LAKISUHMUROINTIA JA NEITIPOLITIIKKAA

Hallitusneuvottelut on loistava esimerkki siitä, mihin postmoderni notkea yhteiskunta on kaikessa neitimäisyydessään meidät johdattamassa. Puolet naisia, mikä riittää halvaannuttamaan koko koneiston. Sama näkyy jopa EU -tasolla. Vaikeita päätöksiä ei uskalleta tehdä, lapioidaan vaan rahaa vanhan systemmin epätoivoiseen pelastamiseen, vaikka on ilmiselvää, että tässä on kysymys aivan jostain muusta kuin väliaikaisesta talouden notkahduksesta. On paljon seksikkäämpää värkätä rajoituksia seksin tai pornon saatavuuteen kuin miettiä, kuinka kasvutaloudesta päästäisiin siististi eroon – nyt kun siihen vielä voisi olla mahdollisuuksia.

Raskaan sarjan poliittiset päätökset ovat harvoin olleet naaraiden ominta alaa siksi, ettei evoluutio ole heitä moiseen koskaan valmentanut. Ei se kyky nyt putkahda puun takaa ilmaiseksi. Suuret päätökset vaativat suuria ajatuksia, tietynlaisia aivoja. Siksi lähes kaikki uudet patentit kirjataan edelleen miesten nimiin. Naarasaivot eivät osaa soveltaa tietoa ja kokemusta uusiksi innovaatioiksi samalla tavalla kuin urosaivot, se nyt vaan on biologiaa ja sen on huomannut myös toimittaja Tuomas Enbuske, joka uudessa kolumnissaan paikkaa hienosti edellisessä avautumisessaan tapahtuneet pienet lapsukset. Tämä uusin kolumni kuuluu lajinsa globaaliin parhaimmistoon. Aivan huikea analyysi, jota uuden hallituksen ministereiden tulisi lukea joka ilta ennen nukkumaan menoa.

Kun ajattelee suuria johtajia, ei valitettavasti tule mieleen yhtään naarasta. Edes naisten jääkiekkomaajoukkuetta ei valmenna nainen. Ja Suomen feministipuolue Vihreiden oli pakko valita mies niin puheenjohtajaksi, presidenttiehdokkaaksi kuin puoluesihteeriksikin! Se kertoo jo aika paljon se.

Jyrki ”Ken” Katainen

Suomen politiikassa on meneillään johtajuuskriisi. Puolet puoluejohtajista on (oli) naaraita ja niistä jäjelläolevasta neljästäkin kaksi on neitejä: Katainen ja Wallin. Vain Timo Soinilla on jotain johtajan elkeitä, muuten kaikki on täysin harmaata massaa. Paavo Arhinmäki keikkuu sillä rajalla, kummalle puolelle hänet voisi laskea. Onneksi siellä on sentään takapiruna Eero Heinäluoma tuomassa jonniinmoista urosaivonäkökulmaa. Mutta ikävä tulee Paavo Lipposta tai jopa Paavo Väyrystä.

Hallitusneuvottelujen takkuaminen on mainio osoitus siitä, miksi ihmislajin johtajat ovat (olleet) yleensä vanhoja uroksia. Perinteet eivät välttämättä ole pahan patriarkaatin luomuksia, vaan enemmänkin aina oikeassa olevan evoluution tuotosta.

Jos Jyrki Kataisesta tulee Suomen seuraava pääministeri, muutan virtuaalisesti Norsunluurannikolle. Virtuaalisesti siksi, ettei oikeaan reissaamiseen ole sen enempää rahaa kuin terveyttäkään. Kuinka kukaan voi luottaa tupakkaa imevään poliitikkoon? Sehän osoittaa heikkotahtoisuutta ja kyvyttömyyttä hallita ulkoisia ärsykkeitä. Mediankin suhtautuminen tupakkaan on kummallinen. Vaikka jo pienempi osa ihmisistä polttaa kuin käy vieraissa, silti vain jälkimmäinen on lööpin aihe. Miten olisi paheksuva lista pössyttelevistä poliitikoista? Minun on oikeasti ylivoimaisen vaikea ymmärtää, miksi tekstarien lähettäminen vieraalle naiselle on nikotiiniriippuvuutta suurempi synti.

Jyrki on muovia. Kuinka kukaan voi kuvitella, että kansakuntaa johtaisi neitimäinen, kimeä-ääninen, lyhytkasvuinen, kapeaharteinen, kärsiväilmeinen ja sademetsiä tuhoava Ken -nukke?

Suhmuroinnit

Edellinen hallituksemme oli naisenemmistöinen. Jostakin syystä sitä ei ole kauhean paljon hehkutettu. Jopa feministit ovat olleet hiljaa. Luulisi, että heidän etunsa olisi ollut mainostaa niitä loistavia saavutuksia, joita naaraiden johdolla on saatu aikaiseksi. Ehkä tulokset eivät olleetkaan niin upeita? Luokaamme siis pieni katsaus menneen hallituksemme naarasministereiden aikaansaannoksiin – vaikkapa opastukseksi seuraavaa salkkujakoa varten.

Lista ei ole täydellinen, koska mukana ovat vain ensimmäisenä mieleen tulleet sähellykset – silti lista on pitkä kuin nälkävuosi. Ja ihan turha on nyt tulla valittamaan, miksi vain naisia moititaan. Eivät miehetkään mitään pyhimyksiä ole ja heitä on haukuttu matkan varrella ihan tarpeeksi. Ja ei kai sioilta voi edes mitään vaatia? Naiset sen sijaan ovat lähtökohtaisesti täydellisiä ja automaattisesti miehiä parempia kaikissa asioissa, näinhän nykynotkean yhteiskuntamme mantra todistaa. On aivan sallittua kirjoittaa kansanedustaja Hanna-Leena Hemmingin tavoin enemmän kuin vääristeltyä totuutta miesjohtajista.

