RUSINAT PULLASTA

Naaraiden tapa noukkia rusinat pullasta iskee nyt päin pläsiä kaikessa rajuudessaan. Maailmanmestaruus kyllä kelpaa, mutta sen saavuttamiseen liittyvät ”lieveilmiöt” halutaan kieltää. Eivät ne pään pensaaseen työntämisellä mihinkään katoa. Testosteroni on se voima, jolla maailmanmestaruuksia tahkotaan ja sen kääntöpuoli on, että huvit ovat yhtä rankkoja kuin saavutuksetkin. Joka ei sitä tajua, on idiootti isolla I:llä.

Ei pitäisi vaatia mestaruuksia, jos ei kestä sitä, että alfaurokset ovat alfauroksia. Ehkä meidän pitäisi ruveta hissukkakansaksi, joka ei osallistu enää mihinkään mittelöihin muiden maiden kanssa. Minulle kyllä sellainen sopii, kun en ole edes penkkiurheilija. Mutta sopiiko se sitten näille kaksinaismoralisteille?

Kuinkahan moni moralisoijista on itse pätevä arvostelemaan muita? Jos on joskus vetänyt kännit, niin ei pitäisi olla mihinkään mitään sanomista. Luulenpa että aika moni joutuisi panemaan suunsa suppuun, jos tätä jaloa periaatetta noudatettaisiin. Mutta nyt on niin perkeleen helppo ampua pääkirjoittajan kammiosta tai pääsihteerin tuolilta toisia, ikään kuin olisi itse pätevä arvostelemaan muita.

Kaksinaismoralismin ennätys?

Minä voisin kyllä ryhtyä tuomariksi, koska en ole milloinkaan ollut humalassa enkä edes lähellä sitä. Mutta en olekaan alfauros enkä olisi pystynyt lähellekään niitä suorituksia, joihin kiekkojoukkueemme ylsi. Pystyn silti laskemaan yhteen yksi plus yksi ja ymmärtämään, että menestykseen johtavaa biokemiaa ei ohjata estrogeenierityksellä. Sillähän tämä moralistilinja nyt toimii, aivan riippumatta siitä, kenen suusta moitteet tulevat. Kummola ja Wallin asuvat ilmeisesti melkoisen kookkaan tohvelin alla. Wallin tosin on osoitanut aikaisemmalla toiminnallaan, että kyvyttömyytensä taitaa olla sisäsyntyistä.

Mediakohu osoittaa selkeästi, miksi naisia ei pitäisi päästää käyttämään muodollistakin valtaa sen todellisen valtansa lisäksi. Siinä menee lauman tasapaino aivan perseelleen. Se on nähty jo aiemmin, kun esimerkiksi Tiger Woodsista kumppaneineen on tehty munattomia syyllisiä, vaikka he käyttäytyvät vain testosteronitasonsa mukaisesti. Vuosimiljoonia alfaurokset ovat houkuttaneet naaraita ja sotkeneet päänsä juhlimisen yhteydessä eikä sitä ole mahdollista muuttaa niin kauan kuin lajimme nimi on Homo sapiens. Ylenmääräinen holhoaminen aiheuttaa vain vastareaktion, jolla tavallisetkin urokset rupeavat kapinoimaan pannankiristäjiä vastaan. Se on paljon suurempi kansanterveydellinen uhka kuin kerran 16 vuodessa tapahtuvan todellisen menestyksen juhlinta.

