naistenlehtiä? Kun väärät roolimallit saadaan kaadetuksi, tarvitsemme vain yhden aikakauslehden, jota kaikki apinat kumartavat. Mikä mahtaisi olla sopiva nimi tälle uudelle vapauden airuelle?

Nyt kun kokovartalokeskustelu vihdoin on saatu päätökseen… vai olenko yltiöoptimisti? Taidan olla, myös tässä asiassa. Mitä luultavimmin eräät tahot pitävät asiaa esillä vielä vuosikaudet – varoittavana esimerkkinä. Näin teille käy, valkoiset (keski-ikäiset) heteromiehet, jos vielä uskallatte ajatella omilla aivoillanne! Niinhän teille käy, ei tarvita kuin yksi ylikireä feministi. Pirkko Tammilehto oli farssin konna tällä kertaa.

Tarvinneeko edes mainita, kuinka alkeellisina pidän apinoita, jotka ovat osallistuneet Matti Halmesmäen lynkkaukseen, kivittämiseen ja kiusaamiseen. Me täällä Pohjolassa suureen ääneen ja kirkasotsaisina paheksumme maita, joissa katkotaan käsiä tai kivitetään apinoita, maita, joissa kansa kerääntyy vihan vallassa seuraamaan julkisia hirttäjäisiä – mutta syyllistymme itse juurikin samanlaiseen toimintaan! Meillä ollaan ”kehitytty” niin paljon, ettemme sentään rankaise koko ruumista, vaan pelkästään aivoja…

Sekasorto on vallanhimoisten apinoiden paras ystävä. Jo simpanssit osaavat tämän hajoita ja hallitse -strategian. Suomessa ei rakenneta barrikadeja kaduilla, meillä soditaan mediassa. Mitä pahempi sekasorto tiedotusvälineiden avustuksella saadaan aikaiseksi, sitä otollisempi tilanne valtaa hamuaville. Siksi kansa on pidettävä mahdollisimman tietämättömä muun muassa aivojen toiminnasta ja sukupuolten erilaisuudesta. Totuus mitätöisi koko sen diskurssin, jolla meitä nyt hallitaan.

Naisasialiitto Unionin toimistossa Bulevardi 11:ssa varmaan taas naurettiin makeasti, kuinka äärettömän yksinkertaista ja helppoa lauman hallitseminen onkaan.

Kolme apinaa

Mitä tästä farssista opimme? Otetaan tähän nyt vain kaksi pikkuseikkaa – unohdetaan nyt tuo valtapolitiikka, mutta muistetaan, että ulkonäkö eli ruumis on aivan samanlainen osa ihmistä ja ihmisyyttä kuin ”henki” tai ”sielu” – eli aivomme! Toisin sanoen, emme voi erottaa ruumista ”pätevyydestämme” tai osaamisestamme. Kaikkia ohjaavat samanlaiset geenit.

Ulkonäköfoobikot potevat alemmuuskompleksia. Apinat, jotka hermostuvat kauniista sanoista eivät arvosta omaa tai oman sukupuolensa osaamista. Tämä oman osaamisen vähättely ja aliarviointi asuu nimenomaan närkästyneiden omissa aivoissa, ei suitsutusta antavien aivoissa. Hyvä itsetunto osaa tulkita arvioinnin kokonaisvaltaisesti – koska kyse on kokonaisuudesta, ihmisestä ruumiineen ja taitoineen. Hyvä itsetunto ymmärtää, ettei ihmistä voi palastella.

Farssi todistaa myös sen, ettei miesten ja naisten aivojen erilaisuutta haluta tunnustaa tosiasiaksi. Kuinka kalliiksi tällainen tyhmyys yhteiskunnalle tuleekaan, kun meitä hallitaan täysin vääränlaisen ihmiskästyksen avulla. Miksei aivojen eroista kerrota jo koulussa? Puolet yhteiskunnan psykososiaalisista ongelmista häviäisi kuin tuhka tuuleen näin yksinkertaisella toimenpiteellä. Liian yksinkertaista? Liian vaarallista terapiahenkilöstön kaviaaribudjeteille?