Kun mieskansanedustaja Teuvo Hakkarainen sanoo mitä ajattelee, hänet hirtetään virtuaaliseen kusitolppaan. Kun naiskansanedustaja sanoo mitä ajattelee, hänelle taputetaan kaikilla neljällä käpälällä. Ehkä tämäkin on vain biologiaa. Sattui nimittäin silmiin juttu, jossa kerrotaan kuinka urosapinat hierovat virtsaa turkkiinsa tehdäkseen vaikutuksen naaraisiin. Magneettikuvauksella on todettu, kuinka aikuisten urosten virtsa kiihdyttää naaraiden aivotoimintaa. Ne osaavat todennäköisesti tunnistaa alfaurokset virtsan sisältämän testosteronin avulla. Seksuaalisesti vastaanottavat kapusiiniapinanaaraat tekivät itseään tykö 80 prosenttia ajasta alfauroksille, joiden virtsassa on paljon testosteronia.

Naisenemmistöisen hallituksemme suurimpia saavutuksia oli Suomen Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkavalta saatu ”tunnustus”, jonka mukaan se on ollut Suomen historian luonto- ja ympäristökielteisin hallitus. Hupsista, miten siinä nyt niin saattoi käydä, kun vielä ympäristöministerinäkin toimi naaras, Paula Lehtomäki? Ja miten naarashallitus voi valmistella lakiesityksen, jolla vaarannetaan maamme korkeatasoisen julkisrahoitteisen syöpätutkimuksen toimintaedellytykset? Ja kuinka naarashallitukselta käy laatuun hallintarekisterilain muutos, jolla parannetaan talousrikollisten toimintaedellytyksiä? Ei mahdu apinan ymmärryslaatikkoon, ei.

Hallintarekisterilaki

Hallintarekisterilain muutos pantiin alulle hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen toimesta. Sitä ei kuitenkaan saatu hallituksesta ulos. Asiantuntijat nimittävät hanketta veroparatiisilaiksi, jolla kaikkien yhtiöiden (ei siis vain pörssiyhtiöiden) omistus piilotettaisiin julkisuudelta. Vain kymmenen prosenttia kansainvälisen sijoitustoiminnan tuotosta päätyy nykyäänkään verottajan tietoon. Siitä aiheutuu 800 miljoonan euron verotappiot vuodessa. Hallintarekisterilain muutoksen jälkeen suursijoittajat jäisivät tyystin verotuksen ulottumattomiin. Ei siis ihme, että kokoomus hyväksyy pääomaverotuksen korotuksen, kun tilalle suunnitellaan tällaista mehevää melonia.

Hallintarekisterilaki olisi laki omistuksen salaamisesta, sanoo harmaan talouden tutkija Markku Hirvonen. Hallitus puolestaan tilasi professori Eva Liljeblomilta (naar.) tilausselvityksen, jolla Hirvosen ja muiden tutkijaurosten kritiikki viherpestiin. Virallisesti lakimuutosta perustellaan pankkien kustannussäästöillä ja verokilpailussa pärjäämisellä! Ainoa hyöty laista koituisi suursijoittajille, piensijoittajat voivat jopa kärsiä. Laki olisi isku avointa kansalaisyhteiskuntaa vastaan – ai niin, mutta eihän meillä ole sellaista! Talousrikollisuus ja korruptio hyötyvät. Lakia ovat olleet valmistelemassa finanssialan ja elinkeinoelämän järjestöt, tokitoki!

Aluehallintouudistus

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi osallistui ympäristöhallinnon alasajoon valmistellessaan SUURTA aluehallintouudistusta, jolla entiset TE -keskukset, tiepiirit, lääninhallitukset ja ympäristökeskukset pantiin yhteen. Syntyivät AVIt ja ELY -keskukset, joissa ympäristöasiat ovat alisteisessa asemassa talouden rautakouran jyrätessä. Syntyi uskomaton sählinki, josta media on ollut autuaan ulkona kuin lumiukko. Ikään kuin tuottavuuden nimissä perustettiin uusia palvelukeskuksia, joiden piti palvella näitä vastasynnytettyjä viranomaisia ja tietysti rahastaa ”palveluillaan”. Yhtäkään työpaikkaa ei ole ELY -keskuksista vähentynyt, koska niiden täytyy siellä neuvoa palvelukeskusten ihmisiä. Säästön nimissä tehdään kaksinkertaista työtä, mutta rahastus pelaa!

Aluehallinto perustuu ajatukseen, että suuri on kaunista ja palvelut saadaan yhdeltä luukulta. En ole nähnyt vielä ensimmäistäkään toimivaa ”yhtä luukkua”. Ja kokemuksen syvällä rintaäänellä voin todistaa, että pienessä yksikössä työtä tehtiin kolmannes enemmän kuin nykyisissä tuottavuuden maksimoimiseksi synnytetyissä suuryksiköissä, joissa työaika kuluu sisäiseen byrokratiaan.

