ENSI KUUN JÄLKEEN LOKAKUU

Onkohan tässä päässyt laiskuus iskemään, kun ei ole saanut mitään kirjoitetuksi? Olen jopa loikoillut riippumatossa, sillä heinäsäät olivat suosiollisia. Elokuun alkaessa yöt viilenivät kertaheitolla. Realismi muistuttaa kalseasta sijainnistamme napapiirillä. Myös heinäkuun eka päivä saatiin samanlainen muistutus – juurikin silloin varikset rupesivat raakkumaan syksyisiä juttujaan.

No en ihan kirjoittamatta sentään ole malttanut olla. Jostain syystä apinametsänkin tärkeysjärjestyksessä menevät edelle sellaiset tekstit, joista maksetaan oikeita euroja. Euroille on nyt tarvetta, sillä kirjoitusvälineeni on mennyt entistä huonompaan kuntoon. Täyttäähään se tänä vuonna jo kymmenen vuotta. Onko se sopiva kestoikä tietokoneelle? Voisi ehkä kuvitella, että niinkin kallis vempele palvelisi pidempään. Yritin jopa elvyttää rakkinetta ja sain yllättäen asiallisia, suomenkielisiä neuvoja DELLin teknisestä tuesta. Kiitos niille kolmelle nörtille, jotka jaksoivat vastata vähäpätöisiin kysymyksiini!

Positiivista sekin, että tällaiseen tukipalveluun sai yhteyden ilman rahastusta. Nettisivulla pyydettiin selostamaan ongelma apinaenglanniksi, mutta sieltä tuli takaisin selvää suomea. Ohjeen mukaan käyttiksen uudelleen asennus riittäisi lääkkeeksi hitauteen. Windows kuulema pitää asentaa uudelleen säännöllisin väliajoin. Hieman ihmettelen, kuinka tietotekniikka on vielä sillä asteella, että tavallisen apinan tehtäväksi jätetään ohjelmoijien osaamattomuuden paikkaus. Sillä sitähän se on, jos Windowsin rekisterit menevät jumiin. Eivätkä siihen auta netissä tarjolla olevat putsausohjelmatkaan, pelkkää huijausta nekin.

Hyttysten syöttinä

Ehkä olen vain tyhmä, kun en ole jaksanut vaihtaa johonkin Linuxiin. Mahtaisiko se olla käyttäjäystävällisempi, sillä Windowsin uusinta-asennus ei ole mikään läpihuutojuttu. Muutaman kerran kokemuksella voi sanoa, että aina tulee esille joitakin kummallisuuksia, niin ettei hommaa saa yhdessä päivässä tehdyksi. Nyt siihen meni melkein viikko – no ei kokopäivätyötä sentään. Pitihän sitä muun muassa käydä keräämässä kotimaisia superfoodeja. Mustikoita ja lakkoja tuntui olevan tänä kesänä oikein mainiosti ainakin eteläisessä Suomessa.

Suolla rämpiminen on mukavaa puuhaa, jos vain sattuu löytämään luonnontilaisen suon. Suojelualueiden ulkopuolella niitä on aika naftisti. Onhan lakkoja ojitetuillakin soilla, mutta siitä on nautinto kaukana, kun pitää ”hyppiä” ojien yli. Ei ojien keskellä pysty nauttimaan luonnosta, verenpaine siinä vain nousee. Se, että hilloja löytyy ojitetuilta soilta todistaa vain, että ojitus on ollut hukkainvestointi. Ja niitä hukkainvestointeja on Suomessa todella paljon. Ketään ei tietystikään saa enää vastuuseen moisesta tuhlauksesta ja ympäristörikoksesta. Mutta ei se luonnon riisto ole mihinkään loppunut.

Käytiin suosikkinaaraani kanssa eräällä suolla, joka vielä muutama vuosi sitten oli lähes luonnontilainen. Nyt sinne johti leveä baana kapean metsäautotien sijaan. Siitä saattoikin jo aavistaa, että turha reissu. Niinhän sitten kävikin selväksi, että suo oli joutunut ahneen Vapon tai jonkun yksityisen ”turveyrittäjän” raiskaamaksi. Kaamean näköistä jälkeä keskellä erämaata, jossa odottaisi karhujen ja pikkukuovien temmeltävän. Tällaisista luontokokemuksista tulee vain vihaiseksi.