Kiviniemi osallistui kivittämiseen. Naaraspääministeriämme on kehuttu siitä, ettei hän kommentoinut tapahtumaa, vaan pysytteli valtionaismaisesti hiljaa ja syrjässä. Olen eri mieltä valinnan hyvyydestä. Mari Kiviniemi teki väärin nauttiessaan hiljaa itsekseen täysin asiattomasta ajojahdista. Hän oli kuin yläasteikäiset tytöt, jotka kääntävät päänsä, kun toveria kiusataan. Hän olisi voinut olla rohkea ja osoittaa johtajuuttaan ja riippumattomuuttaan puolustamalla Halmesmäkeä. Mutta hän ei sitä tehnyt, hän valitsi kiusaajien nuoleskelun. Mitä se kertookaan pääministeristämme?

Vaikka onkin enemmän kuin todennäköistä, etten olisi keskustaa tulevissa vaaleissa äänestänyt, Kiviniemen raukkamainen käytös viimeistään sinetöi kepun mahdollisuudet nollille. Puolueiden puheenjohtajat tekevät nyt valinnan helpoksi. Katainen ja Kiviniemi. Kiitos!

Jos olisin facebookissa, perustaisin sinne ryhmän kolme apinaa. Muistattehan: yksi sulkee suunsa, toinen peittää silmänsä ja kolmas ummistaa korvansa. Se kuvaa niin mainiosti nykyistä psykososiaalista yhteisöämme, johon – taas kerran – mahtuu vain yksi totuus. Miesten asema alkaa olla jo sellainen, että suu on paras sinetöidä kudosteipillä, nenälle on paras liimata pysyvästi mustat silmälasit ja korviin kai sitten jotain rauhoittavaa musiikkia soimaan. Ai niin, mutta korvien sulkemistahan yhteiskuntamme ei salli. Ne on pidettävä avoinna välittämään rodunjalostuspropagandaa aivojen perimmäisiin sopukoihin saakka. Siis kaksi apinaa?

Uhkea Madeleine

Tuskin Kiviniemen kehumisesta syntynyt aallokko ehti tyyntyä, kun Arja Nieminen hehkuttaa Iltalehdessä kuinka Ruotsin prinsessa näyttäytyi sunnuntaina Floridassa Punaisen Ristin juhlassa uhkeampana kuin koskaan. Smaragdinvihreä mekko paljasti armotta, että muotoja löytyy.

Onhan se Madde aikamoinen namupala ja sulaisi melkein kaikkien urosten suussa, mutta silti voisi kysyä, mitä vittua? Mitä vittua tämä nyt tarkoittaa? Eikös tässä nyt puututtu prinsessan ulkonäköön? Missä ovat nyt Naisunionin naaraat – joiden paheksunta itse asiassa vain kertoisi Madeleinen olevan henkisesti jälkeenjäänyt, kun mittansa ovat kohdillaan. Samaan kroppaan ei feministien mielestä mahdu äly ja kauneus. Sitäkö feministinen närkästys meille itse asiassa viestittääkin? Ilmeisesti he todella ajattelevat ihmisen tällaisena nollasummapelinä, mikä tietysti on täysin biologian vastainen ajatus.

Mutta miksi Nieminen saa hölöttää tällaista kauneuspuhetta kun Halmesmäkikään ei saanut? Siksikö vain, että Nieminen mitä ilmeisimmin on naaras, ainakin etunimensä perusteella. Naaraille siis sallitaan sellaista, mitä uroksille ei sallita? Mitä tasa-arvoa se sellainen on?

Ja mitä tasa-arvoa on siinä, että Lappiin etsitään vain uroksia pelastushommiin? Vapaaehtoisia palomiehiä houkutellaan Lappiin pelastamaan eksyneitä apinoita. Palomiehistä on nyt pulaa. Olisiko jo aika tasa-arvon nimissä saada alalle myös puolet naisia? Vai pitääkö tämäkin tehdä oikeudenmukaisesti: miehet pelastakoot vain miehiä ja naiset naisia. Itsensä erämaahan eksyttäneet feministit saavat odottaa tasa-arvopolitiikan toteutumista.

PS. Mitäs tasa-arvoa tässäkään nyt sitten on: täydelliseltä naaraalta vaaditaan vain kymmenen ominaisuutta, mutta urokselta kaksikymmentä! Miesten tasa-arvo on siis vain puolet naisten tasa-arvosta?

Paavo Lipponen on tainnut lukea apinablogia, kun osasi vastata aivan neuvoni mukaisesti so what. Tosin neuvo oli tarkoitettu käytettäväksi seksisuhteita koskeviin uteluihin, mutta kai sitä voi soveltaa tällaiseenkin asiaan. Osoittiko Paavo nyt harvinaislaatuista luovuutta laajentamalla alkuperäisen ohjeen käyttöalaa?