Biopankkilaki

Lain taustalla on häärinyt peruspalveluministeri Paula Risikko. Tätäkään lakia ei saatu valmiiksi. Sinänsä hyvä laki on pilattu tyypillisellä naarasaivoisella ylivarovaisuudella ja yksilöiden päätösvallan hyysäämisellä sellaisissa asioissa, missä siitä ei ole mitään hyötyä. Laki hukuttaisi tutkijat loppumattomaan lupaviidakkoon ja julkisella rahoituksella sinnittelevän korkeatasoisen tutkimuksen tulevaisuus vaarantuisi lain vaatimusten vuoksi. Tilanteesta hyötyisivät suuret lääkefirmat, joilla rahaa piisaa. Luulisi, ettei tällainen ole kenenkään edun mukaista – paitsi ehkä kokoomuksen, jota Risikko siis kunniakkaasti edustaa.

Samaa naarasfilosofiaa sisältyy myös vuonna 2007 voimaan tulleeseen lakiin, jonka mukaan hedelmöityshoidosta alkunsa saaneella on täysi-ikäisenä oikeus saada tietää luovuttajan henkilöllisyys. Laki on johtanut siihen, että sukusolujen luovuttajien määrä on pudonnut kolmanneksella. Luovuttajista on tullut pulaa ja siittiöitä tuodaan nyt Tanskasta ja Yhdysvalloista saakka! Tämäkö oli lain tarkoitus aikana, jolloin sukusolujen tarve sen kuin vaan lisääntyy?

Alkoholimainonnan rajoittaminen

Erityisesti lasten ja nuorten alkoholinkäytöstä huolissaan olevat tahot ovat vaatineet rajoituksia alkoholimainontaan. Panimoteollisuus tietysti vastustaa ja väittää, ettei mainonnalla ole mitään merkitystä. Aivan näillä sanoilla eräs alan johtaja perusteli radiossa asiaa jokin aika sitten. Sehän on mainiota, silloinhan koko mainonta voidaan kieltää, loppuisi rahan tuhlaaminen tehottomaan brändäämiseen. Voisivat jopa juomien hinnat laskea! Mutta jostakin syystä asia ei olekaan näin yksinkertainen. Ministeri Paula Risikko hautasi lakivalmistelun työryhmään ja muutenkin kieltäytyi asettumasta teollisuuden intressejä vastaan. Myös tämä lakihanke raukesi hallituskauden loppumetreille.

Risikolla oli sentään ihan omiakin ideoita kansan raitistamiseksi. Kaikki varmaan muistavat ehdotuksen hanaviinipakkauksiin asennettavista mittareista! Näin kansalaiset eivät humaltuisi vahingossa. Tekninen ratkaisu, joka ilmaisisi nautitun juoman määrän, voisi hillitä alkoholin tahatonta liikakäyttöä. Anteeksi vain, mutta eikö tällainen apinoiden käyttäytymistä väheksyvä näpertely juuri osoita, miksi naisia ei todellakaan pitäisi päästää politiikkaan. Risikko on sentään terveystieteen tohtori ja ammattikorkeakoulun vararehtori. Huhhuh.

Nuorten toimeentulotuen leikkaus

Ei päästä Risikosta millään eroon. Tämä kokoomuksen uljas kuunari kunnostautui myös syrjäytyneiden nuorten kepittämisessä. Lex Risikoksi nimetty laki ottaa kaikkein alistetuimmassa asemassa olevilta apinoilta vain siksi, että heillä ei ole edellytyksiä osallistua naarasaivoisella vaihtoehdottomuudella rakennettuun koulutusputkeen. Lähes kaikki tästä laista kärsimään joutuvat ovat miehiä. Nuorten miesten kyykytyslaki. Heitä rangaistaan vain siksi, että heillä on liikaa tai liian vähän testosteronia. Muuten kyllä ollaan vammaisista huolissaan, mutta tällaista poikkeavuutta ei edes tunnisteta.

Laki siis leikkaa toimeentulotuen perusosaa nuorilta alle 25 -vuotiailta, jotka kieltäytyvät koulutuksesta. Näin heille viestitetään, että fuck you, et kuulu joukkoon. Varmaan tämä urosporukka on ainoa väestöryhmä, jonka perustuloa kehdataan leikata eduskunnassa 2000 -luvulla. Ei auttanut, vaikka kansanedustajat muka paheksuivat asiaa eikä yksikään asiantuntija kannattanut sitä valiokunnassa. Silti se sujahti sulavasti päätökseen.

Kerjuulaki

Vuosi sitten sisäministeri Anne Holmlund sai herätyksen. Ehkä kiellämme kerjäämisen, niin päästään eroon romanikiusankappaleista. Se oli tarpeeksi hyvä syy perustaa työryhmä. Kokoomuslaisten uskonveljien ponnekkaasta lobbaamisesta huolimatta hanke sai nolon lopun, kun muu hallitus ei tällä kertaa lähtenytkään mukaan eliittivetoiseen köyhien nuijimisoperaatioon. Anne tunki sentään näppinsä järjestyslakiin, jota muutettiin täsmentämällä luvatonta leiriytymistä koskevaa kieltoa.

Aselaki

Aselain muutosta vauhdittivat sisäministeri Anne Holmlundin virkakaudella sattuneet kouluampumiset. Lain valmistelu oli uskomatonta sähläämistä suuntaan jos toiseenkin. Tässä prosessissa ministerin johtajuus oli täysin hukassa. Lopputulos ei kai tyydytä ketään. Tänään voimaan astunut uusi aselaki viilaa pilkkuja, mutta ei puutu suuriin ongelmiin, kuten puoliautomaattiaseiden hallussapitoon. Aivan aiheesta on kysytty, kuka niitä tarvitsee. Itse ihmettelen kyllä sitäkin, millainen aivorakenne ylipäätään tarvitsee käsiaseita makkarin vaatekaappiin lojumaan. Ja ilmapistoolin pitäisi riittää tyydyttämään urheiluviettiä.

