BIOLOGIAA

Ei tullut isoa jytkyä, tuli vain maailmanmestaruus ja yksi lohdutuspalkinto. Mutta olihan sekin riittävästi saamaan Suomi-apinoiden päät sekaisin. Myönnän itsekin katsoneeni Leijonien matsin – varmaan se oli ensimmäinen jääkiekkopelini tällä vuosituhannella. Tarjolla oli sentään historiallinen hetki, mahdollisuus nitistää Ruotsi, joka oli juuri päässyt kukkoilemaan Euroviisuissa: kolmas ja ensimmäinen sija yhdeltä ja samalta maalta alkaa olla jo liikaa – sen lisäksi, että ruotsalaisprofessori sai kunnian äänestysjärjestyksen viilaamisesta sellaiseksi, että jännitys säilyi mahdollisimman pitkään naapurimaiden keskinäisestä ristiinäänestyksestä huolimatta.

Leijonat lunastivat odotukset ja panivat svenskit inisemään, melkein legendaarisesti kuusi-nolla. Sankarit saatettiin kotimaahan sotakoneiden voimalla. On se aika hurjaa – kuka muu kuin jääkiekkoilija on saanut rauhanaikana moisen kunnian osakseen? Ehkä se kertoo vain biologiasta sekin. Jääkiekkojoukkue on kuin metsästysporukka. On johtaja, on huipputappajat ja -jäljittäjät sekä sitten se perusjengi, joka tekee likaisen työn. Kaikkia tarvitaan ja lihat jaetaan yhdessä. Kotiintulo saaliin kanssa on kautta lajimme historian saanut koko lauman juhlimaan.

Siksi naisten jääkiekkojoukkue ei koskaan pysty villitsemään laumaa samalla tavalla, vaikka kuinka tasa-arvosta väännettäisiin. Naaraat eivät ole (olleet) metsästäjiä. Naaraat eivät ole koskaan tuoneet lihaa leiriin. Ja tätä on jatkunut miljoonien vuosien ajan. Turha siinä on feministien sadan vuoden perinteellään inistä. Se todellakin ON vain biologiaa. Siksi naisten jääkiekko on enemmänkin vitsi ja säälittävä kopio alkuperäisestä.

Sekin lienee biologiaa, että voittoa on juhlittu ja juhlitaan raskaimman kautta. Viimeöiset orgiat menivät huonosti, ellei Mikael Granlund herännyt vähintään kolme naarasta sängyssään. Torijuhlat olivat ainutlaatuiset; kerrankin miehet lauloivat ja naaraat himoitsivat miehiä pöksyt märkinä. Marry me -huusivat kyltit ja kasvomaalaukset MG:n perään. Finnairin lentoemot roikkuivat sankareiden kaulassa. Heikki Paasonen meni niin sekaisin, että kuulutti paikalla olevan vuoden 2009 maailmanmestarit. Mutta miksi yleisöapinat rupeavat aina hillittömästi huitomaan päästessään kameran eteen? Kai sekin sitten on jotain biologiaa.

Sitä en kuitenkaan ihan ymmärrä, että voittaja on pakko saada selville. Miksei joukkuelajeissa tyydytä tasapeliin, jos ottelu päättyy tasatulokseen? Sehän on vain sopimuskysymys (vai onko SEKIN biologiaa?). Miksi nyt on sovittu pakkovoitosta? Eihän hiihdossakaan urheilijoita panna takaisin ladulle, jos tulokset sattuvat olemaan samat. Sekin pisti silmään, että kaikki lajin parissa esiintyvät apinat ovat käytännössä uroksia. Tasa-arvo on tästä niin kaukana kuin… Jopa tuomarit ovat uroksia. Mahtaa feministejä nyt vituttaa raskaimman kautta. Kansa hurraa uroksille, spontaanisti ja vapaasta tahdosta!

Kosiotanssit jyrää

Koska en ymmärrä mitään urheilusta, jätän Jellona-analyysin tähän. En ymmärrä musiikista sen enempää, mutta silti aion rasittaa lukijoita mielipiteilläni Eurovision laulukilpailuista 2011. Ehkä se johtuu siitä, että luulen tietäväni jotain naiskauneudesta, ja siitähän näissä kisoissa on kysymys – kisoissa, joissa Suomen Oskari jätettiin viidenneksi viimeiseksi. Voitto meni ihan kumman biisin myötä Azerbaidzaniin. Ja voittokipaleen tekijät tulevat Ruotsista!