Ainakin Hesarin ja Kalevan pääkirjoittajat ovat tänään avanneet aivonsa levälleen ja haukkuneet ”humalaisina” torijuhlassa esiintyneitä mestareita. Kalevan vuodatuksen lienee kirjoittanut pääkirjoitustoimittaja Mirja Niemitalo ja on siellä Hesarissakin omat feministipäätoimittajansa. Niin kaksinaismoralistista, että oksettaa. Lapsikortilla lyötiin taas häpeilemättä, ikään kuin torijuhla olisi oikeasti mikään ongelma ollut. Hesarin kirjoitus osoitti loistavasti, kuinka pienillä aivoilla maan mahtilehteä johdetaan. Etenkin jääkiekon voiton tai tappionjuhlintaan liittyvä, örvellykseksi yltyvä alkoholinkäyttö on liimautunut lajiin kuin sponsoreiden tunnukset pelipaitoihin. Moni asia urheilumaailmassa on muuttunut samaan aikaan kun urheilu on ammatillistunut, mutta kiekkojuhlien promillet pysyvät.

Säälittävää tekstiä. Ei mitään tajua lajimme käyttäytymisestä. Ei siinä paljon ”urheilun ammatillistuminen” paina, kun viikkojen ajan kasautunut testosteroni pääsee valloilleen. Pääkirjoittaja oli jopa kaivanut arkistoista tutkimustuloksen, jonka mukaan nuorisossa aktiivista urheilua harrastaneet käyttävät alkoholia jopa enemmän kuin liikuntaa harrastamattomat ikätoverinsa. Sekään ei avannut silmiä ymmärtämään, että testosteroni ja alkoholi liittyvät yhteen. Urheiljanuorukaisten testotasot kun ovat keskimäärin hissukkanörttien tasoja korkeammat.

Jos jonkun pitäisi mennä itseensä, niin se on lähinnä media. Onko pakko työntää niitä kameroita ja mikrofoneja joka paikkaan? Ei sillä tyydytetä kuin toimittajien omaa ahneutta. Ei kaikkea tarvitse näyttää eikä selvästi juovuksissa olevaa apinaa tarvitse haastatella. Ei se ole kenenkään etu eikä varsinkaan se ole mitään sananvapautta tai avoimuutta. Se on yksinkertaisesti tyhmyyttä. On naurettavaa ruveta raitistamaan Suomen kansaa moittimalla kiekkoleijonia. Ehkä se missio pitäisi aloittaa ihan jostain muualta. Kiekkoilijat tuskin ovat maamme suurimpia rikollisia.

Oma etu paras etu

Juhlintaa on keksitty hyödyntää myös poliittisiin tarkoituksiin. Vihreiden (tokitoki) Paloma Hannonen on yksi, joka ei malttanut olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseen. Häneltä oli palanut pinna, kun hän oli Helsingin juhlayössä havainnut joidenkin juhlijoiden huutelevan rasistisesti ja käyttäytyneen aggressiivisesti. Siis jos 100 000 ihmistä on kokoontunut yhteen ja siellä joku häiriköi, Hannonen tekee sillä politiikkaa! Melko uskomaton saavutus, rasismia ollaan näkevinään joka paikassa.

Mutta vielä uskomattomampaa on, että tällaista valitusta kuunnellaan herkällä korvalla. Yksi onneton naaras vikisee avoimessa kirjeessä ja heti jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola irtisanoutuu kaikenlaisesta rasismista ja vihamielisyydestä ulkomaalaisia kohtaan. Ai että millainen hiiri tämä Kummolakin on. Olisi edes kerran nousssut puolustamaan pelaajia, mutta ei. Nöyristelee suuntaan jos toiseen, pelkkää pyllistelyä koko mies.

Suomenruotsalaisetkin onnistuivat politisoimaan juhlahumun. Kuinka ollakaan. Meillä on maassamme joitakin pyhiä asioita, joiden kanssa pitää näköjään olla varpaisillaan. Yksi on ”rasismi” ja toinen ankkalammikon asukit – feministien lisäksi tietysti. Olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo ja suomenruotsalaisten kansankäräjien puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson eivät ymmärtäneet torijuhlassa esiintyneen Aku Hirviniemen huumoria. Nyt meillä ei saa enää heittä vitsiäkään ilman raastupaan joutumista. Kyllä on kapeaksi käynyt suomalaisen miehen roolitila.