Hätäkeskusuudistus

Hätäkeskusten yhdistäminen ja sijoittaminen rannikolle sekä ministeri Anne Holmlundin kotikaupunkiin oli vertaansa vailla ollut tempaus, jolla ei ollut järjen käytön kanssa mitään tekoa. Aiheesta se onkin saanut osakseen massiivista kritiikkiä jopa hallituspuolueiden edustajilta. Myös oikeuskansleri Jaakko Jonkka moittii uudistusta monista lukuisista puutteista. Holmlund väittää, että viimeisin hätäkeskusnyrjäytys tehtiin juuri näiden puutteiden korjaamiseksi, mikä ei tietystikään pidä paikkaansa. Hätäkeskusten määrän vähentäminen alle puoleen entisestä on paljas turvallisuuden kustannuksella tehty kuvitteellinen säästötoimi.

Esitutkinta-, pakkokeino- ja poliisilakipaketti

Mitä pitäisi ajatella ministeristä, joka valehtelee eduskunnassa? Ihan normaalia, voisi joku sanoa. Suomen poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Severi Savolainen oli kuitenkin järkyttynyt, kun ministeri Anne Holmlund kaunisteli kansanedustajille poliisilain muutoksen vaikutuksia. Hän jätti muun muassa kertomatta, että yli 80 prosenttia henkilöstöstä on uudistukseen tyytymätön, ulkoistamiset ovat tulleet entistä käytäntöä kalliimmiksi, syrjäseutujen turvallisuus on heikentynyt ja harmaan talouden tutkintaresurssit heikentyneet. Savolaisen mukaan valtionhallinnon tuottavuusohjelman perusteella tehdään vääriä päätöksiä. Ratkaisut eivät todellisuudessa säästä mitään eivätkä paranna palvelua tai lisää turvallisuutta.

Holmlundin ja oikeusministeri Tuija Braxin ”valmistelema” yli tuhatsivuinen pakkokeino- ja poliisilakinippu meni melkein ilman julkisuutta läpi eduskunnassa keväällä, vaikka kyseessä oli merkittävä perustuslaillinen kokonaisuus. Ehkä edustajilla oli jo kiire vaalikentille? Vai olivatko lait niin teknisiä, ettei niitä kukaan ymmärtänyt? Poliisi voi nyt marssia kotiisi tekemään kotietsintää ilman lupaa. Jos haluat valittaa, voit nostaa oikeusjutun. Tekninen laitetarkkailu saattaa jopa uhata tietoturvaa, jos käyttöjärjestelmiin on tehtävä poliisinmentävä aukko. Samasta reiästä sisään pääsee tietysti myös kuka tahansa hakkeri. Tätäkin lakinippua jouduttiin kirjoittamaan uusiksi eduskunnassa, kun lain valmistelu oli ollut niin surkealla tasolla. Näin meitä viedään kohti poliisivaltiota.

Yliopistolaki

Tämä on toiseksi paras asia, mitä yliopistoille on tapahtunut niiden perustamisen jälkeen, hehkutti opetusministeri Henna Virkkunen saatuaan ylikierroksilla runnotun yliopistolain puikkoihin vuonna 2009. Lain taustalla kummittelee taas kokoomuslainen usko markkinoiden autuuteen. Nyt se piti saada jopa yliopistojen sisään.Yliopistot muutettiin yrityksiksi. Ja tulokset ovat vakuuttavia. Reilussa vuodessa salailu ja johdon etuudet ovat ponkaisseet yksityisen sektorin tasolle. Esimerkiksi rehtori Aino Sallisen (naar.) palkka nousi 60 prosenttia, koska henkilökohtaiset vastuuni itsenäisessä yliopistossa ovat lisääntyneet merkittävästi...

Laissa henkilöstön palkat säädettiin salaisiksi, mikä ei ole omiaan parantamaan työskentelyilmapiiriä laitoksilla. Salailu ei ole koskaan hyväksi eikä varsinkaan yliopiston kaltaisessa työyhteisössä. Säätiöyliopistot ovat päätyneet salaamaan myös saamiensa lahjoitusten alkuperän. Aikun kätevää. Ihan sama kuin että kansanedustaja ei halua paljastaa rahoittajiaan. Näinkö Aalto -yliopisto ja Tampereen Teknillinen Yliopisto luulevat lisäävänsä luottamusta tekemiään tutkimuksia kohtaan?

Valtiontalouden tarkastusvirasto on valittanut, että laki säädettiin ”poliittisessa kiireessä”. Lainsäätäjien sanotaan kuunnelleen vain lain kannattajia. Ehkä siksi henkilökunta kokee lain epäonnistuneeksi. Akateeminen vapaus on vähentynyt. Raportointi on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Yliopistoissa tapahtuu nyt se sama, jolla koko muu valtionhallinto on jo saatu rammaksi: valvonta, kyttäys, organisaation sisäinen ”kehittäminen” ja turhanpäiväinen raportointi vie työntekijöiden kaiken ajan.

Suurin vastustus lakia kohtaan on tullut humanistien keskuudesta. Esimerkiksi feministi Johanna Kantola pelkää, ettei naistutkimus ole tarpeeksi innovatiivista pystyäkseen pärjäämään kilpailussa. Harvinaista rehellisyyttä – eihän se olekaan, koska se ei edes ole tiedettä. Mutta ei tällaista karsimista pitäisi jättää markkinavoimien harteille, kyllä valtiolla pitäisi olla kanttia määritellä, mitkä asiat kuuluvat yliopistoon ja mitkä eivät. Ei siellä opeteta astrologiaakaan.