Euroviisut ovat ilmiö myös Autraliassa, jossa karsinnat ja finaali lähetetään yhden viikonlopun aikana ja kansa saa äänestää voittajasta. Arvaatkos, miten Azerbaidzan pärjäsi Australiassa – se oli viimeinen! Ovatko nämä aboriginaalien orjuuttajat sittenkin täysijärkisempiä kuin muinaisten kotimaidensa äänestäjät? Pitäisikö Euroviisujen tuomarointi ulkoistaa johonkin Afrikkaan ja Aasiaan, puolueettomalle maaperälle, kauaksi pois sukulaisten suosimisesta? Ehkä oikeaa tulosta ei silläkään menetelmällä syntyisi, sillä australialaiset äänestivät voittajaksi Irlannin! Siis vielä huonompi lopputulos kuin oikeassa kisassa. Kreikka oli toinen ja Serbia kolmas – yhä vaan menee enemmän metsään. Suomi sentään ylsi Australiassa sijalle 11.

Miksi planeetan pelastaminen ei sitten pärjännyt, vaikka ennakkoon monet asiantuntijoiksi tituleeratut ja vanhat voittajasuuruudet hehkuttivat Suomen puolesta? Suomi menestyi ensimmäisessä karsinnassa jopa niin hyvin, että oli siinä kolmas. Loppujen lopuksi esikarsintojen tuloksilla ei ollut paljoakaan ennustearvoa lopulliseen koitokseen. Vain puolet esikarsintojen kymmenestä parhaasta maasta mahtui lopulliseen voittajakymmenikköön, johon kaksi maata kiilasi keittiönoven kautta. Jostakin käsittämättömästä syystä Euroviisuissa on Big Five -eliitti, jonka ei tarvitse osallistua karsintoihin. Raha ei riitä apinalle selitykseksi.

Oskarin heikolle menestykselle on olemassa looginen selitys, kun muistaa, että nämä ovat enemmän naaraiden kisat myös siellä äänestyspäässä. Oskaria on helppoa ja sivistyneenoloista kehua selvinpäin – erilainen sävelmä, jossa on maailman tärkein sanoma. Loistavaa! Mutta kun hormonit pääsevät valloilleen, pisteet annetaankin sitten Irlannin tapaisille testoroboteille. Aivan sama logiikka kuin siinä, että juhlapuheissa naiset fanittavat kilttejä ja alistuvia miehiä, mutta kun tulee munasolun irtoamisen aika, jalat levitetään mahdollisimman julkeille machouroksille. Tämä jopa kuului selostuskopista, jossa Tarja Närhen pöksyt kostuivat vasta irlantilaiskaksosten kosiotanssille.

Paradise Oskar sai onneksi lohdutuspalkinnon. Tiedotusvälineiden edustajat valitsivat Da da damin koko laulukilpailun parhaaksi esitykseksi, vähän samaan tapaan kuin missikisoissa valitaan lehdistön ihannetyttö. Valinnallaan media tuli pelastaneeksi osan yleisestä surkeasta maineestaan. Pari muutakin lohdutuspalkintoa jaettiin. Kommentaattorit äänestivät Irlannin esityksen taiteellisimmaksi (!) pläjäykseksi ja säveltäjät Ranskan kappaleen parhaaksi sävellykseksi.

Nyrkillä turpaan

Saksalaiset olivat satsanneet näyttävyyteen. Pyroa riitti kotitarpeiksi ja videoseinä vilisti niin, ettei esiintyjiä aina erottanut lavalta. Kaikkea ei saksalaisinsinöörikään silti osaa, sillä eka karsinnoissa ne eivät osanneet vetää piuhaa selostuskoppeihin (!), vaan Tarjan piti soittaa kännykällä Suomeen saadakseen edes jotain ääntä eetteriin. Noloa. Melkein yhtä noloa kuin finaalin alussa esiintyneet Lena-kloonit (ja yksi aitokin). Siinä yritettiin kyseenalaisin keinoin saada ylimääräistä nostetta isäntämaan omalle esiintyjälle.

Karsintojen väliaikanumerot edustivat taas kisojen parhaimmistoa. Amerikkalainen rumpuryhmä ja klassisen musiikin tahdissa esitetty kututanssi – seitsemän miestä ja yksi nainen. Näinhän se menee.

