KUUMA PAKKAUS HARKIMON PALLILLA

Mahdoitko huomata, kuinka WinCapita –oikeudenkäynnissä törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta syytettynä on Hannu Kailajärvi ja hänen kanssaan yhteistyössä toiminut nainen. Se niistä nimettömistä naaraista.

Valtakunnan alfauros Hjallis Harkimo oli kutsunut ohjelmansa toiseksi vieraaksi valtakunnan ykkösblondin, uhkean Jutta Urpilaisen. Siitä olisi odottanut hormonien ilotulitusta, mutta tuloksena oli pannukakku. Hjallis on mainostanut ohjelmaansa varoittamalla voivansa kysyä mitä tahansa. Jutasta hän ei saanut minkäänlaista otetta. Varsinainen teflonnaaras – eikö poliitikko todellakaan voi olla oma itsensä?

Sitä Hjalliskin yritti kysyä moneen kertaan. Lopulta Jutta lähes myönsi poliittinen eläin -roolinsa olemassaolon. Ei hän silti siitä päästänyt irti koko ohjelman aikana. Valitettavaa, sillä kyllähän tuollaisille muodoille, tuollaiselle kampaukselle, hymylle, silmille, korkkareille ja hameenhelmalle mielellään antaisi äänensä. Moni uros toki antaa pelkästään sillä perusteella, että ohjelma houkutteli kirjoittamaan googleen maagiset sanat Jutta Urpilaisen tissit.

Mutta se ei riitä vaalivoittoon saakka. Naarasäänien houkuttelemiseksi olisi tarvittu ihmisenä avautumista, ei pelkkää puolueen keskuskomitean johtajalle ominaista varovaisuutta. Jokaiseen kysymykseen vastaamisen Jutta aloitti liiankin tutuilla poliitikkofraaseilla, joiden ainoa tarkoitus on antaa puhujalle  aikaa yrittää epätoivoisesti keksiä jotain ainutlaatuista sanottavaa. Sellaista ei tällä kertaa löytynyt.

Vain kerran Hjallis onnistui horjuttamaan Jutan puolustusta kysyessään toista tai kolmatta kertaa, minkälainen sun oma rakkaus on! Pitkä hiljaisuus ja sitten spontaani huudahdus: kysyt sä tätä tosissas multa? Raikas nauru päälle, mutta vastaus oli jo korrektisti mitäänsanomaton: rakastan aika monia ihmisiä. Jos Hjallis olisi ollut nokkela, hän olisi jatkanut kysymällä kuin niin, oletko polyamoristi?

Koska Jutta ei suostunut Hjalliksen irrottelukosintoihin, ohjelmassa puhuttiin jopa käännetystä arvonlisäverosta. Se oli ainoa asia, josta Urpilainen suostui antaman pisteitä hallitukselle. Terävästi Hjallis oli havainnut, että Jutalla on ollut kompleksi naiseudestaan. Ikään kuin naiseus ja puheenjohtajuus eivät olisi istuneet saumattomasti yhteen. Onneksi tässä ei nyt sorruttu miehiä mollaamaan – mutta ei tajuttu myöskään sitä, mikä taho itse asiassa ruokkii tätä naaraiden alemmuudentuntoa. Senhän tekee naisliike itse, kun se valituksellaan vahvistaa olemassolevia stereotypioita.

Uros oli ohjelmassa se, joka avautui omasta elämästään – mielenkiintoinen asetelma. Harkimon tärkeimmät asiat elämässä ovat lapset, rakkaus ja työ, nimenomaan tässä järjestyksessä. Helppo tuo on uskoa. Hän halusi tietää, milloin Jutalla on aikaa lapsenteolle. Tällä on kahdeksan kummilasta, mutta ei vielä omia. Jutta on kuitenkin jo 35 -vuotias. Melko kiire olisi tehdä pikku-urpilaisia, jos ylipäätään sellaisia haluaa. Jutta on nyt siinä iässä, jossa hedelmällisyys on ankarassa laskukierteessä ja komplikaatioiden sekä kehityshäiriöiden todennäköisyys nousukierteessä.

Aika tyhjänpäiväinen oli Jutan vastaus tähän lapsiasiaankin: lapsia ei hankita, niitä saadaan. Jos hän todella haluaisi lapsia, niin aika kovan hinnan hän joutuu politiikasta maksamaan. Kuten Hjallis huomautti, pääministerinä lapsille tuskin löytyisi tilaa pitkään aikaan. Jostakin syystä evoluutio on asian kuitenkin siten suunnitellut, että raskaus on naaraiden yksinoikeus – sitä ei voi delegoida (hetero)puolisolle, niin mukavaa kuin se joidenkin naaraiden mielestä olisi.

Hjallis oli silminnähden ihastunut vetävännäköiseen naaraaseen. Mikä lie esti häntä tekemästä kysymyksiä, jotka mielessään kuitenkin risteilivät:

onko miehesi mustasukkainen?

mikä on mieliasentosi?

kuis monta kertaa viikossa?

lähdetkö yömyssylle?

Sen sijaan Hjallis lopetti kysymykseen oletko onnellinen. Ei kai siihen voi vastata kuin yhdellä tavalla, ainakaan kameroiden käydessä. Mitä tapahtui valojen sammuttua, onkin sitten jo eri juttu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s