Tuntijakouudistus

Tämä koulumaailman kehittämishanke jäi kesken, kun opetusministeri Henna Virkkusen neuvottelutaidot eivät riittäneet viemään sitä maaliin saakka. Hennalle oli tärkeää saada draama oppiaineeksi, ikään kuin se olisi jonkinlainen todiste ministerin luovuudesta. Valitettavasti kävi kuitenkin päinvastoin. Virkkunen kompastui myös pakkoruotsin kannattamiseen, vaikkei itsekään pysty puhumaan ruotsia toimittajien kanssa. Virkkunen halusi läpi koko paketin, jolloin siihen leivotut porvarilliset idioottimaisuudet estivät hyvienkin osioiden toteuttamisen. Perustavanlaatuisen huonoa johtamista tämä tällainen!

Yksi suurimpia Virkkusen mokia on segregaatiouskovaisuus. Hän jopa asetti vuonna 2009 työryhmän, jonka tehtävänä oli tehdä ehdotus toimenpiteistä, joilla lievennetään sukupuolen mukaista segregaatiota. Tuloksena saatiinkin ehdotus siitä, että opettajankoulutuksen opiskelijavalintoihin tulisi saada asenneleikkuri, joka estäisi väärällä tavalla ajattelevien miesten pääsyn opettajiksi. Tuota voi jo pitää innovatiivisena esityksenä, jos mitä!

Lex Nokia

Sähköisen viestinnän tietosuojalaki runnottiin sekin läpi kauhealla kiireellä ja suuryritysten painostuksella, kokoomusvoimin, kuinkas muutenkaan. Asialla oli hallituksen katastrofiksi mainittu viestintäministeri Suvi Lindén. Tämähän on se laki, jolla Nokia Oyj kiristi hallitusta uhkaamalla lähteä maasta, ellei sitä säädetä. Laki tuli voimaan kaksi vuotta sitten, mutta yksikään yritys ei ole ainakaan tunnustanut ryhtyneensä toteuttamaan sitä – asiasta kun pitäisi tehdä ilmoitus tietosuojavaltuutetulle. Sarjassamme taas yksi turha laki, joka on lajissaan kansainvälisestikin kummajainen. Oikeusoppineiden mielestä laki vaaransi Suomen maineen oikeusvaltiona. Eipä silloin kukaan huutanut suomibrändin perään…

YLE -rahoitus

Jatketaanpa samalla Suvi -linjalla. YLE:n rahoitusta pähkittiin sitäkin kiivaasti kaksi vuotta sitten. Ehkä Lindénillä vain henkinen kestävyys petti, kun hän ei tätä asiaa sitten jaksanut enää viedäkään loppuun saakka? Luovuttaminen oli melkoisen noloa, kun kaikki eväät olisi ollut päättää Yleisradion rahoituksesta budjettiperusteisesti. Suvi oli itsekin hylännyt epäoikeudenmukaisen mediamaksumallin – jokin tai joku pani kuitenkin kapuloita rattaisiin. Ensin Suvi antoi periksi Nokialle tietosuojalain yhteydessä ja nyt taas sitten sille jollekin.

Postilaki

Melkoista farssia käytiin taas vuodenvaihteessa, kun Suomessa taisteltiin postilaista ja sapelia heilutti taas Suvi Lindén. Lopputuloksena postinjakelu avattiin kermankuorijoille eli yksityisille yrityksille, jotka pääsevät hyödyntämään Itellan parhaita apajia. Vain Itellalle jäi vastuu koko maan postinkannosta ja kun laissa ei sen rahoituksesta puhuta mitään, sekin kaatuu jossain vaiheessa veronmaksajien niskaan – laskun arvellaan olevan 150 miljoonaa euroa. Taas kerran tyylipuhdasta kokoomuslaista puhallusta, jolla veronmaksajien rahaa siirretään yrittäjien taskuun. PAU:n puheenjohtaja Pekka Vilkuna luonnehti lainvalmistelua täysin luokattomaksi.

Lindén vetoaa tietysti EU:n vaatimuksiin, mutta ei sieltä käsketä sentään puutteellista lakia tekemään. Ja kun hän itse vielä eduskunnassa lausuu, ettei ”viitsinyt” lähteä asiaa valmistelleeseen EU:n ministerikokoukseen, sylttytehdas paljastuu kaikessa karmeudessaan.

Tietoyhteiskuntahanke

Tämä onkin ”hauska” juttu ja sekin kaatuu Suvi Lindénin avaraan syliin. Suvi toimii Arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunnan puheenjohtajana. Jäseniä siinä poppoossa ainakin riittää. Noin neljästäkymmenestä apinasta puolet on elinkeinoelämän edustajia. Aivan liian suuri porukka tietysti tällainen mitään johtamaan. Eis siis ihme, että ainoa tulos on ollut rahojen höveli jakaminen periaatteella sulle, mulle.

Valtiontalouden tarkastusviraston raportti kertoo tylysti, että tietoyhteiskuntastrategian nimissä tehty työ on ollut melko tuloksetonta huomattavista investoinneista huolimatta. Kukaan ei ole johtanut hanketta eikä kukaan ole edes laskenut siihen tuhlattuja miljoonia, joita on VTV:n arvion mukaan satoja. Törsäys on jatkunut kymmenen jo vuotta. Konsulteille on maksettu auliisti, mutta silti kaikkialla valtionhallinossa on omat järjestelmänsä, joiden yhteensopivuus on Suville hyvä syy olla tekemättä mitään. Konkreettisesti tietoyhteiskuntahankkeen toimimattomuuden voi jokainen havaita käydessään lääkärissä tai vaikka verinäytteen otossa. Tiedot kulkevat eri yksiköiden välillä edelleen faksilla!