Myös järjestöt katsoivat tilaisuuden koittaneen oman profiilinsa nostattamiseksi. Mannerheimin lastensuojeluliiton päällikkö Seppo Soine-Rajanummi, Suomen Liikunnan ja Urheilun SLU:n pääsihteeri Teemu Japisson ja Nuoren Suomen pääsihteeri Jyrki Kemppainen halusivat väkisin ryhtyä idiooteiksi. Vain päävalmentaja Jukka Jalosella oli tarpeeksi kanttia eli testosteronia puolustaa pelaajia ja sanoa, että kohu alkoholinkäytöstä on ylimitoitettua. Niin se todella on.

Katsoin itse koko kohutun torijuhlan ja sen perusteella, mitä televisio kahdelta kanavalta välitti, kohu tuntuu todella kummalta. Kamerat tunkeutuivat joka paikkaan. Tokihan saattoi aavistaa, etteivät kaikki pelaajat aivan priimakunnossa ole, mutta osasivat sentään puhua järkevästi ja jopa laulaa Finlandian Sakari Kuosmasen johdolla. Minä en ainakaan olisi moisen laulun sanoja osannut. Pelkkää mielikivitusta ja demagogiaa ovat kaikki puheet vahvasta humalatilasta. Lapset eivät edes ymmärtäneet, että tässä nyt olisi jotain erikoista, kun se ei itsellekään kovin selvästi auennut. Kenen etuja moinen ”tiedonvälitys ” palvelee?

Ainoa kauneusvirhe lavalla oli, kun joku juhlijoista otti presidentti Halosen karhumaiseen syleilyynsä ja piteli ”äitihahmoa” tiukassa otteessa ainakin minuutin ajan. Kumma, ettei Naisasialiitto ole tehnyt asiasta rikosilmoitusta, kyseessähän oli ilmiselvä raiskauksen yritys. Se vain osoittaa, millaisissa paineissa joukkue on viikkokausia joutunut elämään. Halut ovat aivan hirveät, kun jopa Tarja Halonen kelpaa puristelun kohteeksi!

Tästäpä päästäänkin sujuvasti IMF:n pääjohtajan Dominique Strauss-Kahnin raiskaussyytteisiin. Sekin kaveri on pakosta aika kovissa testosteronihöyryissä, ei moiselle paikalle muuten olisi päässyt. Jos pitää käydä käsiksi hotellisiivoojaan, se vain osoittaa kuinka toivottamaan tilaan urokset on nykymaailmassa ahdistettu. Jopa alfauroksilla on pulaa seksistä. Ehkä olisi jo aika palata kurtisaanikuttuuriin, jotta yhteiskunnallinen rauha palaisi maan päälle.

Toisaalta sitäkään mahdollisuutta ei voi jättää huomiotta, että Dominique olisi joutunut salaliiton uhriksi. Mikä onkaan sen helpompi tapa nykymaailmassa tuhota kenen tahansa miehen ura kuin syyttää tätä raiskauksesta. Miljoonat naiset on masinoitu hyökkäämään jokaisen epäillyn kimppuun yhtään miettimättä, mikä saattaa olla todellisuus. Jos vastakkain on vain kaksi kertomusta, on aika vaikea sanoa kuka puhuu totta. On äärettömän helppo syyttää ketä tahansa raiskauksesta, jos ei tarvita muuta todistetta, kuin että on ollut samassa rakennuksessa suurin piirtein samaan aikaan uhriksi valitun miehen kanssa.

Blondi K-raudassa

Loppukevennyksenä tositapahtuma viime viikonlopulta. Menin K -rautaan etsimään jotain tiivistysainetta puutarha-altaaseen, jonka liitokset olivat talven rasituksissa pettäneet. Heti sisään mennessäni huomion kiinnitti vetyperoksidiblondi, joka oli pyllistelemässä jakkaran päällä ja laittamassa tavaroita hyllyyn. Siinä oli sellainen naaras, jonka ohi ei voi kulkea aivan neutraalisti. Huomasi tietysti katseeni ja hymyili takaisin.