Positiivisiakin asioita heinäkuuhun on toki liittynyt. Olen muun muassa nautiskellut Maria Lundin ihanuudesta ja saanut jopa testata häneen uutta kameraani. Ehkä laitan joskus saalista esille johonkin. Marian tapaisia Naisia näkee aina silloin tällöin, mutta onhan yleinen kaupunki- ja kirkonkyläkuva melko masentava. Olen marjanpoiminnan ohella katsellut maisemia sillä silmällä, eikä tulos ole imarteleva. Niin paljon kuin miesten kesälookkia haukutaankin, ei se ole naisten osalta sen parempi. Keskimääräinen naaras ei herätä uroksissa minkäänlaista mielenliikahdusta. Vain harva näistä naaraista saisi vaginallaan haluamansa. Ehkä se on tarkoituskin?

Biologian oppitunti

Ei naisten tarvitse miellyttää miehiä, feministinaaraat tietysti kuorossa huutavat. Ei (?) tietenkään. Mutta jostain syystä ei ole soveliasta – vaikka olisikin tasa-arvoista – sanoa, ettei miestenkään tarvitse tehdä mitään naisia miellyttääkseen. Kuitenkin apinalauma on siten rakennettu, että urosten on pakko miellyttää naaraita. Urosten on pakko, koska se on sitä biologista epätasa-arvoa, jota kulttuurisella tasa-arvopolitiikalla yritetään epätoivoisesti hallita.

Biologiaa jos ajatellaan, naisten ulkonäkö on tärkeämpi asia kuin miesten. Asia vaan menee niin, että jos luonne jätetään kyselyjen ulkopuolelle, miesten mielestä naisen tärkein ominaisuus on ehdottomasti ulkonäkö. Naisten mielestä miehen tärkein ominaisuus sen sijaan on tämän ominaishaju. Vasta sen jälkeen tulevat raha, ulkonäkö ja muut tekijät. Naiset pitävät fyysisesti symmetrisen miehen tuoksua hyvin viehättävänä – erityisesti ovulaation aikana. Ja mikseivät pitäisi, sillä symmetrisyys kertoo hyvistä geeneistä. Symmetrisillä miehillä on parempi sperman laatu sekä enemmän ja liikkuvampia siittiöitä. Sen lisäksi he ovat lihaksikkaampia, pidempiä, terveempiä, kiehtovaäänisempiä, hyväihoisempia ja seurallisempia kuin epäsymmetriset kaverinsa. Pitkällä miehellä on puolitoista kertaa enemmän feromoneja erittäviä alueita kuin lyhyellä miehellä. Ei siis liene ihme, että naiset saavat enemmän orgasmeja symmetristen miesten kanssa. Ja miksi – siksi, että orgasmi lisää hedelmöittymisen mahdollisuutta.

Siinäpä tämänpäiväinen biologian oppitunti. Tuoksuilla on ihmisapinoiden elämässä huikeasti suurempi merkitys kuin tajuammekaan. Päin vastoin kuin muut aistimukset, hajusignaalit kulkeutuvat suoraan aivojen pitkäkestoiseen muistiin. Pieni määrä naaraan erittämää feromonia saa koiraalla aikaan automaattisen seksuaalireaktion. Nykyisessä laumahygieniassa suuri osa kilttien urosten energiasta taitaakin kulua itsensä hillitsemiseen. Reilua? Tasa-arvoista?

Tiesitkö muuten, että lyhythiuksisilla naisilla on päässään vain vähän feromonin kiinnityspaikkoja, joten heidän hajunsa ei juuri eroa miesten hajusta. Pitkähiuksisten naisten erittämä haju on paljon feminiinisempi. Ehkä et tiennyt sitäkään, että neekeriukoilla on enemmän apokriinisia (eli hajusignaaleja erittäviä) rauhasia kuin valkonaamoilla, joten tummaihoiset miehet tuottavat runsaammin feromoneja kuin vaaleaihoiset miehet.

Maahanmuuttokriittisyys saa aivan uuden selityksen…

Jaa että miten kävi sen tietokoneen kanssa? Vieläkään siinä eivät äänet kuulu ja kone pystyy hoitelemaan vain yhtä asiaa kerrallaan. Jos virustorjuntaohjelma sattuu keksimään, että nyt on hyvä sauma päivittää tietoja, tekstinkäsittely jumittuu. Windowsin uudelleenasennus teki koneesta siis entistä hitaamman, suorastaan raivostuttavan. DELLin asiantuntijoiden mukaan syy lienee kovalevyssä tai emolevyssä. Eipä sitten liene muuta mahdollisuutta kuin marssia johonkin kuluttajaparatiisiin lypsettäväksi. Jos osaisi valita oikein, ehkä siinä olisi sitten kaveria seuraavaksi vuosikymmeneksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s