Nettisensuuri

Eräs Suvi Lindén oli keskeisessä asemassa, kun Suomeen puuhattiin nettisensuuria, jolla poliisi saattoi kieltää pääsyn epäilemilleen lapsipornosivustoille. Kuten sensuurissa yleensä tuppaa käymään, se ei toimi ja jos toimii, niin sensuroitavaksi joutuu aivan vääriä ja vaarattomia sivuja. Näin kävi Suomessakin. Eihän siinä mitään, jos asia olisi myönnetty ja korjattu virheet, mutta naarasministerimme rupesivat valitsivat hyökkäyksen parhaaksi puolustuskeinoksi ja rupesivat syyllistämään asiasta huolestuneita lapsipornon kannattajiksi. Melkoisen alkeellista toimintaa. Suvin lisäksi tähän tahmaan tartutti näppinsä ainakin Anne Holmlund. Ehkä siinä oli se avainsana porno, joka saa useimmat johtavassa asemassa olevat naaraat jostakin syystä täysin sekaisin.

Hajajätevesiasetus

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki sai haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen mukanaan tuomat ongelmat perintönä edeltäjiltään. Se ei toki ole mikään lieventävä asianhaara sille, että hän sössi asian julkisuushallinnan perusteellisesti. Hän jopa myöntää hävinneensä julkisuuskisan, mutta sortuu silti suvimaiseen syyllistämiseen väittämällä, että lain arvostelu perustui hyvin usein väärinymmärrykseen. Sillä ei voi mitätöidä niitä monia todellisia ongelmia, joihin vanha asetus oli tavalliset ihmiset johtanut. Niistä oli pakko päästä eroon ja sen olisi voinut hoitaa tyylikkäämmin kuin mihin Paula pystyi. Nyt kärsijöinä ovat ympäristö ja ne valistuneet kansalaiset, jotka olivat hyvässä uskossa ostaneet kalliita ja toimimattomia pienpuhdistamoja.

Tämänkin lain taustalla on se valitettava tosiasia, että siinä on menty perse edellä puuhun. Hyvä asia on alistettu yrittäjien temmellyskentäksi. Ministeriöllä olisi jo alun pitäen olla rohkeutta kieltää pienpuhdistamojen myynti yksittäisille talouksille, koska ne eivät vain voi toimia tehokkaasti niin pienillä vesimäärillä, mitä mummonmökeistä liruu. Asetuksen alkuaikoina unohdettiin lisäksi kokonaan kertoa, että kaikkein paras ja halvin vaihtoehto on siirtyä kuivakäymälän käyttäjäksi.

Ihmisoikeudet

Naaraat huutavat kovaan ääneen ihmisoikeuksien perään, mutta jostakin kummasta syystä käytännön teot ovat päinvastaisia. Oikeusministeri Tuija Braxia kiinnostaa vain vähemmistöjen mielenrauha, ei enemmistön ihmisoikeudet. Suomi on Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mustalla listalla: tuomioita on enemmän kuin muilla Pohjoismailla yhteensä. Se ei kiinnosta oikeusministeriä tippaakaan.

Seksinostolaki

Vihreiden naisten agendalla kärkipaikalla on seksin määrän vähentäminen yhteiskunnassa keinolla millä hyvänsä. Erityisen ansiokkaasti tätä sarkaa on kyntänyt elävä siveysvyö, ”oikeus”ministeri Tuija Brax. Tuija oli edellisenkin seksinostolain äitinä ja luultavasti ministeriön feministisiipi on valmistellut seuraavalle hallitukselle jo valmiiksi seksinoston täyskieltolain. Mikä mahtaa löytyä Tuijan lapsuudesta, kun seksi on näin pahasti pannut hänen päänsä sekaisin? Ei mitään väliä, ettei kieltolailla voi muuttaa ihmislajin käyttäytymistä ja että rakkauden ammattilaiset jätetään sen avulla täysin rikollisten armoille.

Signaalilait

Seksinosto on yksi osa signaalilainsäädäntöä, jolla naaraat haluavat kertoa kansalle, mikä heidän mielestään ei ole sopivaa. Signaalilainsäädännön ei edes oleteta toimivan itse ongelmaa vähentävästi, kunhan vain kansalaisia valistetaan. Ikävä kyllä valistuksen luonteeseen kuuluu se, ettei se koskaan tavoita niitä, joille se on tarkoitettu. Se vain kuormittaa muutenkin kelvollisesti käyttäytyvien apinoiden aivoja. Samaan logiikan puutteeseen kuuluu toive rangaistusten koventamisella saavutettavasta rikollisuuden vähentymisestä. Valitettavasti täta ajatusta eivät tue mitkään käytännön kokeilut.

Mitä pitäisi ajatella ministeristä, joka ajaa viharikosten vähentämistä, mutta josta kollega eduskunnassa toteaa, että aina kun tapaan Braxin, hän on raivon partaalla?

Signaalilakien värkkääjät ymmärtävät ihmislajin käyttäytymisestä tuskin mitään. Toiminnan tarkoitus saattaa kuulostaa hyvältä, mutta taustalla oleva tieto on olematonta ja tarkoitushakuista, jolloin lopputulos on kaikkea muuta kuin tasa-arvoinen. Tässä muutama esimerkki Tuija Braxin puuhastelusta:

Rasismi- ja viharikokset. Luonnosvaiheessa laista löytyi jopa pykälä, jonka mukaan puolue olisi voitu tuomita jäsenensä esittämästä rasistisesta lausunnosta!