Vain Norjalta irtosi Suomelle 12 pistettä. Sääli Norjaa, että sen edustaja putosi jo karsinnoissa. Haba-haba oli kuitenkin parhaita sävelmiä koko kisassa, eikä vähiten esittäjänsä maahanmuuttajanaaraan ansiosta. Kenialaista rusketusta ja reittä kotitarpeiksi. Eihän tällaista voi yksikään heterouros vastustaa. Sääli, etteivät ne heterourokset vaivaudu äänestämään…

Ilman tätä silmänruokaa miehet eivät jaksaisi katsoa koko viisukisoja. Alfauros Tomi Putaansuukin yllättyi  siitä, ettei ollut pornoakkoja. Oliko ensimmäinen kerta, kun euroviisuissa oli näin vähän seksiä? Pihtaus alkoi juontajanaaraista, joista varsinkin kulmikas Anke Engelke oli vetäissyt miehustansa kurkkuun saakka. Judith Rakers sentään oli namupala, jota miespuolinen Stefan Raab erehtyi kehumaan fantastisen kauniiksi – ja sai samalla Anken nyrkin leukaperiinsä. Näin meitä miehiä kasvatetaan jopa yli sadalle miljoonalle katsojalle leviävässä Eurovision laulukilpailussa! Huumorilla muka. Ehkä SE ei kuitenkaan olisi huumoria, jos naista motattaisiin samalla tavalla…

Poikabändit ja poikaenergia olivat monen maan valinta. Suomen, Irlannin ja Ruotsin lisäksi ainakin Moldova, Kypros, Romania. Latvia, Tanska, Turkki, Venäjä, Islanti, Kreikka, Ranska, Italia ja Englanti yrittivät virittää naaraiden hormonituotantoa. Toinen huomionarvoinen asia oli maahanmuuttajien suuri osuus esiintyjäkaartissa, mikä vain kertoo ilmiön hyödyllisyydestä.

Tyttöjä, tyttöjä, tyttöjä!

Mutta asiaan. Paras naaras tällä kertaa oli ehdottomasti Saksan Lena Meyer. Mikä suloisuus, mikä iloisuus, mitkä silmät, mitkä huulet, mikä ääni – ja mikä WHR! Tämä tyttö on vuodessa vain parantunut. Kaula-aukkokaan ei ollut tiukkapipoisimmasta päästä. Mitäpä VHM muuta voisi kuin täyttää kaikki hänen toiveensa?

Seuraavista sijoista onkin sitten tiukka kilpailu, joskin norjalainen Stella Mwangi on itseoikeutettu kakkonen. Olisiko järjestys vaikka tällainen:

Norja Tässä tytössä on kaikki kohdallaan

Itävalta Kaurissilmäinen ja tiukkapeppuinen Oskarin ”tyttöystävä”

Espanja Kuuma latinokaunotar, miten tätä voisi vastustaa

San Marino Tummaa hipiää ja oi tätä elämää


Slovakia Parishiltonmaiset blondikaksoset – stereona makuukamariin!

Ukraina Ritahayworthmainen ilmestys

Kypros Klassinen kaunotar – mutta oli kelpuutettu vain pallonpyörittäjäksi!

Näillä eväillä kun mennään, niin apinametsän Eurovision laulukilpailun 2011 kymmenen parasta -lista näyttää tältä. Siinä ei ole vedetty yhtään kotiinpäin ja on jopa otettu huomioon suosikkinaaraani näkemys Ruotsin Eric Saaden ihanuudesta. Saksa kyllä saa tämän kakkostilansa pelkillä Lenan henkilökohtaisilla avuilla:

  1. Suomi
  2. Saksa
  3. Ranska
  4. Norja
  5. Georgia
  6. Moldova
  7. Tanska
  8. Bosnia-Herzegovina
  9. Itävalta
  10. Ruotsi

Ja tähän loppuun sitten ajatukset, mitä kukin maa esiintymisellään herätti. Mukana ovat suurin piirtein kaikki maat, siis myös finaalista karsiutuneet.

Albania Kauheaa rääkymistä tällä naaraalla ja kun esiintyi Norjan jälkeen, sitäkin kaameampaa kuunneltavaa – ja katseltavaa.

Armenia Armeniassa näyttää riittävän näitä boom-boom -pimatsuja. Tissit ja peppu heiluivat ihan kiitettävästi, mutta symmetria ei aivan riittänyt jatkoon.