Astelin palvelupisteelle, jossa tietysti kaikki myyjät olivat varattuja, kuinkas muuten. Niinhän ne aina ovat. Odottelin aikani ja takaani kuului ääni voisinko olla jotenkin avuksi. Käännyin ja siinä se blondikaunotar seisoi valmiina palvelemaan! Sain töin tuskin kakistetuksi, että joo, kiitos. Selitin ongelmaani ja käveltiin oikean hyllyn ääreen. Neito otti käteensä… silikoniputkilon ja arveli, että jospa tämä sopisi. Tiesinhän minä, ettei silikoni toimi ulkona vesirasituksessa, mutta pidin kohteliaasti suuni kiinni ja katselin vain sinisiin silmiin.

Neitokainen päätti kuitenkin vielä tarkistaa asian käyttöohjeista. Niinpä tallusteltiin peräkanaa palvelupisteelle. Siellä oli miesmyyjä juuri vapautunut ja pystyi kertomaan saman tien, ettei silikoni ole oikea valinta. Ei hän kyllä keksinyt mitään muutakaan. Ongelma on kai siis todella vaikea! Ihminen matkustaa kohta Marsiin, mutta ei osaa tiivistää muovista puutarha-allasta… Hän kuitenkin lupasi oma-aloitteisesti soittaa viikon alussa tehtaalle ja kysyä lisäneuvoja.

Maanantaina urosmyyjä sitten soitti minulle ja kertoi sen, mitä oli jo kaupassa epäillyt. Teollisuuskäyttöön on olemassa vaikka millaisia aineita, mutta ei niitä tavallisille apinoille myydä. Suositteli sitten Sikaflex 11FC:tä tai Sikabond 500:aa. Edellisen ongelma on kylläkin se, ettei se tartu muoviin (!) ja jälkimmäisen, että se kovettuu ja menettää elastisuutensa. Siis vain kaksi huonoa vaihtoehtoa. Ehkä kokeilen tällä kertaa Sikabondia, sillä sitä toista tuli testattua jo vuosi sitten. Kesti kesän ajan, muttei enää talven rasituksia.

Mitä tästä opimme? Rautakauppiaat ovat keksineet ottaa sydämensä asiaksi asiakkaiden terveyden vaalimisen palkkaamalla kauniita naarasmyyjiä. Loistava keksintö, sillä rautakaupassa olisi aika ikävä asioida, jos siellä näkyisi vain asiansa osaavia tylsiä uroksia. Nyt kaupantekijäisiksi tarjotaan jopa muutaman päivän verran lisää elinaikaa!

Muistan erään toisenkin myyjättären, jolla oli koru silmäripsissään. Häntäkään ei voinut olla katsomatta silmiin. Olisiko tässä jokin opetus naaraille, jotka nostavat metelin miesten katsoessa heitä väärään paikkaan? Olisiko heissä itsessään jotain parannettavaa, jotta silmänsä olisivat ne ensisijaiset huomion kohteet?

2 kommenttia artikkeliin ”RUSINAT PULLASTA

 1. Kiitokset hienosta blogista!

  ”Off topi”, mutta tässä muutama veneilijän aine, jotka saattaisivat soveltua tarpeeseesi:

  -Hempel proof, bitumipohjainen tiivistystahna veden alle
  -bitumikitti, esim. Biltema
  -vedenalaiset saumat voi käsitellä myös tavallisella epoksihartsilla, jonka joukkoon voi halutessaan sekoittaa sahanpurua, talkkia tai lasikuitusilppua, jotta tahnasta tulee paksumpaa
  -lisätietoa googlaamalla, epoksihartsi, tai esim. http://www.puuvene.fi

  Hyvää kevättä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s