Kastraatiolaki. Tämäkin vesittyy rikollisten oikeuksiin. Ainoa oikea pedofiilien hoitotapa olisi perinteinen kuohitseminen. Laissa esitetty kemiallinen versio riippuu kokonaan rikollisen omasta tahdosta. Sitähän ei yleensä ole. Tämän lain oikeutusta on kuitenkin vaikea käsittää niin kauan kuin raskaana olevia päihdeäitejä ei haluta pakottaa hoitoon.

Lievät pahoinpitelyt lähisuhteissa menevät nykyään automaattisesti poliisille. Vieläkään henkinen väkivalta ei rinnastu fyysiseen väkivaltaan. Työntekijään kohdistuva lievä väkivalta on poliisiasia vain, jos tekijä on työyhteisön ulkopuolinen henkilö. Pomot saavat siis kurmuuttaa alaisiaan ihan rauhassa? Toivottavasti poliisilla riittää käsiä kaikkien lisätöiden tekemiseen.

Nukkuvan puolison naiminen on raiskaus ja siitä saa aina vankeutta. Näin on ollut kesäkuun alusta saakka. Kannattaa siis kotonakin olla varovainen, ettei anna haluilleen valtaa.

Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan esityksen seuraaminen voi tietää kahden vuoden vankilareissua, jos strippaaja sattuukin täyttämään 18 vuotta vasta ensi kuussa. Lasten hyväksikäyttö on rajatonta, kun asialle päästetään feministiarmeija. Voisi kysyä, kuka tässä nyt käyttää lapsia eniten oman kiihottumisensa välineenä…

Asunto-osakeyhtiölaki

Vaikuttaa siltä, että poliitikot kulkevat nykyään auliisti lobbaajien talutusnuorassa. Kun joku ammattiryhmä keksii, että tarvittais hieman lisää liksaa, niin eikun vaan ministerin puheille, esimerkiksi Tuija Braxin. Hän tuntuu olevan otollinen kohde. Hän sääti asunto-osakeyhtiölainkin tuosta vaan ja luuli, että kuulemansa Kiinteistöliittö ajaa asukkaiden etua. Kiinteistöliitto itse kieltää olevansa asukkaiden edunvalvoja. Varmaan se on kaikkien niiden isännöitsijöiden ja konsulttien asialla, jotka ovat lyöneet rahoiksi uuden lain avustuksella. Ja köyhät asukkaat maksavat tämänkin puhalluksen. Kiitos vaan perkeleesti, Tuija.

Avoerolaki

Ennen meillä oli avioliitto niitä varten, jotka halusivat sitoutua viimeisen päälle. Toiset eivät halunneet tällaista yhteiskunnan holhousta ja elivät tyytyväisinä avoliitossa – niin kauan kuin elivät. Mutta sitten feministit huomasivat, että tässä on jotain pahasti pielessä; apinat elävät kuin pellossa! Pakkohan moista syntiä on ruveta hillitsemään. Ja niin Tuija Brax tekaisi lain avoerosta. Enää ei ole paljon väliä menetkö naimisiin vai et, sama byrokratia nitistää sinut kumminkin. ”Laki parantaa heikomman osapuolen suojaa”. Ai jaa, kuka mahtaa sen heikommuuden määritellä? Ai niin, sehän onkin taas raha, joka sen määrittää. Aika hauskaa, kuinka feministisessä todellisuudessa on vain yksi konsultti, raha. Ja tietysti pesänjakajille ja lakimiehille tulee lisää töitä. Lisää rahaa. Raha on tärkeämpää kuin apinoiden vapaus päättä omista asioistaan. Holhousyhteiskunta ei ole sama kuin hyvinvointiyhteiskunta.

Sähköinen äänestys

Suomessa kokeiltiin sähköistä äänestämistä vasta vuonna 2008. Oikeusministeri Tuija Brax piti kokeilua luotettavana. Vajaa kaksi prosenttia äänistä kuitenkin haihtui taivaan tuuliin, kun äänestäjät eivät osanneet painaa OK -nappia. Tuija pesi kätensä sanomalla, ettei vika ollut järjestelmässä vaan äänestäjissä ja pani sen jälkeen kokeilun naftaliiniin. Ehkä Tuija ei tullut ajatelleeksi, että myös perinteisessä lippuäänestyksessä tulee virheitä. Siksi numero seitsemän taidetaan poistaa vaalinumeroista kokonaan.

Jostakin syystä vihreät ovat tässä asiassa olleet kaikkein eniten kehitystä vastaan. Brasiliassa sähköinen äänestys on ainoa mahdollinen äänestystapa ja osataan sitä muuallakin. Ovatko suomalaiset vihreiden mielestä siis idiootimpia kuin brassit? Minä ainakin haluaisin äänestää kotona omalla koneella ja vaikka vaihtaa valintaani niin kauan kuin äänestysaikaa on jäljellä.

Vanhempainvapaauudistus

Sosiaali- ja terveysministeriön naaraat ovat ministeri Liisa Hyssälän suosiollisella avustuksella ja naisjärjestöjen sekä uusionainen Stefan Wallinin valtaisalla painostuksella kääräisseet kokoon uutta hallitusta varten valmiin 6+6+6 -mallin, jonka tarkoitus on pakottaa isät kotiin hoitamaan vauvoja, jotta naaraat pääsevät työelämään rentoutumaan. Tämä on kuulema tasa-arvoa. Samalla se on järjettömyyttä ja vähentää taas apinoiden vapautta päättää omista asioistaan. Vihreät ovat tämänkin ”uudistuksen” innokkaimpia ajajia. Lauman jälkikasvun aiheuttamat yhteiskunnalliset kustannukset saataisiin ratkaistua paljon viisaammalla tavalla kuin puuttumalla perheen sisäisiin asioihin. Sitä ei haluta tehdä, koska siitä puuttuisi 6+6+6 -malliin sisältyvä valtaelementti.