Azerbaizan Poikatyttöpari. Epäsymmetriset hameet ovat aina etu. Ensimmäisellä kuuntelulla tästä ei osannut sanoa mitään. Kaunis melodia.

Belgia Ihmisäänten ylistystä.

Bosnia-Herzegovina ”Vanha” mies ja kaunis laulu. Kyllä tätä voisi äänestää, varsinkin kun taustalla hääri kaksi söpöä naarasta, joiden ylipaino oli vielä ihan siedettävissä rajoissa.

Bulgaria Melkein naarasbändi ja feministikampaukseen sonnustautunut laulaja…

Englanti Surkea ”poikabändi” tai sitten vain biisi oli surkea.

Espanja Miniminihamosia tanssitytöillä ja laulajana kuuma latinokaunotar! Vieläkö sitä VHM muuta voisi toivoa, kun WHR:kin on kohdillaan?

Georgia Musiikissa on jotain kiinnostavaa ja kiehtovaa jyrinää, kylmät väreet menee iholla. Testosteronin vastakohtana sievä solistinaaras, jolla mahtavat hiukset ja söpöt kasvot. Naaraassa on jotain villiä WHR:ää, kyllä tätäkin panisi.

Hollanti Tästä ei jäänyt mitään mieleen.

Irlanti Kumma ADHD -hyppyhiirijoukkue. Miten tämä voi olla ennakkosuosikki? Selostajatäti oli kuitenkin märkänä aitiossaan! Hänen mukaansa tätä joko rakasta tai vihaa. Minä taidan kuulua jälkimmäiseen joukkoon.

Islanti Poikabändi, jonka solisti oli kylläkin pahasti ylipainoinen – uskottavuus meni siinä.

Israel turvautui Danaan. Koko maa on niin ällöttävä, ettei tätä jaksa katsoa.

Italia Poikabändi eli urosjoukkue 14 vuoden tauon jälkeen. Hienoja yksityiskohtia, mutta kokonaisuus tökkii.

Itävalta Polkkatyttönaaras, jota media on naittamassa Oskarille. Mikäs siinä, kylle minullekin kelpaisi. Kaurissilmäinen ja tiukkapeppuinen kaunotar. Toivottavsti Oskar pääsi edes pukille. Tytöllä piti olla päällään yli kolme miljoonaa kristallia, mutta ei sitä tavallinen maalaisapina huomannut. Jotain maailmanparannusta kai tämäkin. Olivat osanneet jättää sähikäiset kotiin. Esitys sopi tyyliltään hyvin yhteen Oskarin kanssa.

Kreikka Testoenergiaa taas kerran, jopa hiphoppia. Mutta pitikö se jumalakin tähän sotkea?

Kroatia Maastamuuttajablondi vaihtoi pukua kesken esityksen.

Kypros Lattiaan liimatut uroot, mutta onneksi mukana oli kiintiönaaras – ja millainen! Pääsi aivan liian vähän kameran kohteeksi. Tämä saattoi olla aivan supersupernaaras.

Latvia Kaksi nuorta urosta, ei muuta.

Liettua Ainoat ranskankielen kuusi sanaa koko kisassa. Mutta ei kai se ole syy äänestää, jos laulussa ei ole muuta kuin skaban suurimmat tissit.

Malta Paradise Oskarin jälkeen kuultuna tämä lähinnä säälitti.

Makedonia Miesesiintyjä, mutta onneksi sentään tanssityttö oli ok.

Moldova Poikabändi lauloi lihallisesta mysteeristä, joka kai sitten on nainen – ehkä se rekvisiittatyttönä yksipyöräisellä liihotellut kaunotar? Iloinen ja hulvaton urospläjäys. Oli tämä sata kertaa Irlantia parempi.

Norja Mamu -naaras Keniasta, kuultiin swahilinkieltäkin! Eihän tätä voi kuin rakastaa. Ruskeaa reittä… kyllä tämän kanssa haba-haba luonnistuisi. Kolme neekerinaista – ja siten vähintään kolme hyvää syytä kannattaa maahanmuuttoa. Näiden rinnalla yksi puhdasta norjalaisverta edustanut naaras oli täysin valju statisti. Tämän jälkeen valkoinen ei ole enää mitään.

Portugali Taistelu on ilomme? Tästä maasta tulee aina kummallisia virityksiä.

Puola Kuusi säärtä ja kuusi reittä, eipä sitten muuta. Mutta onhan sekin tyhjää parempi.