* * * * *

Aiemmat kokovartaloanalyysit:

Mitä yhteistä on feminismillä ja Silvio Berlusconilla?

Älyapnea

Ruusut ja risut

Pitkänokkia

2 kommenttia artikkeliin ”KOKOVARTALOFARSSIN RAW FINALE

 1. ” Me täällä Pohjolassa suureen ääneen ja kirkasotsaisina paheksumme maita, joissa katkotaan käsiä tai kivitetään apinoita, maita, joissa kansa kerääntyy vihan vallassa seuraamaan julkisia hirttäjäisiä – mutta syyllistymme itse juurikin samanlaiseen toimintaan!”

  Loka Laitisen Iran-vertaus osoittautui oikeaksi. Inkvisitioon nykymenoa ei voi verrata, sillä inkvisitio sentään kuuli syytettyä ja arvioi todisteita. Nyt miehiä mestataan mediassa tuulesta temmatulla ”näytöllä”, ilman puolustautumisen mahdollisuutta.

  ”Naaraspääministeriämme on kehuttu siitä, ettei hän kommentoinut tapahtumaa, vaan pysytteli valtionaismaisesti hiljaa ja syrjässä. Olen eri mieltä valinnan hyvyydestä. Mari Kiviniemi teki väärin nauttiessaan hiljaa itsekseen täysin asiattomasta ajojahdista.”

  Olen samaa mieltä. Kiviniemi olisi voinut nostaa osakkeitaan huomattavasti viheltämällä pelin poikki. Silloin olisi syntynyt vaikutelma poliitikosta, jolla on suhteellisuudentajua, huumorintajua, hyvä itsetunto ja joka on tällaisen pelleilyn yläpuolella. Ei hänen olisi Halmesmäkeä tarvinnut kehua tai puolustaa, kunhan olisi todennut, että antakaas nyt olla. Nyt vaikutelma on aivan toinen: vaikuttaa sille, että pääministeri on heikko, pikkumainen ja huumorintajuton.

  ”Naaraille siis sallitaan sellaista, mitä uroksille ei sallita? Mitä tasa-arvoa se sellainen on?”

  Ei mitään. Ei tässä tasa-arvoa tavoitella, vaan erityisasemaa naisille. Tietysti toimittajat tavoittelevat samalla erityisasemaa myös itselleen. Lehdistö katsoo olevansa oikeutettu kirjoittamaan ihan mitä hyvänsä, mutta yritysjohtajat esimerkiksi eivät saisi edes kohteliaisuuksia esittää.

  1. Totta jupiset. Riimimme rupiset eivät vain jostain syystä kiinnosta päättäjiä. On mukavampi leikkiä iranilaista. Tämä jaksaa aina vaan ihmetyttää, vaikka kuinka on tietoinen lajimme apinaluonteesta. Oikeastaan tilanne on aika skitsofreeninen: yritän laillasi saada jotain ”inhimillisyyttä” eläimiin, vaikka tiedän sen biologisesti mahdottomaksi. Ei moinen muutos millekään lajille onnistu ainakaan normiapinan käsitettävissä olevana ajanjaksona. Olen(mme)ko siis yltiöoptimisti vai typerys? Vai onko se niin, että optimisti = typerys?

   Lauman enemmistö hurahtaa aina johonkin ismiin ja kuvittelee olevansa jumalan kuva, jotain eläintä parempaa – vaikka käytäntö sitten osoittaa kaikkea muuta. Selvin todiste eläimellisyydestä on, että pitää itseään (yksilönä tai lajina) muita parempana.

   Toimittajien ja median valta on paisunut käsittämättömän suureksi. Mutta mikä eläin jättää tilaisuuden käyttämättä, jos valtaa, seksiä tai mammonaa on tarjolla? Ei mikään. Ei edes banaanikärpänen. Ei mikään, jonka soluissa asuu (itsekäs) geeni.

   Tämänaamuinen YLE-radio yhden ykkösaamu oli malliesimerkki toimittajatyöskentelystä. Valitettavasti naarastoimittajan nimi meni ohi korvien, mutta siinä vasta kiukkuinen ämmä. Melkein hän ryömi puhelinlankoja pitkin kuristamaan elinkeinoministeri Mauri Pekkarista – ja miksikö? Siksi, että ministeriössään on vielä miehiä, jotka uskaltavat katsoa naaraisiin päin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s