Liisa Hyssälä otti kesken kaiken vastaan poliittisen virkanimityksen ja siirtyi Kelan pääjohtajaksi. Mikseivät naiset, kun miehetkin, eikö niin? Ensi töikseen hän päätti lopettaa vanhan tavan, jolla satavuotiaita on muistettu kukkalähetyksellä ja villashaalilla. Mummot kyykkyyn! Kelan johtajanpallilta hän vielä järjesti niin, että seuraajansa joutui viemään eduskuntaan lain, jolla Kela korvaa yksityiset lääkärikustannukset julkisessa hoitopaikassa tehtynä!

Mummopykälä

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors on mummolakien ekspertti. Ensin ollaan niin edistyksellisiä että. Kaikissa puolueissa haluttiin suojella mummoja (niin, ei paappoja), mutta sitten ministerit keskenään päättivät, ettei mitään parannusta perheen käsitteeseen tehdäkään. Suomessa halutaan edelleen elää yksinäisessä ydinperheessä. Viis inhimillisyydestä ja mistään muustakaan jalosta hyväluonteisuudesta.

Thorsilla on muutenkin kummalliset käsitykset maahanmuuttajista. Hän panisi niiden pennut pakolliseen esikouluun, jotta oppisivat kunnolla suomen ja (tietysti) ruotsin kielen. Pakkoja siis vaan lisää. Jos naaraat saisivat ihan keskenään päättää, täällä ei varmaan saisi enää käydä vessassakaan ilman aluehallintoviraston lupaa.

Tinkimaitoasetus

Suomi on EU:n mallioppilas, sanotaan. Omasta kokemuksestani tulin siihen johtopäätökseen, että se johtuu naisten suuresta osuudesta virkakoneistossa. Naiset eivät vaan uskalla tehdä oman päänsä mukaan ja se tulee Suomelle kalliiksi. Ja kun ministerinäkin on nainen eli Sirkka-Liisa Anttila, tinkimaitoa myyvät tilat tuntevat olonsa uhatuksi asetuksen muuttuessa syksyllä. Ministeriö sanoo, ettei mikään muutu – miksi sitten tehdä asetuksia, joilla ei ole mitään merkitystä?

Rinnakkaiselolaki

Lakia muuntogeenisten kasvien viljelystä on keksitty nimittää rinnakkaiselolaiksi. Aika hurjaa, tällainen lakihan sopisi paremmin säätelemään parisuhteita. Lainaan tähän itseäni viisaamman apinan eli kasvinjalostuksen dosentti Jussi Tammisolan analyysiä Skeptikko -lehden numerossa 2/2011. Ministeri Sirkka-Liisa Anttila vesitti politiikallaan rinnakkaiselolain, jota oli valmisteltu ministeriössä kahdeksan vuoden ajan laajassa yhteistyössä tasokkaan tieteellisen asiantuntijaryhmän, tutkimuslaitosten ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Lopulta lakiesitys soti jo niin paljon tiedettä vastaan, että miltei ’ennennäkemätön’ joukko (588 allekirjoittajaa) Suomen tiedeväkeä vetosi eduskuntaan: geenimuuntelua koskevien säädösten tulisi nojautua tieteeseen.

Saimaanorppalaki

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila on kumma taho suojelemaan saimaannorppaa. Melkoinen mekkala siitäkin saatiin aikaan. Laki oli sitten kuitenkin pakko säätää, kun Anttilan hellimät vedenomistajat eivät suostuneet kaikki vapaaehtoisiin verkkorajoituksiin, vaikka siitä heille maksettiin. Taas varainsiirtoa köyhiltä omistavan luokan pussiin. Täytyy vaan ihmetellä, miksi ympäristöministeri oli koko ajan niin hiljaa ja miksi niitä korvauksia vieläkin maksetaan, vaikka laki on olemassa.

Pallaslaki

Ympärstöministeri Paula Lehtomäki teki oikein emäkumarruksen pääomalle säädätyttämällä YK:n luonnon monimuotoisuuden vuoden kunniaksi Pallaslain, jolla annettiin lupa kansallispuistossa olevan hotellin laajentamiselle. Eikä tämä ollut ainoa Lehtomäen kumarrus. Hän on kannattanut muun muassa Kollajan tekoaltaan rakentamista.

Tärkein tavoite

Naisaivoilla Suomea viedään poliisivaltioon, jossa ihmisoikeudet ovat kevyttä tavaraa ja jossa rangaistusten koventamisella uskotaan olevan rikollisuutta vähentävä vaikutus. Tämäkö on suloista, avointa ja moniarvoista politiikkaa? Entäpä sitten miltä näyttää tulevaisuus? Kun maapallo kärvistelee viimeisillään, naaraiden suurin huoli näyttää vain olevan, kuinka saada miehet pakotettua kotiin hoitamaan lapsia. Tämä oli Vihreiden Naisten puheenjohtaja Heli Järvisen tärkein tavoite tulevalle vaalikaudelle! Jotain äärimmäisen suurta kokonaisnäkemyksen puutetta moinen ajattelu edustaa. Ei noilla eväillä pelasteta lajiamme tulevilta haasteilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s