Ranska esiintyi uhanalaisella korsikankielellä, mistä lisäpisteitä. Muutenkin esitys oli aivan upea, uskomaton urosääni ja kauniit pilvet taustalla. Rauhallista suomalaismeininkiä, tämäkin herra luotti itseensä ja esiintyi yksin.

Romania Poikabändi, jolla mamu -solisti briteistä. Flyygeli kuten viime vuonna, mutta ei lähelläkään edellisvuoden seksikkyyttä. Jotain maailmanparannusta tämäkin?

Ruotsi turvautui mamu -mieheen sekin. Suosikkinaaraani suosikki, kun laulaja on niin namu! Tässä ei ollut tasa-arvoa hippusen vertaa, ei edes yhden nännin vertaa. Oliko jo liikaakin testoa?

Saksa Ihanan Lenan ääni on vastustamaton ja niin on tyttö muutenkin. Kisan seksikkäin daami? Mikä WHR ja mikä antelias kaula-aukko! Lenasta tulee jotain suurta, ellei olekin jo sitä. Oikea syöjätär.

San Marino Vautsi mikä naaras, ruskea namu, luultavasti myös mamu. Jos olisin Paradise Oskar, olisin varmasti yrittänyt iskeä.

Serbia Tyttöbändi. Mikä tätä serbinaaraiden symmetriaa vaivaa? Samaa sarjaa Helsingissä voittamassa käyneen nyrkinheiluttajan kanssa. Surkeaakin surkeampi.

Slovakia Kaksosnaaraat, joilla oli millit ja sentit kohdillaan. Ei kai VHM voi muuta kuin toivoa tällaiset stereot sänkyynsä. Ei näitä katsellessa mitenkään voinut keskittyä kappaleeseen, ehkä siksi eivät päässeet jatkoon. Jotain parishiltonmaista.

Slovenia Jos tämä olisi tissikisa, niin sijoittuisi vähintään kymmenen joukkoon (varsinkin taustatanssijoiden ansiosta). Saapasjalkakisan voittaja, mutta vyötärö oli kadoksissa ja muutenkin vain melkein kaunis solisti. Selostajanaaraamme piti häntä kuitenkin supervieheenä, johon kaikki miehet tarttuvat, seksillä saa pisteitä! Kommentti osoittanee, etteivät naiset välttämättä ymmärrä, mikä miehiä oikeasti kiinnostaa. Seksi joo, mutta…

Suomi Helmiä sioille…

Sveitsi Katulaulajanaaras, jonka pöksyt selostajanaaraamme oli näkevinään backstagella ensimmäisen karsinnan juhlinnassa. Onko tämä nyt sitten persumusiikkia, kun tulee suoraan kadulta? Ei ihan rotunainen eikä biisikään ole niitä loistavimpia.

Tanska Poikabändi kaipasi uutta huomenta, oliko tämä nyt jotain maailmanpelastusta tämäkin? Hakkasi kyllä Irlannin mennen tullen.

Turkki Miehistä menoa, eikös viime vuonnakin Turkilla ollut joku rautalankabändi? Naaras oli pantu häkkiin! Tässä oli asennetta.

Ukraina Tyttö oli söpö, kuulakasihoinen ja suloinen blondi, tuli mieleen 30 -luvun Hollywood. Jotain Rita Hayworth -lookia?

Unkari Upea ääni tällä naaraalla, mutta muuten mittasuhteet riitelivät keskenään. Ja miksi tässä huudettiin minä, minä? Naaras halusi olla vapaa ja oli omien unelmiensa perään. Biisi olisi siirtynyt toiselle tasolle, jos siinä olisi välittynyt hieman lähmmäisenrakkautta tyyliin what about your dream… Uskomatonta, että tämäkin on ennakkosuosikki. Kaikkihan ne taitavat olla suosikkeja, riippuu vain keneltä kysytään.

Valko-Venäjä Barbityttö ja sääriä riittää vaikka muille jakaa. Jotenkin muovista.

Venäjä Kyllä nämä miehet paremmin vetää kuin mitkään naiset. Paras koreografia. Tanssilattialla niin himoittava olet – no ei sanoma kovin kummoiselta kuulosta. Ja Pyhää Venäjänmaatakin ylistettiin, voivoi.

Viro Melkein sakkolihaa, mutta ei silti kovin kiinnostava ralli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s